Jump to content

Kur palikušas lāzerpeles?


Vilx-
 Share

Recommended Posts

Pēdējoreiz peli pirku pirms kādiem gadiem 7, laikam. Toreiz ļoti nopriecājos, kad atklāju, ka peles ar lāzeriem strādā uz manas galda virsmas (organiskais stikls) bez papildus paliktņiem. Parastās optiskās to nespēja (varēji peli kustināt, cik gribēji, bet uz monitora nekas nenotika).

 

Tagad pelei sāk gļukot pogas, un sāku domāt par jaunas iegādi. Bet - nav vairs! Vismaz ne Logitech, kas ir mans iecienītais ražotājs. Viņam visas peles tagad ir "parastās" optiskās. Vai tas nozīmē, ka tehnoloģija ir gājusi gana uz priekšu, ka lāzeri vairs nav vajadzīgi? Vai arī neviens tos nespēja novērtēt, tāpēc šīs peles iznīka ekonomiskā ceļā?

 

Spēju atrast tikai kaut kādu Darkfield Laser, un arī tur ir tikai 2 modeļi, kas maksā vājprātīgu naudu.

 

Alternatīvi paskatījos uz Microsoft ražojumiem. Tur ir kaut kāds "BlueTrack", kas spilgti zili spīd. Bet, nu, vismaz var dabūt par prātīgām cenām (zem 20Ls). Man gan labāk patika "parastais" lāzerītis, kurš nebija redzams.

 

Kas noticis ar lāzerpelēm?

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Nav gluži tā, ka būtu pazudušas. Tikko apskatīju Logitech mājaslapā. Ir tās lāzerpeles. Tas, ka viņas ir mazākumā, tas, ka viņas ir dārgākas, tā bijis vienmēr, cik atceros. Man pašam patīk M705. Mājas lapā lētāka M510, ar vadu pāris vēl lētāk redzamas. 1a veikalā M187 uzrādīta kā lāzerpele, tā nav taisnība. Internetveikalu specifikācijām nevar ticēt.

Link to comment
Share on other sites

Optiskās peles arī ir dažādas. Ir "parastās", un ir kautkādas "krutākas".

Man ir Logitech M100, kurai vajag paliktni, lai ar to darbotos.

Un man ir Logitech M325, ar kuru varu braukā pa jebkuru man dzīvoklī pieejamu virsmu, t.sk. pa jebkuru galdu, dīvānu, palagu segu, un pa savām džnsu biksēm. pa stiklu varbūt nevar. M310 arī nevajadzēja paliktni. Un baterija tur n-tos mēnešus.

"Neparasto" optisko (bet ne lāzera) peļu tehnoloģija saucas:

Logitech® Advanced Optical Tracking:  More Mousing on More Surfaces

Sīkāk par tehnoloģiju te:

http://www.logitech.com/en-us/product/wireless-mouse-m325

Meklēt sadaļā features.

Link to comment
Share on other sites

Biedrs Salmo ļoti vērtīgu informāciju iedeva. Neesmu tā īsti iedziļinājies, kas tieši ir galvenās atšķirības lāzerpelēm un optiskām pelēm. Mana primitīvā saprašana ir tāda - optiskajām ir gaismiņa, lāzerpelēm nav. Vēl, Logitech lāzerpelēm apakšā ir konkrēti uzrakstīts - Laser. Bet par to advanced optical tracking, var jau būt, ka darbībā ir ne sliktāk kā lāzers.

Link to comment
Share on other sites

Da tur visas nosauktas par "lāzerpelēm", neatkarīgi no tā, vai ir, vai nav.

 

"Neparasto" optisko (bet ne lāzera) peļu tehnoloģija saucas: Logitech® Advanced Optical Tracking:  More Mousing on More Surfaces

Lūk šis gan jau interesanti! Un pelīte linkā arī smuka! :) (Lai arī, ja godīgi, es biju cerējis uz vadaino peli)

 

Starp citu - vai vari pārbaudīt - Tev tā pele uz stikla vai caurspīdīgām plastmasām arī strādā? :)

 

Mana primitīvā saprašana ir tāda - optiskajām ir gaismiņa, lāzerpelēm nav.

Lāzerpeles (īstās) izmanto infrasarkano gaismu, tāpēc ar aci nevar redzēt. Citādi princips tāds pats, kā parastajai. Tikai tas lāzeris ļauj augstākā izšķirtspējā fočēt galdu, tāpēc labāk strādā uz visādām netradicionālām virsmām (var visādus putekļus un virsmas nepilnības saskatīt).

 

Interesanti, tagad nevaru netā atrast, kā šī AOT tehnoloģija uzvedas salīdzinot ar lāzeriem.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Vilx-, a kāda tad tev ir galda virsma? Jautāju, jo pašam palika visai interesanti, mētājas peļu kaudze un tikai vecās peles ņefuričit ta uz galda, ta uz dīvāna, ta uz kājas (jā, mīlu peli valkāt pa dīvanu - sēžot pret tv) :D , speciālos paklājiņus neizmantoju kā sugu- neērti, tajā pašā laikā, ar pelēm, kas iegādātas pēdējo divu gadu laikā problēmu nav bijis (attiecībā pret virsmu)... ).

 

Emm, jā, peles pērku bieži, tiesa, pārsvarā, wifi. Un sanāk tik bieži, jo a) iztek baterija, b) saplīst (kaķis/mešana pret sienu) c) citas problēmas

 

 

 

p.s. atcerējos, ir bijušas problēmas virsmu, tumšam galdam uz kura laba lakas kārta...

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Parasts koka galds, uz kura virsū ir organiskā stikla plāksne (tas tāds stikls, sort of kā bieza plastmasa - relatīvi viegls un elastīgs). Zem stikla var salikt visādus papīrus un bildes utml. :)

Link to comment
Share on other sites

Tā pa īstam uz stikla strādās tās dārgās (darkfield laser). Pašam ir M705, M505, un viena darkfield laser tracking. M705 un M505 ir krietni prasīgākas pret virsmu. Vienkārši pabraukājot, it kā viss iet, bet perfekta darbošanās nav. Turpretī darkfield laser darbojas uz stikla ļoti labi, mēģināju salīdzināt, atšķirība jūtama.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt ir vērts papētīt arī citu firmu ražojumus, ne tikai Logitech?
Pašam ir kādus gadus 4 vai 5 Apacer bezvadu peļuks: model 8(tālāk nodzisis) :) galds paštaisīts, peles vieta no lamināta, nupat pārbaudīju, strādā arī uz stikla - baterija, ja speciāli neslēdz arā, tur vismaz 3 mēnešus. Bildē izskatās šādi: anv1r9j2vu5uf7c5ow_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Priekš Vilx.

Paeksperimentēju ar M325.

Padarbojos ar caurspīdīgām 0,5 mm biezām plēvēm, ko lieto dokumentu iešūšanā ar plastmasas spirāli kā priekšējo vāciņu.

Pele uz tumši brūna finierēta galda darbojas cauri 6 plēvēm ~ 3mm. Tikai mazliet lēnāk (~1,5-2x). Bet to var novērst ar pointer speed pieregulēšanu atbilstoši individuālajām vajadzībām. Caur 8 plēvēm (4mm) jau pele gandrīz nedarbojas.  Uz galda, kur lakotā finierējuma raksts ir pa diagonāli, peles kursors iet kādu 10 grādu leņķī pret peles virzienu.

Pie loga stikla rūts un spoguļa nedarbojas. Visur citur, kur pabraukāju ar peli, viss darbojas labi.

Man personīgi traucē M235 peles izmērs. Pele ir maziņa, jo laptop pele. Bet tas jau individuāli, kāda izmēra un ģeometrijas pele labāk patīk. Un kā katrs tur peli.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

versatile

Jā, var papētīt vēl citu firmu ražojumus. Logitech un Microsoft. Logitech MX1000 - zvērs, bet nav vairs ražošanā. Tagad nesen no kaut kāda kataloga par smieklīgiem 10 latiem tiku pie Logitech M185, neskatoties uz mazo izmēru, ir ok. Tikko pamēģināju, uz viedtālruņa ekrāna nedarbojas. Uz stikla pudels virsmas darbojas.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

ColorPulse

Man ar pulēto galda virsmu šitāda problēma bija optisko peli. Vajadzēja palikni. Nopirku Logitech LS1 - nav paliknis vajadzīgs. Pirms mēneša nopirksu bezvadu HP X4500 bezvadu lāzeri priekš portatīvā - un tā gan vairs nestrādā uz pulētā un spīdīgā!

Link to comment
Share on other sites

Cik liela pele apmēram ir paša interesēs, vada/bezvada? Jau kādu ļoti pailgu laiku lietoju Gigabyte lāzerpeli. Toreiz atleca arī kaut kādas skitkas un primārs bija pašas peles lielums. Attiecīgi ņēmu, lai nosedz visu plaukstu, ērtāk, patīkamāk strādāt. Kopumā pele ir jau diezgan ilgu laiku lietošanā, strādā nevainojami.

Ja šobrīd ņemtu sev, pieņemu, ka paņemtu šo http://www.1a.lv/datortehnika/datoru_peles/gigabyte_m6980x_v2
Ērti un patīkami lietojama forma kā arī uz taviem minētajiem 20 ''skanošajiem''.

Labots - seyhee
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

MarisO, tu tak pārkāp savas reliģijas baušļus un vairs neesi stilīgs. Īstam apple fanātam ir jālieto Apple pele.

 

 

es vienmēr eju uz labāko veikalu un pērku tikai Apple tehniku
 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Razer ražo vairākas lāzerpeles. Man gan personīgi patīk mīkstums un siltums no laba auduma paliktņa zem rokām - man ir Everglide Titan un optiskā pele.

Link to comment
Share on other sites

Razer ražo vairākas lāzerpeles.

Nu par Razer man ir VIEDOKLIS, diemžēl ne tas labākais. Mokos ar Razer Taipan un droši vien kādā brīdī izšķaidīšu viņu pret sienu. Lieta tāda, ka pēc kompja ieslēgšanas (cold start) jāpaiet minūtēm 15 (!!!), lai varētu ar viņu sākt strādāt. Sākumā kursors vispār pa ekrānu nekustās, pēc tam var mēģināt pabīdīt pa nelielam gabaliņam un tad pamazām arvien labāk līdz gļuki pāriet. Pele pat tika samainīta pa garantiju - nelīdzēja. Razer supports klusē. Protams, ka ir visi pēdējie draiveri sainstalēti un pārinstalēti. Izraku netu, neko tā arī neatradu. Karoče, sviests :( OS - w8 64 bit.

Bet citādi - man pilnīgi pofig kādu peli lietot. Razer nopirku tīri dēļ intereses, kas viņā tāds, par ko jāmaksā tik augsta cena.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

pamēģini šo

 

 

My Razer product does not work at startup after a cold start, what should I do?
Make sure that USB ports are not in hibernation mode. Please go to your Windows “Device Manager” and click the + sign next to Universal Serial Bus Controllers. Click on any “Root Hub” and select “Properties.” Click the Power Management tab and ensure that “Allow computer to turn off this device to save power” is not checked and proceed to do this under each Root Hub. Also, from the Control Panel and Power Options, select the Hibernation Tab and deselect “Enable hibernate support.”

 

 

Man gan Razer labāk patīk par logitech, microsoft. subjektīvi šķiet ātrākas, veiklākas. Bet piekritīšu, ka nav ideālas, man ir bijušas problēmas ar rullīšiem, kad gumija atlīmējas, vienai pelei nedaudz čīkstēja taustiņi un nepatīk gludie sāni.

Link to comment
Share on other sites

@satan Paldies, 2 root hubiem tiešām bija ķeksis pie izslēgšanas, izņēmu. Notestēšu.

Power opcijās gan neatradu tādu Hibernation tabu.

Link to comment
Share on other sites

Razeri un citi gāmerražotāji ir biki ārpus manas kabatas. Kā jau teicu, vairāk par 20Ls kauns izdot, jo neesmu tāda līmeņa geimeris, kam to vajadzētu. Plus, mani interesē mazās peles, ķipa laptopa izmēra. Ieteicams ne-wireless (mājas lietošanai, nav pamatotas jēgas), taču, ja citādākas nevar dabūt, nu lai ir arī tas wireless.

 

OK, tad būs jāpamēģina tā M325 (kāds nevar aizdot? :D). Ja tas nestrādās, tad M$ BlueTrack laikam uzvarēs.

Link to comment
Share on other sites

Vakar tieši paņēmu Logitech M500. Izrādās - lāzers! :) Bet uz dažādām virsmām netestēju. Bet šī nav no mazajām. Tā ka - Vilx- laikam nederēs.

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

 

 

M$ BlueTrack laikam uzvarēs.

Man ir bijusi viena tāda "zilā" pele un vairāk nebūs :D 

Bija bezvadu, jo vadi man nepatīk, bateriju citreiz norija pat nedēļas laikā, ja netika izslēgta kamēr nelieto. Tad atdevu kolēģei un viņai pēc kādām 2 nedēļām pajuka rullīša gumijas apvalks, tagad lieto ar mazāku un cietu rullīti un ik pa laikam apjautājas vai nemētājas kāda lieka baterija :D

Link to comment
Share on other sites

rememberme

Paaris dienas atpakaļ, man arii sagribeejaas bezvadu peli+klavu. Noriskeeju un paķeeru Gigabyte KM7600V2 US Nu galiigi kaut kas neiet kaa vajag. Pat izstaastiit pagruuti, bet pelei kursors meedz sasting un geimojot vispaar briižiem neciešama. Nesaprotu, vai vaina virsmaa ? Cietais Ednet peles paliktnis uz kura laptopa Logitech M305 ir perfekta. Varbuut probleema radio frekvencees ? Darbojas ruuteris, kas dod netu visiem datoriem, veel arii otras peles wireless. tātad pamatskolā nemācījos gramatiku un tāpēc šādi ķēmojos ja čakareetos un mekleetu, maybe pat vaininieku atrastu.  aaa veel jautaajums, kam neatradu atbildi manuaalii, zem peles ir wireless poga, blakus on/off pogai, nu taada piespiežama. Liekas kanaalu maiņai, tik spaidot nekas nemainaas. Varbuut kaads zin kur rakt ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Atbildēšu uz abiem jautājumiem pretējā secībā.

 

Tā poga ir tāpēc, lai "sapārotu" uztvērēju ar peli (vai klaviatūru - tai arī ir tāda poga). Doma tāda - Tu vispirms nospied pogu uz uztvērēja, un pēc tam uz peles. Un tad viņi strādās. Tev no tā ir maza jēga. Tam parādītos jēga, ja kaimiņam arī būtu tāda pati klaviatūra/pele. Tad jūs varētu katrs citu kanālu izmantot un viens otram netraucēt.

 

Par peles "sastingšanu" - nevaru galvot, ka tas tieši būs pie vainas, bet esmu ar šo problēmu saskāries jau 2 reizes, bet nekur neesmu redzējis par to kaut ko rakstītu.

 

Doma vienkārša - datora barošanas bloks ģenerē stiprus radiotrokšņus - kā izskatās, tipiski virzienā uz augšu. Ja datoram barošanas bloks ir aizmugurē augšā (kā tas ir lielākajai daļai datoru), tad tieši virs tā mēdz būt "aklā zona". Ja tur novietosi uztvērēju, nekas nestrādās. Ja pele atradīsies virs tā (man darbā dators bija zem galda, pele virs galda, un arī bija šis efekts), tad pele šajā zonā nedarbosies.

 

Paskaties, vai arī Tev nav šī pati situācija. Man pagāja labs laiks, līdz attapos, kas par vainu. :)

Link to comment
Share on other sites

rememberme

Iespraudu nano uztveereeju stacionarajam aizmuguree, jo priekšu gribas briivu priekš fleshkam utml. Baroklis atrodas apakšaa un varbuut tiešaam vareetu trauceet augstaak iespraustajam puļķim. Sapaarot diez vai sanaaktu, jo nano puļķim nav pogu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

pamēģini šo   Quote   My Razer product does not work at startup after a cold start, what should I do? Make sure that USB ports are not in hibernation mode. Please go to your Windows “Device Manager” and click the + sign next to Universal Serial Bus Controllers. Click on any “Root Hub” and select “Properties.” Click the Power Management tab and ensure that “Allow computer to turn off this device to save power” is not checked and proceed to do this under each Root Hub. Also, from the Control Panel and Power Options, select the Hibernation Tab and deselect “Enable hibernate support.”  

Zini, nepalīdzēja tomēr :( 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...