Jump to content

Guest wersa
 Share

Recommended Posts

http://www.apollo.lv/zinas/gercikovs-mikrouznemumu-nodokla-likums-ir-jalabo/617919?utm_source=apollo&utm_medium=article&utm_campaign=category

 

Jaunāki dažādu iestāžu, organizāciju priekšlikumi mikruzņēmumu nodokļa izmaiņām.

Cik no forumiešiem ir MUN vai vienkārši mazs uzņēmums? Kā vērtējam, cik lielu nodokli varat maksāt?

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Raksta komentāros pareizi pateikts ka tiek strādāts pie tā lai atkal cilvēki sāktu shēmot kā apiet šito.

Link to comment
Share on other sites

ES kļūst arvien līdzīgāka ASV pēc struktūras un līdz ar to tāpat kā tur štati savā starpā konkurē, arī šeit valstis konkurēs un ja arī agrāk mazāk, tad tagad sāk likties ka nav loģiska iemesla kādēļ ignorēt šo konkurenci un dzīvot ilūzijās.

 

Tirdzniecība lielākoties notiek virtuālā vidē - telefoni, e-pasti, interneta veikali, virtuālie ofisi.

Ražošana, salikšana notiek arvien vairāk caur apakšuzņēmumiem.

 

Kādēļ gan nereģistrēt uzņēmumu tur kur ir izdevīgāk uzņēmumam?

 

Latvija ir viena no visneizdevīgākajām valstīm pēc nodokļiem un likumiem ES un jebkurš kurš ir darbojies citviet to zina.

 

Londonā virtuālu ofisu un firmu var atvērt neklātienē pāris stundu laikā, pa pāris stundām var aizbraukt uz Tallinu un piereģisrēt uzņēmumu virtuālā birojā tur.

 

Daudzi to dara, kādēļ lai vēl vairāk to nedarītu - dabīgā atlase starp valstīm un viss...

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Viens no ministriem ieteica MUN ideju. Princips bija tāds - daudzi sniedz sīkos pakalpojumus utt, ieņēmumi ir par mazu, lai maksātu visus parastos nodokļus. Rezultātā viņi nemaksā nekādus vai sēd bezdarbniekos, sapņojot par savu firmu.Valsts budžeta uzlabošanai tika ieviests 1 lata SIA iespēja un MUN, kā arī patentu maksas.Samazināt oficiālo bezdarbnieku skaitu, panākt ka sīku ieņēmumu darbonīši legalizējas. Princips jau labs. Tāpat nekādi lielie atmazgātāji šo neizvēlēsies, ne IU,IK,ne MUN, ne 1 lata sia.SIA ar pilnu apmaksātu pamata kapitālu, vēlams pvn maksātāju un kvalificētu grāmatvedi ar lielu pieredzi – tas ir visiem, kam lielāks apgrozījums.Viena lieta, ka, piemēam, ar apgrozījumu zem 1 k menesī telpu nomu un mun nodokli vēl var pavilkt daudzi. Ieviešot 15% mun un liekot maksāt pilnu VSOI ( dd un dņ daļas!) nez vai kas paliks pašam ko rīt. Ja jāmaksā vēl INN no visas algas, vink neizdevīgi darboties.MUN jau iet izdevumi arī nodokļnaudā, tā ka katri izdevumi mīnuso kantori.Iekrita acīs viens komentārs – kopš mikrouzņēmumiem vairs nav pieejami daudz darbinieki, kurus var jāt un uzmest, jo ja cilvēkam jāizvēlas saņemt algu aploksnē vai mikrouzņēmumā, tad loģiski, ka priekšroku dod pēdējām. Varbūt kaksimiem arī pietrūkst melnstrādieku.Jānīdē mikrobs.Nu ko, ja ir iespēja pelnīt pietiekami, tad siju ar apmaksātu pamatkapitālu, grāmatvedi ar smadzenēm un študierēt Attaisnotie izdevumi utt. Sanāks lētāk, valdes loceklis un sijas darbinieki varēs saņemt minimālās algas , LOL, attaisnotie izdevumi augs un supper.Lai tik ceļ nodokļus. Īstajiem sliņķiem un parazītiem valsts neko nespēj padarīt un nav spējusi.Tādi sēd bezdarbniekos, katru mēnesi bombardē pašvaldību ar lūgumiem segt komunālos. Prasa un saņem entos bezdarbnieku kursus, kuru laikā maksā stipendiju. Vazājas apkārt ar trūcīga statusu, doskā atrod celtniecenes, kur haltūrēt un ieņirdz par visiem. Kolīdz oficiāls nabaga statuss rokā, var sēdēt uz kakla visiem.Protams, tādiem vid neko nepadarīs – nabagi, 0 ienākumu utt.Redzēti deģenerāti no simtlatnieku darba ārā. Nu, vink nožēlojami, izņemot dažus nelaimes putnus, kas tur tikuši nejauši. Tik pieklājīgi, ka treknos gados tādus pat stroikā neielaida iekšā, nerunājot par strādāšanām. Vink ieņirdz un prasa apmaksāt komunālos utt. Tāpat smiekli , ka vienā rakstā bija - valdes locekļi strādā bez atlīdzības nelegāli...Tieši valde un sia paraksta tiesīgās personas NEKAD nevar būt nelegālas, tās reģistrē attiecīgās iestādēs. Obligāti, nosaka likumi.Ir maza firma, visi pieraduši SIA X. Tagad mazais reģistrēt IK, lai visi brīnās. Atbildēt ar mantu utt.Nav jau tā, ka LV visur ir sliktāki nodokļu likumi un likmes, noteikumi. Tā NAV.Vienīgi maziem apgrozījumiem un sīkbiznesam tiešām LV nav izdevīga. Lielāka apgrozījuma firmām tādās vācijās utt ir tādas prasības, ka tik turies. Maz neliksies.

 

http://financenet.tvnet.lv/zinas/484319-valdiba_atbalsta_mikrouznemumu_nodokla_paaugstinasanu_no_2015gada

 

Kaut cik nolemts, tāpēc ielieku raksta adresīti.

Link to comment
Share on other sites

bija laiks, kad mazos lauksaimniekus, ar lauksaimniecībā izmantojamās zemes kopplatību parcelei/-elēm zem 50 ha, burtiski mudināja, pat varētu teikt, spieda dibināt mikrouzņēmumus. gluži likumsakarīgi pašlaik izriet, ka dotajā momentā Jenoti cenšas par visām varītēm iznīcināt tieši šos cilvēkus, kuriem pa visa starpai, nācās arī ielīst kredītos, lai nofinansētu eiropas direktīvām atbilstošu ražošanas kvalitātes nodrošinājumu (faktiski - varas murmuļu pārspīlētu uzspiestas rekomendatīva rakstura direktīvas, kas pasniegtas kā must have). bet ko var gribēt no tādiem valsts aparāta vadības darboņiem, kam pirmajā vietā ir pašlabuma gūšana neskatoties ne uz ko. labāk ir turpināt pūst nekustamā īpašuma burbuli un uzturēt legālo narkotiku biznesu (kas acīmredzot ne nu bez augstu čiekuru palīdzības zeļ un plaukst).

Banānrepublikā viss mierīgi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

 

Vairākās valstīs SIA ir vēl grūtāk kā LV. Noteikumi stingrāki, pamatkapitālam jābūt tūlīt apmaksātam ( bieži 5k EUR) utt. Tāpat ar atskaitēm utt jānoņemas.Visādas atļaujas utt jāpērk.

 

Tieši kamēr nav algoto darbinieku viens pats darbojies, daudz valstīs ir vieglāk. Tāds IK, mierīgi iemaksā pārdesmit paundus mēnesī, gada beigās aprēķina izdevumus/ ieņēmumus, nomaksā nodokļus.

Kad parādās algots darbaspēks, prieki mazi, palielinās visāda birokrātija.

<7000 gada apgrozījumam it kā palikšot 9%. Tas ir smieklīgi maz, telpu noma ar PVNu taču iet apgrozījumā iekšā, tāpat kā iepirktās mantas, pakalpojumi, pat elektrības rēķins.

Daudzi sīkbiznesa darboņi paliek SIA vai IK, vismaz attaisnotie izdevumi ir. Tādi samaksātu no apgrozījuma 9%, tūlīt būtu jāslēdz.

 

MUN varbūt varēja atstāt tiem, kam nav algotu darbinieku ( viens cilvēks visa firma), bet vismaz 15k EUR gada apgrozījums jāatļauj. Nevis 7k EUR, no kā 500 mēnesī uz papīra nekādi neiznāks.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik no forumiešiem ir MUN vai vienkārši mazs uzņēmums?

Tad Tev jātaisa aptauja. es strādāju iekš MUN.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jenoti cenšas par visām varītēm iznīcināt tieši šos cilvēkus, kuriem pa visa starpai, nācās arī ielīst kredītos, lai nofinansētu eiropas direktīvām atbilstošu ražošanas kvalitātes nodrošinājumu (faktiski - varas murmuļu pārspīlētu uzspiestas rekomendatīva rakstura direktīvas, kas pasniegtas kā must have).

 

Nu kurš tieši uzreiz tā ar varu tika spiests un mudināt kaut ko pirkt? Theniku var arī nomāt vai pirkt apvienojoties vairākām mazākām saimniecībām kopā. Ja nenodarbojas ar "organisko" laiksaimniecību (lasīt sviestu), tad šādi mazie nekad nebūs konkurētspējīgi. 

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tā jau gluži nebūs. Var audzēt sēklas, stādus, garšaugus utt. Pat lielās valstīs ar milzu saimniecībām ( 3000 ha – 50000 ha norma) ir 5–`10 ha sīkumi, kas izdzīvo, nedaudz piepelņa saimniekam iznāk.Protams, kur apkalpo ar kombainiem utt - jo lielāks pleķis, jo vienkāršāk. Graudaugi utt, tiešām milzīgiem vienmēr vieglāk. Nebūs tur 1000 ha utt. Tik lielas saimniecības, kā vairāki padomju kolhozi kopā. Kooperatīvi - lielsaimniecību apvienības – sametas kopā pārstrādei, realizācijai, novākšanai lielu saimniecību īpašnieki.

 

Tad Tev jātaisa aptauja. es strādāju iekš MUN.Nebija domāts aptauja utml. Reāli viedokļi, kā izvilkt MUN utt. Reāli reāliem cilvēkiem.Nekas sarežģīts.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ilgi centos noturēties te neko neuzrakstījis, jo tēma ir slidena un finansiāli jūtīga, grūti te kaut ko diskutēt un argumentēt neizpaužot par sevi vairāk nekā būtu vēlams. Taču tēma stāv tukša un liekas ka wersa ir vienīgais kam tā vispār rūp, tas nu būtu japielabo jo īstenībā šī tēma netieši skar gandrīz jebkuru LV iedzīvotāju.

 

Tad nu tā - manas domas ka šitā 9% nodokļa ideja jau no paša gala ir pilnīgs deb isms, slima suņa un plānprātīgas blondīnes ražojums ko iebīdīt likumdošanas līmenī varēja vienīgi garīgi slimi cilvēki vai pilnīgākie tautas naidnieki. Tās ir lamatas kurās savu galvu iebāž kā tirliņi iesācēji tā nodokļu optimizēšanas haizivis. Pašu ideju laikam vietējie fašisti ir nošpikojuši no kaimiņu diktatora lukašenkas, tur tas saucas "jedinij nalog" un tauta ar to tur ir apjāta pēc pilnas programmas, itkā ar ikgadējām rubļa devalvācijām būtu par maz. Vietējais sētnieku kantoris HM/NA cik dzirdēju šitā nodokļa dēļ uzrāvās uz 2 miljonu latu uzrēķinu no VID kā rezultātā māja kurā es dzīvoju palika bez apkures, nācās sūtīt dillēs šitos optimizātorus un pašiem iedzīvotajiem pārņemt māju ar 16 000 Ls parādu kas bija jānomaksā RS, RU un kam tur vēl ne, jo HM/NA kontus bija arestējis VID un iedzīvotaju samaksātaa nauda par apkuri un ūdeni nonāca VID kabatā. Rezultātā VID aktivitātes un stulbas nodokļu iniciatīvas bij jāapmaksā mūsu mājas iedzīvotājiem - katram vidēji 250 Ls no savas kabatas. Tādu māju Rīgā domāju ir simtiem varbūt tūkstošiem un mēs vēl tikām cauri stipri pa lēto. A cik simti tūkstošu LV ir spiesti strādat tajos uzņēmumos un nesaņemt nekādas sociālās garantijas un cerības uz pensiju?!!?!??! Cik tūkstoši jauno uzņēmēju iekritīs uz itkā lētākas nodokļu nastas solījumiem un tikkai vēlak sapratīs kādas tās bija lamatas??? Da tā aplauzīsies ka aizbrauks un nekad vairs uz LV atpakaļ dzīvot neatgriezīsies, un tie jau nu nebūs pasīvākie un stulbākie tautas parstāvji...

Link to comment
Share on other sites

Bonifācij - baigi grūti uztvert domu - uzreiz pēc tās daļas, kur vietējie fašisti nošpikojuši kaut kādu apjāšanas programmu no Lukašenko.

Mikrouzņēmuma nodoklis jau nav tikai Latvijā un acīmredzot Baltkrievijā un tas nav nekas jauns. Arī tās lietas, kas jāievēro mikrouzņēmuma turētājiem gluži nav noslēpums.

Turklāt nav produktīvi uzskatīt mikrouzņēmumu, cik noprotu pēc tava teksta - par diezgan slimu pasākumu, savu pamatojumu sākot ar tekstu "cik dzirdēju..."

Ir virkne cilvēku, kas nodarbojas ar pavisam sīku uzņēmējdarbību, nu kaut vai ada pa vakariem zeķes, bet grib arī izrakstīti rēķinu kādai juridiskai personai. Ko tad tu viņam iesaki? Sakasīt 2000Ls, dibināt SIA, algot grāmatvedi?

Un tie "simtiem tūkstoši" - kā tieši viņus piespiež? Pistole pie deniņiem? Protams, ka lielāki uzņēmumi izmantos iespēju tērēt mazāk, pie tā jau nav vainīga ne valsts, fašisti vai lukašenko. Te prasās pēc specifiskas likumu izmaiņas, mikrouzņēmuma sistēmas optimizācijas - jo pasākums jau sākotnēji tika uz ķep-ļep ātrumā palaists. Un tai pat laikā, vienmēr ir iespēja pašam maksāt sociālo nodokli, cik gribās.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Adīt zeķes? Patentmaksa vai IK. 1 lata sija utt.Parēķinām, ja <7000 eur gada apgrozījums, tad 9% sola. Pērc dziju, maksā pvn un audzē mikroba apgrozījumu. Jāpaskatās, cik tā dzija maksā ( normāla, ar ko var adīt un pārdot cilvēkiem).Tas pats telpas - kamēr tupi dzīvoklī, labi, bet ja nomā komerctelpas? Maksa, rēķini - viss audzē apgrozījumu.Varēja atļaut vienam cilvēkam darboties, bez darbiniekiem, virs 14 k eur apgroz gadā.Tāpat LV noteikumi sijai nav tik bargi kā somijā, vācijā, spānijā, īrijā, francijā utt.Cita lieta, ka lv mun vai hun vai IK nekad nevilks līdz U.K IK vieglumam un lētumam ( kamēr nav darbinieku).

 

Nav simti tūkstoši, esot zem 60 tk personu.Ja jāpērk izejvielas, jānomā telpas mun reti izdevīgs. Kamēr sniedz tikai pakalpojumus, neko nepērk - tīri okei. Vt - nopērc uz MUN PC ar vinduli, ofisu, autocad, fotožopu utml fīčām, būs priekx.

MUN nav sia vai ik, bet mikrouzņēmuma nodoklis. To var maksāt IK vai sia vai pašnodarbināts ( resp tas pats kas ik). MUN aprēķina no apgrozījuma.

 

http://likumi.lv/doc.php?id=215302MUN.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

 

 

cerības uz pensiju

Kāds vēl cer? :shok:

Un vispār tas 9% ir (bija?) izdevīgs, piemēram, pakalpojumu sniedzējiem, tiem, kam nav vai ir super mazi izdevumi.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

To re.d   jau pieminēju ka šeit runata tēma ir finansiāli un visādi citādi jūtīga, nu nevar te gluži tā ka par kompjiem teikt tieši visu un tieši ta kā domā. Manā tekstā apzināti ir neprecīzi mājiemi un nedaudz koriģeti cipari kas ļauj nojaust pamatdomu tai pat laikā neuzrāda manu personas kodu.

 

Lai nodibinatu 2000 Ls siju reāli Tev vajaga aizņemties 2000 Ls uz dažām dienām, vai par sumu ap 100 ls nopirkt jau gatavu noreģistrētu siju no džekiem kas tās cep pa desmit gab. dienā. Ja vēlies noadītās zeķes, vai savus speciālista pakalpojumus pārdot jur. personai - nav nekāda problēma, varianti ir dažādi un atstrādāti nu kaut vai uzņēmuma līgums un 25%, tas ir daudz jēdžīgāk nekā kaut kādam sīkumam taisīt sev mikrobu. Sijas arī var dažādi vest grāmatvedību un nevajag Tev grāmatvedi personisku, vari kādam maksāt uz ķepas nelielu summu vai vienkārši pasūtīt kādā grāmatvedības firmā sev pakalpojumu, maksā tas visnotaļ pieņemami, vajag tik sarunāt. Sēnes lasīt un Jāņu zāles var tirgot nelegāli vai noformejot individuālu uzņēmējdarbību parādot tādus izdevumus ka nekādi nodokļi finālā jāmaksā vienalga nav tik pašam un VID lieks čakars. Tieši tas pats attiecas uz firmu kas pēc apgrozijuma vel iekļaujas mikroba robežās - SIA var sakārtot visu tā ka nekas nodokļos jāmaksā nav, tik jadomā ar galvu līdzi ko un kā dara.

Faktiski tas mikrobs ir radīts bez reāla pielietojuma - jēga no tāda ir tikai tad ja pārdots tiek vienīgi fizisks vai indiviuduāls domu darbs, tātad vienīgais kas nāk pratā kam to varētu tā tīri piemērot ir prostitūcija, tik ņemot vera to ka gada apgrozījums ir pārak maz tad der tikai tām dāmām un kungiem kas ar to nodarbojas no pamatdarba brīvaja laikā.

Talāk skatamies nu teiksim kurpnieku darbnīcu, frizetavu, vai masāžas salonu - reāli tas ir pakalpojums kas ietver ļoti lielu daļu  tieši uz  darbaspēku neattiecošos izdevumus, nu telpas, dizains, šķēres, reklāma utt. utt. Tad nu tiek darīts ta ka normāli funkcionējoša frizetava kļūst par tipo čaulas firmu, kas nodrošina telpas utt. a katrs frizieris brīvpratīgi piespiedu kārtā kļūst par mikroba īpašnieku. Saņemto naudiņu SIA izmaksā mikrobiem, tie to izmaksā algās un jau atkal brīvprātīgi piespiedu kārtā samaksā fiziskai personai sijas turētajai kaut kādu summu naļikā par brīnišķīgo iespēju piedalīties nodoklu apiešanas shēmā. Tas ir pretrunā ar sākotnējo mikroba ideju, pēc pēdejā laikā koriģētajiem likumiem sanak ka arī nelegāli, tik jēga ta kāda???? Nu uzbrauk VID taičaulas firmai - nu i ko? tā tak ir tikai čaula kas patur nelielu daļu no reālajiem ieņemumiem vien tāda apmēra lai nosegtu telpu īri utt. a reālā peļņa nonāk sijas turētāja kabatā kā piespiedu brīvpratīgā samaksa no mikrobu turētājiem. VID aizvērs vienu siju ciet, nu un kas? Ir tak pāris rezerves sijas sagatavotas un viss rulles tik tālāk. Da tāda pat shēma iet cauri visas iespējamās jomās nu tur sētnieki, krasotāji, de jebkuri melnā darba darītāji kas nu nav gluzi pa taisno iesaistīti lielos rūopniecības uzņēmumos, bankās u vai vēk kaut kur kādā lielā un pārāk solīdā. Nu un par tiem tūkstošu apjāto darbinieku - vēlies strādat taisi mikrobu ka tev saka, jo redz tur aiz sētas ir rinda ar tādiem kā tu kam darbu vajaga.

Tiem kurus brīvpratīgi apmierina mikroba koncepsija, iesaku sākt domat ar galvu un izejot no eiforijas stāvokļa ar vēsu galbu apdomāt vai nebūs daudz loģiskāk labi strādat kādam kas par tevi soc. nodokli maksā un darīt to tik labi lai ātri veidotu karjeru tai vai jau citā tevi parpirkušā uzņemumā.

Mans viedoklis  - mikrobs ir noziegums pret valsti un tautu, šitā māžošanas ir nekavējoties jāizbeidz un tā vietā ir vienmērīgi jāsamazina parāk augstie nodokļi normālā veida izmaksātām darba algām, jāatceļ diskriminējošie nodokļi un nodevas kas liek parreģistrēt uzņēmumus un autoparkus kaimiņvalstīs, un visbeidzot jākastrē Rīgas Domes vadība



 

 

Kāds vēl cer?

 

Pensija pienāks arī Tev un viņa BŪS!!! Cita lieta vai viņa būs pietiekama lai dzīvotu, lai izdzīvotu vai arī tā būs pietiekama lai nopirktu pudeli tehniskā spirta. Mikrobu darbinieki, pat saņemot cilveka cienīgu atalgojumu pašlaik, nakotnē piederēs pie pēdējās kategorijas un varēs tikai nolādet blondo mauk siliņu & co

 

P.s. viss ko es te esmu iepļūtījis ir pa ausu galam dzirdēts no tirgus bābu sarunām tukšās ādiņas lasot un par pudeļu nodošanas naudu konjadu dzerot pilnīga prāta aptumsuma brīdī uzrakstīts, nevienam manam vardam ticet nevar, jo es pats tai lietā vispār neko nejēdzu, burtus nepazīstu un vispar manā vārdā šo sarakstīja kaiminju puišelis ar iPadu

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

500 jau nevar saukt par labu algu.

Par MUN kā reize runāju ar pazīstamu frizieri - manikīri. Viņa nomā darbavietu pie saimnieces.

Par cik līdzekļus pērk pati, mun viņa nemaksā. Krāsas, nagu lakas, balzāmi, matu maskas - tas viss ir jāpērk. Ienāks kliente, nebūs frizierītei attiecīgā nagu, matu krāsas apakštoņa - sveiki.

Sūtīsi nopirkt pašai krāsu, viņa nopirks un draudzene mājā nokrāsos matus. Secinājums - ir jānopērk darbam vajadzīgais klāsts.

Tālāk, jāmaksā par elektrību, jāpērk pārklāji klientiem, putekļu sūcējs, ķemmes, šķēres, instrumentu dezinfekcijas sķīdumi, trauciņi. Ja apsaimniekotājs padod silto ūdeni par vēsu, ūdens tiek sildīts ar caurplūdes elektrisko sildītāju.

Par apkopējas darbu uzkopjot viņas kvadratūru ir jāmaksā.Vai pēc darba jāmazgā pašai grīda, spoguļi un trepes. Konkrētā friziere pateica - MUN gadījumā tūlīt taisītu ciet un meklētu pie kā strādāt par algu. Algas frizierēm kā darbiniecēm ir % no paveiktā.

Zelta bedres frizētavas nekad nav bijušas. Krīzei sākoties perspektīva saruka, vēl šodien vari nopirkt friziersalonu vai iznomāt visu salonu, piedāvājumu netrūkst.

Pirms krīzes, optimisma laikos friziere iesākusi strādāt, gadu knapinājās, kamēr sāk normāli pelnīt. Kamēr klientu loks izaug, rodas patstāvīgie klienti pietiekamā skaitā.Pie friziera iet pie meistares Maijas, Larisas utt, ne uz konkrētu nosaukumu. Kamēr dabūn klientu loku, jāknapinās visos laikos. Pirms krīzes, sākumā skaitījusi katru santīmu. Pa nopietnam. Kad rodas klientūra, var sākt dzīvot, ne izdzīvot.

Tas spēkā arī uz frizierēm ar pieredzi, kas pārceļas uz citu pilsētu utt. Tiešām zelta bedres, vairāks brendu frizētavas ir pārvākušās no pirmajiem stāviem uz augstākiem utt.Noma lētāka, redzi, kāda bagātība.

 

Varbūt uz sētniekiem un krāsotājiem mikrobs darbojās, kamēr viņiem pašiem nav jāpērk krāsas, rullīši utt.

Jo tas aprozījums - celtniecībā, ja instrumenti jāpērk utt, mun vink nerullē, tiklīdz apjoms mazliet lielāks par viena cilvēka piehaltūrēšanu ( papilddarbu).

Kādā veidā viena cilvēka mikrobs ir noziegums?

Piemēram, jurists nomā lētas telpas un konsultē? Lai iet bezdarbniekos tāpēc, ka nomalē maz klientu? Nesanāk pelnīt tik daudz kā sasapņojusies sabiedrība...

Protams, ja nomā dārgu komerctelpu - mun automātā atkrīt pats no sevis. Liels apgrozījums mun nav izdevīgs.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Visi te "spečuki", bet vai jums pašiemir mazs uzņēmums? Man ir  un jau daudzus gadus esmu mazajā biznesā. Man gan ir IU, jo 1996 gadā citu variantu nebija. Ja te kāds domā, ka frizieris, vai šuvējs katram klientam izraksta stingrās uzskaites čeku, tad jūs dzīvojat sapņu pasaulē. Viss notiek bez papīriem pa kreiso. Oficiālos papīrus izraksta tikai priekš iestādēm, kuras citādāk norēķināties nevar. Savukārt nauda, kura ienāk caur banku, tiek tērēta telefona rēķinu, īres, u.t.t. nomaksai. Tur tak stulbam jābūt lai frizieris katru klientu uzrādītu. Pa to kreiso naudu tad tiek pirkti materialu un protams bez PVN  un nodokļiem, Tikai tā var izdzīvot šajis laikos. Kāds tur socialais nodoklis groziņpinējam vai māla podu tauisītājam. Cik naudas nopelna, tik arī "apēd".  Toties ir nada dzīvošanai un nav jāiet uz sociālo dienestu pabalsts prasīt. Ir simts un viens variants,kā apiet nodokļu maksašanu un tapēc neviena valsts nemīl pašnodrošinātos, jo tos praktiski nav iespējams izkontrolēt. Darba devēju vai strādnieku var kontrolēt, bet nu katram frizierim skaitītāju klāt nepieliksi un akmeņkaļa iemūrētos akmeņus nesaskaitīsi. Faktiski mikrouzņēmums bija valsts izmisuma solis, lai kautcik sakārtotu situāciju un vismaz kaukādus nodolķus iekasētu. Citādāk tas podnieks rok savus mālus, taisa podus, braukā pa gadatirgiem un viņam pilnīgi poh**visa nodokļu sistēma. Lai gan tagad nekas būtiski nav mainījies, amatnieks kā dzīvoja ta dzīvo, jo ščotčiku tam pielikt nevar.  Tagad tikai viņš iedod podus veikalā ar papīriem. ved tikai jaunus klāt uz vecās pavadzīmes un bodnieks tikai tirgo pa kreiso.  Beigās vēl atraksta pavadzīmi, ka neviens pods nav pārdots un labi gan meistaram, gan bodniekam. Elektriķis sapērk materiālus uz klienta rēķina ar klienta papīriem, lai tam ir izdevumi. Tad visus vadus savelk un, labākajā gadījumā, izraksta rēķinu par darbu uz savu mukrouņēmumu, bet lielākoties klients samaksā uz ķepas. Skaidrs,ka cilvēki, kuri sēž visādos birojos, kantoros vai valsts iestādēs neko no šitā "mazā biznesa" nezin un nesajēdz. Lai gan esmu strādājis kādas slavenas partijas kongresā, kur ar putām uz lūpām, no tribīnes, skanēja skaļi saukļi par cīņu ar ēnu ekonomiku un kā jūs domājat, kādā veidā man tika samaksāts :sarkasms: :sarkasms: :sarkasms: ?

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Visi te "spečuki", bet vai jums pašiemir mazs uzņēmums?

 

 

 

Nē, nav. Visdrīzāk nebūs.

 

 

 

Par pensijām. Zināms, ka pensijas nelielas. Pieredze ar pensionāriem ir. Treknajos gados indeksēja tās pensijas. Kā zināms, strādājot pensionārs var pārrēķināt pensiju, ja maksātas VSOI pēc pensijas piešķiršanas datuma. Sliktajos treknajos gados celtniecenēs šie strādājošie pensionāri gribēja lai par viņiem maksā pilnu VSOI. Labāk mazāk rokās, bet visi nodokļi utt.KAD Pieņēma ka strādājošiem daļu pensijas ieturēs. Viņi nesa atlūgumus. Cilvēki domāja, ka uz mūžu ieturēs utt. Viņiem sava profesija, liela pieredze, ne visi pēta sīkumos likuma pantus. Vairākus šādus atlūgumus esmu redzējis.

Kad ST nolēma, ka pensija tomēr jāmaksā pilnā apmērā strādājošiem pensionāriem, tad šie meistari atkal bija ar mieru strādāt.

Jauka pieredze ar uzticību pensiju sistēmai.

Nespēj indeksēt pensiju virs 200? Kāda uzticība? Spētu, tad būtu uzticība un maksāšana.

N.B nevajag tikai tagad dzīt demogoģiju, nav naudas, tāpēc nevar utt. Esmu redzējis tos cilvēkus, prasot visu uzrādīt un maksāt VISU vsoi no VISA pelnītā un tos pašus ar atlūgumu rokā - lūdzu atbrīvot mani no darba_ Nebija viņi nekvalificēti, nepieredzējuši vai dzērāji. Vērtīgi darbinieki.

 

Didzis.

Varbūt neticēsi, bet ļoti labi zinu, cik viegli īstenībā ir pārdot tos podus vai akmeņkalim nopelnīt.

Nerunāsim par mūrnieku. Akmeņkalis ir persona, kas .... tēlnieks ir persona kas veic ???

 

Tīri labi zinu, cik izmaksa akmens apstrādes instrumenti un to uzturēšana.Silti iesaku Didzim iegādāties, uztaisīt no akmens kādu tēlniecības darbiņu un mēģināt notirgot.

 

 

 

ūs dzīvojat sapņu pasaulē.

 

Reālā pasaulē, kur ir jādomā, ko raksta. Visvērtīgākais ir nepateiktais un neuzrakstītais, visiem zināmais.

 

Ja tu domā, ka friziere nesīs uz salonu kreisi pirktās preces un krāmēs uz galda, komentāru man nav.

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

wersa - nu par frizētavu taču tika pievests praktisks piemērs, var teikt pat sava veida instrukcija, da tas der da jebkam, sākot no plastmasas logu likšanas uzņemuma beidzot ar kosmosa kuģu būvniecību un juristu kantori arī ja kas, tik par juristiem laikam nebūs veiksmīgs piemērs, jo šamejie ir izkārtojuši sev savādakus noteikumus, neatceros kā tur tieši tas saucas un darbojas bet viņiem ir kaut kas tipo no autoratlīdzību un patentmaksu sērijas, bet savādāks. Logu gadījumā gan nav īsti aktuāli jo tiem jau nu gan ar naļiku problēmu nav principā. Visus tos balzāmus, krāsas, šķēres, telpu nomu un ūdeni laiž caur čaulas siju, algas caur mikrobu un ne jau par 500 Ls iet runa bet gan par 2500 mēnesī, jo Īrijas mirušo dvēseļu institūtu un masveida arvien jaunu mikrobu dibināšanas tendenci tak neviens nav atcēlis (šeit ir ietverta atbilde visiem kas raustās no mikrobiem - tik izlasi kārtīgi un saproti zemtekstu). 

Atsevišķi par frizetavu runājot un to kas stāv uz plauktiņa frizierim.... da varam vispār pa pilsētu pastaigāt un es ar pirkstu rādīšu kas un kur ir nopirkts bez PVN, a Latgales galā veikali vispār jau pirmajā sarunā mēdz paprasīt vai tev nav problēmu produkciju bez PVN piegādāt, vai kaut vai ar pusi no PVN!!!!

Te Didzis jau daļēji deva mājienu par ēnu ekonomiku, viņš gan vēl daudz ko nepateica un es arī neteikšu, taču dzīvē vis ir vēl x reizes trakāk un tāpēc jau es arī apgalvoju ka mikrobu likums deva iespēju vidēji lieliem uzņēmumiem ieiet ar pilnu jaudu ēnu ekonomikas segmentā, mazos cilvēciņus piespieda pie sienas un liek darīt nelikumības, jo jau senie latvieši bij atzīmejuši tautasdziesmā : "Ādamam bij septiņ dēli, visi dara tā..." cilvēki kas pieņēma šo likumu ir vai nu slimi cilvēki vai ļaundari

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tātad ideja tavam vēstījumam skaidra - mun tu gribētu atcelt vispār.Mērķis arī skaidrs. Kaksimiem pietrūkst melnstrādnieku, kursiem bezdarbieku ko apmācīt utt. Jāstājas lielas firmas darbiniekos. MUN noder daudziem, kas pēc pārkvalifikācijas vai studijām var uzkrāt pieredzi. Cilvēks tā vietā, lai saņemtu pabalstus, valsts apmaksātus kursus un stipendijas, var sākt savu sīku darbošanos. Bonifācijam patiktu, ka viņi cīnītos par darbavietu krāmēt plauktus īrijas noliktavās vai tepat. Nodokļu nauda, par ko izmācīti šie cilvēki būtu norakstāma, dokumentētas darba pieredzes profesijā nekādas_. Tāda bija tā vēlme? Varbūt tā sāpe, ka mazāk cilvēku piekrīt saņemt minimālo uz papīra un gaidīt aploksnītes? Labāk uztaisa mun un izraksta rēķinu, nomaksā nodokļus.Mani neinteresē ko nepateici un ko tādu svarīgu zini. Es zinu, ka pirms vēlēšanām tu ar šito un vairākiem citiem nikiem intnesīvi diskutēsi bootā par politiku.

 

Pašu mun varbūt varēs noreducēt līdz 1 cilvēka uzņēmumam, bez citiem darbiniekiem. Būtu interesanti un vērtīgi.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Jā Bonifācijs uzskata ka ir jāatceļ mikrobi un nekavējoties, taču tas tak galīgi nenozīmē ka nevajag sijas taisīt utt., drīzāk jau otrādi, es galīgi ne to gribeju pateikt. Doma ir tāda ka parasta SIA ir daudz piemērotāka tai skaitā jaunam uzņēmējam, 9-15% no apgrozījuma ir ļoti, ļoti, ārkārtīgi daudz, tās ir konkrētas lamatas jaunajiem uzņēmējiem. Kaut kāda jēga no mikroba ir vien tad ja tas piesūcas pie čaulas SIA, kas savukārt ir aizliegts, bet nu kuru gan tas ir apstādinājis. Lai atceļ mikrobu, autotransporta lietošanas privātajam vajadzībām nodokli un valdes locekļa nodevu, vot tas būs reāls atbalsts mazajiem uzņēmējiem, vairāk no valsts neko arī nevajag.

 

 

 

Es zinu, ka pirms vēlēšanām tu ar šito un vairākiem citiem nikiem intnesīvi diskutēsi bootā par politiku.

Jocīgs esi???? Es labprāt ietu iekšā politikā pirmajās rindās, tik suns zina ko ēdis....  es parāk daudz zinu un tai pat laika parāk maz nozadzis esmu lai spētu aizstāveties no tā kas sāks gāzties virsū kāsadomā līst īsto džentlmeņu klubiņā. Nē nu es vispār šokā esmu par Tavu secinājumu!!!!! vienkārši vārdu nav  - par ko tad Tu mani īsti uzskati?!?!?!?!?!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Viss notiek bez papīriem pa kreiso. Oficiālos papīrus izraksta tikai priekš iestādēm, kuras citādāk norēķināties nevar.
 

Pretruna sanāk. 

Jebkurš frizieris, šuvējs utt VAR izrakstīt čeku. JA vajag. Jo ja nevarēs - zaudēs klientus-iestādes, kurām to čeku vajag.

Un klientus zaudēt neviens negrib. 

Ar pārējiem - kā sarunā. Bet ja vajag čeku - vienmēr var noorganizēt. 

 

Par zagšanu runājot - nez kā, 90-to sākumā, rūpnīcas strādnieks, kurš dzīvoja rūpnīcas kojās, rūpnīcas prihvatizācijas procesa laikā pēkšņi spēja bez banku kredītiem nopirkt zemi un uzcelt māju, nu jā, tante ārzemēs nomira un mantojumu atstāja :sarkasms:

Nu nevar rūpnīcas vadība izzagt visu bez pašu (vismaz daļas) strādnieku aktīvas līdzdalības. Un ja procesā piedalās, tad arī jādalās. Tā tapa 21. g.s. Latvijas valsts :D

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Doma ir tāda ka parasta SIA ir daudz piemērotāka tai skaitā jaunam uzņēmējam, 9-15% no apgrozījuma ir ļoti, ļoti, ārkārtīgi daudz, tās ir konkrētas lamatas jaunajiem uzņēmējiem.

viennozīmīgi piekrītu, man ir parastais SIA un kad parādījās ''mikrobi'', salīdzināju,  

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau mikrobiem vajadzēja 0% nodokli. Tas ir debīlisms, iedot labu instrumentu un tad sasiet rokas.

Jebkurš, kas pats pelna maizi, noņem slogu budžetam. Mikrobi ir jāatbalsta nevis jādušī, ministrijā kādam :dornis: galvā

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Nu, par zemes nopirkšanu es nebrīnos. Atgūstot mantojumu, daudzi pārdeva zemīti, mežu utt par grašiem. Par nojātu šrotu no vācijas, plus ninnām, lai varētu tēlot turīgos. Māju uzcelt jau grūšāk, tomēr vajag vai nu pašam strādāt gadiem ilgi, vai maksāt strādniekiem. Materiāli jau arī jāpērk. Zinu tādus, kas pārdeva zemi un nodzērās līdz pelītēm. Jā, pazīstu, kas saka, katrs tipa var sasniegt ko grib utt. Reāli tam pamatā ir patiess mantojums, pietiekamā apmērā, legāls un bez izvairīšanās no kādiem nodokļiem.Individuāla darbība manuprāt ir piemērota arī iesācējiem. Kamēr vieni kliedz, bez pieredzes darbā neņem, cits pēc pārkvalificēšanās vai studijām var iegūt pieredzi, strādājot savā mun.Rīkoties ar naudu, skaitīt ( jā, kungi), apieties ar klientiem, strādāt profesijā, būt menedžerim, reklāmas aģentam, vadītājam, izpildītājam, sekretārei un da beidzot, apkopējam SEV.Kā tu domā, kuru ņems darbā liela, prestiža firma? Ar 2 gadu pieredzi šitā uz sevis, vai slaistīšanos pa entiem kursiem, stipendijām utt?Vot, es ņemtu šitādu, kam bijis tas 1 cilveka IK, MUN vai ne mun.SIA, jā. Bet Bonifācijs ir redzējis, piem, keksu, kas pēc skolas taisa weblapas? Kurš spēj vest sia vajadzīgo grāmatvedību... uttt utml? Vrb, lai pašancē kā frīlansers ar savu mun sīkumu, vēlāk būs firmām vērtīgs darbinieks? Jeb uz kaksimu par gružčiku, vai līriju par to pašu?OMG.SIA vajadzīga valde, labi, neesmu strādājis sīkfirmā, bet tomēr, un ko dara valde es zinu. Par darbu valdē man maksāja algu, ne minimālo, ar visiem nodokļiem. Par 50 min algas vidējā izpeļņa sanāca uz papīra!

 

Jap, piekrītu pirkss. Iesācējam, kuram vajag pieredzi, vai pēc pārkvalifikācijas MUN ir glābiņš. Jo ne visās nozarēs ir tik lieli attaisnotie izdevumi un kopējie ienākumi.Par alusbundža minēto, jā, lauksaimniecībā un lopkopībā MUN nu nekādi neder, tāpat kādā ražotnē.Viena cilvēka startam.... vai labāk sūtām uz īriju? Tur būs darbs pie Darba devēja, kā arī BŪS nodoklis par minimālo likmi utt? Pirkss vēl pareizi norādīja. Frizētava maksā par signalizāciju, atkritumu izvešanu, elektrību, ūdeni pēc skaitītāja. Tas bez neleģali notiekās? Parādi firmu, kura būs gatava brenda pārstāvniecību apdraudēt, pārdodot lakas, krāsas bez pvn? Normāliem klientiem vajag kvalitāti....

Par parasto, vot, lai zaļgurķis sakrāj ko maksāt par sevi vsoi, IIN un izdevumiem kaut no minimālās algas mēnešus trīs uz priekšu. Sakrāsi, padomāsi par sia dibināšanu.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pieredzi var uzkrāt McDonaldā un strādājot par sava CV izplatītaju. Ja iestrēgsi mikrobā tad tur arī paliksi uz visiem laikiem un personīgi es 3x padomatu pirms ņemt pie sevis darbā kādu kas ir darbojies kā mikrobs vai sijists, algotam darbiniekam ir par iespējami mazu samaksu jāizpilda iespējami daudz darba nevis jamaca mani biznesu organizēt - sēdi čmo un taisi to web lapu , nu vai zābakiem papēžuz līmē klāt un nemaz nemēģini bāzt savu netīro degunu mana grāmatvedībā, finansēs utt. man nav nemazākas vēlmes lai tu iemācītos kā es daru šo biznesu un nenod dies vēl nozagtu to man - tāda lūk ir skarbā dzīves realitāte. Zinu ļooti daudz jaunos uzņemējus un vairumā gadījumu bizness ir sākts to pilnībā vai daļēji nozogot iepriekšējam darba devējam, sabotējot tā darbu, pievācot tā klientus zinu pat vienu kadru kas iepriekšējam darba devējam kantora ēku nodedzināja.

 

wersa - iesācejam mun ir nevis glābiņš bet ātra nāve, apstāstiīs pakaļkājas un ļoti ātri. Lai darbotos ar kaut kādu siju vai mun ir jabūt kaut kādam sākuma kapitālam ar ko vispar kaut ko darīt un vismaz gadus 2 alternatīvam ienākumu avotam izdzīvošanas apmērā, jo tas ko "nopelnīsi" pirmajos gados pazudīs apgrozāmajos līdzekļos tā ka nemetas, nauda itkā atnāk, ja atnāk (nemaksāt par padarīto vēl joprojam ir cieņā) un pazūd tekosajos izdevumos, es nezinu kāda zelta bedre ir jāuzrok lai varētu tā nu kaut no pirmā gada sākt maksāt sev algu. Viss tas sviests ka zaudēs klientus ja nevar čeku izdot arī ir pilnigs sviests - var izdot kvīti kā IK, pašnodarbinatais utt., var mierīgi ar kādu SIA sarunāt ka pardevēji būs viņi a Tev izmaksās naudu cash par kaut kādu sarunātu %, var noslēgt uzņēmuma līgumu, da tur 101 variants ko var izdarīt. Problema jau ir nevis kā noformet naudas saņemsanu bet gan kā sadabūt to pietiekamā apmēra lai tas būtu izdevīgāk kā strādāt algotu darbu vai lasīt zemenes Norvēģijā. Un vispār privātajā biznesā darbojoties cilvēki izlaižas un grūti viņus vēlak piespiest strādat algotu darbu, pēc privata ir vai nu veiksmes stāsts vai profesionals freelanceris bezdarbnieks

 

Vispār jau uzņēmējs ir atsevišķa profesija, nu nav ko jaukt web lapu taisīšanu ar uzņēmējdarbību. Labs uzņemējs var nodarboties ar jebko, i web lapu taisīšanu organizet i kosmosa kuģu razošanu un ir pilnīgi vienalga māk viņš lietot kompjūteru vai nē un vai viņam ir kaut nojausma kas tas tāds pirmais kosmiskais ātrums. Savukārt ja web lapu taisitajs sāks niekoties ar uzņēmējdarbību tad iespējams ka kaut kas uzņēmējdarbībā arī sanāks, tiespējams tas ir, tik web lapu taisīšana gan jau ka būs robi, jo uz 2 krēsliem nosēdēt ir pagrūti un pēc kāda laika vienalga ir jāizvelas viens no 2 - vai nu biznesot vai nu weblapas taisīt. Tas tik kā piemērs, varēja būt maju celšana vai artēzisko aku urbšana

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

Didzim ir pilnīgi taisnība, nodokļus ''optimizē'' gan lielie, gan mazie, un visi to zina, gan valdībā, gan ieņēmuma dienestā,

paņem ciet tikai tos, kas pārāk nekaunīgi to dara vai nepadalās ar attiecīgajiem ierēdņiem,

ja visi paliktu godīgi, tad puse no uzņēmumiem bankrotētu vai arī cenas par precēm un pakalpojumiem būtu stipri jāpaceļ, ko nevēlas neviens

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tagad man viss skaidrs.Ja man ir vajadzīgs skrūvju skrūvētājs, es drīzāk pieņemšu mājamtantieku, nevis ar krāvēja vai oficianta pieredzi kakburgerī. Tas pats attiecas uz grāmatvedi, datoriķi utt.BTW, spriežot no datoriķu atsauksmēm, normālu karjeru nu nekādi neizveidosi krāmejot plauktus, stāvot pie letes vai rokot grāvjus.BTW, norvēģijā diži tās zemenes neaudzē.Par bonifāciju man jau radās priekšstats likumu tēmā un automobiļu tēmā. Tas diemžel apstiprinājās arī šeit. Un vispār privātajā biznesā darbojoties cilvēki izlaižas un grūti viņus vēlak piespiest strādat algotu darbu, pēc privata ir vai nu veiksmes stāsts vai profesionals freelanceris bezdarbnieksApplausi!Tas, ka pierasts nemaksāt, jā. Vingrojumi prātam un miesai nāk talkā....Tātad par Bonifāciju man ir viedoklis, ka nestrādā nekur. Alusbundža, jā, taisnība, lauku saimniecībā ir lieli ieguldījumi un izdevumi, tādēļ maksāt nodokļus no apgrozījuma tiešām nav izdevīgi.Jap, no pieredzes it kā zaļš gurķis ar pieticīgu cv un izbijis IK izturēja stresu vislabāk, kad bija lieli, ļoti lieli sūdi un pamatīgs stress...

 

nav ko jaukt web lapu taisīšanu ar uzņēmējdarbību.Interesanti gan, gaidām pamatojumu idejai.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

Tātad par Bonifāciju man ir viedoklis, ka nestrādā nekur.

Es sāku strādāt 12-13 gadu vecumā, algu izlietoju lai pirktu dzinsus utt., 14 gadu vecumā nopirku savu pirmo "orljenok" velosipēdu veikalā jaunu par savu naudu, 15 gadu vecumā par savu naudu nopirku veikalā jaunu rokas pulksteni vīriešu modeli tam pašam pulkstenim ko izbijusī DB galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte liekas vēl līdz šij dienai nēsā, nu vismaz uz fotografijām vēl ir redzēts. 16 gadu vecumā nopirku jaunu "delta" mopedu no veikala nu protams par sevis nopelnītu naudu, 18 gadu vecumā nopirku savu pirmo autiņu, ne no veikala protams bet visnotaļ pieklājīgu tiem laikiem, 20 gadu vecumā es pelnīju ap 3x vairāk naudas mēnesī kā visa mana ģimene kopā ņemta, 22 gadu vecumā man piedāvāja vadīt 2 uzņēmumus ar 150 - 200 darbiniekiem katrā, es atteicos jo piedavāta alga bija par mazu salīdzinot ar maniem tā laika ieņemumiem

Link to comment
Share on other sites

 

 

vienalga ir jāizvelas viens no 2 - vai nu biznesot vai nu weblapas taisīt. Tas tik kā piemērs, varēja būt maju celšana vai artēzisko aku urbšana

 

tas ir pareizi tikai lielos tirgos un pie lielām kompānijām. tādā mazā valstiņā kā LV šādu pakalpojumu sniedzējs nespēj sev cienīgu algu nopelnīt, ja vēl ir jāuztur "biznesmenis" . Kurš, ir "privātajā biznesā darbojoties cilvēki izlaižas un grūti viņus vēlak piespiest strādat" ...

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

e=d ir taisnība.

Pat ASV ir frīlanseri dizaineri utt.

 

Daudzi nodarbojas vairākās nozarēs vai papildjomā. Izdzīvošanai, jo tirgus ir mazs. Friziere taisa arī manikīru utt.Ar lielu pieredzi, nevis iesācējs. Tēlnieks zīmē arī dizainus utt.

Skulptors pelnās apmācot, taisot un vēl zīmē dizainus utt.

 

Mazs tas tirgus.

Tādās mazās valstīs <8 milj iedz, daudzi i web taisa ir kastes labo, lai izdzīvotu.

Pamēģini - lopu ārsta praksi, dajebko atvērt. Tik daudz izturēt, cik iemācīsies pie sevis strādājot, nekur nevarēsi.

 

Ak ložņās par grāmatvedību? Lūk, normālā firmā grāmatvedība ierindas keksiem nav pieejama. Par to gādā sisadminis ar pieredzi ne jau par oficiantu, attiecīga signalizācija utt pasākumi.

Ak dedzina? Kur, kurā palātā? Māsiņ, špricīti.

 

Vēl joprojām nesagaidīju argumentāciju, kā pieredze kakburgerī derēs specialitātes absloventam? Kas nav saistīts ar viesmīlību, mazumtirdzniecību vai ēdināšanu pēc diploma.

Jā, zinu, skaitās, ka pieredze darbā zem uzraudzības esot kruta lieta. Tip, vienalga, ko strādā?

 

Tikai reālā dzīvē lielāka jēga no mājamatnieka, amatierentuzista vai enerģiska pensionāra kā absolventa, kas gadiem dirnējis pie letes_./

ne vītni pārgriezt, ne ekselī macrosu uztaisīt, ne instrumentu sakopt___

AR cilvēkiem komunicēt vislabāk iemācās, ja no tā ir atkarīga tava eksistence. Reālā dzīvē, savā uzņēmumā vai uz % strādājot. Ne pie letes ieskrietuvē mātojoties ar kolēģiem.

 

Link to comment
Share on other sites

Var jau te runāt par "lielo biznesu". Jā, protams ir cilvēki, kuri var vadīt jebkuru biznesu, ka tik nauda nāk. Tai pat laikā, paskat cik daudz tādu "biznesmņu" krīzes laikā ieberzās. Savukārt mazais frizieris kā grieza matus tā griež. Maizītei sanāk, rēķinus var nomaksāt un galu galā naudiņas sanāk vairāk kā strādājot zem lielā biznesmeņa. Protams, par miljonāru tāds frizieris nepaliks, toties dara darbu, kurš patīk. Darbalaiks tāds, kāds pats izvēlas un klientiem ērts. Par cik  mazajā biznesa esmu jau no krievulaikiem, ,tad ļoti labi to pārzinu.  Tas tiesa, ka cilvēks, kurš sajutis "brīvību", nekad vairs nebūs parasts stradnieks cehā un nestrādās algotu darbu. Nu nah** man pelmīt algu priekšniekam, grāmatvedim un vēk visādiem liekēžiem. Pats meklēju klientus, pats gādāju materiālus,  pats jājos ar grāmatvedību, protams, daru visu, lai "optimizētu"  nodokļus bet toties visa nauda mana. Pazīstu gana daudz tādus amatniekus, meistarus, frizierus,u.t.t. Skaidrs, ka tādus kā es nesaprot "lielie biznesmeņi", jo no mums mazajiem viņiem nekāda labuma. Skaidrs, ka mūs nemīl ieņēmumu dienests, jo nodokļus mēs "optimizējam",bet piesieties par to nevar. Faktiski mēs esam pašnodrošinātie, kuri neko valstij nedod, bet arī neko no valsts neprasa. Gan jau te tūlīt kāds bļaus, ka tā nav labi, jābūt tak patriotam  Ministriem tak jāpērk lepni autiņi, deputātiem aldziņas mazas, valstij parādi jāatdod un gaismas pili nevar bez maniem nodokļiem pabeigt. Vot, kad es redzēšu, ka nodokļu nauda tiek kārtīgi apsaimniekota un izlietota prātīgi, tad varbūt arī patriotisms pamodīsies.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

It kā atbalstāt mazo, bet mun nekam neder? Tā es sapratu?

Dažos apstākļos mun vieniniekam iesācējam derētu. Nuja, konkurence maz vēlama.

 

Protams, kam lieli izdevumi, mun pilnīgi nederīgs. Frizieri, jā, redzēju 2009 gada pirmā pusgadā, cik dikti frizejās _ klientūra. Ne velti vairāki saloni tika piedāvāti pirkšanai un nomai.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu jā tas mun ir dikti slidens, vajag 3x apdomāt vai ir vērts bāzt galvu cilpā, dikti jau nu tas ir līdzīgs sieram peļu ķeramajā aparātā. Nu un ja nav ne līdzekļu ne potenciālo ienākumu, tad labāk vispār nelegalizēties, vai arī izmantot svešu "nodokļu infrastruktūru". Firmu ta atvert ir ļoti viegli, a aizvērt.......

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Siju jau vieglāk, kam pamtakapitāls apmaksāts. Valdes pr-js cits, direktors un strādnieks cits.

Maksātnespēja kā instruments_ valdes pr-js un īstenais vienīgais loceklis ieņem 2L ampulu, direktors uzliek skrūvi___. doskā atrod šos varoņus, atlasi savlaicīgi pēc rakstura.LOL.

Paceļās jautājums, vai sijā kā valdes pr-js un vadītājs var būt trakonama uzskaitē esoša persona?

Ja jā, supper.

IK vai ja sagalvots kā nevajag, tiešam grūti.

 

Ja, mun ir īpatnējs to nodokļu aprēķins. Visu laiku jāsargājas no apgrozījuma pieauguma pāri xx, cik tu spēj izturēt nomaksāt to nodokli.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu šitādu mun, 1 Ls siju dēļ jau arī ir nemitīgi uzmetieni, par padarīto nesamaksāšana, lēkāšana pa padsmit firmām, jau tad kad bija vēl diezgan stingri noteikts ka pamatkapitālam ir jabūt 2000 Ls, savu saistību neizpilde bij ikdienišķa lieta. Tagat kad pats pēdējais idiots var sataisīt uz sevi 50 firmas ticēt vairs nevienam nevar nemaz, ne pērkot ne pārdodot. Spej tik zaudējumus skaitīt, besī ārā. Es domāju ka vajadzētu kā minimums 10 000 Ls pamatkapitālu SIA un ne mazāku, a kas to nevar pavilkt - lūdzu - ņemieties ar IK un ja kas atbildēsiet ar savu privato īpašumu. Blēžu būtu mazāk

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Muļķības. Bija tādi arī pirms 1 lata likuma un pirms mun.

Pirms krīzes un cik uziet. 2 k sakasīt, uzcept PVN maksātāju priekš rūdīta darboņa metēja vienkārši.

 

Vajadzēs, arī 15000 iemaksās, tādi lielāki.

Galu galā, IK it kā atbild ar visu savu mantu, bet ja ir smadzenes, viegli var par plikstāstii ( labi, ne galīgu) iztaisīties PIRMS reģistrē to ik. Topošais plikstāstiis, atlicinot naudiņu maksātnespējai, vienkārši iepūtīs visam un visiem.

Ir tādi, pašiem inkaso, bet braukā ar radu vāģi. Plikstāstiis skaitās, neka nav ko paņemt.

 

Jauniem nedod preces bez tūlītējas samaksas utt. Sevi jāpierāda.

Par uzticību – vienkārši. Cilvēki, kuri sasmērējušies, sēdot firmu vadībā, citādi daroties, uzņēmējoties utt – valsts ir maza. Ar tādu metēju nekādu darīšanu neveic, lai ko arī solītu. Maksimāla pretimnākšana - priekšapmaksas pieprasīšana.

Darbaspēkam arī vajadzētu papētīt firmas kur strādāt. Bieži nav vērts pūlēties un pieteikties tādiem.

Valsts maza, kadru maz, nekur nespruksi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Eh, ja vien tas viss būtu tik vienkarši

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Nav vienkārši, bet nav neiespējami. Arī ārzemēs IK analogs topošais plikstāstiis, ja viltīgs, paliek tāds PIRMS saistību sākuma posma.

SIA, jā, daudzi neizprata sia sūtību un ņēma kredītus ar privātu galvojumu, papildus nodrošinājumam ieķīlājot mantu + piesaistot vēl galvotājus. Parādi vidam uz sia nogrima, bet parādi bankai, bieži arī partneriem - palika pie paša. Jāmaksā. Jāsaka, ka nemaz ar tā negrib dot bez papildus garantijām.

 

1lata sia var arī nebūt MUN maksātājs.

Ir redzēts kekss, treknajos gados. 5 sijās darbojies, draudzējas ar ampulām 2L un nav pilns rublis vispār. Mhmm, yes, man te atved papīrus, es strādāju - parakstu vairākas stundas pēc kārtas(!) kat ko parakstu. Es pellu, esmu valdes pr-js kaut kurās firmās, citur īpašnieks, citur direktors.Interesanti kadri bija arī grāmatvede un kaut kāds direktors ( arī līdzīgs tips).

Mierīgi vazājas 6 gadus pa pratināšanām, tolks nekāds_. sijas pārsvarā bija pvn maksātāji >100k apgrozījuma kantori.Viena, kam amnēzija bija vājāka, bik pasēdēja, arī nekas.

 

Kāds labums no pieredzes kakdonaldā aiz letes vai īslaicīgas kalpošanas kādā sijā, kur bezmaz ik mēnesi mainās kadri?

 

Visgrūtāk tagad ir nopelnīt kaut ko, nevis klapēt ciet sijas. Ne velti lielākā daļa atvērto uzņēmumu pasaulē neturas ilgi.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu lasam avīzes vai internetu, katru dienu ir pāris rakstu par mikrobiem, par to ka vajag tiem ierobežot to, vajag likt norādīt nostrādato stundu skaitu, palielinat nodokli, saukt pie atbildības par aplokšņu algām, izrēķinat algas apmēru no vidējā nozarē, parējam likt uzrēķinu nu un gan jau drīzuma vēl būs jautrības. Secinājums ka augšā beidzot ir atjēgušies kāds marazms bij vispar atļaut tos mun un tagat cenšas ar visiem iespējamiem līdzekļiem politkorekti padarīt tos mun nelietojamus, nu tipo nevis mēs kā pēdējie loho kļūdījamies tādu likumu pieņemt, bet gan nu situācija ir mainījusies, valstī viss ir labi un tapēc ir jāveic nelielas korekcijas mun jomā. VID cerberis ir palaists no saites un pateikts FASS MUN!!! Karoče neapskaužu es tos naivuļus kas ir sataisījuši  mun un tagat kartīgi dabūs villā (tikkai naivuļus kas noticēja haļavai, pārējie blēži ļoti labi zināja ar ko tas beigsies un grāba kamēr vel pakaļ meta)!!!

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...