Jump to content

Zaudētu failu atgūšana


ReinisK
 Share

Recommended Posts

Man ir baigā problēma. SD karte ir sačakarējusies, un nevaru no tās neko ārā dabūt, tur bija video faili. Pagaidām šķiet, ka diezgan nopietni sačakarējusies, jo ar nevienu recovery programmu nesanāk atgūt, un windows saka, ka vajag formatēt.

Recovery softi atrada vecas bildes, tās sanāk atgūt. Sanāk atgūt arī daļu video, tikai tie ir vecāki video, kuri man neinteresē šobrīd. Pašus jaunākos, kurus arī vajag, atgūt kvalitatīvi nesanāk, rādās tikai statisks kadrs un skaņa šņāc.

Iespējams, ka es kaut kad to karti esmu pārformatējis no FAT32 uz exFAT, un iespējams, ka tie faili, kurus atrod, ir FAT32, neatrod tikai tos, kurus ierakstīju exFAT laikā - beigās. 

Kādam kādreiz ir gadījies arī kaut kas tāds, kur lielākā daļa programmu nepalīdz? Varbūt varat ieteikt kādu labu kantori, kas to varētu izdarīt?

 

Link to comment
Share on other sites

Ar ko lieto to SD karti?

Ieliekot aparātā,tur arī problēmas?

 

un kādu softu lietoji?

 

Recuva arī pamēģināji?

Link to comment
Share on other sites

Lai atgūtu bildes - tikai un vienīgi RecoverMyPhotos.  Daudz reižu pārbaudīts gan ar dažādām kartēm, gan HDD - ja vien nav kas pārrakstīst pāri - atgūst 100%. Tas, ka formatēts, neko nemaina - eksperimentāli pārbaudīju - CF karti, kuru OS piedāvāja formatēt arī noformatēju (pirms tam gan visu jau atgūstot) - rezultātā varēja atgūt tieši visu to pašu.

 Tiesa, viss ir jādara ar karšu lasītāju - foto/video/telefona pieslēgšana var nedot rezultātu.

  Ja redz visus vecos, bet problēma ar jaunajiem - esi drošs, ka problēma nav aparātā ? Hmmm, kura kamera vai fotoaparāts formatē uz exFAT un kāpēc tas būtu vajadzīgs (nesaku ka nav, bet neesmu sastapis)? Tikai nesaki, ka formatēji datorā - tad jautājumu nav.

 Un jā - protams, ka karte var sačakarēties tā, ka nolasīt, vismaz mājas apstākļos, nesanāk.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Formatēju datorā, jā. Visu laiku darbojās labi, un daudzi iesaka exFAT, tāpēc arī to izmantoju. Aizmirsu pieminēt - kartei stūris atplīsis vaļā. Ja aplīmē ar līmlentu, tad aparāts (canon 600d) uztver karti, ja ne, tad nemaz neuztver. Šķiet, ka recuva mēģināju, vēl dažādus photo recovery utt. Sāk likties, ka ar pašiem video failiem kaut kas nav kārtībā. 

Link to comment
Share on other sites

1. Formatēt karti tikai un vienīgi fotoaparātā - tas nu viennozīmīgi, jo tikai tad tiek izveidota arī attiecīgajam aparātam paredzētā failu/folderu struktūra.

2. Ja fails nav lielāks par 4GB (un tādu bildi un arī video failu ar fotoaparātu neiegūsi), tad no exFAT nav jēgas, jo vairāk - fotoaparāts tādu pat nepiedāvā.

3. Ja jau aparāts pazīst tikai salīmētu karti - turpināt tādu izmantot ir "krievu rulete" - nu rezultātu pats redzi. Visticamāk, pēdējie faili jau ierakstot sačakarēti un neko tur neatgūsi. Bet nu mēģināt jau vari.

4. Atliek tikai cerēt, ka ar to salīmēto karti neesi sačakarējis arī kameras kontaktus (kas varētu novest pie nekorekta ieraksta) - tad bez servisa neiztikt.

5. Kartes nav mūžīgas - pie tam nosprāgst tieši tad, kad to vismazāk gaidi - tāpēc labāk vairākas mazāka tilpuma, kā viena liela - zudumi būs mazāki.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka tomēr recovery programmas darīja savu darbu labi. Atgūtie faili ir īstie, tikai bojāti. Tagad man jāmeklē video labošanas programma, kas tos failus saremontēs. Ar vienu, kas ir par maksu, jau izmēģināju un darbojas, tikai nemaksājot nevar dabūt tos failus, preview rāda labi. Varbūt kāds zina kādu video (mov) repair programmu, kas būtu par brīvu?

Link to comment
Share on other sites

Viss izdevies, izmantoju HD video repair utility. Skaņa tikai nobīdījusies par aptuveni vienu sekundi, bet tas ir sīkums.

Karte ir ceļā uz miskasti, jā.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
it.kroplis

Ar video nekas nesanāks. Kur freimi zuduši tur zuduši. Labākajā gadījumā varēs atskaņot video ar artefaktiem.

Link to comment
Share on other sites

Tie nav nekrofili. Tas ir kārtējais reklāmas spameris, kurš sev pumpē reitingu lēnām augšā.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...