Jump to content

Planšete kā datora aizvietotājs.


Dermantīns
 Share

Recommended Posts

Labdien!

 

Pirms kāda laika meklēju informāciju, saistībā ar planšetdatoriem un to iespējamām funkcijām, bet neatradu pietiekami (pat angļu valodā), tāpēc padalīšos ar savu pieredzi - varbūt kādam noderēs. Sakarā ar faktu, ka devos uz vairāk kā mēnesi ārpus valsts, bija būtiski iegūt ierīci, ar kuru piekļūt offline kartēm, e-pastam, sociālajiem tīkliem, bildēm, video, skaipam, utml. Tobrīd vēl nebija aktuāli aizvietot datoru ar planšeti, taču pēc atgriešanās konstatēju, ka jaunu datoru nevarēju iegādāties, bet lietotu negribēju.

 

Tā nu jau laiks pagājis un ir iegādātais Nexus 7 3G (2012) kalpo godam. Protams, bez pigoriem neiztikt. Piemēram, jau no ierīces pirmās ieslēgšanas reizes esmu konstatējis, ka skaņas kvalitāte ir ļoti slikta, skaļums nav vērā ņemams nedz no mono skaļruņa, nedz no austiņu izejas. Lai arī planšete tiek prezentēta kā Google flagmanis un Google sola visātrāk pieejamos atjauninājumus, realitātē tā tomēr nav. Baterija kalpo maksimums 5 stundas (paziņai tāds pats modelis tur 9, tā kā nav konsistences viena modeļa ietvaros), kas nav ideāli ārpus pilsētas, savukārt pilsētā pilnībā apmierinoši.

 

Esmu redzējis daudz jauniešu, kuri ļoti veikli darbojās gan ar telefonu, gan tablešu virtuālajām klaviatūrām, tomēr ceļā esot esot izmantoju swype. Atbalsta latviešu valodu, vārdnīca strādā godam (ja nav slinkums to papildināt), bet uz vietas esot tā bakstīšanās sāk nogurdināt, tāpēc iegādājos bluetooth klaviatūru un peli. Lieliski ir tas, ka strādā uzreiz un bez minstināšanās - varēju pat uzspēlēt Quake 3 ar 3G bez problēmām. Tomēr šo visiem ierasto ierīču uzvedība android vidē ir diezgan ierobežota.

Androīdā pele imitē pirksta pieskārienus, tāpēc neeksistē tāda lieta kā konteksta izvēlne, uzspiežot labo peles pogu. Tā vietā ir "back" funkcija. Mouse4 arī ir back, savukārt mouse5 nefunkcionē. Scrolling wheel strādā, tomēr ne visur identiski. Dažās aplikācijās tas ir inverted. Mouse3 strādā kā kopēšana, tomēr no tā nav jēgas, jo iezīmējot tekstu un uzspiežot reizi uz tā, tas tiek nokopēts.

 

Klaviatūra arī ir ierobežota savā izmantojamībā. Pēc noklusējuma nav atbalsta latviešu valodai, nestrādā ctrl +c/v/x/a, F1-12 pogas, media īsceļi, enter bieži vien tiek interpretēts kā teksta editorā, proti, kā line break. Uzstādīju maksas aplikāciju External keyboard helper un parādījās qwerty latviešu valodas atbalsts, kā arī ctrl +c/v/x/a, alt+tab un Fn+end/home.

Esmu priecīgs, ka strādā mouse over events ar pelīti, taču tādai funkcionalitātei jābūt pēc noklusējuma.

 

Principā problēma ir programmatūrā, jo dzelži šim aparātam ir ļoti stipri, bet nav iespējams darīt neko nopietnu. Par ekseļiem var aizmirst, multifunkcionalitāte tiek apgriezta (piemēram, nevar klausīties jūtūbu fonā bez atsevišķām aplikācijām), aplikācijām uzstādījumi bieži vien ir triviāli (piemēram aprobežojas ar "rādīt paziņojumus/nē"), utt.

 

Ļoti haotiski sanāca visu aprakstīt, bet mans spriedums ir tāds - dārga spēļmantiņa, kas noderīga tiem, kas ceļā. Mājām - tikai un vienīgi PC, savukārt portatīvais savu vērtību manā prātā nav zaudējis.

Link to comment
Share on other sites

Nav laikam 3G iekšā, bet maksā jau pie mums gandrīz no 200Ls

acer iconia w3-810

I būs windows, un citas pierastas lietas. Var arī mājās pie normāla monitora pieslēgt, un vispār būs universāls pasākums. Protams, jaunākās spēles neies ...

Doma tādu paņemt uz Zsvētkiem. Kolēģis brauks pāri uz to lielo zemi bez valdības, tur gandrīz jau no 100Ls tas aparātiņš.

Link to comment
Share on other sites

Dermantīns

Nezinu kā ar windows 8 planšetēm, bet uz desktop darbā arī vienas vienīgas problēmas, sākot ar ierobežotu darbību/interfeisa koriģēšanu un beidzot ar tādiem sīkumiem kā jūtūba klausīšanos fonā. Protams, to visu var uzlauzt un uzlikt win7 interfeisu, bet runa jau par to, ka ražotāji un izstrādātāji apzināti ierobežo lietotāju iespējas, bāž visu mākoņos, neļauj startēt progas bez neta, utml.

 

Es domāju, ka mans nākamais mobilais pc aparāts būs kāds vieglais ultraportablis no dārgā gala. Cik dzirdēts, tie turoties mūžīgi))

Labots - Renārs
Link to comment
Share on other sites

nevar klausīties jūtūbu fonā bez atsevišķām aplikācijām)

 

ir kaut kāds tehnisks noliegums tieši Nexusiem darbināt [citu] youtube aplikāciju vai psiholoģiska problēma?

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

Laikam nepiefiksēji vārdu "fonā".

Vai arī pēdējajās versijās ir kas mainījies šajā sakarā?

Labots - itanium
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

es domāju vispār aplikāciju, nevis oficiālo youtube aplikāciju. nextvid vēl reklāmas noņem .

kāda šķirba kuru aplikāciju tu darbini, lai iegūtu funkciju? atmiņas tak nexusam pietiek?

Link to comment
Share on other sites

Varu tikai piekrist Renāra novērojumiem. Nopirku ķīniešu kurtā gala planšeti (4 kodolu cpu ar 1,5 ghz, 2gb ram, retina ekrāns) Uz līdzīgiem dzelžiem XP gāja bez problēmām savā laikā. Skaidrs ka AMR cpu nav pa tiešo salīdzināmi ar x86 platformu. Tomēr dēļ javas virtuālās mašīnas pasākums drusku iebremzē. Softi primitīvi. Ofisa softu nav. Par peli un klavieri Renārs jau rakstīja. 

Katrā ziņā pa to ciparu (180ls kopā ar muitu sanāca) varēja nopirkt mazlietotu laptopu no kura varētu dabūt ārā krietni, krietni vairāk.  Spēļmantiņa ir tas planšetdators, ne kas vairāk.... 



Pirms gadiem 5 sanāca paņemt līdzi ceļojumā laptopu ar apgriežamu ekrānu. Labi - bija viņš lielāks un smagāks par planšeti. Man nav skaidrs kāpēc šāda veida laptopi nav "aizgājuši" - ekrāna apgriešanas mehānisms nevarētu diži sadārdzināt iekārtu. Arī touch screen. Arī tagad ir šādi "transformeri" tomēr cenas viņiem neadekvāti lielas..... 

Link to comment
Share on other sites

Nopērkiet x86/64 w8 planšeti un daļa no minētajam problēmām atkritīs.

Jauda iepaliks, bet iespējas būs kaudzēm.

 

Uz doto brīdi gan w8 planšete ar netbooka dzelžiem ir 2x dārgāka par tiem pašiem netbookiem, kas ir mega mīnuss.

Piemēram, Acer ICONIA Tab W510

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

Nu nesen varēja dabūt windwos RT par skaistiem cipariem. Lai gan visi viņu noliek, un ir tikai paši nepieciešamākie appi nevis 200k pilnīgi bezjēdzīgi mēsli, tomēr tas aparāts ir vairāk spējīgs par apple vai android analogu un ar klaviatūras vāciņu...

 

 

 

Uz doto brīdi gan w8 planšete ar netbooka dzelžiem ir 2x dārgāka par tiem pašiem netbookiem, kas ir mega mīnuss. Piemēram, Acer ICONIA Tab W510

 

Nu mūsu tirgoņi vēl slimo ar matemātiaks problēmam, kas padara tehnikas iegādi vēl bēdīgāku, bet drīz būs šāds te "Asus Transformer Book T100 $349 Windows 8.1 tablet (with keyboard)"

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

Šim piekrītu! Vajag ofisa aplikāciju vismaz libre/open office līmenī. 

Link to comment
Share on other sites

Ja tīri tikai atzīmēties NSA un iepurkstēt bootā, un apskatīties bankas kontu - planšete. Ja ir kaut mazākais words, excelis vai citas izvirtības, tad tikai kāds ultrabook.

 

pašam ir bijuši gan ipadi, gan galaxy tabi.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...