Jump to content

Bay Trail planšetdatora iegāde


Birokrāts
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

 

Lietoju iepriekšējās paaudzes Microsoft Surface Pro, taču reizēm šķiet, ka šīs ierīces baterijas darbības laiks nav pietiekams, kā arī pati ierīce ir visai liela, smaga un aprīkota ar aktīvo dzesēšanu. Lai arī jaunā Surface 2 Pro baterijas darbības laiks ir uzlabojies, tomēr es nevēlētos šķirties no vismaz Ls 800 par relatīvi lielu un smagu planšetdatoru. Manu uzmanību piesaistījusi Intel Bay Trail platforma, kas sevī apvieno pieņemamu veiktspēju (iepriekšējās Clover Trail platformas divkodolu Atom gluži vienkārši bija pārāk lēns), pietiekami baterijas darbības laiku, kā arī šķietami zemu cenu. Cik man zināms, šobrīd vienīgā ierīce ar Bay Trail vienkristālsistēmu (SoC) ir Asus Transformer Book T100:

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/T100TA/LV_eManual_T100TA_VER8516.pdf

Latvijā pagaidām šis planšetdators vēl nav pieejams tirdzniecībā, taču sagaidām, ka drīzumā parādīsies mūsu pelēkajos Internetveikalos. Provizoriskā cena varētu būt Ls 200-250 robežās par 64 GB versiju. Protams, arī konkurenti nesnauž, tādēļ novembrī gaidāmi arī Acer W4, Toshiba Encore, Dell Venue 8 Pro, Lenovo Miix 2 u.c.
Jūsuprāt, vai šādu ierīci ir vērts iegādāties? Pamatā plānoju to izmantot sērfošanai Tīmeklī, navigācijai, biroja VPN, Adobe Photoshop un Autodesk AutoCAD aplikācijām. Vēl lieti noderētu integrēts 3G/4G modulis, taču diemžēl Asus tādu pagaidām nepiedāvā.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Provizoriskā cena varētu būt Ls 200-250 robežās

 

tu neizskaties gudrs.



 

 

es nevēlētos šķirties no vismaz Ls 800 par relatīvi lielu un smagu planšetdatoru

 

surface 2 ir vieglāks nekā tas asus krapucis

Link to comment
Share on other sites

arī iPad maksā uz pusi lētāk kā 800 Ls ;)

Link to comment
Share on other sites

Birokrāts

 

 

tu neizskaties gudrs.

Tas pats Acer W3 Latvijā maksāja ap Ls 200; savukārt Asus T100 cena ASV ir ap $400, tādēļ tā cenu pie mums sagaidu Ls 200-250 robežās.

 

 

 

surface 2 ir vieglāks nekā tas asus krapucis

Surface 2 Pro sver gandrīz dvas reizes vairāk nekā Asus T100 planšetes daļa (bez tastatūras doka). Surface 2 ar Windows RT vispār netiek aplūkots, jo tas nespēj darbināt x86 aplikācijas.

 

 

 

arī iPad maksā uz pusi lētāk kā 800 Ls

Apple iPad neizvēlētos, pirmkārt, tāpēc, ka tas nespēj darbināt Windows paredzētās x86 aplikācijas; otrkārt, tādēļ, ka, manuprāt iPad lieto blondīnes un tādi saldi puisīši, kas tvīkst vīriešu glāstu un maiguma. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...