Jump to content

datora specifikācijai neatbilstošs performance


JTX88
 Share

Recommended Posts

Sveiki, 

 

Neesmu pārliecināts, ka rakstu pareizajā foruma sadaļā, ja kas, lūdzu, saprast un piedot :)

Zinu, ka arī šajā forumā plosās geimeri, gribētos lūgt padomu un rīcības idejas sakarā ar radušos problēmu.

 

Tātad, ir sekojošas konfigurācijas laptops:

Asus K56CB-XO347D

displejs - 15.6" 1366x768 piks.(HD)

CPU - Intel Core i5-3337U (1.8GHz, 3MB Cache), ar boot līdz pat 2,7 ghz

RAM - 8 GB

HDD - 750GB HDD 5400 apgr./min.

GPU - NVIDIA GeForce GT 740M (2GB DDR3 VRAM)

+ integrētais intel HD 4000

OS - Windows 7 Pro, 64 bit

 

Principā spēlēm neparedzēts aparāts - lēns cietais, zemas frekvences procesors, vidējās klases video karte, taču jābūt pietiekami spēcīgam, lai palaist spēli (World of Warcraft) ar kuru ir arī saistīta problēma. Ieejot spēlē un neko dižu nedarot, ir pietiekami augsts fps - gadās ap 140, parasti turās ap 70+, taču  reidojot vai vienkārši klapējot botus, sākas nenormāli fps drops un dažu sekunžu freeze. Esmu izmeģinājis uzinstalēt jaunākos draiverus, arī no vīrusiem esmu ticis vaļā. Sākumā bija aizdomas, ka spēle tiek palaista ar nepareizo video karti, taču ar Optimus Tools programmu esmu pārliecinājies, ka palaižot spēli, tiek izmantota diskrētā video karte. Pat spēles settings praktiski viss uz low salikts un pat tas nekādu efekt nedod.

 

Vai kāds zin ko varētu darīt lietas labā?

 

 

Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

Pameiģini uzlikt baterijas plānu uz high performance.

Noņemt logiem Aero. Pie settingiem uzlikt best performance.

 

Ja te kāds ierakstīs ka atrisinājums ir nopirkt stacionāro, tad viņs ir pelnijis pa purnu. (šodien jau daži labi ir izveduši no pacietības) tēēlo vissziņus a pa tēmu neko nepasaka.

Link to comment
Share on other sites

man jau viss uzlikts uz best performance, aero efekti izslēgti - izskatās kā 98 windows. Par temperatūrām runājot, karstuma nav, pat ventilators īsti neieslēdzas :(

 

par baterijas plānu runājot - nezinu kapēc, bet man ir tikai power saver un balanced :(

Link to comment
Share on other sites

tā opcija ir visiem pārējiem laptopiem, kas man ir/bija, bet šim nav

Labots - JTX88
Link to comment
Share on other sites

hmm neko tādu nēēsmu manijis. Pameiģini google atrast high performance konfigurāciju un sakonfigurēt piemēram balance tādu kā high performance vai arī new.

Link to comment
Share on other sites

nvm , tomēr atradu to opciju, pie tam esmu uzinstalējis Razer Game Booster programmu, kas aktivizē visu uz max performance, ieskaitot power settings



vai tā bremzēšana varētu būt dēļ lēnā HDD ko varē'tu atrisināt ar SSD dska iegādi?

Labots - JTX88
Link to comment
Share on other sites

nu nē, RAM 8GB jābūt pilnīgi pietiekoši, lai pie HDD nevajadzētu vērsties, pievērs uzmanību HDD indikatoram, aktivitāte taču nav liela, tikai ielāžu laikā?

Pirmkārt pamēģini, bremžu laikā grafiku uz min, gan izšķirtspēju, gan efektus, ja fps uzlabojas, tad video nevelk, bet ja uzlabojumu praktiski nav, tad procis un/vai datu apmaiņa ar RAM.

Link to comment
Share on other sites

pilnīgi visus setings un izšķirtspēju saliku uz min, fps drusku pacēlās, bet bremzēšana turpinās... iepriek's bija laptops ar nvidia 540m, tak tas bez problēmām vilka šo spēli! jaunajam laptopam video kārte kā minimums ir 2 reizes ātrāka.....

Link to comment
Share on other sites

Sveiks! Es spēlēju World of Warcraft ar i5 2430 2,4ghz (2,7 turbo). 6gb ram un geforce 540m. Varu tevi iepriecināt, ka tas nav saistīts ar tavu datoru. Tavs fps pat ir labs vidēji, bet problēma ar frīziem ir pēc 5.4 patcha. Tas ir saistīts ar to, ka tā ir Optimus sērijas vkarte. Pamēģiji paskatīties videokartes draiveru settingus. Iztīri arī WTF un Catche mapes, kā arī ja spēlē ar addoniem pamēģini izslēgt visus, liela iespēja ka kāds addons ir novecojis un rij nejēdzīgi daudz.

P.S. Varbūt ja vēlies vari pateikt savu ingame niku un varu arī ingame palīdzēt, jo man šeit vēl ir postu limits, dēļ tā, ka neaktīvs esmu te.

Labots - Anxiety
Link to comment
Share on other sites

Varēji uzreiz sākt ar to ka spēlē pirātisko WoW. Un tā jau ir LK expansija, kad tā iznāca nemaz nebija Optimus sērijas vkartes, tādēl supporta tām nav. Viss ko vari darīt optimizēt videokartes settingus manuāli un cerēt uz pozitīvu iznākumu.

Link to comment
Share on other sites

Imbaworld

Radeon 7600 1gb ieks inspiron 3521 (i3) speju izdzit no wow'a lidz 150, vismaz ta bija sakuma, tagad tiesa neesmu testejis. Sac maksat par offu, pietiek spelet non official kramus!

Link to comment
Share on other sites

Ir līdzīga situācija ar portatīvo. Iegādājos Asus K55VJ, uzstādīju windows 7 64bit versiju, draiverus liku no asus lapas, kas paredzēti windows 8.. gribēju nostestēt gta 4, bet pie low settings baigi lago. Windows rating rāda  pie graphics 4.6  kas liekas diezgan zems. Varbūt tas ir dēļ video draiveriem?

http://www.rdveikals.lv/products/lv/150/21667/sort/1/filter/0_0_0_55381.55380.55331.55351/K55VJ-SX252D-15.6-i5-3230M-4GB-500GB-GT635M-RU-DOS-Portat%C4%ABvais-dators.html?gclid=CLve7s7xy7oCFaV2cAod4y8APA

Link to comment
Share on other sites

intervall

Ja ir integrētā,tas ir normāli,pie novērtējuma.

Spēli esi nopircis?Ja nē,tad nebrīnies,ka kkas lago vai neiet kā vajag.Sāc ar atbilstošiem draiveriem sistēmai vai otrādāk..Kāpēc nelieto sistēmu,kuru ražotājs spiež lietot(win 8)?

Link to comment
Share on other sites

Pierasts jau ir pie win7.. win8 izskatās pavisam savāds, manuprāt, domāts tikai skārienjūtīgam ierīcēm. Protams, ne reizi pats neesmu lietojis, tikai iespaidi no review.

Pēc šī boot.lv apskata izriet, ka arī BF3 būtu jāiet uz low.

Link to comment
Share on other sites

neesi īsto laptopu nopircis priekš spēlēm, kādas tu gribi dzenāt.

 

CPU - Intel Core i5-3337U (1.8GHz, 3MB Cache), ar boot līdz pat 2,7 ghz
2.7ghz = 1 core. man lieks ka gpu nocepī  c visam un sāk lagot.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...