Jump to content

Dabūt ārā naudu no mikro nodokļa SIA


Cunami
 Share

Recommended Posts

Sveiki Būūtieši, Firmači un Biznesmeņi. Vajadzīga palīdzība kā no SIA kurā ir viens dalībnieks-īpašnieks-loceklis utt un kurš ir Mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs dabūt ārā pesso. Respektīvi cilvēks ir kvalitatīvi veicis darbus (pēc līguma) - konkrēti remontu pa kuriem ir sastādīts PNA un rēķins. Firmā stāv iekšā tagad 3000$ - nodokļi (9%) ir nomaksāti, problēma sākas tanī brīdī ka ārā var dabūt tikai 500Ls mēnesī kā algu, jo pa dividendēm jāmaksā 10% (negribās vēl 300$ atdot tikai pa to ka esi nopelnījis) - 6 mēnešu laikā tikai var tikt pie visas naudas. Kā lai nopērk busu vai televizoru, kas maksā 1000ls? Vai pieņemt darbā savus nestrādājošos radus pa 500ls mēnesī... arī paies laiks utt! Vai uzņēmumam pieņemot darbā cilvēku kuram nav citas darbavietas un maksājot tos 500ls mēnesī ir jāmaksā vēl jelkādi nodokļi? Jo dibens ir rauts pušu, lai tiktu pie tās naudas un valsts tā jau paņem 9% no katra lata, interesē vai no algas uzņēmumā kurā maksā MUN arī ir kādi atskaitījumi? ķip pieņemot darbā 5 cilvēkus izmaksā 5*500=2500, bet jēgu tam neredzu. Kā ar to ja darbinieks uzņēmumā vēlās saņemt savu algu skaidrā naudā - nekādu banku utt!?

 

P.S. ja negribās baigi te publiski izpausties, tad var arī privāti pačalot.

Link to comment
Share on other sites

versatile

19% ir mazāk, kā 24%. Vienalga sanāk ietaupījums.

Lai pieņem darbā sievu, dabūs pa 3 mēnešiem.

Ja darbinieks vēlas saņemt skaidrā naudā, tādu iespēju nevar liegt. Uzņēmumā būs vajadzīga kase, viss ar to saistītais, un jāspēj uzrādīt izmaksas apliecinoši dokumenti un kasē atlikusī nauda pārbaudei, ja tāda būs. Skaidrās naudas kase, starp citu, ir sarkanais karodziņš, lai kāds arī atnāktu pārbaudīt.

 

Visi mēs te raujamies, kas ko nu pušu plēš - esi solidārs un samaksā, kas jāmaksā. Saldāks miegs naktīs garantēts.

Labots - versatile
Link to comment
Share on other sites

Pa to nodokļu maksāšanu pa lielam jau nav problēma - nodokļu kopsumma, tas ir sāpīgi! Tāpēc tiek meklēts lētākais legālais risinājums, kā savu nopelnīto naudu dabūt ārā! Uzņēmums grib kā Limuzīnā - u nas vsje dokumenti projadke, nevienam tā ņemšanās, krāmēšanās ar VIDu nav vajadzīga!

 

Skaidrs pa to kešu aizmirstam...!

Link to comment
Share on other sites

uj, tur vēl arī tev jāsamaksā ne tikai 9% no ienākumiem, bet arī papildus jāmaksā noteikts % no gada peļņas  kā arī par noteiktu % no gada peļņas (laikam 25%) jāpalielna pamatkapitāls līdz tas sasniedz 1000Ls.

Fiktīvus darbiniekus pieņemt - neriskē, jo, laikam, tur bija tā, ka nodokļu grāmatiņa paliek pie mikroba... A kas teica, ka nevar maksāt vairāk par 500 algā? Var, tikai no katra papildus simtnieka jāsamaksā 2x% nodoklis... Tavā gadījumā TV var mēģināt paņemt uz SIA - painteresējies pie grāmatvedes, kā pareizāk to norādīt pamatlīdzekļos un t.t.. Auto gan neiesaku - jo tad vēl jāmaksā vidam ~40mēnesī (ja braukāsi pa privātām lietām) + citas fīčas. 

 

jebkurā gadījumā griezies pie kādas grāmatvedes, lai apskaidro un esi lietas kursā kur ko var darīt, uz savu galvu - neriskē. Personīgi es, pirms ko izlemju darīt, vienmēr, kontaktējos ar grāmatvedi- vai tas neradīs problēmas, jo bardaku un `auzas` negribu.

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu a kāda problēma? Paņem un maksā pusgadu pa 500 Ls, a TV nopērc par to naudu 2500 kuru Tev uzņēmums aizdod uz pusgadu un katru mēnesi atdot sijai 500 Ls un tai pat dienā izmaksā sev atpakaļ algā. Maksāty papildus nodokļus jau nu gan būtu pēdejais stulbums

Vari nopirkt to TV uz siju un būs Tev i peļņa, i pamatlīdzeklis i 1000 Ls pamatkapitāls, vienīgi nākošo  laikam 2 gadu laikā tas TV tev radīs grāmatvedības "zaudējumus" pa 500 Ls gadā - norakstīsies nolietojumā.

 

Vai te gadījumā nav variants ar vienreizēju 3000 pasākumu, bez vēlmes diju darbinat arī turpmak?

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

versatile

Aizddot SIA īpašniekam, vienalga nāksies nomaksāt nelielus aizdevuma procentus - 6% gadā, ja nemaldos.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Var jau arī nemaksāt tos procentus, tur ja nemaldos ir otrādi, var maksat līdz 6% gadā procentos un par šo iegūto "peļņu" nomaksāt tikai IIN

Link to comment
Share on other sites

Sprūdžs un Zaķis piemēru parādīja!

Link to comment
Share on other sites

Tak nopērc to teļuku uz kantora rēķina un miers. Nu būs tas trīs gadus pamatlīdzekļos un kas? Pēctam tāpat norakstīsi. Es pat sievas zeļubikses pērku uz kantora rēķina. Tas viss tak norakstās un galu galā tā ir Tava nauda, Tavs uzņēmums un Tava manta. Ja kāds par zeķubiksēm paprasīs, tad es tās gaisa filtrā lodēšanas stacijā izmantoju un pierādi, ka tā nav :sarkasms: Tak nevienam neinteresē Tavas trīs štukas un kur Tu tās liec neinteresē. Tu pat kafiju brokastīs vari uz savas firmas rēķina dzert. :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Šis viss bija tikai piemēra pēc - lai nopelnītu naudu vajadzīga nauda (skaidra). Pa lielam viss ko tu pērc ar kešu maksā līdz pat 50% lētāk, lai kas tas arī nebūtu pakalpojums vai prece. Šinī konkrētajā gadījumā piķi pa lielam vajag 1-1.5 mēn laikā. citādi objekts gar degunu un ar saviem sapirktajiem materiāliem varēs kūkot!

Link to comment
Share on other sites

Nu bet tiešām, tavam mikrobam, klientu uzgaidāmā telpā tiešām nevajag televizoru  :cool2:

Link to comment
Share on other sites

Ja ir konkrēts klients, tad materiālus pērc uz klienta firmu, bet montāžu veic uz savu firmu. Mikrouzņēmumam nav izdevīgi caur sevi laist materiālus. Nē,nu ja pērk pa kreiso, tad cita lieta, bet tā parasti nedara. Valsti nav tik vienkārši apčakarēt, bet var :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Pa lielam viss ko tu pērc ar kešu maksā līdz pat 50% lētāk, lai kas tas arī nebūtu pakalpojums vai prece

Dīvaini. Nebūs tak tā, ka pērc bez čeka?

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Ar to skaidras naudas kasi mazāk uzprasīsies uz pārbaudi, nekā ar šādiem publiskiem izteikumiem. :)Pa lielam viss ko tu pērc ar kešu maksā līdz pat 50% lētāk, lai kas tas arī nebūtu pakalpojums vai prece.

 

Kāpēc vēl tieši uz klienta firmu? Ja negribi uzvārīties ( par ko ir šaubas :) ) uz materiāliem? Lai vispār pats pērk, popig, fiziska, juridiska persona. Nav taču rīcībnespējīgi - lai pērk materiālus un viss.( tos pārvietot gan var palīdzēt, kā nu sarunāsi). Didzis jau ar normāli iesaka. Var iet vēl tālāk, par cik fiziskās personas un sīkfirmas mīl pārmest par materiālu kvalitāti utt - laipni lūdzu, meklē un pērk paši :yahoo:
Pašu rēķinu tad vispār tikai par darbu piestāda, papīrā specifikācijas materiāliem saliek, ieraksta, ka par piegādāto materiālu kvalitāti atbild klients utt utt utjpr.
Jebšu tiešām obligāti jāpalielina firmas gada aprgrozījums?????

 

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs pareizi saka.

 

Piem. Sia var aizdot valdes loceklim 3000LVL ar procentu likmi 0% uz vienu gadu. uzrakstīsi prastu aizņēmuma līgumu, parakstīsies abās pusēs, un pārskaitīsi sev uz priv. kontu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...