Jump to content

Tīkla vadi un elektrības vadi - vai var būt signāla traucējumi?


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Jau otro reizi mūžā atrodos interesantā situācijā, kad vienīgais izskaidrojums šķiet - tīkla vadam bija interference no tuvējā elektrības vada. Kamēr abi vadi iet blakus, tīkls šausmīgi lēns, pingam randomā zūd paciņas, utml. Tiklīdz tīkla vadu paliek nostāk, uzreiz viss aizlido.

 

Problēma tur, ka šajā gadījumā tīkla vads (no sienas līdz datoram) un pagarinātājs ir īsi - tikai ap metru. Un ne jau, ka viņi tur kopā sasieti. Vienkārši nomesti uz grīdas, šķībi greizi. Vai tiešām tur var rasties interference?

 

Otrs variants ir - varbūt tajā vietā aiz sienas iet kabeļi? Tas ir birojs, un tur ir rozetes ik pa 3m pie sienas (gan elektrības, gan datortīkla). Bet arī - vai tiešām 1m ir pietiekoši, lai rastos vērā ņemama interference?

 

Izmantotais tīkla vads ir bez ekrāna, to varu pateikt droši. Pagarinātājam arī diezi vai ir ekrāns.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Acīmredzot ļoti draņķīgs tīkla kabelis vai arī fiziski bojāts, ja to pakustina.

 

Esmu vienā penālī 10m garumā kopā ar elektrības vadiem licis gan telefonu, gan tīkla kabeļus uz vairākiem datoriem un nevienam nebija novērotas interneta problēmas.

Link to comment
Share on other sites

Nomaini to gabalu no sienas rozetes līdz datoram ar citu tīkla kabeli.

Tas ir rūpnieciski taisīts path kabelis?

Link to comment
Share on other sites

Vītajam pārim tā radītais magnētiskais lauks ir vitāli nepieciešams. Atceros no skolas laikiem, kur rādīja kā izmainās(samazinās) "caurejošā" frekvenču josla vienkārši salokot vadu 90 grādu leņķi, izstiepjot, vai nekorekti uzliekot konektoru. Nekāds brīnums tas nav, ka blakus ejošs "augstsprieguma" kabelis rada pietiekamus traucējumus.

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

Arī viens metrs ir pietiekams, lai traucējumi no barošanas kabeļa ar mijinduktivitātes palīdzību tiktu pārnesti uz tīkla vadu un ik pa laikam pazustu kāda pinga pakete.

 

Iespējams aiz sienas šie kabeļi ir sasieti kopā  daudzu metru garumā (elektriķiem tas ļoti patīk) un tad pakešu zušana ir atkarīga no tā kas tiek pieslēgts pie barošanas tīkla, ja tie ir tikai sildītāji un tējkannas tad problēmu nav un nebūs, bet ja pārādās lētie PC barokļi, led aphaismojums, pasargdievs vēl apgaismes dimmeri.... tad ir cauri...

Link to comment
Share on other sites

A tev datortīklam ir setrifikāti? Elektrotīklam arī ir sertifikāti? Zini, pēdējā laikā ir moderni skatīties vai visam ir sertifikāti un papīri kārtībā.

 

Savulaik (gadi 15 atpakaļ) Akaabel čaļi teica: Ekranētajam Cat5 jātridas ne tuvāk kā 5 cm no elektrības kabeļiem. Neekranētajam vismaz 50 cm attālumā. Var pavīksnāt, var paķiķināt, bet tomēr neliels procents taisnības tur ir.

Link to comment
Share on other sites

Bet dzīvē viss ir savādāk ... :)

 

Ja reāli - neesmu nekur pamanījis lielu ietekmi ja tie vadi blakus.

Par to ka tā tīkls gļukotu , nav gadījies. tad jābūt ļoti sūdīgam vītajam pārim.

Link to comment
Share on other sites

Cik man zināms, tad saskaņā ar standaru bītais pāris trasē tiek ielikts ar ekrānu. Ekrāns tiek sazemēts attiecīgajā rekā no kurienes iznāk kabelis. Savukārt starp datoru un sienas kārbu nedrībs būt sazemējumam, petējā gadījumā rodas zemes cilpa. Tobiš Sienas kārbu nesazemējam. Kas attiecas uz ietemi un sliktiem kabeļiem. Man ir bijuši smagi gadījumi, kad būvnieks izvelk HZ kā Cat5 kabeļus. Protams, ta tiem kabeļiem nestaigā ethernet, bet gan citi protokoli. Tur pietiek problēmu un piedzīvojumu. Man beidžas ar to, ka pabeigtā un nodotā būvobjektā kabeļščiki parvilka pareizi manas cat5 drātis.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Vari vilkt!

Link to comment
Share on other sites

Man problēmu nav bijis. Iebrauc jebkurā supermārketā un apskaties kabeļus, neviens neko īpašu nedara :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Kas par elektrības kabeļiem? Viena lieta ir apgaismojums, cita- gatera iekārtu jaudas kabeļi.

Tādām renēm kabeļus var izvilkt pa ārpusi. Tāds ne visai variants gan tas ir..

Link to comment
Share on other sites

Pieredze ir nelikt tieši blakus, bet ar kādu atstarpi, vismaz 5cm. Ja nav citas iespējas , tad vismaz blakus kādiem gaismas kabeļiem, kur mazāka strāva.

Link to comment
Share on other sites

Liec kabeļplauktā gar vienu malu elektrības vadus, bet gar otru malu datortīkla vadus. Visdrīzāk viss darbosies bez problēmām. Vienu reizi gan manā praksē ir bijis, kad nācaš tīkla vadus attālināt no elektrības vadiem. Nesa no elektrības kautko virsū. Neviens baigi neiespringa ar zinātnes bīdīšanu, pārknieba savilcējus un elektrības kabeli pavilka nost no vesalas buntes ar datortīkla kabeļim. Problēma pazuda.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , snukurins teica:

..jaunbūvēta liellopu ferma..

 

Vispār kabeļus jāvelk tā, kā ir paredzēts projekta vs sadaļā..

Nav uzzīmēts - nav videonovērošanas!

Āmen.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...