Jump to content

LV vai EN valodas pievienošana


pcruksis
 Share

Recommended Posts

Vajadzēs piepirkt Windows 8 lai tas būtu LV un EN valodās.   Vai ir iespējams Microsoft Windows 8, 64bit, OEM, ENG OS pievienot Latviešu valodas paku vai arī Microsoft Windows 8, 64bit, OEM, LAT OS pievienot angļu valodas paku?

 

Ko labāk ņemt Windows 8 vai Windows 8.1?

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nu, iekš MS lapas teikts:

Windows 8 Language Interface Packs.
Language Interface Packs can be installed on any edition of Windows 8, providing a translated version of only the most widely used dialog boxes, menu items, and help content.

 

Otrādi, no LAT uz ENG - hvz, lokalizētie parasti tiek tirgoti par lētu naudu, bet valodu mainīt nevar (par Windows 8 nezinu gan).

Link to comment
Share on other sites

Laikam nesakarīgi uzrakstīju jautājumu, to ka mainīt nevar es zinu, es gribēju zināt vai var uzinstalēt latvian language pack?

Link to comment
Share on other sites

@@Baigais Janka, vispār jau.. gan eng, gan lv ir vienā cenā, cik nu esmu skatījies bodēs.. tajā paša m79, dateks utt..

 

@@pcruksis, noteikti ņem 8.1. jo tas jau tas pats 8ais ir, tik uzlabots un izlabots.. kā arī.. jau sākumā izdomā cik ņemsi eng un cik lv oem.. starpcitu.. ja nemaldos, tad tikai coorporate versijai varēja mainīt valodas on the fly.. a ņemšanās ar LIP ir bezjēdzīga.. un man jau tomēr liekas, ka eng (oriģinālajā) vidē darboties tomēr ir ērtāk kā ar visām tām beidzēšanām u.c. lietām.

Link to comment
Share on other sites

Bez šaubām ka ņemšu EN valodā, kaut vai tāpēc ka, ja kāda problēma, forumā varēs ar zīmēm jautājumu uzdot.

 

Paldies par ieteikumu ņemt Windows 8.1.

Link to comment
Share on other sites

Windows 8 var mainīt valodas turpu šurpu kā vien tīk. Tas ka tirgo EN, LV u.c. būtiski ir tikai pie instalēšanas, ja nopirksi LV, instalējot viss būs latviski, ja EN, instalējot viss būs angliski. Pēc tam, kad uzinstalēsi Windows 8, vadības panelī pie valodām varēsi da jebkādas valodas pakotnes lejupielādēt un darbināt. Varēsi EN versiju latviskot pilnīgi, arī lietotāja interfeisu. Apniks latviski, varēsi angliskot. Windows 8 ļauj valodas mainīt pavisam viegli.

Link to comment
Share on other sites

Nav man Windows 8 LV instalācijas diska, man ir disks ar Windows 8 English UK. Pēc instalēšanas bija valoda English UK. Nezinu, vai to var saukt par lokalizētu versiju, bet ja gribēju, lai būtu English US, vajadzēja lejuplādēt valodas pakotni English US. Es lejuplādēju latviešu valodas pakotni. Kā man viņa bija, parādījās iespēja nomainīt interfeisa valodu uz latviešu. Nomainījās IE no angliskā uz latvisko, sanāca atjauninājumi, vēlāk, neatceros kurā tieši brīdī, bet tas saistīts ar disk cleanup, lūk, pēc disk cleanup, man pie valodām English UK vairs neparādās, nav vairs datorā (sākumā bija palikusi kā iespēja, kas redzama Vadības panelis > Valoda > Papildu iestatījumi). Tas pats ar Windows 8.1. No veikala apgreidojos, uzlikās man 8.1 English UK. Tāpat novilku latviešu valodas pakotni, tāpat visu datorā latviskoju, tagad, kad disk cleanup izdarīts, nav vairs tās English UK datorā. Caur Run ierakstu komandu lpksetup,  var atvērt valodu, kas ir datorā, sarakstu. Tikko izmēģināju, vienīgā valoda Latviešu(latviešu) Valoda ir sistēmas valoda. Tas pie gadījuma, ka startā man bija instalācijas disks, kurā Windows 8 English UK. Tā tas Windows 8 izdarās. Ko tagad man jāsaprot, ka instalācijas diski, kas ar Windows 8 LV, neļaus pēcāk mainīt valodas. Kā sanāk, latvieši apdalīti, visā pasaulē ikviens maina Windows 8 valodas kā vien ienāk prātā, tikai tie nabadziņi, kas nopirka Windows 8 LV, to nevar. Neticu. Varētu kāds padalīties, gan jau forumā kādam ir instalēts Windows 8 no instalācijas diska latviešu versijā. Neložņāju ļoti dziļi pa Windows, gan jau ir dziļāk kas nenotulkots, gan jau ka daudz, bet tas kā ir tagad - dienām, pat nedēļām OS ietvaros nesaskaros ne ar kādiem tekstiem angliski. Viss ir latviski. Pat tīri angliskās aplikācijas verot ciet, piedāvā Saglabāt, Nesaglabāt, Atcelt. Man tas ļoti patīk. Par OS latviešu valodā, viens datorvecis reiz izteicās - no Zemes pazuda tās valodas, kurās netika iztulkota Bībele, tā saka, mūsdienās jāsaka - no Zemes pazudīs tās valodas, kurās neiztulkos Windows.

Link to comment
Share on other sites

Pareizi saki. Atceros kā visi smējām, kad latviskoja Office, bija smieklīgi - galvene, kājene. Daudz terminu, kurus vieglāk pateikt angliski, grūti izgudrot latvisku jaunvārdu. Man, piemēram, līdz šim vēl smagi uztvert copy, paste latviski - kopēt, ielīmēt. Krieviski ir vēl jautrāk - vstaviķ. Neskatoties uz šo, patīk Windows latviski, gribu, lai mans dators latvisks. Un neatbalstu viedokli, ka Windows angliski ir labāk.

Link to comment
Share on other sites

@@snukurins, oficiāli jau ir tikai un vienīgi euro.. un basta..

 

Pašam office ir latviski.. bet windows gan lietoju angliski.. vismaz nejūk, ja jāpalīdz kādam citam, kuram ir angliskais.. un nav jāpārslēdzas pa valodām un jāmēģina saprast kas ir kas.. :)

 

Ko tad visi cepjas, ka filmas jāskatās oriģinālvalodā? Te jau tas pats.. :)

Link to comment
Share on other sites

Lietoju gan latviski gan angliski windows un office. Darbā windoze Eng, ofisam esmu ieslēdzis LV valodu. Mājās Windoze latviskā, ofiss (laikam) angliski. Android arī uz trubas latviski. iOS diemžēl nav iztulkots. Nejūtu nekādu atšķirību, varu lietot abas versijas bez nekādām problēmām. Arī tulkojumi manuprāt ir OK. Protams, ka sarunvalodā nekad nelietošu galvenes, kājenes un beidzēšanu, bet datorā man šie termini netraucē ne mazākā mērā.

Link to comment
Share on other sites

snukurins, ko tu kasies pie tā ''beidzēt''. Nav Windows 8.1 ''beidzēt''. Ir ''izslēgt''. Tā latviešu valoda iekš Windows uzlabojas jūtami. Negriež ausīs (acīs) tā vairs neveiklie tulkojumi tagad.

Link to comment
Share on other sites

Piemēram, Control panel ikonas sakārtotas alfabēta secībā. Nosaukumi angliski - viena kārtība, nosaukumi latviski - cita kārtība. Ērtāk, ja ir alfabēta kārtībā latviskie nosaukumi, vieglāk atrast, nekā ja man jādomā, kā ta bij tajā angļu versijā. Nu pierast var ātri, nav nekas besīgs. Pareizi dara, ka tulko to Windows. Vai ta labāk, ja netulkotu? Tad jau neko netulkosim, lietosim orģinālā. Beigās vēl maziem bērniem nemācīsim runāt latviski, bet pa taisno angliski, lai vieglāk noorientēties viņiem datoros, internetā..., kur dominē angļu valoda. Mums - mazai tautai jāpriecājas, ka ir Windows tulkojums latviski, tik pat labi varēja nebūt. Nemaz visās valodās viņa nav. Un nav ko nicināt neveiklos tulkojumus, pamēģiniet paši domās iztulkot dažus datorterminus, nav nemaz tik viegli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

Runa ir par vietām kur neko nevar kārtot,piemēram folder options,internet properties,device manager


Neredzu problēmu, viss normāli nolatviskots, gan uz W7, gan un W8. Nevari pieņemt, nelieto, un nedzen te huinju
Link to comment
Share on other sites

snukurins te no sevis rāda baigo specu, redz viņš mēģina kaut ko saprast neredzot, pa telefonu. Tas, laikam, jāsaprot tā, kādam problēma ar datoru, zvans biedram snukurins, snukurins pa telefonu skaidro, kā rīkoties, sauc terminus angliski, jo latviski viņš nerubī, latviski grūti noorientēties secībā un vēl latviski viss besī. Švaks tu spečuks, snukurins. Ir nācies zvanīt Microsoft atbalstam, tur, ja palīdz cilvēkiem ar datora problēmām, to dara daudz maz profesionāli, uzprasa kurš Windows, kādā valodā, nav tāda lieta, ka latviskais Windows ir kādam problēma, nav tā nekāda problēma. A biedram snukurins, ja pa telefonu kāds lūdz palīdzēt - Windows angliski ir OK, ja Windows latviski, ziniet, es nevaru noorientēties secībā, nelāgi tulkojumi, besī utt. snukurin, tā nav gudrība, ja nesaproti Windows latviski. Ir redzēti tādi sludinātāji, kas iesācējus datorlietošanā pierunā pirkt angliskos Windows, tak tam iesācējam vieglāk, ja var lasīt datorā dzimtajā valodā, nevis dažam labam svešajā angļu valodā.

Atcerējos, īsti ne tēmā. Kurš var notulkot Escape, Enter? Šitā ir kā anekdote, ko viens izstāstīja. Enter ir pusk, Escape ir sbros. :)

Link to comment
Share on other sites

Ja tev latviskā tekstā iebraukt aizņem vairāk laika nekā angliskā tekstā, tad jau tu neesi latvietis, bet anglis. Tad  savā Anglijā slavē anglisko Windows, un Latvijā ļauj latviešiem paslavēt latvisko Windows. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Taisnība tev, drunk_lizard, taisnība. Angliski zināt Windows tas ir spēks, pilnīgi piekrītu. Bet atzīsim, tas, ka Windows ir latviski, ir neaprakstāmi labi, super, jebio, tas ir zvērā super. Atvaino, es nupat no jubilejas :crazy:, tāpēc būšu tiešs. Fakts, ka Windows ir latviski mani priecē, tas, ka darba diena man paiet pie datora, kurā viss ir latviski, man patīk labāk, nekā ja tā nebūtu, tas, ka biedram snukurins un biedram drunk_lizard ir problēmas, ja jāsuportē stulbi klienti par Windows telefoniski, un izrādās, ka viņiem (stulbajiem klientiem) nav Windows angļu valodā, kas augstāk minētajiem biedriem ir problēma, zini, tas mani nerausta. Māt, takš, ja uzskatat sevi par zinošiem suportētājiem, apgūstiet arī to tracinošo Windows interfeisu latviešu valodā. Es galīgi neesmu saistīts ar datorlietām, nav mana profesija IT sakarā, tik, ka darbs pie datora, tik, ka dators kā parādība patīk un ir interesants, un brīvajos brīžos lasu netā rakstiņus par datoriem (hard un soft līmenī), patīk, un tas ikdienā noder, teikšu, ir visādas problēmas šai sakarā gadījušās, ticis galā esmu saviem spēkiem, vēlreiz atgādināšu, neesmu IT ziņā skolojies un sevi par baigo spečuku neuzskatu, bet tas, kas manā saimniecībā no datorlietām, viss tiek uzturēts, viss darbojas. Mans miesīgs brālis, ir viņam ģimenē dators sadzīviskai lietošanai ar Windows angļu valodā, regulāri viņš pret kaut ko atduras savā datorlietošanā, ir viņš īpaši stulbs datorlietās, tas tā maigi teikts, ko viņš dara tādos gadījumos, zvana man, un es, absolūts, kā krieviski saka, ļubiķeļ, spēju viņu nosuportēt iekš viņa angliskā interfeisa, lai arī pats jau daudzus gadus tiecos tikai un vienīgi uz latvisku vidi datorā. Tā, ka visādā ziņā cienījamais drunk_lizard, snukurin u.c., kas sludina anglisko Windows pāri visam, nav problēmu iebraukt problēmās attālināti, ja tev ir Windows atšķirīgā valodā. Protams, es nepredendēju uz puiša ar nez kādām padziļinātām zināšanām datorlietās statusu, protams, ir kaudzēm lietu, kur es ne bū ne mē, bet ar savu pieredzi darbā pie datora (nemaz tik sen nebija man tas datorlietošanas sākums - pirmais dators man bij ar XP, darbu, kur diendienā, no rīta līdz vakaram jastrādā pie datora sāku tikai 2005. gadā) dalos, dažam labam palīdzu ar padomu, ka man saka paldies. Atvainojos, ja izplūdu, es te atgriezos no svinībām, ne visai skaidrā :jump: esmu. Man te gribas atklāties, patīk man šis forums. Interesanti te, interesanti raksta biedri par IT, tehnikas lietām. Un biedrs drunk_lizard patīk. Dzirdi, drunk_lizard, tu te tā kā tāds pipari un sāls esi, interesanti palasīt, kad kaut ko uzraksti. Bet, vecīt, pamēģini sev latvisko Windows. Ir forši. Labi, mani dārgie, došos izgulēt dzērumu. Rīt lieli darbi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tikko zvanīja viens ,,latviskais,,.Nevarēja atrast kur W7 ir ,,Run,, Viss tieši kā teicu.Angliskā versijā sarakstā 11mitais,latviskajā 5tais.

 

atļaušos nocitēt..

 

W7 ir tāda maģiska iespēja kā "meklēt"  - nospiežam start un ierakstam meklētāja lauciņā run.. wau.. wow.. nekur mistiski nav jāmeklē :D Iztulkos interfeisu, bet nekad jau neiztulkos izpildāmos failus vai funkcijas.. un sākot ar w7 meklētājs ir ļoti universāls.

Link to comment
Share on other sites

Biedram snukurins pavisam grūti, ja jāsaprot Windows latviski. snukurins, suportē tak tikai anglisko Windows! To tu proti. Zvanīs kāds, prasi - Windows angliski? Nē? Tad tas nav priekš tevis. Tu tikai anglisko. Gan jau atradīsies tādi, kas specializējušies latviskā Windows suportēšanā. Re, cik vienkārši sadalījāmies. Un nevajag nolikt Windows latvisko versiju tikai tāpēc, ka biedram snukurins ar to ir problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Malacis, snukurins, pareizi pateici. Lieto, jo patīk. Katrs lieto to, kas patīk. A tu te, grūti suportēt, nevar sameklēt, izkārtojums ne tāds... Tik meklē skaidrojumus, kāpēc angliski labāk. Nu tagad esam vienojušies - lietojam to vai citu Windows valodu tāpēc, ka tā PATĪK.

+1 tev, snukurins.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...