Jump to content

Line IN mašīnas magnetolai


mickys
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 

Tā kā liela daļa deinas tiek pavadīta mašīnā, bet radio apnicis, FM modulators ir s***, bet diski ir noiets etaps (datoram nav disku lasītāja/rakstītāja), tad gribētos pielodēt šai magnetolai LineIN vai AuxIn kā nu viņu dēvē - vārdu sakot, lai var pieslēgt kabatfonu un klausīties to ko pašam gribās.

Esmu ticis līdz tam, ka esmu izkasis magnetolas manuāli ar shēmām, atradis bloku, kurš atbild par ieeju pārslēgšanu, bet neesmu ticis gudrs par to kā tieši lodēt to ieeju klāt.

 

Papētot CD un FM signāla ķēdes var redzēt ka tur ir kondensatori un rezistori signāla ceļā un arī pret zemi. No dažām lekcijām tas atsita prātā kaut ko par LPF un HPF filtriem, bet varbūt es kaut ko jaucu. Tas man tā kā lika domāt par to, ka vienkārši lodēt to ieeju pie brīvajām kājiņām nebūtu vēlams.

post-70129-0-72918800-1382357388_thumb.png

 

Vēl mieru nedod DATA kājiņa, pa kuru iespējams tiek padoti dati kuru ieeju slēgt. Kā to piemānīt?

PIONEER DEH-2330R,2300RB,2300R.pdf te pats manuālis

 

Neprasu iebakstīt visu ar pirkstu, bet pateikt ko jālasa, lai saprastu.

P.S. Datasheet priekš tās ieeju pārslēgšanas mikroshēmas neatradu...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Cik par šo tēmu pētīts, tad baigi bieži nekas nestrādā, ja netiek apčakarēts tobiš emulēts CD čeindžeris. Slinkums pētīt šo gadījumu, bet drīzāk rauj ārā esošo un meklē kādu lietotu ar AUX.

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nekādā ziņā negribu gremdēt vēlmi pašam padarboties, tik informācijai... Lietots Pionieris ar AUX ieeju priekšā/pakaļā ir atrodams jau par latiem 20, paši zinat kur... Ja labi meklē arī ar USB var atrast, ja reiz kvalitāte no svara. Vai ir jēga sēdēt pusi dienas un burties cauri ar iespēju vēl visu to pasākumu nokurināt, kas beigu beigās novedīs pie nopietnāka remonta/cita maģa meklēšanas. Es iemestu citu maģi un šamo klausoties to pusi dienas aizbrauktu pa Siguldu pabradāt, nokritušās lapas apskatīt... :mrgreen:

 

Link to comment
Share on other sites

Siguldā jau ir būts, tā ka tas variants atkrīt.

 

Tikko izveicu ātros testus. Pielodēju pie konektora kas savieno CD ar pašu plati, nekas neskanēja, ieliekot disku pārbaudīt nevarēju, jo jau sen viņš diskus negremo - ieliekot disku padomā un tad izšpļauj disku un izslēdzas.

 

Pielodēju pie konektora kas savieno FM bloku ar plati. Kamēr telefons nav pieslēgts, viss kārtībā - radio skan.

Piespraužot telefonu radio noklust un skan mūzika no telefona. Ekrānā maģim joprojām rāda ka skan Radio. Cik šāds slēgums ir kaitīgs FM blokam, telefonam un tam ieeju dalītājam?

Link to comment
Share on other sites

Piespraužot telefonu radio noklust un skan mūzika no telefona. Ekrānā maģim joprojām rāda ka skan Radio. Cik šāds slēgums ir kaitīgs FM blokam, telefonam un tam ieeju dalītājam

 

Tā tam arī jābūt, jo telefona austiņu izejas pretestība ir krietni zemāka, par radiotrakta lineāro izejas pretestību. Par kaitīgumu par visiem 100% neko negarantēšu. To telefona vadu tak caur saviem, atsevišķiem kondensatoriem pie plates pievienoji (izņemot masu, to pa tiešo)?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

ja godīgi - pievienoju tieši pie piniem - uz to ieeju pārslēdzēju iet caur tiem pašiem C un R kur FM signāls.

Kas jāpieslēdz, lai nenokurināt visu to padarīšanu?

 

Esmu ieinteresēts kāpēc signāla ķēdē un pret zemi jāliek kondensatori un pretestības.

Kondensatori - lai nelaistu līdzstrāvu?

Rezistori - lai ierobežotu strāvu?

 

Kādi nomināli jāizvēlas?



Nē? Neviens nezin, vai informācija tik dārga?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vieglāk nav nopirkt magnetolu ar line in opciju un nečakarēt prātu (ja reiz nav pietiekamu zināšanu elektronikā)? Kaut kad nesen pa 25Ls iepirku vienu Kenwood ar šādu opciju, mp3 un citām fīčām. Notirgojot esošo modeli praktiski maz vajadzēs piemaksāt klāt un atkritīs ņemšanās ar lodāmuru.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
No dažām lekcijām tas atsita prātā kaut ko par LPF un HPF filtriem, bet varbūt es kaut ko jaucu.
Kondensatori - lai nelaistu līdzstrāvu?

Kondensatori virknē - HPF filtrs, kondensatori uz zemi - LPF. Jauc vai, pareizāk sakot, nesaprot gandrīz neviens to, ka tā mistiskā "līdzstrāvas atsaiste" ir tas pats HPF filtrs.

 

Shēmā redzamā mikroshēma PML... ir Pioneer paša mikroshēma, kurai visdrīzāk datasheet nedabūsi. Pioneer daudz mikroshēmu ir savas! DATA kāja kopā ar CLK kāju visdrīzāk ir I2C pieslēgums. Vari pieslēgt digitālo oscili, noķert komandas un tad tās sūtīt pats ar teiksim Atmel, PIC, gatavu Arduino vai ko citu.

 

Pielodēju pie konektora kas savieno FM bloku ar plati. Kamēr telefons nav pieslēgts, viss kārtībā - radio skan. Piespraužot telefonu radio noklust un skan mūzika no telefona.

Nepareizs slēgums. Tev jau teica - vajag komutatoru.

 

Bet jēga tam visam ir absolūta nulle...

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Ak, kā es Tevi saprotu, autor. Man tieši tāda pati situācija. Mans Sony Xplod cdx ca-850x ir 2002.gada modelis ar lielisku skaņas kvalitāti, par to liecina tā laika cena ap 700 $. Tā kā mūzika manā lietotajā autiņā bija uz pasūtījuma likta, par ko parūpējas iepriekšējais īpašnieks, nevēlētos izjaukt hierarhiju. Vienīgais risinājums būtu pieslēgt adapteri no čeindžera uz usb un aux. Pilns ebays ar piedāvājumiem. Savam biju atradis nedaudz jaunāku pāreju uz ābolu galu, bet pāreja nekonektējās ar veco maģīti.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Manuprāt ir divi varianti:

1. Reverse engineer I2C komandas. Tas ir easy tiem, kuri to saprot, nejēgām būs kosmoss...

2. Radio ieejai uztaisīt releju komutāciju.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

Mafijs, tā kā tur izejas ir 4 (FL, FR, RL, RR), tad domāju, ka tur regulējas viss skaņai.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...