Jump to content

Audio artefakti jaunai kārbai


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

Pāris nedēļas atpakaļ tika iegādāta jauna jaudīga kārba - i7 4770k Haswell, ASRock H87M plate, 16GB rāmja. Performē labi, viss lido, bet pamanīju nepatīkamu sīkumu - ik pa laikam (apmēram reizi stundā, dažādos intervālos) ir dzirdami sīki audio artefakti neatkarīgi no tā, kāds skaņas avots tiek izmantots (Youtube, VLC, Winamp). Izpaužas tas kā sekundi līdz divas ilgi skaņas kropļojumi, čarkstoņa.

 

Draiveri pēdējie, Eventlogā viss tīrs, artefakti noskan arī pie idle noslodzes, barošana caur labu APC UPS. Kur sākt rakt - vai varētu būt integrētās skaņas Realtek ALC892 defekts?

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Droši vien sākt ar to, ka paņemt kādu citu karti un notestēt ar to. Savādāk var sanāk tāda, iespējams, bezjēdzīga laika tērēšana.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Jā, tas skaidrs - šovakar pavandīšos pieliekamajā un iemetīšu kādu PCI skaņu, taču vēlējos jau iepriekš uzvaicāt šeit - mazums, ka varbūt tā ir kāda labi zināma brāķa vaina konkrētajām mātesplatēm, vai kas tamlīdzīgs. Tav ātrāk varētu ar argumentiem atdot plati uz garantijas nomaiņu, un lieki nesmērēt rokas.

Link to comment
Share on other sites

Vai bilde nebremzē artefakta brīdī? Un varēji jau atskaņot visus dzelžus, ja tie ir tikpat dīvaini savākti, tad viss kas var notikt.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Mazuli - ja bremzētu bilde, es būtu uzrakstījis, ka bremzē skaņa un bilde. Artefakti ir tikai skaņai, un tā neraustās - drīzāk nokrakšķ vai noskipo.

 

Un davaj tikai nesākt šito - "oj, kāda tev dīvaina kārba savākta, tev ir OC procis kopā ar sūdīgu māti". Māte šodien šāda, nākošmēnes varbūt cita, a proci tuvākos divus gadus netaisos mainīt, tādēļ iepirkts tika ar rezervi, ja nu kādreiz būs brīvs brīdis vai vēlme paspēlēties ar pulksteņošanu. Kārba visādi citādi performē lieliski.   :dornis:

 

Komplektācija - 

  • i7 4770k Haswell
  • ASRock H87M
  • 16GB Crucial Ballistix 1600mhz
  • Gigabyte GTX 660 2GB
  • SSD Intel 530 180GB
  • WD Black 1TB
  • WD Black 1TB 
  • Corsair CX 750W baroklis
Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

1. Ja esi uzinstalējis, tad izvākt RealTek audio draiverdrazu un atstāt normālo standarta OS jau esošo High Definition Audio draiveri.

2. Updeitot BIOS uz jaunāko, resetot defaultos settingus.

3. Pārbaudīt kas notiek iebūtojot piemēram ar Knoppix vai Ubuntu live.

4. Apmainīt pamatplati.

 

Ja problēmas neatrisinās, tad sūtīt ASRock vēstuli, ka Tu viņus mīli. :)

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Nevajag jau uzreiz līst pudelē, kā teica mana vecmāte )))) Nepavisam nebiju domājis Tevi aizvainot. Pie tam es rakstīju "dīvaina" nevis sūdīga. Tā MB tiešām ir dīvaina, 8 pinu CPU barošana, bet labākajā gadījienā tur ir trīs līnijas. Es tur pabaidītos likt i7 iekšā, bet nu ja Tev apmierina, tad jau viss OK. :punk:  Vai līdz tādam sīkumam kā pārbaudīt tumbinas/austiņas un to vadus/kontaktus Tu nolaidies? )

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

pilnīgi visi ražotāji lažo ar iebūvētās skaņas implementāciju

Tādu tendenci neesmu novērojis, bet to, ka visiem patīk sainstalēt arī nevajadzīgus draiverus, gan esmu. Kāpēc man un citiem ar Asus, Intel, Gigabyte un laptopiem viss vienmēr strādā? :)

Link to comment
Share on other sites

vienmēr un viss? par pārmērīgu pieticību tu nevari sūdzēties :mrgreen:

vai arī tev šķidra pieredze un neesi piedzīvojis, ka ar video vai tīkleni šārēts irq taisa dažādus brīnumus, ieskaitot augstākminētos

vai vienkārši sūdīgi uzzīmēta plate un liec kādus draiverus negribi, bet fons un sīkoņa pie peles vai cietņa aktivitātes dzirdami arī tavam gigabaitam vai intelim

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Nu gandrīz, protams. Par "pieticību" galīgi nesūdzos! :D Patiesībā nu jau vairākus, ja pats vācu datoru, tad izvēlos tikai Asus, un nav nācies vilties nevienā aspektā. Ja kas, jau pāris gadus tīkla kartēm, kam nav draiveru Windows instalācijā, draiverus lieku manuāli no Microsoft Update Catalog. Ja tur nav, tad no čipa ražotāja. Arī tas varētu būt saistīts ar manu mazo problēmu skaitu...

 

Fons un sīkoņa jau iebūvētajām skaitās gandrīz normāli. :D Tikai, cik saprotu, šis nav tas gadījums, jo Piepe nav pokemons...

Link to comment
Share on other sites

kāds sakars irq konfliktiem ar draiveru izcelsmi un dēļ slikti konstruētas shēmas sīkoņai ar pokemoniem?

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

IRQ konflikti tie principā bija kādreiz, tagad drīzāk tie jāsauc par šārētajiem IRQ. Sakars ir tāds, ka sūdīgs draiveris var kaut kad nenodzēst savai iekārtai interruptu, kā rezultātā CPU turpinās to apstrādāt līdz draiveris tomēr to nodzēsīs. Rezultātā sistēma būs iefrīzojusi uz to periodu, bet, ja datoram ir vairākkodolu CPU, tad pat strādās, bet iefrīzos konkrētā IRQ iekārtas. Un draiveri no MS ir vismaz izgājuši WHQL testus. :)

 

Bet sīkoņai ar pokomoniem sakars tāds, ka pokemoni var arī neatšķirt iekārtas frīzošanu no sīkoņas.

Link to comment
Share on other sites

Eh... Doom II uz Turtle Beach skaņas kartes... irq lēkāšan no 5 uz 7... nemaz nerunājot par mūziku, kur ""general midi" reti kad darbojās kā cerēts..."  Eh... ;(

Btw, cepums tam kas iemeta vēsturi par irq konfliktiem (vēl tikai vajadzējas kādu kas atceras arī dma nesaderības un tādas lietas)...

 

Bet skaņas gļukus autoram vajadzētu sākt risināt ar minimālu draiveru komplektu. K-vai no tā paša vinduļa kataloga... Maz ticams, bet ar kaut ko ir jāsāk.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Paldies par variantiem - diemžēl gan nebija laika vēl izmēģināt nedz BIOSā palūrēt, nedz citus draiverus vai PCI skaņu provēt. Pie pirmās izdevības mēģināšu saprast, kur suns aprakts.

 

Bet nu tā jau pats par sevi jebkurš variants liekas muļķīgs - nu vot kādēļ oriģinālajiem draiveriem un defaultajiem iestatījumiem vajadzētu traucēt normālai skaņaskartes darbībai?..

Link to comment
Share on other sites

Lai cik dīvaini tas nebūtu, bija problēmas ar orģinālo Realtek draiveri. Atinstalēju, problēmas pazuda. Mātesplate GA-P67X-UD3-B3, Realtek draiveris atbilstošs. Kopš tās reizes iztieku ar Windows draiveri. Nav manas prasības PC skaņai augstas. Protams, abidno, ja uz jaunas sistēmas tāda herņa.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...