Jump to content

pārlūzis MSI eņģes - rāmja savienojums


ragnis
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Vai ir kāds ieteikums, kā salabot salūzušu eņģes - ekrāna rāmja savienojumu (skat. bildi)? Vajadzīgā detaļa vairs neesot pieejema (prasīju Servisa ICT un atradu PChub saitā, bet nav 'in stock'). Detaļas numurs MS1651X LCD BKT-R (LCD Steel Bracket). 

 

A.

post-64730-0-51751300-1378992866_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Esmu sataisījis Dell'a portatīvajam līdzīgu eņģi, izmantojot "šķidro metālu" - divkomponentu līmi. Var jau būt, ka tā ir "krūmu" metode, bet vāks tiek virināts jau vairāk kā mēnesi, un par brīnumu, eņģe savu uzdevumu pilda.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

varat padalīties ar attiecīgo produktu precīzu nosaukumu? 



aoma - manā gadījumā tā līmējamā vieta (kā redzams bildē) ir knapi pus milimetrs. nevaru noticēt, ka līme var tādu minimālu platību saturēt kopā. tavā gadījumā arī tā saskares vieta bija tik miniatūra? 

Link to comment
Share on other sites

Bija gan. Nevaru uz sitiena to štruntu atrast, bet es tādas lietas pērku autoveikalos, varētu būt līdzīgs šim: http://www.ltam.lv/lv/interneta-veikals/limes-un-hermetiki/shkidrais-metals--2x24ml-lime

(lizards varbūt zina konkrētāk, es nekad tos nosaukumus tik smalki nepētu, bet izturība ir - pat sasaldētu dzinēja blokkarteri ir izdevies salīmēt).

Link to comment
Share on other sites

Neturēs slodzi. - kontaktvirsma faktiski nekāda, un darbojas sviras efekts - lauziens

Tikai un vienīgi no kāda tāda paša modeļa cita enģe.

Labots - Red
Link to comment
Share on other sites

Varbūt man tur tādā biezākā slānī salaist to līmi t.i. otrpus abu augšējo strūvju galvām un uz rāmja stūra un visām pusēm, lai palielinās virsma?
Atradu mājās Moment 2-komponentu epoksīdsveķu līmi - izskatās pēc apraksta pēc tā paša "šķidrā metāla", ne? 

Link to comment
Share on other sites

Papētiju to bildi tuvāk - gandrīz tāds pats, kā manis pieminētajam Dell. Pilnībā jāizjauc, protams, jānotīra un "jāiesēdina" savā vietā, ja vajag, pēc pilnīgas nokalšanas (es drošības pēc gaidīju 24h) drusku jāpiestrādā ar kontaktvīlīti un "jāizpucē" vītnes. Ķēpa ir, bet izdarīt var.

 

Moment 2-komponentu epoksīdsveķu līmi - izskatās pēc apraksta pēc tā paša "šķidrā metāla",

 

nu nez, moments vai 2 vai kāds, tomēr cik zinu, ir no citas "svara" kategorijas - varbūt kļūdos.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Tu līmi laidi virsū gandrīz visam tajā stūrī vai tikai tai pārlūzušajai kontaktvietai?



galvenais laikam neapķēpāt tā, lai nevar pēc tam nomainīt stiprinājumu no cita kompja, ja izdosies atrast kaut ko piemērotu

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Cik esmu līmējis plastmasas, momenti un momentveidīgie  nekas labs nav. Portatīviem datoriem gan neko neesmu līmējis.

Drunkam par tās d k līmes īpašībām ir taisnība. Viņas savienojumi ir diezgan trausli. Aomas variants droši derētu labāk kā moment2 vai jebkāds moment.

Link to comment
Share on other sites

Kad būsi to eņģi pilnībā izņēmis arā tad redzēsi, kā viņu nostiprināt. Lūzušo vietu vienu pašu, protams, ka nav jēgas līmēt, neturēs.

 

Noķēpāt nevajag, tur kā uz pelītēm - uzmanīgi un ar izpratni :)

Link to comment
Share on other sites

 Pašam nav nācies tādus remontēt, toties viena no manām jaunības dienu (sen tas bija) profesijām ir instrumentu atslēdznieks .  Un izskatās, ka šito štruntu labs atslēdznieks, (ne jau santehniķis} mierīgi var no kāda bleķa - nerūsējošā tērauda, misiņa, alumīnija (tas gan var būt par mīkstu) uztaisīt - ne tādas lietas vien dara. Cita lieta, par Ls 5 to neviens nedarīs, toties eņģe 100% krietni pārdzīvos pašu laptopu.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Ar pašu enģi viss ir kārtībā - to nevajag ne mainīt, ne kkā papildus nostiprināt pie datora, arī arā ņemt faktiski neredzu vajadzību. Problēma ir tas, ka enģe vairs neturas pie ekrāna rāmja. 

Raivīc - nav tik vienkārši kā izskatās - tam Steel Bracket ir visādi izliekumi  un caurumi utt. Skat. http://www.pchub.com/uph/laptop/40-76239-20529/MSI-MS-1651-LCD-Steel-Bracket-.html

Link to comment
Share on other sites

 

 

šito štruntu labs atslēdznieks, (ne jau santehniķis} mierīgi var no kāda bleķa - nerūsējošā tērauda, misiņa, alumīnija (tas gan var būt par mīkstu) uztaisīt

 

Es vienu brīdi apsvēru domu taisīt jaunu, tomēr salīmēt likās mazāka ķēpa, un nekas, pagaidām eņģe turoties.
(es gan saimniecīti pabrīdināju, lai turpmāk vāku virina ar maigumu - atceroties, ka nekas nav mūžīgs :) )

 

@@ragnis,  vajag gan ņemt ārā, pie ekrāna rāmja tad arī varēsi piestiprināt.

Link to comment
Share on other sites

@drunk_lizard -> es vislabprātāk mainītu uz jaunu, bet nav ideju, kur dabūt. SSā neviens šo modeli - dzīvu vai mirušu - nepiedāvā. varbūt jāpēta disassembly video citiem modeļiem un jāskatās, vai tas steel bracket nav precīzi tāds pats. Bet pirkt darbojošos datoru pa 70 - 100 Ls, lai no viņa paņemtu metāla stīpiņu liekas amorāli. Varbūt jebajā jāpaskatās vai kāds šo vai saderīgu nobeigušos modeli nepiedāvā. 

Link to comment
Share on other sites

Paga, tā stīpiņa ir no bleķa, vai plastmasas ? Kaut gan - kā vienu tā otru var arī sametināt, tikai ar atbilstošu iekārtu.  Un vēl - tas ka līkumi un caurumi, labam instrumentu atslēdzniekam netraucē, tikai čakars ilgāks un cena būs lielāka.

Link to comment
Share on other sites

Simt gadus atpakaļ (nu labi, gadu), kādam asus (ezītim) laptopam tāda pati vaina gadījās un ne šajzemē ne ībejā dabūt nevarēja.

Risinājums bij - sazīmēju tāda paša biezuma dzelzi, sagriezu attiecīgajā platumā un vienkārši ar četrām mazām skrūvēm savilku kopā (koniskā galva pie lcd, uzgrieznis ārpusē).

Protams bij jautrība pēctam viņu atpakaļ lcd korpusā dabūt un pavīlēt uzgriežņus lai eņģes skrūvēm netraucē, bet ja variantu nav...

 

p.s. - metināt a nesu, bet čota vairāk par pāris mēnešiem nevilka, laikam jau tapēc par pakalpojumu prasīja 50 sant :D

Labots - n2os
Link to comment
Share on other sites

Es tur lielu problēmu nesaskatu. LCD front bazelītis ir uz skrūves, kas ieskrūvejas enģē. Tur nav plīsusi enģe, bet LCD turētajs, kas ir atsevišķa detaļa. Šis lūzums LIDa atvēršanu un aizvēršanu neietekmē.

 

J sirds nemierīga - aiznes vajadzīgo detaļu atslēdzniekam.

Link to comment
Share on other sites

Man vienīgajam izskatās, ka tur ir izrauti "uzgriežņi" no vāka? Jā, "bracket's" ir salauzts, bet to var sametināt. Lielāka problēma ir tā, ka vajadzēs arī jaunu vāku.

Link to comment
Share on other sites

Acer enģes 1 metinātājs sametināja. Pēc tam bik pieslīpēju un smuki derēja. Tikai žēl ka tam metinātājam vairs nav tas aparāts pieejams. Darbu nomainijis un pāris enģu dēļ jau nepirks aparātu mājās.

Link to comment
Share on other sites

Update - līmēšanai klāt vēl neesmu ķēries, cerot, ka atradīšu, kur pasūtīt jaunu, vai no saderīga modeļa dabūšu. Gandrīz jau dabūju pie http://www.dcveikals.lv/prod_view.php?id=2966 bet izrādās, ka tam aparātam arī tieši labajā pusē savienojums pārlūzis. Ir tāds saits, kas specializējas MSI datoros (http://www.rkcomputer.net) un daļās un viņiem tieši šie "brackets" out of stock. Dažādiem citiem nesavietojamiem modeļiem ir. Tas liek aizdomāties, vai nav kaut kāds vispār rūpnieciskā dizaina brāķis. Lai gan pāris gadus izturēja. Visu ebay-u un ss.lv pārmeklēju un neko atbilstošu neatradu. 

Runājot par metināšanu - kur ieteiktu vērsties pēc šādas specifiskas metināšanas palīdzības Pārdaugavā vai centrā? Nekad līdz šim nav bijusi vajadzība neko metināt. 



@Ghost_as - jā, ir izrauti uzgriežņi, bet vāka otra puse nav bojāta un man izskatās, ka funkcionāli to uzgriežņu būšana iestiprināta tajā vākā ir maznozīmīga. 



@@Lappy, ietekmē gan šīs lūzums vāka virināšanu būtiski - ekrāna labā puse praktiski vispār neturas klāt korpusam. Nu OK, mājās lietot vēl varu, ūberprātīgi virinot, bet likt somā un kaut kur pārvietot neuzdrošinos. 

Link to comment
Share on other sites

laikam te būs kāds metinātājs jāatrod - http://www.meistari.lv/lat/katalogs/?cat=12&l=1 Ar prieku varu paziņot, ka izdevās salabot ar metinātāja palīdzību. Cik ilgi turēs pagaidām spriest ir pāragri, bet šobrīd liekas OK. Sadarbības partneris metināšanā - wwww.steelmaster.lv Izmaksas 10 Ls.

Labots - ragnis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas ir pilnīgi normāli. Ir tomēr atšķirība, precīzi sametināt sīkas, plānas detaļas (nav jau zināms, ar ko un kā tas tika darīts), vai kādu āmuru pie trubasgala ar trīcošu roku piemetināt.  Kapeik3,14sējiem, protams, tas šķiet daudz.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Man vienīgajam šķiet daudz ?

 

tev vienīgajam, nopērc jaunu par tādu ciparu

vai arī sametini pats, kvalitatīvi un par divīti

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pēc pusvieniem naktī transports uz Jūrmalu (taxis) maksā 20 lati, salīdzinot ar autobusa cenu 1,40, tas ir ļoti dārgi, bet citu variantu jau nav.

 

 

Šim kompim rezerves daļas ir rarītāte vismaz pie mums. Tāpēc 10 lati par kvalitatīvu sameitnāšanu ir ļoti normāli.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Minimālā cena, kas par svarku dziredēts 5 lati dziļos laukos par mazu darbiņu,pašam jāpieved, jāsavāc utt. Jānovaktē, kad kadrs daudzmaz skaidrā utt. Kam nav jāvaktē vai skaidrā, tur no 7 lati čuhņā sākas. Rīgas tuvumā –

7 lati par ķerras bleķa piemetināšanu vai titāna briļļu rāmja svarku vienā vietā. Viss pārējais 10 lati - tas ir ļoti lēti.

Pakalpojumu cenām krīze vispār nav bijusi, ja kāds nemanīja. Tikai algām, uzņēmumiem. Metālapstrāde prasa lielu ieguldījumu, nav lēta nozare.

BTW, jo plānāks bleķis, jo grūtāk, jo mazāks un sarežģītāks - vēl grūtāk. Labākie svarščiki aizbraukuši vai strādā firmās, haltūras ne sevišķi meklē. Kam nav prasmes metināt, var iet lūžņus griezt, 15 uz ķepas dienā, kvalitāti nevajag nekādu. Bez rūpēm.

Priecājamies, ka ir kas ņem mazos darbiņus.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar prieku varu paziņot, ka izdevās salabot ar metinātāja palīdzību.

Vai vēl turās? Vai vari iemest kontaktus metinātājam kurš tev izpalīdzēja? Man kā reiz ir nobrukusi enģe otrā pusē. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...