Jump to content

Canon EOS 1100D


Guest
 Share

Recommended Posts

Kaspars12

cenai atbilstoša iekārta, pamatu apgūšanai būs labi, lai vēlāk saprastu, ko vēlēsies nākonē. Bet kāpēc gribi spoguli ? Tāpēc, ka moderni ? Nedomā, ka tagad ar spoguli būs labākas bildes kā ziepim auto režīmā, uz to naudu ziepis būs visai ok.

 

Es uzskatu, ka spogulis nepieciešams, ja ir specifiskas prasības, vai vēlme lietot lietratēja līmenī, citādi neredzu jēgu pirkt spoguli.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

verners tak tirgo lietotu tehnika, ss.lv vari atrast arī lētak



P.s. spogulis nenosaka attēla kvalitāti, tas ir tikai darbības princips spoguļkamerai. es ieteiktu kādu bezspoguļa kameru

Link to comment
Share on other sites

 

 

Bet kāpēc gribi spoguli ? Tāpēc, ka moderni ?
 

Tāpēc, ka sākumā bija parasts ziepjutrauks, tagad ir advancēts ziepjutrauks, jūtu, ka jāapgreidojas uz nākošo līmeni.

 

 

 

verners tak tirgo lietotu tehnika, ss.lv vari atrast arī lētak

Ne tikai lietotu, viņi arī jaunu tirgo. Ap to cenu (labi, +10Ls) ir pieejams arī daudzos citos veikalos.

http://www.salidzini.lv/search.php?q=Canon+EOS+1100D

Link to comment
Share on other sites

Priekš pirmās kameras ir ļoti ok! Pats esmu Conon piekritējs, tāpēc par Nikon neko prātīgu nepateikšu, bet nu šis 1100D sākumam būs ļoti ok, bet meklē gan variantu, kur nāk Ef-S 18-55 IS II, respektīvi, lai ir IS burti, kas nozīmē Image Stabilization. Tad, kad kādu laiku būsi pafočējis un palasījis ko un kā darīt, tad arī sapratīsi, kas Tev labāk tīk bildēt un vai Tev vajag "garos" zoom objektīvus, jeb tieši otrādi - "platos". No lētajiem uzreiz iesaku pameklēt arī kādu fiksēto objektīvu, kas ir gaišs, lai saprastu kā ir ar gaišiem objektīviem - teiksim ef-s 50mm f1.8.

Link to comment
Share on other sites

paņēmu tādu, jo izmēru ziņā ir mazāka, sver arī praktiski neko. bet plastmasa lēta, diezgan neērti turēt rokās, nevar nomainīt akumulatoru, ja kamera ir uz statīva. bet priekš izvēlētajiem mērķiem - pirmā spoguļkamera, un līdzi staipīšanai, nav draņķīgs variants. protams, jārēķinās, ka gribēsies labākus stiklus, un tās ir vēl papildus izmaksas. bilžu kvalitāte, kā ierasts vairumā gadījumu, atrodas starp skatu meklētāja lodziņu un.. katrā ziņā, pie saudzīgas apiešanās arī var īpaši neiespringt par to plastmasu - lietoju jau gadu, švīku un skrambu nav.

Link to comment
Share on other sites

nu nezinu, man personīgi Canon 1100D liekas kā plasmasas klucis ar maināmiem objektīviem un advancēta ziepīša iespējām. Jā par cik 1100D ir aprīkots ar APS-C sensoru ar crop faktoru 1.6X viņam ir priekšrocības salīdzinot ar ziepi, asuma dziļums, iespējams labāks nepietiekamas gaismas apstākļos. Bet nu lētie materiāli nosit visu baudu turēt rokās.

Link to comment
Share on other sites

Pērc kameru ar domu, ka vajadzēs somiņu, atmiņas karti. Saprotot to nosaki budžetu savu. Tad aizej uz normālu veikalu un paturi noskatīto kameru rokās (cenu kategorijā Canon 600D, Nikon D5100 vai D3200). Atnāc mājas un internetā pasūti to kameru, kas vislabāk jutās rokā. Pārāk lielas atšķirības šajā cenu kategorijā nav, visi +- vienādi modeļi. Es neņemtu 1100D, jo tiešām kā plastmasas rotaļlieta ir, D3100 Nikons manās rokās likās stingrāks aparāts, tāpēc ar to arī sāku bildēt.

 

Lai labi bildējas, vienalga ko nopirksi.... ;)

Link to comment
Share on other sites

Jā, par papildus izmaksām par pārējo aprīkojumu jau iedomājos, tās nav iekļautas šajā - 300Ls - budžetā. :)

Link to comment
Share on other sites

Pats jau vairāk par gadu lietoju Canon 600D un esmu ļoti apmierināts.

Par papildus izdevumiem, tas tiesa, mazliet jāpiedomā pirms pērc, lai nesanāk, ka fotoaparātu esi nopircis, bet jānēsā līdzi maisiņā :)

Pa šo gadu esmu klāt piepircis rezerves akumulatoru, jāsaka gan ka ne oriģinālo, bet kā rezerves variants ļoti labs, pluss somiņa un atmiņas karte. Kādu laiku lietoju standarta 18-55 objektīvu, bet sapratu, ka vajag mazliet labāku un 18-55 nomainīju ar EF-S 15-85 f3.5-5.6 IS USM.

Un tagad jau kādu laiku domāju par statīvu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Atkal sākam dzīt buļķaku ziepis vs spogulis? Tak cilvēks skaidri un gaisi minēja, ka ir JAU lietošanā advancēts ziepis un vajadzības par īsu. 

 

Sviests par to 1100 plastmasīgumu velk uz pautu traucēšanu dejošanas laikā. Te viens otrs "fotogrāfs" atkal vairs neprot bildēt bez gripa. Tas viss profesionālais marazms, kam nav nekāda sakara rezultāta kvalitāti. Jā, Canon 600D būs praktiskāks, ar labākiem parametriem nekā 1100D, bet bilžu kvalitātes ziņā tā kamera diži pārāka nebūs. 

 

Jāsaprot, cik daudz tiks bildēts, kur un kādā veidā kameru ekspluatēs un cik plānots izvirst. Ja iet taciņu - "nopirkšu grāmatu, mācīšos bildēt", tad pietiks ar 1100D vai lētāku spoguli uz ļoti ilgu laiku. Tik pat labi var nopirkt jebkuru citu lietotu kameru, lai priekš mācīšanās nav lieki jātērējas. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

 

 

Sviests par to 1100 plastmasīgumu velk uz pautu traucēšanu dejošanas laikā.

 

Jau ļoti uzskatāmi norādīju, ka tas ir MANS viedoklis. Nevienam neuzspiežu, tikai izsaku savu viedokli. Un ja man ir ar kameru jābildē, tad kam vajag neērtu kameru, kas manām rokām par mazu?? Protams, ka izvēlēšos sev ērtāku variantu.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Zinu čali, kas ar 1100D un 15-85 pogā ārā daudzus fotogrāfus, tiesa, reportiera talants viņam ir jaudīgs.

http://www.flickr.com/photos/serzhanja/

 

No savas puses, aru ieteikt uzmest aci Sonī nexiem, lietotiem. Nopietnai bildēšanai mazliet neērti rokā, bet attēla kvalitāte ir laba praktiski visiem modeļiem + ar attiecīgu pāreju var pielikt dajebkādu objektīvu un taisīt ārtu.

 

Pats tagad nesteidzoties tirgoju Olympus bezspoguli, gribu vai nu kādu mazo canonu vai nexu. Gribu arī Fuji X100s, bet tam ena tik uz vasaru varētu nokristies līdz man pieņemamai.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

Zinu čali, kas ar 1100D un 15-85 pogā ārā daudzus fotogrāfus

 

Ņipatīk viņa postprocessings, baigi daudz kas velk uz HDR-tipa fotogrāfijām. Skaidrs, ka no RAW spiež ārā maksimimu, bet ne vienmēr to vajag darīt.

 

Starp citu, var arī papētot viņa bildes redzēt fotoaparāta gļukus.

 

Kādas "ēnas" ap monumentiem

 

http://www.flickr.com/photos/serzhanja/8852579962/sizes/h/in/photostream/

 

Šī gan ir super

 

http://www.flickr.com/photos/serzhanja/8599140231/sizes/h/in/photostream/

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Yoda, ir vairāku cilvēku kategorijas

- tiem kuriem vajag vienalga kādu ziepi

- vajag advancētu ziepi

- tiem kam vajag spoguļkameru

 

 Vai arī tev šitais citāts liek domāt, ka vajag pirkt vēl advancētāku ziepjtrauku?

 

bija parasts ziepjutrauks, tagad ir advancēts ziepjutrauks, jūtu, ka jāapgreidojas uz nākošo līmeni.

 

 

Ir redzēti pavisam kruti ziepji, kas maksā virs 600Ls, bet tā ir ļoti šaura joma ar specifiku nolūku un pielietojumu, kur primārais nosacījums ir max kvalitāte kompaktā izmērā.

 

Es personīgi apgreidojos no Canon S3 un virs tiem aparātiem ir tikai un vienīgi spoguļkameras. Pārējais ir tikai tehniski labāks risinājums, kas maksā vairāk nekā spogulis ar objektīviem.  Turklāt šīs kompaktkameras nemaz nav tik kompaktas, lai varētu nēsāt kabatā. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Yoda, neaizstājams ir fokusēšanās ātrums un kadra noķeršana. Protams, vajag bik labāku par kit objektīvu, bet šīs ir pats galvenais kritērijs, ka personīgi liek skatīties tikai un vienīgi spoguļa virzienā. Piemēram, G sērijas kanoniem var uzspraust zibeni, piezūmot, iegūt kvalitatīvu bildi, bet aparāts domā un domās lēni, jo skata meklēšana iet caur procesoru. Ja pat niknākajos spoguļos skata meklētājs Live-view  režīmā nav perfekts, tad no kompaktkamerām to varēs sagaidīt labi ja pēc 5 gadiem pie esošā attīstības tempa. 

 

P.S. Ja normāls objektīvs, nav vajadzīgs mainīt kaut ko mainīšanas pēc. Labs universāls objektīvs arī nav jāmaina, ja nav tādas vajadzības, jo krutie fotogrāfi teica, ka fiksētais zūms ir labāks.  Man ir vairāki zināmi, kas sapirka ikdienas komplektu - kamera+universāls objektīvs+zibenis un to lieto gadiem. Spoguļiem kalpošanas arī ilgums ir daudz lielāks un 3-5 gadi ir normāls ekspluatācijas laiks. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Long John

Man ir gan spoguļkamera (nu jau pavecs Canon 40D) ar dažādiem objektīviem, gan "advancētais ziepis" Fuji X-10. Ar pēdējo nesteidzīgai bildēšanai savam priekam pilnīgi pietiek un bildes ir gana kvalitatīvas, arī mēreni sliktos gaismas apstākļos. Gadījieniem, kad ar "Fuji X10" diapazonu (28-112 mm.ekv) ceļojumos šķiet "pa īsu", ņemu līdz maziņo, bet gana ņipro "Fuji F-550" (24-360 mm.ekv.)-kā platleņķa un teleobjektīva aizvietotāju.. :)

 

Taču, ja jābildē kautkādi ātri procesi, notikumu reportāžas- kaut vai bērni, sports, kāzas  utt, jebkurš ziepis pagaidām nespēj konkurēt ar spoguļkameras ātrdabību, precizitāti un kvalitatīvo skatu meklētāju.

 

Bet par to 1000 sērijas "plastmasīgumu" nemāku teikt- esmu nedaudz apčamdījis māsas 1000D- nepierasti maziņš jau ir, taču neko pārāk traģisku nejūtu. Par to cenu un amatiera vajadzībām gana labs. Ja nu galīgi maziņš šķiet, var piepirkt bateriju rokturi (savam 40D rokturi nēsāju pastāvīgi- man lielas rokas un patīk lieli aparāti. Katrā ziņā attēla kvalitāte vienmēr būs vairāk atkarīga no objektīva, nekā no kameras (body), protams, līdzīga formāta un paaudzes.

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Mežaveci, tad tu laikam neesi turējis Sony Nex sērijas bezspoguļkameras rokās un fočējis. Varbūt man tik liekas vai arī aprobežots skata leņķis ir vairumam šeit klāt esošo, kas posto un posto. Tauta paraugās plašāk, nu nav Canon tas kas bija gadus 10 atpakaļ, kur Canon inovācījas 5D mark 2 lielākais lēciens ko viņi ar piāru pacēla, Parādīja Dual-Pixel tehnoloģiju, nu un kas no viņas nekas, strādā kā pēdējā kaka iso 1600 priģels, lēns kā klucis. Nikon tur savu brandu skaisti pro gala verķi kā D800E, bet nu milzīgs kritiens, mīnuss, papados un praļots bija ar Nikon 1 kamerām, mazs klucis ar ziepīša izmēra sensoru un maināmiem objektīviem, neveiksmīgs lēciens pakaļ Sony Nex kamerām. Par Sony inovācijas līderis pēdējos gados, sākot ar RX prenium ziepīšiem, NEX, SLT, mobīlo gadžetiem QX kamerām, kā arī pēdējo karsto bombu A7 un A7r FF kamerām, kas uz pusi maksā lētāk nekā konkurenti.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Prime, protams, ne es ne arī daudzi tādus nav turējuši kaut vai tāda iemesla dēļ, kā cena. Biezā gala ziepji nav un nebūs Latvijā populāri un tie būs atsevišķu tehnogīku spēļmantiņas, kam mājās 100% ir maks, aifons, aipods un citi gadžeti, bez kuriem var parastais cilvēks iztikt. Parastais lietotājs nekad arī nepirks ziepi ar tāda izmēra objektīvu, bet gan kaut ko kabatā iebāžamu, bet praktiskais latvietis skatīties uz verķi (arī lietotu), kur var izspiest maksimālu labumu. Tāpēc likumsakarīgi arī ir vairums viedokļu no lietotāja parastā un lietotāja pus-profesionālā (lielie fotogrāfi te nav). Arī rietumu kultūras tehnikas top brendi krietni atšķiras no tā, ko mūsu sabiedrība lieto un izvēlas.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Prime, Tu šo esi rokās turējis , ka par PR runā? Bet par tēmu ... ideja ir vienkārša - kas vēlas fotografēt , to dara ... pārējie meklē brīnumaparātu ar pogu - mākslas foto . Nu nav tādas .... Protams varu saprast , ka dažs labs meklē iespēju sava rumpīša iespējas pagarināt , taču tas nav savienojams ar kapeiku drātēšanu . Ja negribi maksāt ... tātad tev to nevjaga .... ņem iztrūkumus un aizpildi ar radošumu . Nevari? Tātad to divtik nevajaga . Netērē naudu

Link to comment
Share on other sites

Par 5D otro marku . Nezinu vai man vienam tāds gļuks , bet pēdējā laikā nevaru šeit neko ne iecitēt ne iekopēt

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

 

 

vai man vienam

 

Tev vienam.

 

Iezīmē tekstu, izlec dialogs par citēšanu un nikneima pieminēšanu.

Link to comment
Share on other sites

Nu nav jau tā , ka nekad, nekas nav šeit citēts ... dialogs izlec gan , taču teksts neaiziet sūtūtījumu logā , tāpat arī iepeistot neko nevaru . Nez visur citur ar šo ir ok - mož tas IE11 darbības īpatnības konkrētajā forumā(nesen upgreidoju) . Bet ir ok - būs mazāka vēlme gudri izrunāties :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jautājums kādu kameru pirkt ir nepareizs jau pašā saknē. No sākuma izdomā ar kādiem objektīviem vēlies bildēt un tad piemeklē kādu fotoaparātu.

Es tavā vietā priktu body only un kādu 35 vai 50mm objektīvu. Lai iekļautos budžetā paskaties kurām firmām ar crop matricām ir lēti šie objektīvi. Piemēram Canon ir lēts 50mm f/1.8 objektīvs, bet tas uz cropa matricas var būt par šauru. Pentax ir ļoti labs un lēts 35mm f/2.4 objektīvs. Varbūt ka tev ir aktuāls kaut kas no platleņķa. Man piemēram šobrīd ir aktuāls 90mm un 24mm (45mm un 12mm uz m4/3) un fisheye objektīvs. Apniks, sākšu ņemties ar ko citu.

Ja esi gatavs strādāt ar manuālo fokusu, ieteiktu kādu no bezspoguļa kamerām. Var paskatīties lietotas, kā Olympus E-PL1/3 vai Panasonic GF1 vai kaut ko tādu. Tad par šo budžetu var piemeklēt daudz un dažādus objektīvus, kas ar pārejām maucās virsū šīm kamerām.

Bieži cilvēki nopērk spoguļkameras un tās gandrīz vispār neizmanto. Tāpēc varbūt ir vērts padomāt par kādu bezspoguļa kameru. Pats es arī bildēju ar bezspoguļa kameru, bilžu kvalitāte ir lieliska un tā starpība kur es viņu ņemu vai neņemu līdzi ir milzīga.

Tam vai tu nopirksi fotoaparātu no Canon vai Pentax vai Nikon vai Panasonic vai Sony vai Olympus firmas principā starpības nebūs. Ja kāda no šīm firmām ražotu pilnīgu sūdu viņas vairs nebūtu starp foto tehnikas ražotājiem. Realitātē ar visiem fotoaparātiem var dabūt labas bildes, un starp citu Canon šobrīd nav tehnikas topa virsotnē. Daudz svarīgāks ir fotoaparāta izmērs, svars, ergonomija, vai tu vari pareizi/viegli aizsniegt pogas, vai darbība ir intuitīva. Ja tev nepatiks izmantot savu fotoaparātu, tu to neizmantosi, pofig kāds kruts specs tev viņu ir ieteicis.

Nopietni iesaku pirkt lietotu tehniku. Uz pārāk veciem fotoaparātiem nevajag tēmēt - drīzāk mazlietotiem, bet objektīviem tas principā ir pofig. Es jau gadiem foto jomā neesmu nopircis neko jaunu no veikala. Manā pieredzē ja foto kamera/objektīvs darbojas, tad tas arī turpinās darboties bez problēmām.

Labots - Edman
Link to comment
Share on other sites

 

 

Bieži cilvēki nopērk spoguļkameras un tās gandrīz vispār neizmanto.

ja cilvēks nopērk fotoaparātu un pēc tam neizmanto, nav būtiski tam ir spogulis vai nē.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Tam vai tu nopirksi fotoaparātu no Canon vai Pentax vai Nikon vai Panasonic vai Sony vai Olympus firmas principā starpības nebūs

Ja runa tikai par vieglu vaļasprieku, gandrīz vai varētu piekrist.

Taču, ja clvēkam ir ambīcijas un cerības uz nopietnāku fotodarbību- mākslu, peļņas darbiem utt- starpība būs gan- neviens, pat vislabākais bezspogulis vai superkompakts vismaz tuvākajā nākotnē neizkonkurēs pilnformāta spoguļkameru ar gaišu kvalitatīvu objektīvu!.

Un pašlaik tikai Canon un Nikon ražo reālu profesionālu fototehniku.

Domāju, ka cilvēkam ar paplānu maciņu, bet lielām nākotnes cerībām tomēr prātīgāk skatīties uz lietotu Canon vai Nikon ar kit objektīvu, centīgi mācīties, štukot,kāda diapazona optika visvairāk interesē un sākt krāt labas optikas "parku". Bodiji ar laiku mainīsies, bet laba optika ir investīcija ilgākam laikam! Ar vienu vienīgo 50 mm fiksfokāli neko daudz nesabildēsi.

 

Ja maciņš atļauj- vēl labāk gan vienu, gan otru (labu kompaktkameru ikdienas vazāšanai un spoguleni nopietnākiem darbiem)!

 

Man gan ir otrādi- pa ilgajiem fotogadiem lielie "fotokluči" apnikuši un daudz patīkamāk jūtos ar mazo, ņipro Fuji X10. Dižmākslinieks tāpat vairs nebūšu..

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Arī šis jautājums pašā saknē ir aplams. Objektīvs ir tikai instruments kādu mērķu sasniegšanai un līdz ar to objektīva pirkšana, kas sevī ietver arī fotoaparātu, ir pakārtota konkrētām vajadzībām. Atbilstoši vēlamai kvalitātei nepieciešama atbilstoša tehnika. Tas, ka daži dīvaiņi nopērk objektīvu un tad domā, ko ar to var izdarīt, nav ikdienišķa parādība.

 

 

sākuma izdomā ar kādiem objektīviem vēlies bildēt
 

 

Šeit var piekrist tikai daļēji, jo jebkura tehnika nolietojas, it sevišķi tie objektīvi, kam ir iebūvēts motors. Esošam intensīvi lietotam Sigma objektīvam ar gadiem pakāpeniski kritās fokusēšanās spēja tuviem objektiem. Līdz ar pirkt vecus un nolietotus objektīvus ar automātiku nebūs labākais pirkums. Arī bieži vien dažādi putekļi un citi gruži nonākuši objektīvā vai arī mehāniski defekti.

 

 

objektīviem tas principā ir pofig
 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Un pašlaik tikai Canon un Nikon ražo reālu profesionālu fototehniku
 

Nu tur es tev nepiekrītu. Ir daudz ražotāju, kas ražo PRO fototehniku, Canon pēdējos gado smagi stagnē, nekas prātīgs nav iznācis,sorry canon fanboys

Piemēram Sony A7 vai A7r mirrorless kamera ar FF, cena sviestmaize. Kuram citam vēl tas bija pa spēkam? Nevienam (izņēmot Leica M9 ar fixu un MF)

Link to comment
Share on other sites

Long John
Piemēram Sony A7 vai A7r mirrorless kamera ar FF, cena sviestmaize. Kuram citam vēl tas bija pa spēkam?

 

Es biju domājis PRO tehniku reāli strādājošiem profesionāļiem (tātad precizitāte, mehāniskā-, mitruma-, putekļu- izturība, ilgmūžība utt ), nevis pilnformāta rotaļlietu bagātiem amatieriem...  :yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

versatile

Nu i sarakstījāt.

Par canon un nikon var piekrist, ka tie ir nozimīgākie spēlētāji pro reprotieru tehnikas lauciņā. Nu tur žurnālisti, sporta bildētāji, kāzu bliezēji. Ir vēl citi pro tehnikas ražotāji - Hasselblad, Sinar, Phase one, Pentax645D, utt. Liela daļa gan nevienu digitālo midformātu rokās nav turējuši, tāpēc nezina, ko teikt. Es turējis esmu, bet bildējis neesu, tāpēc arī labāk paklusēšu - bet eksistenci tāpēc nenoliegšu.

 

Sony arī, izskatās, ka zina ko dara - bet arī tur viss atduras pret optikas trūkumu. Bet viņiem vismaz ir FF, nevis tā kā pentaxam, kam ir lieliski crop bodiji bet neviena paša FF (lai gan prototipu pa izstādēm valkā jau gadiem). Toties ir 645D.

 

A par tehnikas ilgmūžību, nu, Mežaveci, sorry - bet tas teksts, ka palēnām mira fokusēšanās, un beigās nomira, tāpēc Sigma slikta un lietotu vispār nevar pirkt - nu sorry. Būtu laicīgi uz servisu aizstiepis, mok nebūtu nomirusi. Tā jau var arī autiņam eļļu klāt neliet, un kad atņirdzas motors, brēkt, ka vot, ražotājs slikts. Kas to zina, kas tur tajā stiklā bija iekšā ticis - tās paaudzes Sigmas ar uzticamību neizceļas; jāapietas prātīgi. Arī pērkot jāpārbauda.

Ota galējība ir Nikona AF-D stikli, kur iekšā mehānisks af mehānisms ko piedzen kamera - tur vienkārši nav kam nobeigties.

 

Patiesība ir kaut kur pa vidu. Bet taisnība ir, ka ja šodien nopirks kameru un dārgā gala objektīvu, tad kameru pēc 2 gadiem pārdot varēs par kapeikām, bet objektīva cena nebūs būtiski kritusies. Pentax stiklu gadījumā - varbūt pat kāpusi :D

 

http://photofocus.com/2013/01/04/olympus-om-d-em-5-micro-four-thirds-long-term-review/ ļoti foršs raksts ar diezgan objektīvu kopsavilkumu. Pirms 3 gadiem neko tādu neviens par m4/3 nerakstīja, jo kvalitātes atšķirības bija dramatiskas. Šis sarakstīts gandrīz pirms gada. Ko lasīsim vēl pēc 2 gadiem?



 

 

Es biju domājis PRO tehniku reāli strādājošiem profesionāļiem

Frīdi, lūdzu sāc aizstāt vārdu "profesionāļiem" ar "reportieriem".

Link to comment
Share on other sites

Long John
Frīdi, lūdzu sāc aizstāt vārdu "profesionāļiem" ar "reportieriem".

 

Kur Tu te ieraudzīji Frīdi? :sorry:

Vai studiju meitblieži arī ir profesionāļi?   :yahoo:

 

Ja nopietni, manuprāt, profesionāls fotogrāfs ir pieredzējis speciālists, kas strādājot par samaksu, var garantēt kvalitatīvu rezultātu jebkādos apstākļos- ne tikai studijas "siltumnīcā".

Protams, arī skuķi-fotogrāfu, kas bliež klientus priekš dokumentiem ar ziepi, un neko citu neprot, formāli var uzskatīt  par profesionāli... :spruce_up:  

 

Bet šoreiz mēs te spriežam par profesionālu tehniku un (vismaz manā uztverē) tā ir tehnika ar īpaši augstu kvalitāti, precizitāti, izturību utt, nevis sākumlīmeņa "spoguļkits", ar kuru kāds jefiņš- iesācējs iet piehalturēt...  

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai studiju meitblieži arī ir profesionāļi? :yahoo:

Ar to naudu pelna? Ja jā, tad viena no tā vārda nozīmēm ir tieši tāda.

Link to comment
Share on other sites

versatile

Neticēsi, bet ir arī tādi, kas ar to dzīvo un iztiek - tā ka jā, ir profesionāļi. Profesionāļi mēdz būt arī čaļi, kas saulrietus un kaķīšus bildē, iedomājies tik. Un tādiem, tici vai ne, dažreiz patīk, ka tā kamera, kas kalnā jāuzstiepj, nesver tik daudz.

Fullfreima alfas ir pārāk īsu brīdi pieejamas, lai tāda nievāšāna būtu pamatota.

 

Kondrašins kalendārus bildējot manīts ar hasseli. Bet viņš tak laikam amatieris, pēc Tavas skalas?

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Long John
Bet viņš tak laikam amatieris, pēc Tavas skalas?

 

Nekasies pie vārdiem.

Pats brīnišķīgi saproti, ka runa ir par pro tehniku un arī labi zini, kas šoreiz ar to domāts (es iepriekšējā postā centos īsi noformulēt) !

 

 

 

 

Profesionāļi mēdz būt arī čaļi, kas saulrietus un kaķīšus bildē

 

Ja čalis bildē kaķīšus/saulrietus  savam priekam ar kompaktkameru, tas nav nekāds profesionālis.

Bet, ja profesionālim būs kvalitatīvi jāuzbildē kaķītis/saulriets, viņš vajadzības gadījumā stieps kalnā visu, kas vajadzīgs garantēti kvalitatīvam rezultātam...  :superstition:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...