Jump to content

paraksts uz iesnieguma


pcruksis
 Share

Recommended Posts

Bonifacijs

Jebkurš iesniegums ir jāparaksta, savādak tas būs tikkai citāts no nezināma autora kopotiem rakstiem

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Kāmēr tur kaut formāli kaut krustiņa vai ķeksīša veidā nav Tava paraksta to smērejumu var uzskatīt par ko vien grib - par Tava mazā brāļa nedarbu, kursabiedru joku, Tavas dienasgrāmatas lapu, vai kaut vai iesnieguma melnrakstu kuru nekad neesi plānojis iesniegt un vispār esi sarakstījis prāta aptumsuma brīdī vai emociju uzplūdā



Tas ir tikkai kaut kads texts saturoš Tavus datus par kuru nekādīgi neesi norādījis savu piekrišanu vai vēlmi kaut kā tālāk virzīt to papīru lai tas kļūtu par dokumentu

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kopš kura laika jebkāds iesniegums vai jebkāds cits dokuments nav jāparaksta?

 

 

Vai iesniegums par atteikuma tiesībām ir jāparaksta?
 
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu teiksim tā, ja arī ta paraksta nav, bet nu ir nepārprotami norādīta sūtītaja vēlme, nu teiksim nosūtīts ar ierakstītu vēstuli, vai kā tamlīdzīgi tad teorētiski var sanākt ka juristi var pieradīt ka tas ir dokuments arī bez tā paraksta, tik lai jurists ņemtos līdz tiesai un tiesā šo apgalvojumu uzturēt, būs jāsamaksā par viņa darbu summa kas sastāv vismaz no 3 cipariem. Cik saprotu tas būs mazak nekā strīdus krāma vertība, attiecīgi kam tas nebūs izdevīgi apgalvos ka tas papīrīts nav dokuments un punkts - ja nepiekrīti - Tev ir tiesības tiesaties. Karoče ja prasījuma summa būtu  10 000 un vairāk tad droši varētu sākt ņemties ar šo jautajumu, a tā.... Mūsu valstī ir spēkā sacensības princips un attiecīgi kam ir iespēja vairak naudas iztērēt labakiem juristiem tas arī vinnē neatkarīgi no tā kam īsti ir taisnība kaut no elementāras loģikas viedokļa

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Bonifacijs

Kāds te sakars ierakstītai vēstulei ar parakstu? Ja ierakstītā vēstulē aizsūtīšu ekskrementus, tad tiem nav nekāds juridisks spēks, jo paraksts pie saņemšanas nozīmē saņemšanas faktu nevis satura apliecinājumu. Dokuments bez paraksta ir vienkārši makulatūra. Arī saņemot LMT rēķinu par telekomunikāciju papīriem, viņi tikai tevi informē par tekošo rēķinu saskaņā ar līgumu, kuru esi parakstījis.  

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kā tas ir no juridiskā viedokļa. Droši vien var atrast, kā piesieties neparakstītiem dokumentiem. Mana pieredze ir, ka visādi dokumenti tiek ņemti pretī, ar parakstu, bez paraksta, pa e-pastu nosūtīti utt., u.tml. Nav gluži tā, ka dokuments bez paraksta ir tikai bezvērtīgs papīrītis. Šajā situācijā, kā var nojaust, autors uzrakstījis iesniegumu par atteikumu, aizmirsa parakstīt, un tagad uztraucas, ka iesniegumu uzskatīs par nederīgu, un, iespējams, pa jaunu rakstīt ir par vēlu, jo pagājušas tās 14 dienas. Var jau gadīties visādi, bet ļoti iespējams, ka viss nokārtosies. Atkarīgs, kādi cilvēki pretī. Ir bijis, ka paraksties, bet tas par maz, liek vēl personas kodu zem paraksta rakstīt, jo citādāk neder, ir tādas pasistas iestādes trāpījušās, gan kāds tādu arī ir piedzīvojis. Un atkal, kā var zināt, kā ir pareizi.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Bonifacijs Kāds te sakars ierakstītai vēstulei ar parakstu? Ja ierakstītā vēstulē aizsūtīšu ekskrementus, tad tiem nav nekāds juridisks spēks, jo paraksts pie saņemšanas nozīmē saņemšanas faktu nevis satura apliecinājumu. Dokuments bez paraksta ir vienkārši makulatūra. Arī saņemot LMT rēķinu par telekomunikāciju papīriem, viņi tikai tevi informē par tekošo rēķinu saskaņā ar līgumu, kuru esi parakstījis.  

 

Man ir nācies atbildēt par dokumentu kurš ir parakstīts dabā un kalendārā neeksistējošā datumā, tā kā es jau neparko vairs nebrīnos. Juridiski ir iespējasm dajebko pierādīt ja tik ir nauda lai tiesātos. Ta pati valst un pašvaldības starp citu ļoti, ļoti bieži tiesajas skaidri zinot ka viņiem nav taisnība un ka ja pretiniekam savlaicīgi nebeigsies nauda tad lieta būs zaudēta.



Tagat protams neskriešu ņemt maksas juridisko konsultāciju, taču domaju ka turt drīzak ir spēks pierādāmam nodomam un tam ka saņēmējam šis nodoms bija saprotams nekā parakstam uz iesnieguma vai parakstam par saņemšanu. Vēstule bez paraksta saturoša ekskrementus kā reizi būs šāds skaidri saprotams nodoms apvainot saņēmēju nodarot tam cieņas un goda aizskārumu kas ir pierādāms un adminstratīvi sodāms parkāpums.  :superstition:   Lai nu kā, pratīgāk bija uzreiz parakstīt nevis ņemties tiesa ar nodoma pierādīšanu ja atbildētajs labpratīgi neatzīst ka nodoms bija tam skaidrs

Link to comment
Share on other sites

Cornholio

http://likumi.lv/doc.php?id=210205

 

Dokumentu juridiskā spēka likums

 

4.pants.

(1) Lai dokumentam būtu juridisks spēks, tajā iekļauj šādus rekvizītus:

...

3) paraksts

...

 

5.pants.

(1) Dokuments parakstāms pašrocīgi. Organizācijas dokumentu paraksta persona, kuras amats norādīts dokumentā. Personiskais paraksts, kas papīra dokumentā atveidots ar tehniskiem līdzekļiem, nenodrošina dokumenta juridisko spēku.

 

(2) Ja fiziskā persona ir rakstīt nepratēja vai fiziski nav spējīga parakstīt dokumentu un tās vietā dokumentu paraksta cita persona, šo faktu ar parakstu apliecina divi liecinieki. Parakstītajā dokumentā par lieciniekiem ietver ziņas, kas nepārprotami ļauj viņus identificēt.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Likums pie tam tikkai viens no daudzajiem ir viena lieta a situācija dzīvē pavisam cita. Ir mums rēķini bez paraksta vai elektroniski parakstīti un daudzas citas lietas. Nu nevar tā paņemt brīvi izvēlētu likumu un pamatojoties uz kaut kadu ferāzi taja būt drošs ka tā nu arī būs. Ir daudzi citi likumi kuros pilnīgi iespējams ir aprakstīta konkretā situācija vai zem kuru darbības pie pietiekošas vēlmes ir iespējasm pabāzt konkrēto situāciju. Dotajā gadījumā iespējams nav vajadzības pierādīt ka iesniegums bvez paraksta ir dokuments, pilnīgi iespējams ka pietiek ar to ka pierāda ka prasītajs tāda vai savādakā veidā ir atbildetajam saprotamā veidā darījis zināmu savu vēlmi un tas nevar noliegt ka to sapratis. Talāk jau tikai nauda un ietekme  ir pārliecināt tiesnesi ņemt vai neņemt vēra to nozīmīgo vai pavisam nenozīmīgo kļūdiņu iesnieguma noformējumā. Tas jau ir interpretācijas jautājums.



Nu protams tai pat laikā iesnieguma textam ir jabūt adekvātam, saprotamam un skaidri definejošam rakstītaja gribu un mērķi

Link to comment
Share on other sites

:) Izsaukumu uz Policiju arī saņem neparakstītu taču, par tā saņemšanu ir jāparakstās, tātad ja sūtu ierakstītā vēstulē viss ir OK, tikai nezinu cik ilgi ierakstītā vēstule nonāk līdz adresātam?

Ja aiznesu iesniegumu par atteikuma tiesībām uz i-bodi, pārdevējs pēc manas aiziešanas to var vienkārši var saplēst un tad ej un pierādi ka esi kaut ko pārdevējam iesniedzis.

Pēc manām domām. vienīgais pareizais variants ir sūtīt atteikuma iesniegumu ierakstītā vēstulē.

 

Pasta likuma 1.pants noteic, ka ierakstīts pasta sūtījums ir reģistrēts pasta sūtījums, par kuru sūtītājam izsniedz kvīti, kas apstiprina, ka pasta sūtījums ir nodots pasta pakalpojumu sniegšanas vietā un kuru adresātam izsniedz pret parakstu."

Labots - pcruksis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja aiznesu iesniegumu par atteikuma tiesībām uz i-bodi, pārdevējs pēc manas aiziešanas to var vienkārši var saplēst un tad ej un pierādi ka esi kaut ko pārdevējam iesniedzis.

 

iesniegumu uzraksta divos eksemplāros. Vienu atstāj saņēmējam, bet uz otra saņēmējs veic atzīmi par saņemšanu.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Var mēģināt tā darīt u terēt savu laiku līdzekļus un nervus - ja bodes darbonis Tevi izsviedīs aiz durvīm kopa ar tiem 2 iesniguma eksemplariem, tad neko tur nevarēs padarīt, a ja sāksi skandalēt tad izsauks apsardzi un vēl pa muti norausies...  skarbā dzīves īstenība. Nu protams ka bij tiesības prasīt parakstītties par iesnieguma saņemšanu un viss tāda garā... :scenic:  :bomb:  :superstition:  :rus_roulette:

Link to comment
Share on other sites

Manā gadījumā es jau veikalu tiesā netaisos iesūdzēt, es rakstiski informēju par vēlmi izmantot atteikuma tiesības un atteikties no preces.

 

.......

Kā rīkoties, ja vēlaties izmantot atteikuma tiesības?

                                                                                         ......

http://www.ptac.gov.lv/page/436 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...