Jump to content

Win 7 (2008 R2) 80GB sistēmas diskā beidzās brīvā vieta


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tā kā te forumā čum un mudž no instalētājiem, kas to vien dara, kā tīra kastes no mēsliem, iespējams, varētu rasties idejas, kā atrisināt dažas problēmas.

 

Pamatproblēma ir tāda, ka 80 GB cietnis priekš OS ir kļuvis par mazu un vairs nepalīdz ne disk cleanup un citas optimizācijas. Uz datora stāv bariņš programmēšanas softu -  Visual Studio 2010, SQL 2012, SQL 2008 R2, Office 2010, neatbeans u.c. Visas liekās progas ir aizvāktas, līdz ar to gluži nav ko nonest. Visas DB ir pārnestas uz citiem diskiem. 

 

Cietņa (SSD) apgreids tuvākā laikā nav opcija. Datorā ir 500GB un 2TB diski, līdz ar to ir kur nogrūst kādas mapes, ja vien to var un vajag izdarīt. 

 

Ir kādas idejas bez visādiem UltraSuperPuperCleaner tūļiem, ko var nooptimizēt? Novērots, ka tieši %windir%\Installer ir sasniegusi iespaidīgus apmērus, bet plašajā netā neatradu strādājošus variantus, kā iztīrīt OS no vecām SP un labojumu versijām.  

 

Vienīgais darbojošais padoms - pārinstalēt OS būs viens no pēdējiem pasākumiem, jo tas prasīs vismaz izčakarētu nedēļu, kamēr salikšu esošo softu atpakaļ, SQL 2012 un VS 2010 SPx prasa vien n stundas uz i7 datora. 

 

post-1472-0-41602200-1384720518.png

c_disc.png

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

klonē esošo 80gb uz tā piecsimtnieka, neko tu tur diži nenooptimizēsi ja visi temp/update/etc ir iztīrīti

edit: ups, nepamanīju win direktorijas izmērus, bišķi ir gan par traku

edit2: un users mapes saturu jāpārvieto uz d, pie maza sistēmdiska tas būtu pirmais, ko izdarīt

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

Windows 7 standarta diska tīrīšanas utilīts ir atjaunots ar nevajadzīgo update datu aizvākšanu. No sava datora ap 1GB datu izvāca.

 

http://support.microsoft.com/kb/2852386



Jāpiezīmē, ka process notiek pie datora pārstartēšanas.



Te vairāk aprakstīts

http://blogs.technet.com/b/askpfeplat/archive/2013/10/07/breaking-news-reduce-the-size-of-the-winsxs-directory-and-free-up-disk-space-with-a-new-update-for-windows-7-sp1-clients.aspx

Link to comment
Share on other sites

Man bija, atceros, tendence nenormāli uzblīst mapei C/Windows/SoftwareDistribution. Palasījos, tur ir lietas, kas organizē apdeitus. Atceros, tupi izdzēsu visu mapi, pēc datora restarta viņa atkal ar visām apakšmapēm izveidojas no jauna, turpmāk viss gāja normāli. Ir kādreiz tai mapei manītas bak mapes, pat vairākas, visas lielas nenormāli. Paguglē, diezgan daudziem tā bijusi problēma, izdzēšana ir droša, ir palīdzējusi. Varbūt ar šo nav nekāda sakara, bet pārbaudīt jau nav grūti, cik tā mape tev liela.

Link to comment
Share on other sites

Cik datoram RAM? Ja daudz un ja neizmanto Hibernate vari to atslēgt. Kā opcija pie liela RAM varētu būt "Page file" samazināšana vai pārnešana uz HDD (bet atgàdinu. ka šis aktuàls tikai pie liela RAM daudzuma esamības - pēc pieredzes ar 12GB un 16GB RAM ar Autocad un Revit lieliem failiem Page file nemaz netiek kustināts pat pie Renderešanas. Iegūsi 2x RAM daudzuma brīvo vietu uz sava SSD.


Papildināts:

O bļin. papētiju tavu c:\ satura bildi - izskatas, ka pagefile un hibernate jau ir prom.

Labots - tapa
Link to comment
Share on other sites

Taisnība, biedram tapa. Ja liels RAM, būtiska vieta tiek iegūta atslēdzot hibernate. Man pie 16 GB RAMa hiberfil.sys bija ap 12 GB. Neredzu jēgu stacionāram datoram lietot hibernate, tāpēc to vienmēr atslēdzu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

RAM ir 8GB. Hibernate pašlaik (citkārt ieslēdzu, jo servera OS diezgan ilgi ~5min startējas) atslēdzu, jo pretējā gadījumā paliktos 0MB brīvās vietas. Page fails stāv uz 500GB diska. Tieši pēc katra kārtīga windows vai tā softa (Office, SQL) apdeita tiek 1-2GB nograuzti uz neatgriešanos. 

 

Tas gan netiks darīts, jo tad pazūd SSD diska jēga. Ir jāvar OS iespiest 80 gigabaitos. 

 

 

klonē esošo 80gb uz tā piecsimtnieka, neko tu tur diži nenooptimizēsi
 

 

Kā jau daudz kur rakstīts, standarta cleanup manageris tiek galā ar standarta temp mapēm, miskasti un klasiskajām mapēm. Bet ir vēl tāda %windir%/Temp mape, kura pati no sevis nesamazinās.

 

Users mapi kaut kā negribētos pārvietot, jo tad saturs būs izmētāts. Tā kā uz desktopa nekas netiek krāmēts un standarta users mapes ar saturu netiek pildītas, tad lielo apjomu aizņem dažādu programmu laicīgie dati (Local Settings. Application Data, AppData). 

Link to comment
Share on other sites

neko nezinu par cleanup manageriem, bet temp mapes tīru ar rociņām, %windir%/temp ieskaitot, %windir%/software distribution/downloads arī var izdzēst, bet tur neko daudz neiegūsi

apskaties kaut vai ar winstāstitat, kas tev to win direktoriju aizsit, taču pastāvu pie viedokļa, ka tavā gadījumā vajag lielāku sistēmas disku, bet ja esi iespītējies, tad nu nekā...

Link to comment
Share on other sites

Savā laikā kas līdzīgs bija win xp. Risinājums tika pārvietots program files folderis uz citu disku.Atiecīgi ,veicoct izmaiņas reģistrā.Gan jau win 7 tas joks ar iet cauri.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Atvainojos par nelaiķa modināšanu, bet šobrīd ir līdzīga problēma.

Tātad, izdevās atrisināt, Mežaveci?

Link to comment
Share on other sites

Vēl problēma ir procesā. Pagaidām šo problēmu iepauzēju un kaut ko noinstalēju nost vienu SDK iegūstot kādu gigabaitu.

 

Atradu kaut kādu scenāriju kā pārvietot 12GB lielo mapi C:\windows\winsxs uz citu datu nesēju, kas satur visu apdeitu datus. Vienīgais nepieciešams to darīt caur windows instalācijas konsoli un īsti tādam pasākumam nav laika. 

 

Re kur padoms un var pačakarēties.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/can-winsxs-folder-be-moved-to-another-partition/f00e39ad-2212-4253-8e2e-15146ae71b37

Link to comment
Share on other sites

Miskūzī, neizlasīju, ka SSD...

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

WinSxS pirkstus nost! Tur ir maģija iekšā! Vai, pareizāk sakot, 90% failu šajā folderī ir hardlinkoti, tāpēc šī foldera izmēru skatīties nav īsti korekti. Vispār, sākot ar Vistu (vai moš pat XP, neesmu drošs), Windows folderī čum un mudž no hardlinkiem, tāpēc tā banāli saskaitīt visu failu izmērus kopā ir diezgan neproduktīvi.

 

Atpakaļ pie tēmas - SoftwareDistribution un Installer folderi tiešām var būt palieli. Nezinu, vai tos ir tā droši iztīrīt, ka vēlāk neparādās problēmas pie updeitiem/uninstalliem. Taču šie folderi netiek ikdienā lietoti, tāpēc nebūs ne vainas, ja tie atradīsies uz cita diska.

 

Un šeit savukārt nāk talkā vecie labie softlinki. Windows tos nevar taisīt ar roku, taču kopš Vistas to var triviāli izdarīt no komandrindas - mklink.

 

P.S. Ja ir vajadzība paskaidrot, kas ir hardlinks, softlinks un Directory Junction, paprasi. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vilx, rakstot šo pēdējo postu, taču neieskatījies manā linkā :) Tur tieši tas pats princips arī aprakstīts, kur nav ne smakas no brutālas failu dzēšanas.

Link to comment
Share on other sites

Neieskatījos vis. Ideja aiztikt WinSxS uzreiz ieslēdza trauksmes režīmu un ķēros pie atbildes. :D Tas folderis ir ne mazāk svarīgs kā System32. Ja jauksies tur iekšā, tad uzreiz jau gatavojies reinstallam. :)

Link to comment
Share on other sites

Pievienots: Paskatījos linku. Tici pirmajām atbildēm - teorētiski var, bet tas ļoooti nav ieteicams. :) Un vietu tā arī neatbrīvosi, jo, kā jau teicu, praktiski visi faili tur ir hardlinki uz failiem ārpus šī foldera. Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

 

 

Users mapi kaut kā negribētos pārvietot, jo tad saturs būs izmētāts.

Kā tā izmētāts? Nu un? Es darīju tā - izveido jaunu admin kontu, izlogojas no visiem userkontiem, pārvieto visus kontus uz citu disku un ar junction saliek atpakaļ norādes.

Link to comment
Share on other sites

Visus standarta tūļus un metodes esmu izmēģinājis. MS nostāja tāda, ka vajag disku palielināt, jo visām vecām DLL kopijām jābūt uzkrātām.

 

Šis nepalīdz ? 

 

marrtins

Un kā ar ātrdarbību, jo tomēr profilā arī temp mapes un citi aktuāli dati dzīvo? Es ļoti jūtu, kā otrs disk grabinās, kad uz tā stāv virtuālā mašīna, bet to pārvietot uz SSD nereāli izmēru dēļ. Respektīvi, man nav tik daudz naudas, lai nopirktu tik lielu SSD.  

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

tā doma tāda, ka katra aplikācija var izmantot savas versijas .DLLiem?

Aha.

 

Senos laikos (aļa Win95/98) bija liela problēma - eksistēja populāri .DLL faili, kurus izmantoja daudzas programmas, bet kuri nenāca kopā ar pašu Windows. Vai arī, teiksim, kopā ar Windows nāca veca versija, bet Microsoft jau pa to laiku bija izlaidis jaunu .DLL.

 

Tolaik arī nebija tradīcijas, ka programmas savus .DLL tur pie sevis, savā folderī. Daudzas programmas šos .DLL kopēja uzreiz System32 folderī, instalēšanas brīdī, pārrakstot to, kas tur jau bija priekšā. Reizēm arī šiem .DLL pat leģitīmi vajadzēja atrasties System32 folderī.

 

Un tad sanāca šaize - vienai programmai vajag vienu .DLL versiju, otrai otru. Bet abas grib savu .DLL glabāt System32. Un tad nu strādā vai nu viena, vai otra, bet ne abas.

 

WinSxS to risina tādējādi, ka viens un tas pats .DLL var atrasties "vairākās kopijās" - pa vienai katrai versijai. Un programmā ir ierakstīts, kuru versiju tai vajag, un Windows automātiski paņem pareizo.

Link to comment
Share on other sites

Tagad jau visi softi tā arī normāli dara, ka lietas liek pie sevis. Rakstīt Windows folderos skaitās liels FUI. Taču tur vēl iet visādi redisti - piem. DirectX, VC redist, utml. Tur arī WinSxS nāk talkā.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Eh, nu vienalga tak tas beigsies ar jaunu SSD, es teiktu ka aizņemies tos 65 EUR priekš 2x lielāka ssd un nemoci sev smadzeni

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Par 65 EUR nevienu normālu SSD nevar nopirkt.  Spriežot pēc tā, kā man uz darba kompja pildās cietais disks, 120 GB jau drīz būs aizpildīti un vairs nav rekomendējamais izmērs. Vismaz Outlook pastu nācās pārgrūstīt uz citu vietu.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu bet Tev tak problēma ir nevis ar normālumu, bet gan ar triviālu izmēru. Vai tiešām nespēja darboties ar PC ir labāka kā darbošanās ērti bet par pāris % lēnāk? 65 bij vienkārši lētākais 128 Gb

Link to comment
Share on other sites

Es neteicu, ka nespēju darboties. Vienkārši pašlaik jaunas progas nevaru uzbāzt.

 

Lētākais SSD ir sliktāks nekā labs HDD, kas padara šo pirkumu absolūti bezjēdzīgu.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Eu, vai tiešām!?!?!?!  Vai vari šito īsumā paskaidrot sīkāk?  Man kā reiz bij doma neiespringstot paņemt tīri experimentam lētāko 120-250 SSD lai paskatītos kas no tā sanāk. Man uz C diska used space 70 Gb, varētu vēl kādus padsmit noņemt nost bet tad jau Pinnacle būs jādarbojas pa citu disku un tas nav mērķtiecīgi

Link to comment
Share on other sites

Tur nav jāskaidro. Lētajiem diskiem rakstīšanas un lasīšanas ātrums ir zems, ilgmūžība zema. Iegūtais labums par to naudu salīdzinot ar Sata3 disku ir minimāls.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu ja Tu tiešām nepārspīlē tad jau varbūt kādu RAID paprovēt, itkā diezgan leti būtu jāsanāk un tomer jūtami atrāk nekā parasts sata

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tur nav jāskaidro. Lētajiem diskiem rakstīšanas un lasīšanas ātrums ir zems, ilgmūžība zema.

 

Padalīsies lūdzu ar statistiku par lēto ssd ilgmūžības problēmām? Un apgalvojums par ātrumu arī ir tāds, hmm, diskutabls.

Link to comment
Share on other sites

mana piedze rāda ka jebkurš ssd saliek jebkuru hdd ātruma ziņā un interfeisa ātrums  šeit nekādu lomu nespēlē.

Kas attiecas uz drošumu tad hdd pirms nomirt galīgi sāk grabēt, palikt lēns- var nomainīt  pirms dati  pazūd. Ssd pretēji tam strādā normāli līdz beigām, kamēr sākas neatgriezeniski datu bojājumi. 

Link to comment
Share on other sites

SSD jau ne jau ātrums, bet pieejas laiks (access time) ir tas, kas dod to ātruma sajūtu. HDD tas ir ap 15 ms, SSD - 0,2 ms

Link to comment
Share on other sites

Access time protams ka arī ir no svara!  Bet te nav topiks hdd vs sdd, bet gan par direkorijas winsxs izmēra samazināsanu...

Link to comment
Share on other sites

Man ir bijusi pieredzes ar kautkādiem kreisajiem SSD, kur iops ir zem 100 un vēl rīstās (freeze) ik pa laikam. Ir redzēti tādi, kas "pazūd" no sistmēmas pēc nenoteikta laikam (1min-vairākas stundas).

Par ilgmūžību un stabilitāti ir pilns Internets.


Un par SSD vs HDD ātrumu jau arī atkarīgs no pielietojuma. Piemērs: sistēma ar daudz RAM, OS un programmas uz SSD. Boot process būs ātrāks, pirmā programmu ielāde arī, bet pēcāk jau vairums programmu būs salādēts diska kešā (neizmantotajā RAM) un tas ieguvums visai minimāls un ja vēl kreisais SSD...

Link to comment
Share on other sites

Bet neviens jau te neiesaka kaut kādus kingspec vai ocz kreisās partijas, vai ne tā? Kaut kā nav dzirdēts par kingston vai intel budžetnieku masveida un pāragru nāvi, iespējams esmu ko palaidis garām

Link to comment
Share on other sites

Pavisam dumjš padoms:

Vai esi mēģinājis kompresēt disku?

Ar Windows personīgajiem līdzekļiem protams.

Zaudēt jau tāpat nav ko, ja neiegūsi neko jūtamu, vienmēr varēsi aizvākt kompresiju.

Jo citu jūtami iedarbīgu alternatīvu manuprāt nav, ja nu tikai ~150-200€ atpogāšana par jaunu, 240-256GB SSD disku.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...