Jump to content

Iebūvējamie skapji


unknovn
 Share

Recommended Posts

Iebūvējamie skapji jau dažādi. Es taisīju pa vienkāršo - pasūtu alumīnija bīdāmās durvis visas sienas garumā un aiz tā no lētākiem dēļiem sataisu plauktus. Vismaz drēbēm un parpalām ir ērti piekļūt un cenu sastāda praktiski tikai pašas durvis. 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , jema teica:

300 būtu daudz

pirms 7 stundām , itanium teica:

kādi 200-250 varētu būt

pirms 7 stundām , unknovn teica:

es teiktu ka ap 500 salasās

 

Apsveicu @unknovn ar vistuvāko trāpījumu!

Biju gan cerējis ieraudzīt augstākus minējumus :p

 

5a844ff836f4e_ikeaknoxhult430.png.1e30ff30169b20e2b63dda2fd28c9fca.png

 

pirms 9 stundām , ju teica:

Ja tas ir IKEA, tad tās mēbesles ir uz kādi 800

Ja lasa pa daļām Metod, tad ar dārgākajām priekšiņām, dārgāko virsmu un vairāk atvilktnēm varbūt var arī tikt līdz 800, bet tieši šāda atvilktņu/durtiņu konfigurācija ar dajebkurām priekšiņām, šķiet, īpaši virs 600 nesanāk nekādi.

 

pirms 9 stundām , ju teica:

galīgi nav padomāts

Tā bilde ir no kāda dzīvokļa pārdošanas sludinājuma, tas šo to izskaidro.

 

pirms 9 stundām , ju teica:

Vai tiešām nebija garāka virsma?

Šim komplektam šitā nāk - viens virsmas gabals tiem skapjiem no izlietnes līdz plītij, un atsevišķa virsma tam 40cm skapītim.

Ir turpat Ikeā arī 246cm virsmas, lētākā ir €49, vai tepat depiņā laikam par apmēram tikpat, bet neies taču lieki tērēties.

 

pirms 9 stundām , ju teica:

Elektriķi vajadzētu

Nepalīdzēs. Būtu vajadzējis pirms remonta pabeigšanas iedomāties par rozeti tosterim un čaiņikam. Nezāģēs tak betonā kanālu, kad sienas nokrāsotas un virtuve salikta.

 

pirms 9 stundām , ju teica:

Vai tiešām nevarēja to mēbeli tur ielikt neapzāģējot palodzi?

:D Šo es pat nebiju pamanījis. Izskatās, ka varbūt augšējā atvilktne atdūrusies pret palodzi, un tāpēc palodze apzāģēta.

 

Vēl viena, manuprāt, ļoti pamanāma laža, ko neviens te nav pamanījis - tas kājlīstes izaugums pa kreisi no plīts. Kā redzam, tas ir dēļ tā, kādas ir tās kājas, kas nāk komplektā. Ja kāds tur būtu piedomājis, tad būtu varējis to kāju izvirzījumu likvidēt, bet, acīmredzot, kāds, kas salika to virtuvi, nebija ieinteresēts lieki mudrīt kaut ko, un kāds, kurš lika grīdlīsti, arī nē, un uzlika to tā, kā varēja.

 

pirms 8 stundām , itanium teica:

nav ne vainas

Vispār Ikea virtuvēm ir labas eņģes utjpr, vismaz pa daļām lasāmajām Metod. Šitos Knoxhult komplektus dzīvē neesmu redzējis, varbūt tur ir kaut kas nožīdots, bet nez vai.

 

Rezumējot - šī virtuve, lai arī it kā :offtopic: tēmā par skapjiem, uzskatāmi parāda, cik daudz visādi sīkumi var noiet greizi, ja kāds nav izcili rūpīgi apdomājis visas detaļas un ja montē "meistari", kuri ir ienteresēti tikai un vienīgi max ātri salikt to mēbeli un "neķēpāties" ar "sīkumiem".

@Kaspars12, ņem šo vērā.

Link to comment
Share on other sites

pirms 8 stundām , abi teica:

Traukus mazgājot atdauzīs labo elkoni, vai vismaz izstrīķēs raksturīgu pleķi uz sienas

Jā, izlietne pašā malā ir drusku tizli. Bet tipveida dzīvokļa virtuvē, kur siena ir 2.20 (vai hruščovkās pat nebija vēl mazāk?), ja liek pilnizmēra plīti vai virsmu (nevis divriņķu virsmu) un grib, lai ne izlietne, ne plīts nebūtu pie paša gala un lai starp tām pa vidu būtu kāds jēdzīgs gabals darba virsmas, un ja vēl grib to visu sakombinēt no standarta ( 40 / 60 / 80 ) skapīšiem, nu nevar tur neko ideāli ergonomisku dabūt gatavu. Piemēram, šajā gadījumā, varētu plīti likt tur kur tā ir, bet zem izlietnes likt 80cm skapi un izlietni likt tā kreisajā malā, un starp izlietni un plīti likt 40cm skapi. Izlietne nebūtu stūrī, plīts nebūtu stūrī, bet starp izlietni un plīti būtu tikai 40cm. Var plīti likt tā, lai tā ir nevis 40, bet 20 vai 30 cm no kreisās sienas, bet to ar standarta skapīšiem īsti nevar dabūt gatavu.

 

Bet mēdz būt arī daudz sliktāk:

virtuve_0100_033.thumb.JPG.26a592965700e8797742e529632894d9.JPG

 

Link to comment
Share on other sites

Pa lielam vairāk par diviem riņķiem ļoti reti kad vajag. Tāpēc man dzīvoklī bija plīts ar 2 rinķiem lai kaut cik sakarīga darba virsma sanāk.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Dabiski ja vieta atļauj tad cepeškrāsnij ir jābūt virs daba virsma, lai normāli varētu redzēt kā viss tur notiek! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , 138 teica:

bet to ar standarta skapīšiem īsti nevar dabūt gatavu

Kļūdos, var gan - Ikeai ir arī 20cm skapīši.

Link to comment
Share on other sites

 

2/13/2018 , 16:12, Kaspars12 teica:

biju tajā katalogā trāpījis, bet tur neredzu variantu, ka piedāvātu durvis-spogulis

Švaki būsi skatījies :)

spogulis.png.12fae155539624d633241784108120ce.png

 

 

pirms 7 stundām , Kaspars12 teica:

esmu uzgājis vienu lapu, kur jau kādas references cenas ir minētas. http://rimsi.lv/ un http://elfamebeles.lv/

2/13/2018 , 15:47, unknovn teica:

Atklāšu mazu noslēpumu.

Nez kā tur ir, priekš sīkajām iebūvējamo skapju firmām arī durvju sistēmas, ne tikai plauktus, ražo Attēls R? (tām divām nosauktajām nē, Elfa ir brends pats par sevi (šķiet, dārgs), un Rimsi lapā lieliem burtiem rakstīts "pašu ražošana")

Mani mulsina, ka viņiem reku ir materiālu un zāģēšanas cenu lapas visādām plāksnēm un priekšiņām,

https://attelsr.lv/lv/details_producing_pages/detalu-razosanas-termini-a5b24b29-30e2-4ec9-95f5-804c86e627f9

bet tur nav ne vārda par iebūvējamo skapju durvju un sliežu profilu zāģēšanu un skrūvēšanu (tās "Alumīnja fasādes" kas tur ir, tās ir "parastās" durtiņas), kamēr lūk te ir visi materiāli, kurus viņi tirgo:

https://attelsr.lv/lv/categories/bidamo-durvju-sistemas

 

Bet lai kā arī tur nebūtu, kas ko priekš kā ražo vai neražo, @Kaspars12, iesaku uzjautāt un salīdzināt, cik maksā vienas un tās pašas profilu sistēmas (piemēram, Niagara, kas ir gan Rimsi piedāvājumā, gan Koncepte katalogā), vienādas profilu krāsas, vienāda durvju materiāla un vienādas konfigurācijas un vienāda materiāla plauktu komplekts Attēlā R un cik kādā kantorī ar uzstādīšanu. Vai, lai vienkāršāk salīdzināt - tikai durvis ar sliedēm, bez plauktiem. Mans minējums no pirksta ir, ka atšķirība varētu būt apmēram 2x.

Papēti arī tos tērauda profilus, tie varētu būt lētāki nekā alumīnija.

 

Un vēl, subjektīvs estētiskas dabas ieteikums - apdomā, vai tiešām tu gribi visu skapi spogulī.

Vai tik nebūs

2/13/2018 , 18:30, itanium teica:

kā lētā naktsklubā

Manuprāt sakarīgs variants varētu būt kāds vienkrāsains, neitrālas krāsas matēts materiāls. Var vienā krāsā ar sienām, vai sienu krāsai radniecīgā tonī (ja tā ir krāsa, kas nav balta vai pelēka, precīzi pie sienu krāsas tu viņu nekad nepiedzīsi, bet var otrādi). HPL toņi Konceptes katalogā ir tīri gaumīgi. Spīdīgie akrili varbūt šobrīd skaitās fancy, bet kaut kad noteikti izies no modes, savukārt lamināts ar "koka" faktūru tev nekad ideāli neštimmēs ar visiem citiem mēbeļu un grīdas laminātiem un kokiem, nu un augu motīvi vai cita materiāla josla durvīm pa vidu (kā uz kataloga vāka) ir pilnīgas šausmas, tad jau labāk uzreiz paklāju pie sienas. Iebūvētajam skapim ir jābūt funkcionālai, nekliedzošai mēbelei. Vienu durvi varbūt var spogulī, ja gribas šad tad uz sevi paskatīties.


1 stundu atpakaļ, jema teica:

cepeškrāsnij ir jābūt virs daba virsma

Šitā?

1346919_120110103509_KELVINATOR_STOVE_00

 

Kruta, bet ne jau dzīvoklī, kur virtuve ir 2m gara.

Link to comment
Share on other sites

Pashlaik lieku iebuuveetajaa skapii biidaamaas durvis. Skapi (120x255cm) pats taisiiju, vienkārši pasuutiiju izzaagjeet nepiecieshamaas daljas no saplaakshnja atgriezumiem. Kkaadi 50eur.

Durviim mehaanismu njeemu depo, 120cm 45kg ap 26eur.

Durvis skapim pasuutiiju am furnituura, 60eur, vareeja leetaak, bet gribeejaas, lai buutu skaisti.

Spoguli suutiiju inamora.lv, 61x160cm 25eur.

Pasuutiit taadas durvis (jau komplekta ar ritentinjiem, al profilirm un spoguli) kubeks.lv maksaatu 188eur.

Labots - jozhix
Link to comment
Share on other sites

@jozhix, kas tavā gadījumā ir "durvis" un kas ir "mehānisms"? "Durvis" ir rāmis, kurā iekšā liekas spogulis? Un "mehānisms" ir augšas un apakšas sliede + riteņi? Un kā tas viss draudzējas kopā? Durvju profili taču ir dažādi, un riteņi pie tiem stiprinās dažādi. Kāpēc neņēmi sliedi un riteņus turpat AM? Identisks vai līdzīgs izstrādājums iekš Depo bija būtiski lētāks?

 

Ja spoguļi 2 gab., tad durvis bez sliedēm tev izmaksāja 25 + 25 + 60 = 110. Ja tas ir tieši tas pats, ko tu dabūtu kubeks par tiem 188 - nu jā, ietaupījums ir.

Bet vai ir atšķirība starp spoguļa cenu tādās stiklu bodēs un Attēls R - varbūt arī nē, varbūt uz otru pusi.

 

Hmm, un cik augstas tev ir durvis, ja saki, ka skapis ir 255 augsts bet spogulis 160? Durvis ir ne pilnībā no spoguļa? Vai virs durvīm ir vēl kaut kāds plaukts?

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , 138 teica:

Šitā?

Nu principā jā, tur ir US variants, rekur mans variants :blush:

 

original.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pirms 11 minūtēm , 138 teica:

Bet kas ir sarkanais cilindriskais priekšmets blakus sālstraukam?

Ak Tu sabojātā dvēsele! Tas ir piparu maļamais aparāts, ja es tev parādīšu sienas labo pusi, tur būs sarkans TV pie sienas :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Es savu virtuvi zīmēju un virtualizēju ar vienkāršu softu KitchenDraw, pēc tam puikas pietaisīja izmērus pēc standartiem, virtuvē ir dahrena izmēru, ko parastais lietotājs nezina, plauktu aukstumi izejot no vertikāliem šķivjiem un tālāk visādas nianses, man uztaisīja skapīti uz mikroviļņu krāsns 21L,  tā nosprāga, kā veco atradu, iemetu tā 7 gadi strādā, nesmuki, bet tādēļ jau neviens nemirts!

Šis softs ņem pretī ļoti daudz poļu bibliotēkas, tad skapju pilnie rasējumi nāk ārā, pat uz komju galdiem. :biggrin:

Labots - jema
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , jema teica:

Ak Tu sabojātā dvēsele!

Es tur neko tādu neieraudzīju, bet ja tu tur vēlies ko tādu saskatīt, tad pieņem zināšanai, ka sāls un piparu aparāti mēdz būt vēl izteiksmīgākās formās :cool:
 

Spoiler

Penis_Salt_Pepper_Shakers_001_1024x1024.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ieteiktu ar ferry neaizrauties, bet mazgāt pēc iespējas ar bio produktiem. Tas tāpēc, ka tā ķimikālija no traukiem nenomazgājas līdz galam un tiek lietota uzturā pašam nezinot. Protams tās devas ir ļoti mikroskopiskas, bet bez kapeikas pie rubļa netiksi! Dzeramā soda ļoti labs mazgāšanas līdzeklis. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Zoom teica:

Ieteiktu ar ferry neaizrauties

Es ieteiktu vispār trauku nemazgāt, ja ir suns (bio)  lai nolaiza līdz nāvei (tas ideāls izmazgāts trauks), jo tie atlikušie atkritumi ko Jūs sūtat izlietnē ar bio, zināt kādi ir pirms sūknēšanas, kam ir privātmājas zin (gud aniņn), zināt kādi ir atkritumi tika veļas mašīnai ar bio, nedot Dievs, ja tur ir aizsērējums, pilnīgā aizsardzība, rokas nedēļu nevar atmazgāt!! :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Pirms 3 minūtēm , e = d teica:

NaHCO3 nav ķīmija?

Всплывает на дальнем востоке подводная лодка, американская.
На берегу сидит чукча.
Капитан подлодки спрашивает: - Как проплыть к Берингову проливу, а то у
нас приборы сломались?
Чукча отвечает: - Курс Зюйд-Зюйд-Вест.
Thanks, сказал капитан подлодки, и она погрузилась в море.
Через один час всплывает Русская подлодка.
Русский (Р) Капитан подлодки спрашивает чукчу (Ч):.
Р. - Ты не видел тут американскую подлодку?
Ч. Видел.
Р. Куда она поплыла?
Ч. Курс Зюйд-Зюйд-Вест.
Р. Ты не умничай, пальцем покажи

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , Zoom teica:

Ieteiktu ar ferry neaizrauties

Ja gribas, lai viss ēdiens smaržo pēc maijpuķītēm vai tml., tad jau var.

Pats lietoju TriBIO, un arī tikai kādai eļļainai pannai, pārējo mazgāju tikai ar ūdeni (jā ar rokām). Nekas cits neprasās.

 

Vešenē gan nevar nekādus bio, vai tad ar riktīgi karstu jāmazgā, jo ar laiku tā vešene vienkārši aizaug ar tiem bio līdzekļiem. 

Link to comment
Share on other sites

Man virtuve izmēros ir līdzīga @jema variantam, tikai izkārtojums cits un dizains. Virtuve sanāk U veida, jo vēl nāk skapītis krūzēm, barčikam, glāzēm. 

 

Nācās arī laika gaitā šo to pārtaisīt. Vispirms nomainījās ledusskapis un neviens no modernajiem nelīda iekšā. Nācās izmest no turienes laukā. Vispār ledusskapi, kas nav iebūvējams, nav prātīga doma kaut kur stūķēt iekšā virtuves iekārtā, jo problēmas ar dzesēšanu, grūti pieejams, slikti atveras durvis.  Vēl viena kļūda bija neparedzēt trauku mazgājamo mašīnu, it sevišķi, kad saradās sīči. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 12 stundām , 138 teica:

@jozhix, kas tavā gadījumā ir "durvis" un kas ir "mehānisms"? "Durvis" ir rāmis, kurā iekšā liekas spogulis? Un "mehānisms" ir augšas un apakšas sliede + riteņi? Un kā tas viss draudzējas kopā? Durvju profili taču ir dažādi, un riteņi pie tiem stiprinās dažādi. Kāpēc neņēmi sliedi un riteņus turpat AM? 

Mans Depo variants ir ar sliedi un ritenjiem tikai augshaa. Durvju panelis skruuveejas pie ritentinjiem "pa tiesho".

Kubeks un AM furnituuras variants ir pilnais, ar profiliem pa perimetru un divaam horizontaalaam sliedeem. Taapeec arii daargaaks.

vienkārši ieliku cenas saliidzinaashanai.

 

Labots - jozhix
Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , 138 teica:

Bet kas ir sarkanais cilindriskais priekšmets blakus sālstraukam?

 

 

Link to comment
Share on other sites

pirms 14 stundām , jozhix teica:

Durvju panelis skruuveejas pie ritentinjiem "pa tiesho".

Kaut kas šitāds, un skrūvējas pie paneļa skaidenes?

prime-line-pocket-door-hardware-n-6500-64_400_compressed.jpg.dca8a079f30d3b874bfd849f79c84fb6.jpg

Un cik tad tev tā durvju padarīšana kopā izmaksāja?

26 + 25 + 25 + 60 = 136?

 

 

pirms 14 stundām , abi teica:

женские игрушки с батарейками

Gaļims seksims kaut kāds. Vecim nedrīkst, čoļi? Rotaļlietas ar baterijām pieagušajiem!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Kaspars12

Pakustināšu tēmu!

 

Biju *ipo, beigās sanāca kaut kādi 30% mazāk, kā sākotnēji biju paredzējis. Visas nišu vietas sanāca izmantot līdz pēdējiem mm, arī uz augšu. Plauktus, stieņus kā biju saplānojis. Uzmetot aci uz ikea gatavajiem variantiem un parēķinot uz metriem, sanāca tie paši $.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...