Jump to content

Autoceļš Tīnūži-Koknese


Pirkss
 Share

Recommended Posts

Prime, par ko tev sāpe īsti? Par to ka vairums braucēju par braucamu uzskata tikai absolūti melnu asfaltu? Bet, nē tai pat laikā pīksti, ka ceļš nav tīrīts pirms piecām minūtēm, katram braucējam šķuri priekšā nepieliks un arī nevajag.

http://lvceli.lv/files/Ziemas%20uzturesana/lvc_ziemas_celvedis_2013_2014.pdf

Kā redzi tas ir B klases ceļš un tur var būt arī 8cm sniegs sanesumu vietās un tas ir jānotīra 6h  laikā.

Man personīgi riebj ziemā braukt pa A un A1 klases ceļiem tāpēc ka tie ir pārāk tīri un pilnīgi garlaicīgi.

Link to comment
Share on other sites

darklight

Mjā, es ar par to brīnos, ka daudzi nejēdz pabraukt pa tikko uzkritušu sniegu. Dzīvojam tak tādā klimatā, kur katru gadu ir ziema, bet nē: kā uzsnieg, tā šoks, traģēdija un žēlošanās, ka visu ceļu pa priekšu tīrītājs nebrauc.

Link to comment
Share on other sites

Ā tad ne es vienīgais ievēroju lielisko, fantastiko, smuko un laikam vissarežģitāko krustojumu Latvijā - Lēdmanes krustojums. Tam krustojumam vien ir karte nepieciešama. Nemaz nerunājot par to cik visi tie grindzuļi maksā. http://binged.it/18JiBrM

 

Un tas vēl nekas, braucam tālāk - krustojums krapē (nobraukšana uz skrīveriem) - neviena vijoboniskā risinājuma, viss elementāri - nogriežamies pa labi un duram uz Skričiem, uz Krepu vai vēl kādu citu derevņu. Bet atpakaļ brauciet, lai tiktu virsū šosejai ir jāviec tik vien kā kreisais pagrieziens un diezgan apdzīvotas šosejas. Laikam kļūda projektā, un Lēdmanē uzmeistaroja divreiz vairāk visādu apļu un aplīšu, un Krapei nepalika neviens. Vietējie gan mēļo - tas ir tāpēc ka zemes īpašnieki ceļa kreisajā pusē zalomīja milzīgus ciparus.

 

Visā visumā lielisks ceļš, braucot uz čangalieni ietaupās kādas 40 min. Kā būs kad to apdzīvos tranzīt fūristi... Tiešām žēl ka nav divas joslas kā pienākas šosejai pa kuru vālē tranzīts vienā laidā.

Link to comment
Share on other sites

Jā, Lēdmanes krustojums ir apsolūts vipendrins un bezjēgā iztērēta nauda. Ne tur šausmīga saiklsme, ne Lēdmane lielpilsēta. Andoidz, tai tavā kartē uz ceļa baigais uzraksts laimes pļavas, es gan pēc nosaukumiem apkārtējās mājas zinu, bet par kautkādam laimes pļavām pirmo reizi dzirdu.  Tur laikam laimīgas govis ganās un laimīgi traktoristi zemi ar :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

 

 

vissarežģitāko krustojumu Latvijā - Lēdmanes krustojums.

 

mama mia  ! cik un kas ir jāpīpē, lai tādu izdomātu, un kādiem durikiem jābūt lai ko tādi pieņemtu ??

Link to comment
Share on other sites

androidz, on 06 Dec 2013 - 23:25, said: Ā tad ne es vienīgais ievēroju lielisko, fantastiko, smuko un laikam vissarežģitāko krustojumu Latvijā - Lēdmanes krustojums

Es gan tur vēl pats neesmu braucis, bet neko sarežģītu neredzu. Jums ir problēmas ar apļiem?

 

 

 

cik un kas ir jāpīpē, lai tādu izdomātu, un kādiem durikiem jābūt lai ko tādi pieņemtu ??

Tas ir pats vienkāršākais risinājums tajā daudzo ceļu situācijā. Ar vienkāršu shēmu, tas ir, ar divu apļu palīdzību var tikt no jebkura ceļa uz jebkuru pusi/ ceļu. Citādi tur sanāktu tikai kautkāds murgs ar sarežģītiem ceļu lokiem uz visām pusēm, kā zirnekļu tīklam. Un ja būtu parasti krustojumi apļu vietā, tik un tā vēl kaut kur kaut kādi loki jāsaliek, lai sanāktu tikt no jebkura ceļa uz jebkuru.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Iemācies komatus, slimu cilvēku.

 

Un pļaviņiešiem pie kājas, jo ir apvedceļš....

Link to comment
Share on other sites

Zuxter, tur nav nekādu daudzo ceļu. Tas ir visparastākais divu ceļu X tipa krustojums, tāds pats kā uz Skrīveru vai Suntažu šosejas.Pārejie ir iebraucamie ceļi uz privātmājām, kur nekādas regulāras satiksmes nav. Tīri psiholoģiski, ja cilvēkam no Madlienas jābrauc uz Lēdmani, tad otrā aplī rodas sajūta,ka brauc atpakaļ uz Madlienu un, pilnīgi dabīgi, kāja sniedzas uz bremžu pedāli.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas ir visparastākais divu ceļu X tipa krustojums,. Pārejie ir iebraucamie ceļi uz privātmājām, kur nekādas regulāras satiksmes nav.

Nu ja tā, tad gan zamudrīts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es gan tur vēl pats neesmu braucis, bet neko sarežģītu neredzu. Jums ir problēmas ar apļiem?

Mums nav problēmas ar apļiem, tikai priekš kam tik sarežģīti un droši vien arī dārgi.

Link to comment
Share on other sites

Es arī braucu pirmās snigšanas laikā un arī bija škrobe, ka citi velkās uz 60, bezjēgā spaida bremžu pedāli un vēl ieslēdz miglas lukturus,kuri žilbina acis. Nu ko padarīsi, ceļs visiem kopīgs un tas jāpiecieš. Man kaimiņš teicās, ka "māk braukt", bet aizvakar nepaņēma slidenu līkumu un ieplēsa kokā. Var jau būt, ka tā ir jēdzīga braukšana :sarkasms:

Jā,kutkāds darbonis teica pa televizoru,ka Maskavas šoseja būšot A klases ceļš un to tīrīs tāpat kā Daugavpils šoseju.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vakar arī pa to ceļu braucu. No Dreiliņiem līdz Tīnūžiem ceļš bija diezgan draņķīgs ceļš (iespējams, ka pie vainas nenotīrītais ledus) un nācās vilkties vilcieniņā, bet pēc tam līdz Skrīveriem priekš ziemas pat ļoti labs un varēja stabili 90-100km/h stiept. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...