Jump to content

Vai ir bīstami pašam mainīt xenon spuldzes mašīnai?


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Manai mašīnai (Volvo S60, 2004) ir Xenon lukturi. Vakar viena spuldzīte pateica ardievas. Pameklēju internetā informāciju, man izskatās, ka varētu mēģināt pats nomainīt. Biedē tikai viena lieta - pie Xenoniem visur ir rakstīts (tostarp man zem kapota) - bīstami, augsta voltāža (~80'000V), var nosist cilvēku, mainīt tikai servisā.

 

Tai pašā laikā internetā netrūkst stāstu par cilvēkiem, kas paši mierīgi nomainījuši. Palasot par pašu Xenonu tehnoloģiju, tur rakstīts, ka tie daudzie kV nepieciešami tikai, lai spuldzīti "piešķiltu". Pēc tam, darba laikā, ir ap 80V (tas arī sakrīt ar novērojumiem, jo ieslēdzot spuldze tā kā uzzibsnī).

 

Tad nu kā tur īsti ir ar tiem augstajiem voltiem - ja es neesmu stulbs, un nemēģinu mainīt ieslēgtas spuldzes, man arī ir no kā baidīties? Var tur vēl kādā kondensatorā var būt palicis nepatīkams lādiņš? Vai arī tie uzraksti ir tikai lai pasargātos no jūzerus vulgaris?

 

Kāds šito zin?

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Esmu mainījis 2003.g Volvo S60.

Izslēdz lukturus, aizdedzi un maini. 

Uzvelc gumijas cimdus, lai vieglāk strādāt ( nesasmērētu spuldzes stiklu ), kārtīgi iespraud štekeri. Uzreiz pasaku, ka vietas tur ir maz.

P.S. iesaku mainīt uzreiz abas spuldzes.

 

 

Labots - EmīlsG
Link to comment
Share on other sites

Es sapratu, ka tur paredzēts to lukturi vispirms izņemt. Atradu par video netā, kur rādīja, kā. Lai arī izskatās, ka moš varētu arī tāpat izlīdzēties (tad toč būtu šauri).

 

Bet tas tā. Es vairāk gribu saprast - vai Tev noveicās, vai arī tas ir normāli? Vai pie izslēgta motora (un lukturiem) ir kaut kāds risks, vai nē?

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Ja nekļūdos tad tev ir "facelift" lukturi ( vismaz no 2004.g vajadzētu iet ) ? 

Pieļauju domu, ka ir līdzīgi, kā iepriekšējā dizaina lukturiem. Tuvās/tālās spuldzes var nomainīt neizņemot lukturi ( protams, ja rokas nav pārāk lielas ), bet pačakarēties ir ko.

Ja tomēr izdomā ņemt laukā lukturi ( tas ir noņemot bamperi ), silti iesaku uzreiz abiem lukturiem nomainīt gabarītu un pagrieziena spuldzes, jo tās nekādi neizņemot lukturi nevar nomainīt.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis
... vai arī tas ir normāli?

 

Tas ir normāli, ja rokas neaug no nepareizās vietas.

Un spuldzes tiešām jāmaina abas uzreiz, lai nav pēc brīža jāčakarējas otrreiz.

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

superKrona

Lai gan pie kontaktiem speciāli pirkstus neesmu bāzis, esmu dēļ slikta kontakta bieži ņēmis nost savienojumu ar spuldzi, kamēr beigās izdega un samainīju, pie kam uz ķīnieti pa 10 Latiem, jau 2.gadu deg.

Link to comment
Share on other sites

Tas ir normāli. Protams, ja gribi maksimāli droši - bagāžas nodalijumā atvieno "+" klemmi.

 

Labots - EmīlsG
Link to comment
Share on other sites

Es mainīju D1S. Pilnīgi nekāda stresa, mainās kā parasta spuldze. Cits jautājums, kā nu kuram auto ir viegli (grūti) piekļūt pie tām spuldzēm, man personīgi sūdīgi, bet samainīju. 

 

Nu un protams kādas spuldzes liksi - nonāme vai brendīgās. Nonāme maitājos ksenona aizdedzes blokus... Tā runā.



 

 

Un spuldzes tiešām jāmaina abas uzreiz, lai nav pēc brīža jāčakarējas otrreiz.
Un pamatojums? Viena D1S maksā ~ 40 ls? Mainīt abas divas ir ļoti pareizi, un dārgi. Un kāds čakars nomainīt spuldzi!
Link to comment
Share on other sites

Pamatojums:

1) spuldzes izdeg +/- vienādā laikā ( dabūsi atkal braukt, pirkt un mainīt )

2) jauna spuldze spīd nesalīdzināmi labāk, kā lietota - līdz ar to ceļš būs nevienmērīgi izgaismots.

Protams, tas ir padārgs prieks uzreiz nomainīt abas spuldzes, bet par komfortu un sava veida drošību ir jāmaksā.

 

Labots - EmīlsG
Link to comment
Share on other sites

Jā, protams, mainīšu abas reizē. Un biju arī domājis likt Osramus iekšā - tam ražotājam es uzticos, viņa ražotās spuldzes visur labi un ilgi kalpo. Btw - man D2S standarts. Un, nē, tās nav aftermarket, bet nāca no fabrikas.

 

Par to bamperu - vot to es nevarēju saprast - vajag vai nevajag viņu tur ņemt nost? Un kā to dara? Nevienu video netā neatradu, vai pamācību. :p

Link to comment
Share on other sites

Noņemt ( vismaz līdz 2004.g ) - divas skrūves spārnos, divas apakšā pie spārna ( skatīties no apakšas ), 4 ( vai 6 no augšas ) un 2 no priekšpuses ( zem "moldingiem" ). Atvainot miglas lukturiem vadus, ņemot nost bamperi atvienot luktura mazgāšanas trubas.

 

Labots - EmīlsG
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Var pilnīgi droši mainīt plikām rokam bez kādiem tur cimdiem, vienīgi jaskatās lai kāds gudris garām ejot joka pēc tai brīdī gaismas neieslēdz.

Tev vajag 2 gab D2S China Philips spuldzītes tas maksā 2x15 Ls un tālāk vai nu maini pats, vispirms izlasot instrukciju kā tiesi tas ir darāms (neticu ka ir jāņem nost bampers, drīzak ir kāda noslēpta lūka pasparnē vai kāds cits fokuss) vai nu aizbrauc kaut vai uz to kantori kas pie CSDD atrodas, spuldzīšu nomaiņa tur izmaksās 3-4 Ls un ne vairāk ka 15 min laika.

Link to comment
Share on other sites

boņa - čainas fiļipus vari pats sev kaut kur nomainīt !

Pēc pāris mēnešiem mainīsi atkal.

Link to comment
Share on other sites

Apsties pamācību netā savai mašīnai vai sērijai (gan jau vairākiem gadiem vienāda uzbūve) un nepieskaries lampiņas* stiklam.

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Pēc pāris mēnešiem mainīsi atkal.

 

pāris mēneši sen jau ir pagājuši!!!!  Tas ksenons nav nekāds tur brīnums, parasta spildze, nekā īpaša!!!!   Tu ko majās galda lampai meklēsi super puper orģinalo lampas ražotaja ieteikto megaparcenoto spuldzi vai arī vienkārši paņemsi elektroveikalā pirmo  pardesmit santīmus vērto kas pa rokai gadās? Var pateikt arī vēl rupjāk - lauku style - kūtī cūkām vajag Iļjiča lampiņu jebšu dizaina lustru ar Osram?

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Protams, apsveicama vēlme pašam darboties un iesipt kapeiku ģimenes budžetā, bet nu es nez, ja kaut vai izpīpēt kā noņemt bamperi ir tāda problēma, ka internetā jāmeklē video pamācības un vajadzīgs manuālis stepbystep ar 30+ punktiem, kādu skrūvgriezi ņemt un uz kuru pusi tagad griezt, tad es šaubos vai cilvēkam vajag līst lampas mainīt. Nē, es absolūti nesaku, ka tas ir grūti, bet ja ir tik elementāras lietas neskaidras, tad varbūt labāk darīt to, kas padodas labāk...

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Biedri 451 raksti Pievienots Pirms 52 minūtēm nu nu salīdzināja spuldzi pa 5 un xenon orģinālo lampu pa 30

 

Da nearko īpaši tā D2S xenon lampele no halogēnas H4 neašķiras, tik citas markas gāze iekšā, tā H4 izskatās sarežģītāka ražošanā, domāju ka visas tās xenon spuldzītes ķīnā maksā 2-3 USD vai pat mazāk tā kā China Philips ir kā minimums LUX priekš Ķīnas mērogiem, arī LV var pameklēt tās spuldzītes pa 10 vai mazāk latiem. Osram & co vienkārši spēlē uz to ka mūsmāju zēniem ir vēl kaut kāds respekts pret xenon.   A principā tā ir tā pati halogen spuldzīte ar dažām niansēm konstrukcijā, nu cita gāze, kaut kada drātīte pa ārpusi keramikas stienītī kuru var mierīgi parlauzt uz pusēm un nekas no tā nemainīsies, principā tāds pats vien kvēldiegs iekš drusku savādāka izskata stikla kolbas nu un principā arī visas atšķirības, nekāda kosmosa tur nav



Nu nomainīt īstenība nav sarežģīti, taču diezgan neērti - pirmo reizi to darot nomocīsies vismaz pusstundu  Brrr šitādā laikā iespringt uz maiņu pašam var tik tad ja sportiska vēlem pierādīt ka to var izdarīt pats

Link to comment
Share on other sites

vilx- ir iists koderis... un tikai... sjitik idiotisku jautaajumu var tikai iisti koderi uzdot...

Tava atbilde neatpaliek. :)

 

Da nearko īpaši tā D2S xenon lampele no halogēnas H4 neašķiras

Drunk... Tev darbiņš...
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu re kur ir orģinālā Philips lampiņa, ja ieskatās varbūt var manīt salauztu trubiņu uz ārējās drātes, taču tas nekādīgi nemaina lampiņas darboties spēju. Izņēmu ārā jo uz vecumu gaisma sāka palikt arvien dzeltenāka un ne tik koša - izdeg gāze ārā (otrai lampiņai, netraumētai, jo dižais ekonomists bij mainījis tikkai 1). China Philips ir uz mata tādas pat, bij jāuzmanas lai liekot nesajauc kuras ir kuras. Vēl tur ir redzams plastmasas uzkausējums uz stikla - iepriekšējais īpašnieks mainot bija nepareizi nostiprinajis to lukturī un drīz pēc auto iegādes mani tehniskajā neizlaida cauri - gaismas tonis vienai lampai ne tas - vaina bij ka spildzīte bij izgāzusies no ligzdas, iegāzusies lukturī un degdama kausējusi plastmasas korpusu, ieliku kā vajag un uzreiz izgāju tehnisko pat nepacenties noskrāpēt nost no lampiņas stikla uzkusušo plastmasas piku. Tas savukārt norāda uz to ka aiztikt ar pirkstiem to lampas stiklu var un nekas tur nenotiks.

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

pāris mēneši sen jau ir pagājuši!!!! Tas ksenons nav nekāds tur brīnums, parasta spildze, nekā īpaša!!!!

Tu taču saproti ka nav tā, ka ksenonan lampām pa taisno padod španungu un viss. Ir arī aizdedzes bloki, un kur nu vēl automātiski līmeņošanas sensori.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu???? par ko īsti jautajums?   par spuldzi?  Atrodi 10 atšķirības D2S spildzei no standarta H4 :taunt:

Link to comment
Share on other sites

Man pietiek ar vienu - kvēldiega vietā ir elektriskais loks. Pilnīgi cits darbības princips.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu es domāju ka 99% iedzīvotāju tāpat tā īsti arī nemaz nesaprot kā tieši darbojas elektrība, tāpat viņi nemāces īsti izskaidrot ar ko tieši kvēlspuldze atšķiras no xenon un LED nu un arī man pa lielam ir dziļi pofig kā tieši tas darbojas un kura brīdī no neitroniem un elektroniem rodas kaut kādi kvanti un gammas. Daudz svarīgāk ir tas ka var droši ņemt spildzīti par 10-15 Ls un viņa darbosies tieši tāpat kā 30-90 Ls Osram & šaika. Ka var nepirkt orģinalo Hondas aizdedzes bloku pa 208 Ls un ta vietā ielikt sērkociņa kastītes ķīnieti par 15 Ls un ka pieliekot neorģinālo vairs nav vajadzības raut nost bamperi lai tiktu klāt orģinālajam blokam.

 

Pats vēl atceries sava jautajuma ŠEIT būtību? Vai var ietaupīt 3-4 Ls pats ieliekot 2x30 Ls vērtas lampiņas? Atbilde  - jā var! Pat vēl vairāk papildus tiem 3-4 latiem var vēl ietaupīt 30 Ls. Tad ko Tev vairāk vajag - lai ir 34 Ls kabatā, jebšu pierādīt ka Bonifācijs pilnīgi neko nesaprot no lampiņām? :showoff:

Link to comment
Share on other sites

Atrodi 10 atšķirības D2S spildzei no standarta H4

Ja tāds jautājums,tad labāk izstāsti kas kopīgs!

 

 

 

Vai var ietaupīt 3-4 Ls pats ieliekot 2x30 Ls vērtas lampiņas? Atbilde - jā var! Pat vēl vairāk papildus tiem 3-4 latiem var vēl ietaupīt 30 Ls. Tad ko Tev vairāk vajag - lai ir 34 Ls kabatā, jebšu pierādīt ka Bonifācijs pilnīgi neko nesaprot no lampiņām?

Kur Tu rāvi ka,kāds taisās ko ietaupīt vai kapeiku...Jautājums bij cits un atbildes sen jau :)

Labots - Tufjord
Link to comment
Share on other sites

ad ko Tev vairāk vajag - lai ir 34 Ls kabatā, jebšu pierādīt ka Bonifācijs pilnīgi neko nesaprot no lampiņām?

Man vajag, lai mašīnai spīdētu lampiņa. Un tāpēc es gribu zināt, kādu lampiņu man vajag; un vai es to pats varu nomainīt, vai jāved uz servisu. Es netaisos pārtaisīt apgaismes sistēmu, lai tajā varētu ielikt H4 spuldzi, ja tur paredzēta D2S. Tur taču būs jāmaina visi lukturu bloki un vēl biki elektronika piedevām! Džīzuz!

 

Par Osram vs ķīnīzeris - paldies par padomu, izdomāšu pats. Mans jautājums bija - vai tas uzraksts par nāvējošiem 80kV ir tajā pašā kategorijā kur uz kafijas krūzēm uzraksti "Uzmanību! Karsts dzēriens!", vai arī tam ir kāds reāls pamatojums. Es zinu, ka esmu programmētājs nevis elektriķis. Skrūvgriezim protu galus atšķirt, bet augstsprieguma sistēmas nav mana stiprā puse. Tāpēc arī šeit jautāju.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Forma, izmērs, gaismas jauda, patērētas elektrības daudzums, uzstādīšanas veids, uzstādīšanas vieta, apiešanās veids, līdzīga cena (ķīnā), da viss tur ir faktiski tāds pats. Ja cilveks māk apieties ar H4 tad mācēs arī ar D2S. Atšķirības priekš lietotāja ir nebūtiskas. Kā agrak lietotajs gāja un prasīja H4 ta tagat  var iet un prasīt D2S, vai H1 ws D1S, da kāda starpība??? Brauc un priecajies un nebāz savu degunu ne elektrolokā ne spuldžu ražošanas tehnoloģijā. Nu man mājās ir x veidu elektrospuldzes kā uz 220V tā uz 12, kā uz dimmeri ta bez, tapat ir arī halogeni, kvelspuldzes, LED un ekonomiskās kā vēl kaut kādas kurām es pat nosaukumu nezinu ( garas trubas ar maigu dzeltenu gaismu, dimmējamas liekas uz 12V ar kaut kādu garu drāti pa vidu - nu nepavisam nav līdzīgas dienasgaismas spuldzēm, vēl ir arī tādas ar baltām stikla trubām uz 12 V un vēl kaut kādi citi brīnumi laikam kaut kādi gaismas diožu veidi) Tad lūk nav nekādas vajadzības zināt ka tur katrs veids darbojas - vienīgais kas jāzin ir tas ka tās visas ir spuldzes un jāmeklē elektroveikalā izejot no tā kāds standarts ir uz sāna uzrakstīts un viss. Tīri viedoklis, ja kādam dikti vajag lai studē katru spuldžu veidu kaut līdz diplomdarbam gaismas tehnikā, man nav žēl. Atgādinu ka tēma bij par to var vai nevar spuldzi pats nomainīt, a kad atbilde bij dabūta sākās kartējais kašķis par nebūtiskiem sīkumiem



Labi,Peace!



Vari atvienot vadiņu nost no tās D2S spuldzītes un ieslēgt gaismas - tad arī redzēsi tos 80 000 vai cik nu kuram V



Tumsā labi izskatas, nezinu vai tā darīt ir pareizi, bet nu izdarīt ta var un no paris reizem točna nekas tur nenotiek



Nu jā tai brīdī gan nebāzies tur tuvāk tam vadam par pusmetru. Var sākt žagoties un valodu raustīt - sprakšķ pamatīgi un uguņi arī ir iespaidīgi. Nedomāju ka tur tā uzreiz nosistu vai kā, bet nu nobiedet un izpurinat varētu kartīgi

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs, on 09 Dec 2013 - 22:03, said:

Atgādinu ka tēma bij par to var vai nevar spuldzi pats nomainīt, a kad atbilde bij dabūta sākās kartējais kašķis par nebūtiskiem sīkumiem

Par spuldžu uzbūvi kasīties sāki Tu pats. :) Vienīgais, par ko aizgāja offtopikā bija, ka Osrams būs labāks un ilgmūžīgāks par noname ķīnīzeriem. :)
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Hmm, nu tad tas būs bijis pilnīgi neapzināti

Link to comment
Share on other sites

 

 

kaut vai izpīpēt kā noņemt bamperi ir tāda problēma,

 

apmet šņori riņķī, piesien pie koka un brauc atpakaļgaitā.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

 

 

apmet šņori riņķī, piesien pie koka un brauc atpakaļgaitā.

 

Īsti vīri tādā veicā taisno salocītu būri, lai nav nax jāved tur ar kaut kādiem sūda robotiem spaidīt. Bet principā var arī bamperi noņemt.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Gadās. Es minēšu, ka Tu neciet Xenonus?

 

Nu īsti nē, es speciāli pirku autiņu ar xenon, taču jāatzīst ka esmu nedaudz vīlies - nekādu īpašu priekšrocību nemana, un nekas īpaši labāk redzams arī nav kļuvis salīdzinot ar iepriekšējo autiņu. Biju gaidījis ko vairāk



 

 

Bonifācij, wersa nav tavs radinieks?

 

Ja tas nav sarkasms, tad nē, šeit, nu vismaz es tā domāju ka nevienu nepazīstu. Vienīgais man ir nojausma kas par personu ir biedris Fruzz

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Paga, jūs patiešām domājat ka Xenon automātiski visiem un vienmēr nozīmē akūno gaismu? Vot i kuj. I protams tādi, kam spīzd afigenna, bet ir tādi neveiksmīgi konstruēti lākturi, kas tikai dod pa acīm pretīmbraucošajiem, bet pašiem gaismas čut ne tikpat cik no gabarītiem... Un šeit nav runa par gudriem, kas bāž hrenon zilās pseidoXenon spuldzes parastajā reflektorā, nu tas vispār ir debilisma kalngals...  Plus vēl apkarina ar visādām stulbām dienasgaitas diožrindām un tad braukā kā jaungada eglītes. Nu tie ir jāstādina un jādod purniņā par konkrētu citu žilbināšanu...

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu vismaz es biju cerējis ka tā būs....  Nu īstenībā tumsā arī blakus auto stāvot nav īpaši manāms ka tur būtu tieši xenon gaismas. Deg kā jau gaismas, drusk dzeltenzilganas bet nu nav tā ka uzreiz stipri acīs mestos ka tas ir spoži mirdzošs zilgans xenon, karo€e kas nezin tas varētu arī nepamanīt ka autiāņam ir xenon nevis halogen

Link to comment
Share on other sites

"ne"domāju ka visas tās xenon spuldzītes ķīnā maksā 2-3 USD

 

 

Tik daudz spams.

 

Tak maini pats, apsties video, lai kaut ko nenolauzu. Ja jāmaina caur arku, tad pagriez riteņus, lai rokas nav jāizmežģī un neskaries klāt ar rokām vai ko citu eļļainu lampiņas stiklam.

 

Jēga maksāt servisā 20+ ls, ja ir laiks un pats var izdarīt <1h laikā.

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

 

 

Paga, jūs patiešām domājat ka Xenon automātiski visiem un vienmēr nozīmē akūno gaismu?

 

Nu vismaz es biju cerējis ka tā būs....

 

 

Ksenonam laba gaisma ir tikai svaigām spuldzēm, tāpēc es secināju, ka labāk katru rudeni ielikt svaigas ķīnīzeru spuldzes par 9-14 ls/gab., nekā vilkt gadiem ar oriģinālajām par 60.-Ls/gab.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...