Jump to content

Nevar pārņemt ownership daļai failu pēc jaunā Win instalācijas


Arnolds Piepe
 Share

Recommended Posts

Es jau vairākas reizes forumā esmu sacījis, ka jaunais Windulis man riebj. Taču tā kā sanāca iegādāties jaunu dzelzi, nolēmu tomēr iepirkt komplektā arī Win 8 - tomēr OEM cena stipri saldāka kā pēc tam retail, un agri vai vēlu apgreidoties būšu spiests - tad nu kāda starpība, tagad vai pēc gada. Tad nu veiksmīgi atkal man nākas izbaudīt augļus šim brīnumam, ka viņu jupis, bļ*...

 

Tā vai citādi - pēc jaunā Win instalācijas iemetu atpakaļ jaunajā kārbā visus vecos cietņus, taču atklājās, ka ir kāda daļa dokumentu (lielākoties JPG/PNG failu dažādās mapēs dažādos diskos), kuriem ne pa kam nevaru atgūt ownership pieejas tiesības. 

 

Esmu izmēģinājis reģistra atslēgu, kas pievieno "Take ownership" kontekstizvēlnei, un vēl rindu citu palīgaplikāciju (kā piemēram šo un šo). Visi tūļi parāda, ka permisijas veiksmīgi pārņemtas, taču failus atvērt nav iespējams, kaut ap sienu nosities.

 

Ir vēl kāda tautas medicīna zināma pret šādiem ietiepīgiem gadījumiem?

 

P.S. būtu patīkami, ja atbildētu tikai reāli cilvēki ar saprašanu - tik tālu, ka noņemt lietotāja mapes datu kriptēšanu iepriekšējajā sistēmā es tā kā jēdzu, turklāt, kā minēju, problēma skārusi tikai atsevišķus attēlu failus dažādos fiziskajos diskos, un pat dažādus failus vienas mapes ietvaros. 

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Jautaajums ar ko bija kripteeti faili iepriekseejaa sisteemaa? Vari meginast aplukot kas ir ar siem failiem. Otrkaart safemode meeginaaji? Var jau buut ka vienkaarshi bojaats fails. Citur veras normaali?

Link to comment
Share on other sites

Man šis w8 "sačakarēja" permisijas lokālajā tīklā nošārētam ārējam diskam, par laimi, tādu failu nebija parāk daudz. Nācās bakstīties pa vienam, propertijos pievienojot vai mainot īpašnieku.
Kuriem failiem, maita, ticis klāt, labi varēja redzēt no explorer thumbnailiem - ja priekšskatījumu nerāda, tātad neesi vairs owners.
(novēroju, ka problēmas bij radušās tikai ar failiem, kas saglabāti xp un linux vidēs, un tikai tais mapēs, kas no w8 tikušas virinātas), tāpēc šī zaraza (w8) turpmāk mitināsies uz virtuālās mašīnas, ar ierobežotu piekļuvi tīkla diskiem.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

tāpēc šī zaraza (w8)

 

Mazliet offtopic, bet šim apgalvojumam es varētu piekrist.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...