Jump to content

Pebble mazs apskats


Леший
 Share

Recommended Posts

Pirms laika pasūtīju sev Pebble viedpulksteni un šodien beidzot saņēmu. Lietoju no paša rīta un gribu padalīties ar pirmiem iespaidiem.

 

Aparāts nāk smukā kastītē, kopā ar minimālo instrukciju un lādētāju. Pirmkārt pārsteidz lādētājs. Nav īsti skaidrs iemesls, kāpēc netika izmantota standarta microusb ligzda, bet atkal kaut kas jauns:

pebble-smartwatch-angle-with-charger-lea
 

Lādētāja otrā galā parastais USB štekeris. Divi lielie metāla aplīši ir magneti, kas ir domāti lādētāja štekera turēšanai. Teikšu godīgi, ja tur būtu pielīmēti skotča gabaliņi, tad turētos labāk   :moil:

 

Ierīcei ir 4 pogas: vienā pusē poga back, otrā pusē pogas up/down un select.

 

Bez savienošanas ar telefonu, pebble ļauj veikt minimālus iestatījumus: laiks, datums, pulksteņu izskats.

Savienojas ar telefonu, ieslēdzot telefonā bluetooth. Lai būtu pieejamas pebble fīčas, ir jānovelk softs, kas saucās pebble. Ierīce strādā ar iPhone/iPod/Android ierīcēm, bet netos biju lasījis, ka ir suports arī WP ierīcēm, kaut gan, ražotāja lapā par to nav teikts. Ierīces softa atjaunošana arī notiek pa bluetooth.

 

Pēc savienošanas, telefona aplikācijā var noteikt, ko ierīce var/nevar darīt. Var pieslēgt paziņojumus no dažādām aplikācijām. Veinīgais mīnuss - piemēram, WhatsApp iekš notifikācijas neliek ziņojuma tekstu, līdz ar to, pebble rāda "WhatsApp: message from xxx". Parastie SMS un e-pasti lasās bez problēmām. Ja teksts ir garš, tad tiek skrollēts ar up/down, tas pats arī gadījumā, kad ir vairākas notifikācijas.

 

Ierīces pamatskats ir pulksteņi. Ja pamatskatā spiest up/down, tad mainās pulksteņu izskats. Kad atnāk paziņojums, teksts parādās uzreiz, nav nekas jāspiež.

Nospiežot select, parādās izvēlne. Ierīces izvēlnē ir 4 punkti: music, set alarm, watchfaces un settings. Iekš mūzikas var kontrolēt tālruņa mūzikas atskaņotāju, kas ir ļoti ērti, ja telefons ir kabatā. Pārējās izvēlnēs nekā interesanta nav.

 

No ierīces plusiem, kas attaisno Smartwatch tipa gadžetu tiesības eksistēt:

  • Ierīces apgaismojums ieslēdzās ne tikai ja nospiest kādu pogu, bet arī, ja pakratīt roku (kas ir dabīga kustība, kad skatās uz pulksteņiem, ja ir garas piedurknes), vai ja vienkārši nedaudz uzsist ar pirkstu.
  • Ātri pierod. Sēžot pie datora, ja atnāk sms vai epasts, ir vieglāk nedaudz pagriezt roku, nekā vilkt telefonu no kabatas, vai pacelt no galda. Atrī tiek atcerēts sen aizmirsts ieradums skatīties laiku pulksteņos, nevis telefonā.
  • Ierīce ir maksimāli minificēta funkcionālitātes ziņā. Jā, var salikt visādas aplikācijas utt, bet stock komplekts pilnīgi labi ļauj izmantot šo ierīci.
  • Sākumā bija šaubas par talruņa bateriju, dēļ konstanti ieslēgta bluetooth, bet praksē baterija notur pat nedaudz ilgāk. Varbūt tas ir skaidrojams, ka tālrunis vairs netiek vilkts āra no kabatas katru reizi, kad jāizlasa sms vai vienkārši, jāapskatās laiks.

 

No mīnusiem:

  • Lādētājs. Izpildīts neteikšu ka veiksmīgi, kā arī, nav microUSB.
  • UTF-8 suporta trūkums. Kamooonn nav UTF-8 suports! 2014. gads tulīt būs!
  • Mūzikai nevar regulēt skaļumu.

Kopumā ierīce ir laba. Pilnīgi noteikti labāka, par 2x dārgāku un pēc atsauksmēm sliktāku Galaxy Gear.

Labots - Леший
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav īsti skaidrs iemesls, kāpēc netika izmantota standarta microusb ligzda, bet atkal kaut kas jauns
Iemesls tam ir:

Waterproof

At the pool, on the beach, or in the shower. Your Pebble is good down to 5ATM

Ar standarta microusb būtu ļoti problemātiski nodrošināt tam "pulkstenim" mitrumizturību. Var jau protams to microusb caurumu aizbāzt ar gumijas zaglušku (un tā arī daudzi ražotāji dara saviem IP67 telefoniem), bet nez vai tas patiktu pulksteņa lietotājiem, un arī nav zināms cik liela ir šādu "aizbāžņu" ilgmūžība.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Iemesls tam ir:

Arī izmēri. Pat MicroUSB aizņem vietu. Tas nozīmē ka kaut ko citu jāupurē. Kaut vai betrijas izmēru. Tik mazā gadgetā ielikt microUSB ir samērā problēmātiski.

 

Bezs tam tā magnētu padarīšana ir Appliska būšana.

 

Citādi: Lešījs. Tīri labs apraksts. Malacis!

 

Man gan tāds gadgets būtu useless, jo SMS vajag ne tikai lasīt, bet arī rakstīt. 

Link to comment
Share on other sites

Fruzz... Montana... kas varēja būt labāks par šo gadus atpakaļ... pat tagad caur Krieviju var dabūt,ja labi pameklē.. :)

Ir saglabātas grāmatzīmes,kad šogad biju meklējis, nostaļģijas vadīts... :)



Lešij - kad patestēsi ilgāk, paziņo lūdzu, kāds ir reālais akumulatora darbības laiks... ja nu kādreiz iekārojas spēļmantiņa... :)

Link to comment
Share on other sites

Man kādus 2 gadus atpakaļ bija Sony Ericcson LiveView pirmais modelis, pēc gada šie izlaida vēl vienu.

 

Pirkur ar domu, ka varēšu sajūgt kopā ar sirds pulsa mērītāju un redzēt pulsu un citas vērtības arī pulkstenī un ne tikai uz mobīlā ekrāna. Bija arī softi kas to atbalsītja, bet beigās kaut kā abas iekārtas viena ar otru nedraudzējās un regulāri zaudēja savienojumu ar telefonu. Pa vienai abas strādāja nevainojami. 

 

īsziņas varēja lasīt, mūziku klausīties, bet nu dizains un izpildījums bija diezgan atbaidoši, lai tādu ikdienā lietotu. Pārdevu ebay pa tādu pašu cenu kā nopirku, jo no sony veikala ar atlaidi biju dabūjis. 

 

Šim izskatās, ka beidzot ir normāls dizains.

Link to comment
Share on other sites

Леший

kā uz rokas izskatās pebble

post-89875-0-11477600-1383803746_thumb.jpg

 

Pamanīju ļoti pretīgu gļuku (androida gļuku, nevis pebble): lai strādātu notifikācijas no gmail/gchat/whatsapp, vajag eneiblot pebble ieks accessibility options. Un gudrais androids izsecināja, ka tas ir ļoti labs iemesls tam, lai ieslēgtu balss palīdzību, kad browsē pa aplikācijām. Galvēnais, ka balss ir tikai tajā vietā. Tas notiek tā: atvērot aplikācijas, tiek paziņots: page 1 of 5, tad svaipojot pa listi, tas paziņo page 2 of 5 utt. Gribas mest pret sienu.

 

 

UPDATE: Vakar vakarā (07.11), pirmo reizi nācas uzlādēt. Tas ir, pulksteņi nostrādāja 2 dienas ar apmēram 1/3 baterijas lādiņa (jo pirms es tos saņēmu, pulksteņi ceļoja no taivānas uz LV, un nostāvēja Latvijas Pastā plauktā 3 nedēļas).

 

Izdevās salabot to problēmu ar Talkback. Kā arī teicu, problēma ir nevis ar pebble, bet ar samsūda android versiju, jo tāds pats gļuks ir arī citam ierīcēm, kas izmanto accessibility. Workarounds bija tāds: pa īstam ieslēdzam Talkback, ņemam nost visus ķekšus, izslēdzam Talkback. Vienīga problēma: kad ieslēdzās Talkback, gudrais samsūda androids izdomā, ka vajag arī ieslēgt invalīdu gestures, kas laikam ir domāti prāta invalīdiem. Apmēram minūti mēģnāju saprast, kā skrollēt. Bet, kad izslēdz Talkback, telefonu atkal var lietot.

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

Леший

Pati ierīce ir uztaisīta labi. Problēma ir ar programmatūru. To pašu utf-8 problēmu solīja atrisināt "after launch", bet nu ir pagājis krietns laiks. Kā arī, nav īsti skaidrs, vai var instalēt custom Watchwfaces (galvenā skata aplikācija). Piemēram, ir pieejama forša aplikācija Glance, bet to nevar uzlikt kā watchface.

Ja ir velme gaidīt, kad šos trūkumus atrisinās, tad it vērts pirkt.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, pagaidām nekur nesteidzos - uzgaidīšu. Domāju, ka sanāktu laba komplektācija kopā ar google glass - tiesa, ja uz briļļu tirgošanas laiku jau būs normālas aplikācijas un savienojamība ar pulksteni ne tikai telefonu :) , lai gan, kas zin, kas vēl uz to laiku parādīsies  :shok:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Žaks Noriss

Aizņēmos paprovēt ~2 mēnešus atpakaļ kaut kādu mazzināma brenda (kuru pats vairs neatceros) viedpulksteni (laikam pirkts Prizmā par 60...70 eur). Sapratu, kam mani interesētu tikai paziņojums/vibrācijas par ienākošo zvanu, pulksteņa laiks, ilga baterija un modinātājs. Pārējais viss ir fufelis. Samsung veikalā pačamdīju, paspaidīju viņu produktu, diez kas nav, pilns ar liekām fīčām.

 

Diemžēl nav bijusi darīšana ar Sony pulksteni, kas strādājot arī bez izgaismojuma.

 

Man ir aizdoma, ka jāgaida ko izdos LG un Motorola ar Android Wear, jo viss esošais kaut kā neuzrunā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...