Jump to content

pills RAMs Win7 64bit


Athlons
 Share

Recommended Posts

Inspektors Caps seit nedaudz tu kljuudies par Mezavecis viedokli uz RAM apjomu. Muusdienaas 4Gb ir par mazu. Ja vien sisteema nav x86. Ja ir x64, tad nu pasam ir naacies piedziivot ka sisteem saak bremzeet deelj ram apjoma kas aiznjemts. Nekas liels nebija atverts, Firefox ar vairaakiem tabiem, Zune Player, Lync saruna.

Labots - ProBook
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    12

  • Athlons

    10

  • Inspektors Caps

    10

  • JDat

    14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nē nu. Es sparotu, ja daži atver torrentus, visus iespējamos CADus, 10 virtuālās mašīnas (nafig uz dervera strādāt userim?)  un vēl kaudzi ar bloatware tad nepietiek RAMa.

 

Man vaļā hroms, flash (filmas) tad specifiska draziņa. Apēc ~2-2.5 GB Rāmi. Palaižu divas virtuālās mašīnas eksperimentiem un tad aizsitu ciet visu Rāmi. A huļi. 64-bit mašīna. Ak jā. PAGEFILE drisņas naherizētas jau saknē, lietoju tikai RAMu.

 

Gudrīši te stāsta ka vajag vismaz 6 GB. Jopta. Vai  nu pastāstat precīzi ko jūs tur darat ar savu kasti vai nu jūs esat pēdējie līkroči un nemākat efektīvi kasti lietot.

Link to comment
Share on other sites

JDat man nekaads bloatware nebija tikai nepieciesamais salikts uz datora. Kaa jau teicu, bija saveerts dazhas programmas un iebremzeeja ar 4Gb RAM.

Link to comment
Share on other sites

interneta_cinitajs

6 gigi "normālam" darbam? o_0 Nezinu, kā te dažiem sakonfigurēti datori un kas atvērts, bet man uz mājas vecā zirga ar win7 pilnīgi pietiek ar 4 gb, lai renderētu pieklājīgu ģeometriju ar raytrace un fonā varētu vēl autokadā rasēt. Bauda jau nav, protams, procesors ir aizsists, bet teikt, ka normāls darbs sākas no 6 gigi, jo īpaši kādam, kurš nenodarbojas ar specifiskām lietām, ir mazliet par skaļu.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Tas nepieciešamais daudzums ir atkarīgs no tā, ko tu tur dari. Ja maz progas reizē lieto, tad daudz nevajag, bet ja regulāri ir 30+ tabi vaļā un vēl 10 citas progas, tad ar 4 Gb ir pa īsu. 

Pārgāju uz jaunu kompi, pagaidām vēl tik 4 Gb (vecajam bij 8), bij tā, ka noskatijos pāris garākus hd video youtubā, un rams pilns, tagad ar >50%, kaut gan gandrīz nekas nav atvērts

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es datoru lietoju pēc pilnas programmas, kas nozīmē lietot, nevis dročīt optimizācijas un visādas citādas herņas, lai no sūda izspiestu konfekti. Man normāli atvērtas vismaz 10 programmas, vismaz 15 interneta logi un datoram uptime parasti ir mērāms nedēļās (ja vien kādi apdeiti neatnāk). Var saprast kapeikpisējus, kam ir tāds fetišs, taupīt uz visu un baurot forumos. Ja reiz ir iespēja nopirkt RAM, tad kāpēc to nedarīt? Kāpēc man jābrauc ar sapuvušu auģiku, ja var braukt ar mersi?

 

 

vai nu jūs esat pēdējie līkroči un nemākat efektīvi kasti lietot.
 
Link to comment
Share on other sites

Es arī varu 10 programmas atvērt, a huļi tolku? Tu ko, vienlaikus skaties 5 filmas, klausies 10 dziesmas raksti 15 phpistus kodus un vēl sazin ko? Izklausās pēc kaut kāda kroļa...

 

Par to dročīšanu. Viss darbojas un nekas nav jādročī. Vienkārši jālieto. Par santīmpišanu. Te drīzāk ir krāna staipīšana - man vairāk, man viss ātrāks. Es nesaprotu kāpēc vajag vairāk ja strādā ar esošo. Optimizācija. Kāda optimizācija? Kur? SWAP atrubīšana? Tas ir atsevišķs topiks.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

JDat, klausies, ko tu centies pierādīt? Ka atejas podā ne tikai kluci var nolikt? Ka ar rokām veļu mazgāt ir ekonomiskāk nekā ar veļas mašīnu? Brīžam ar savu minimālismu izklausies pēc klauna.

 

A es neveru nemaz progas ciet, fonā griežas Outlook, Foobar, chrome, VS dažādi web servisi utt. Kāpēc man būtu jātērē laiks un jāvirina ciet un vaļā aplikācijas. Vienreiz iestartēju procesus un tie darbojas nedēļām. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Es cenšo pierādīt, ka tev nafig nav taisnība. Tas tavs bazars par podu, lai paliek tavā kompetencē. Kāds tam visam sakars ar minimālismu? Ar tiko nosauktajām draziņām (izņemot VS) tev tiešām aprij visu līdz nejēgai? Man kaut kā ar Visu VS pietika (virinot, jo reti vajadzēja).

 

Pats kretīniskākais un debīlākāis: tu pasniedz savu vājo un līko praksi kā dogmu. Respektīvi viesiem vajag 6 GB RAM. Tekšu godīgi: nestāsti pasakas! Ja tev vajag, tad tas nenozīmē vajag visiem. PUNKTS, BĻA!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

JDat, es izteicu savu personisko viedokli a te santīmpisēji man uzklupa virsū - a huļi, tak var pat ar 1GB RAM visu izdarīt. Es ticu, ka kāds vēl var pierādīt, ka uz 512MB arī var datoru var normāli lietot. Bet vai to vajag? 

 

Tak izlasi vēlreiz topika nosaukumu un pirmo postu. Nu nav ne smakas par to, ka viss skaisti un lieliski darbojas uz pieminētiem 4GB. 

Link to comment
Share on other sites

Ja viens lameris nemāk kompi lietot, tad otrs lameris sāk sist dūri uz krūts un apgalvo ka RAMa par maz. Kaut kur jau dzirdēts stāsts... Tur nu es tiešām neko nemāku pret stulbumu padarīt...  :dornis:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

JDat, ir divas galējības - minimālisms un maksimālisms. Šajā forumā rullē abas vienlīdz labi un tas pierādās it visās tematikās. Arī datora ātrdarbība un kritērijs normālai lietošanai ir ļoti relatīvs. Citam 5min datora startēšanās ir normāla, citam vājprāts, kā rezultātā pareizā viedokļa nebūs.

Link to comment
Share on other sites

JDat seit tevi ir gruuti saprast. Musdienaas veelreiz teikshu un piekriitu Mezavecim ka 4Gb ir par maz ja darbina x64bit sisteemu. Jo x64bit sisteemai programmas prasa vairaak RAM. Ja tu seedi uz x86, tad protama pietiks ar 4Gb. Un muusdienaas 8Gb nav nekas iipash, jo kaa zinaam, tad vairaakas grafikas programmas pieprasa vairaak RAM.

Labots - ProBook
Link to comment
Share on other sites

Vai pēc 5 gadiem strīdēsimies - 40 GB RAM ir daudz vai maz?

Ja viena interneta lapa caurmērā svērs, pieņemsim, 2GB, Dokuments caurmērā 7GB. Bilde caurmērā 25GB. Kā pēc nē? Es gan ceru, ka tai RAM audzēšanai kaut kad jāiestājas likumsakarīgam  tempu kritumam. 

 

p.s. man 8 GB

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Naakas rediget, un nav jau jaalieto tikai PS lai teereetu RAM. Virtualizaacijai ar 4Gb ne vienmeer pietiek. Zune HD atskanjotaajam ja lieto x64bit sisteemu noraadiits 2Gb RAM pie prasiibaam. Atver firefox ar vairaakiem tabiem. Nebaaziet man Chrome, Operas u.c., es lietoju un palikshu pagaidaam pie Firefox.

Link to comment
Share on other sites

Lieto apple ābolpuika un būs labi. Virtualizācija. Cik tad tu tās mašīnas darbini? Katrai programmai savu virtuālo mašīnu? Vai arī vēl lielāka šīze. Mākās uzr vituālajām mašīnām serveri griežas?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Veči, varbūt tomēr spējat pieturēties pie konstruktīvas diskusijas? Es saprotu, ka, ja blondīne rāda labo pagriezienu, tas vēl nenozīmē, ka viņa griezīsies pa kreisi - viņa var braukt arī taisni! Bet, vai tiešām pat šajā tomēr tehnikas forumā pat biedriem ar stāžu nav loģikas?

  • Jūs pierādīšanas loģiku vispār izprotat? Ja kaut kāda lieta kādam nesanāk, tad tas nenozīmē, ka tā lieta nav iespējama. Pat, ja miljons cilvēku nesanāk, tas tāpat neko nepierāda. Tajā pat laikā, ja kādam tā sanāk, tad jau šis viens gadījums ir pierādījums, ka tas ir iespējams.
  • Lietotājs nav izstrādātājs. Vismaz 95% cilvēku ir tikai parasti lietotāji, tādēļ, ja nav īpaši minēts, ir normāli pieņemt, ka runa ir par parasto vidējo lietotāju un viņa vajadzībām. Virtuālās mašīnas, izstrādes IDEs, DB serveri un tādas lietas nav attiecināmas uz parasto lietotāju.
  • Nevajag argumentēt ar sētas vaņku pieeju - izdomātiem argumentiem. Ne es, ne JDat nevienā brīdī neesam pat pieminējuši jebkādu optimizāciju. Pat otrādi - abi esam īpaši nedzirdīgajiem minējuši, ka runājam par situāciju, kad nekas netiek optimizēts! Arī naudu neviens nav minējis kā argumentu - kādēļ notiek apmelošana ar izdomātiem un mums piedēvētiem argumentiem? Mežaveci, tas īpaši par Tevi šajā topikā!
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Caps, kādu konstruktivitāti vēlies iegūt analizējot RAM daudzumu, kas pilnībā apmierinātu lietotāja vulgaris prasības? Pašlaik nav nekādu objektīvu kritēriju, kas patiesībā lietotājam vajadzīgs. Iznirst JDat un pasaka, ka ar 4GB RAM parastam lietotājam pilnībā visam pietiek. Iznirst vēl kāds lietotājs, kurš nelieto Firefox un saka, ka viņam ar 2GB viss rullējot.  Un tā var bezgalīgi neproduktīvi diskutēt. 

 

Turklāt JDat pieminētā pareizā lietošana ir totāls bulšits. Es saku, ka neviens no jums nemāk lietot pareizi datoru, jo nav tādas pareizās datora lietošanas instrukcijas. Viens var ieslēgt datoru un skatīties uz ikoniņām, citam torrenti griežas 365d gadā un paralēli kapājas niknākā spēle, cits atvēris n exceļus un taisa aprēķinus utt. Dators ir multifunkcionāls un neviens te nav vācis statistiku, kur un kādā veidā mājās lietotāji datoru ekspluatē. 

 

Jebkurā gadījumā, tēmas autoram ar 4GB RAM nepietiek un tas pat nav jāpierāda.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Man uz apgalvojumu ka pietiek 4GB ir tieši tādas pat tiesības kā tev uz apgalvojumu ka ar 4 GB ir par maz. Es, protams, nevaru pieņemt fakti ka ir līkrocīgi programmētāji, kuru dēļ atmiņa tiek tērēta nejēbā, bet tās ir manas personīgās problēmas. Savukārt bazariņi, ka vot userim volgaris vajag turēt vaļā fotožopu+VS+serverus uz user kastes uc draziņu un vēl kaudzi ar virtuālajām mašīnām, ir pilnīgi normāla debīlisma pazīmē.

 

Ka gribās turpināt strīdu, tad no sākuma jānosaka kas ir ūseris vulgaris. Tāds, kurš lieto VS, lieto VM, hostē servisus. Nu come-on. Izglītības nolūkā nevajadzētu jaukt locekli ar ozolu. Protams, daži stradā mājās. Tikai, tad nejauciet savu darba instrumentu ar mājas kasti.

 

Tajā visā Mežavecim jāievienojas tikai vienā lietā: atrodas ujoboki kuriem vajag dzenāt spēlīti un vilkt torrentus. Seedošana lielos apjomos, tas tomēr ir specifiski nevis mainstream. Firefox atmiņas rīšana tā ir līkrocība pēc būtības nevis iemesls palielināt atmiņu. Man nāk prātā klasiskais citāts (arī NASA savulaik ar tādu citātu sastapās): "This is software problem! We will fix it with hardware."

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

JData, un tagad ieminējies, ka ir dažādi lietotāji? A varbūt vairums mājas lietotāju kapā spēles vai savēruši fonā 20 porna lapas ar n-tajiem baneriem. Ne tu, ne arī kāds cits to nevarēs zināt,. Ir konkrēts lietotājs, ir konkrētas vajadzības, kurām savukārt atbilst jau konkrēta konfigurācija.

 

Bet abstrahēt, ka vairumam pietiek ar 4GB ir absurdi, jo vienmēr un visur darbojas cilvēciskais faktors, ka resursi objektīvu (nav naudas) vai subjektīvu (liekas, ka dators velkas) iemeslu dēļ ir mazāk nekā vēlētos. Manis pieminētie 6GB (arī ņemot vērā integrētās videokartes rezervēto atmiņu)  ir nedaudz virs ierastās konfigurācijas, kas ir daudz tuvāks lielums tam, ko lietotāji vēlētos sagaidīt no kastes, lai 95% gadījumu neizdotos atmiņu pārpildīt, lai arī kā sistēma netiktu mocīta bez serveriem, VM, VS un citiem izstrādes rīkiem.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Ko jūs te varat cepties, topika tēma taču ir pavisam cita! Autors jautāja par konkrētu problēmu ar atmiņas pārpildīsanos. A jūs te panesāties ))) :drinks: Nu tak elementāri, vai nu piepirkt RAM, vai pāriet uz vecāku uTorent build. Pēc maniem novērojumiem problēmas jau sākās ar 3.3.0, man tā liekas. Bet 3.3.2 jau konkrēti čakarē kompim mozgas. Ja riktīgi piesūcas kāds bariņš līčeru var iefrīzot viss, gan spēles, gan video, gan arī web aplikācijas. Pats jau esmu nobriedis rakt augšā kādu 2.8 versiju. Ar to atmiņas lielumu nav nekādu problēmu, cik kurš grib, vai var atļauties, tik arī liek. :pooh_honey: Pilnīgi atbalstu Mežaveča pozīciju )

jDat vai tik Tev nav kāda problēma ar vēderu pēc svētkiem ) Ja Tu nepieskaiti sevi pie vulgaris, tad varbūt pie IT profesionāļiem? Vai ir kāds pamatojums Tavai pārliecībai?

Labots - mazulis
Link to comment
Share on other sites

uTorrent (no kaut kādas 3.x versijas) arī parādījās problēma ar RAM piepildīšanu.. t.i. nemāk pareizi izmantot Windows cache.. Tāpēc risinājums ir ik pa laikam vk iziet no utorrent.. un RAM attīrīsies.. otrs risinājums, pāriet uz kādu vecāku versiju vai kādu jaunāko BETA.. Pašam ir 6gb.. un mēdz piepildīties.. tiesa.. utorrent vairāk par 2gb (dēļ 32bit) arī nemāk patērēt.. bet tāpat pamatīgi noslogo RAM.

Link to comment
Share on other sites

 

 

cik kurš grib, vai var atļauties,

 

Atļauties var tik cik MB supportē, bet jautājiens. A ko tad man dos tā papildus atmiņa? Pilnīgi neko. Kā turējās ar 1-3 GB aizņemtais tā ari paliks. Un jēga ja tev ir 16, bet izmanto 3? <= te tad arī ir tā pārliecība manam apgalvojumam.

 

Vienu lietu gan piemirsu un iebraucu auzās nedaudz. Integrētā video, kura norij RAMu noteiktā apjomā. Aizmirsu, jo man nav tāda videokarte. Bet no otras puses. Baigā santīmseksošana uz integrēto videokarti. Tur funktieris vienkārš. Ieliekam sūdīgāko PCIE videokarti un miers. Nosprāgs vai nepatiks videokarte, ieliksim citu. Videokarte nelīdīs pie kopējā RAMa. Bet nu tas jau kārāk liels offtopiks sanāks.

 

 

 

problēma ar vēderu pēc svētkiem

Par jūsu fizioloģisko stāvokli es nevaru atbildēt. Mentālo diagnozi pēc bazariem vēl var tā aptuveni noteikt.

 

 

 

 

Var uztaisiit balsoshanu un tad redzees cik no seit boot.lv apmekleetaajiem ir pietiekoshi ram.

 

Tu labāk uzmanies ar jautājuma noformulēšanu. Pagaidām varētu būt 100% balosjums atbildei: Man pietiek! :D 

Link to comment
Share on other sites

Es arī ievemšu te :)

 

Imho, parastam lietotājam vairāk par 2GB nah nevajag.

Nedaudz neparastam pietiks arī ar 4GB. (piemēram, man)

4GB+ jau iet specifiskam softam un pielietojumam.

 

Imho...

Link to comment
Share on other sites

@, man darbā uz vecajiem 5 gadīgajiem kompīšiem, uzlabojot uz 2gb RAM W7/64b darbojas kā pulkstenis.. vienīgi ja piegruzī pilnu atmiņu, atverot ntos pārlūka logus vai programmas var palikt bremzīgāks.

 

Tomēr.. nepiekritīšu, ka mūsdienu datoram 2gb pietiks.. standarta ir 4gb.. (pietiks ar rezervīti) un 8gb jau priekš geimeriem utt...

Link to comment
Share on other sites

4GB+ jau iet specifiskam softam un pielietojumam.

 

Par šito piekritīšu ar visām četrām - neviena spēle vai interneta pārklūks man nav aizrāvis vairāk par 4Gb, bet kolīdz palaižu Photoshop ar filtriem un pluginiem vai Lightroom 5 bilžu eksprotu, tā uz ~80% no 8Gb RAM pilns. Ja vēl procesors būtu man jaudīgāks, tad arī visi 100% aizietu bez variantiem.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Nu jā. Tagad parādījās arī citi minimālisti. :D

 

Plezīrdators negeimerim - pietiek ar 4 GB, laikam jau neskaitot šārēto videoatmiņu.

Geimerim - nekomentēšu, negeimoju.

Darba instruments (Dev,VM, foto/video māksla,miniserverīši utt utjp), tur bez diskusijām. Cik vajag, tik vajag.

Link to comment
Share on other sites

Atmiņas nekad nevar būt par daudz, šo laikam neviens vēl nav atcēlis, bet pie mūsdienu cenām par to strīdēties ir vienkārši smieklīgi.

Link to comment
Share on other sites

@@aoma

Neiet runa par cenu. Iet runa par principu kā tādu. Vot tas ir smieklīgi kad cenu piesauc tur kur ir runa par izmēriem un izmēru nepieciešamību. Savādāk visas datora bremzēšanas kautes tiek ārstētas ar atmiņas piespraušanu klāt nevis problēmas sakne.

Link to comment
Share on other sites

Runa nekur neiet, tā vai nu ir vai nav.
Es parasti krāmēju tik, cik konkrētā mātene suportē, bet par noslogojumu Tev ir taisnība - tas murgs, kas tagad darās puskoka lēcēju - koderu pasaulē, neattaisno faktu, ka ar pavecākām, tomēr savā laikā nopietnām kastēm pat netu vairs nevar normāli pabrouzēt.

Link to comment
Share on other sites

Nu redz JDat ko teiksi cilveekam, kam maajaa staav Workstation dators un tam var uzspraust 32Gb RAM. Aoma ir piemers vinjah uzspraudiis ne tikai 32Gb, bet arii 64Gb ja mates plate ljaus. Kaut gan vinjsh neko nedara ekstreemu piemeram uz datora.

Link to comment
Share on other sites

@, ko lai saka? Neko sliktu. Katram savs hobijs. Šoreiz bez zemtekstiem un bez ironijas. Cilvēkam gribās, uzliek. Neko sliktu. Es necepos par to kāda kuram konfigurācija, es cepos par ko citu: Redz, vajag! Tas ir minimums! Tā ir nepieciešamība! Tā ir aksioma. Par 64 GB. Ir jau mātesdēļi kur var 64 GB un vairāk. Ja gribās, tad arī to var realizēt.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Precizēšu čupu šeit paustā:

 

Windows x64 vajag vismaz 4 GB - muļķības. Ar 2 GB tas strādā pat ļoti labi. Sainstalētai OS Commit ir nedaudz zem 1 GB un vēl 1 GB paliek programmām.

 

Firefox rij RAM - absolūtas muļķības, vismaz, ja salīdzina ar citiem. Neesmu Firefox fans, bet tas jau labu laiku ir RAM vismazāk (!!!) rijošais pārlūks! Chrome, Opera (Chromium), Opera (Presto), Internet Explorer - visi rij krietni vairāk. Par Safari nezinu, bet kā jau multiprocesu WebKit, gan jau, ka līdzīgi Chrome. Firefox, ja neskaita izbeigto Opera (Presto), ir palicis arī vienīgais, kas nav ķēris globālo debīlismu un izmanto vienu procesu. Tagad rakstu no Firefox 26, kas atvērts jau vairākas dienas. Šobrīd testam jau labu laiku esmu atvēris 10 dažādus tabus un tas rij 480 MB. Ja atveru vēl citas lapas, browsēju, pēc tam aizveru tās un nonāku atpakaļ pie sākuma 10 tabiem, tad arī atmiņa nokrīt atpakaļ uz 480 MB. Tā tas turās stundām, dienām un faktiski neesmu pieķēris Firefox pie atmiņas noplūdēm. Dažādi lietojot, vispār atmiņa mainās no 250 MB tukšam līdz kādiem 700 MB ar 20-30 tabiem.

 

uTorrent 3.x rij RAM - atkal muļķības. Man sēž fonā 24/7 un rij šobrīd 16 MB. Šobrīd gan tur nekas dižs nenotiek, bet, kad notiek, tad RAM palielinās līdz kādiem 20-60 MB.

 

RAM nekad nav par daudz - daļējas muļķības. 32-bit sistēmai (bez PAE, kas vairs īsti nav 32-bit sistēma) >4 GB ir PAR DAUDZ, jo skaitļošanai nedod neko, bet elektrību tērē gan. Maz, bet tomēr. Toties te laikam daudziem nepielec viena daudz būtiskāka lieta - pārmērīgi daudz lieks RAM performancei nedod NEKO!

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Caps, tu tagad stāsti tādā kontekstā, ka lietotāji vairāk par web pārlūku neko nelieto. Tādā gadījumā vispār nevajag datoru un planšete vai netbuks ar 5x mazākiem resursiem atbildīs noteiktajiem kritērijiem. 

 

P.S. Kā reiz man uz galda ir Asus EEE ar 2GB RAM. Nu neteiktu, ka pilnīgi visam pietiek, ja jāsāk lietot kāda attēlu apstrādes aplikācija vai paredzams darbs ar čupiņu ofisa dokumentiem. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

@@Inspektors Caps, pats uTorrent jau, protams, ka faktiski neko nepatērē.. patērē windows cache, kuru izmanto uTorrent.. līdz ar to uTorrent ir vainīgs pie RAM piepildīšanās... pašas programmas jau reti, kad daudz RAM patērē.. bet ar tām saistītie procesi mēdz norīt nenormāli daudz RAM. 

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Mežaveci, nē, es nerunāju tādā kontekstā - to Tu man atkal piedēvē! Es runāju par ikdienas lietošanu, kad darbojas vairākas parasto cilvēku programmas reizē. Toties Tu te sludini, ka tās parasto cilvēku programmas it kā baigi rij RAM. Microsoft Office programmas rij diezgan maz. Word ar vienkāršu dokumentu rij 40-50 MB. Atvēru kolēģes bakalaura darbu, kam DOCX fails ir 32 MB.. RAM aizņemts 70 MB. Izskrēju cauri visam saturam.. 105 MB. Atveru Excel.. 20 MB. Atveru tajā 13 MB XLSX ar lapām un tabulām.. 47 MB. Outlook skaitļi tādi paši - no dažiem desmitiem līdz simtam, pie tam to neviens never vairākos eksemplāros. Fonā griežas Skype 5.x ar 125 MB (fakinais līksofts), Google Talk ar 16 MB, uTorrent ar 16 MB, foobar2000 streamo interneta radio ar 27 MB.

 

Adobe Photoshop nav parasto lietotāju programma, bet gan specifiska profesionāla prasība. Un te atkal ir izplatīts pilnīgi greiza aplamība, ka tas rij daudz RAM. Ja tajā vienkārši atver bildi un veic vienkāršas darbības, nevis nopietnu profesionālu darbu, tad tas nerij diži vairāk par 100-200 MB.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...