Jump to content

SEM.LV izstrādātās mājas lapas kvalitāte, jeb tautai jāzina savi varoņi


Ronalds
 Share

Recommended Posts

Saņēmu uzdevumu palaist ekspluatācijā vienu mājas lapu, ko izstrādājis kantoris sem.lv. Nespēju nepadalīties ar "izcili augsto" mājas lapas izstrādes kvalitāti. Ja lietotājam redzamā daļa ir daudz maz oki, tad administrēšanas panelis ir vienkārši "izcils". Mēģināju ar viņiem diskutēt, bet ko tur vairs - viņi $$$ ir saņēmuši un vairāk neko nezina! Vienīgā atbilde - formāli līguma prasības esam izpildījuši. Mājas lapa maksāja apmēram 1026 ls ( 855 + PVN) un viņiem izstrādes process aizņēma  nepilnu gadu.... 

 

Tātad - pieslēgtie joomla komponenti

post-62913-0-66094300-1378983180_thumb.png

HikaShop, VirtueMart, J2Store - tie visi ir e-veikalu komponenti. Tiešām viņi visi vienlaicīgi ir vajadzīgi???

 

Šādi izskatās lapa "Par mums" redaktorā

post-62913-0-53442600-1378983544_thumb.png

 

Brīnišķīgi - Biroja tālrunis, fakss, darba laiks un ekrānā netilpstošie dispečeri, reģistrācijas numurs, PVN reģistrācijas numurs, adrese, maksājumu informācija ir noformēti katrs kā savs lauks ar savu HTML editoru - vienkārši ideāli!!!! Parasti lapiņa "Par mums" ir vienkāršs HTML lauks kur visu šo savada iekšā - bet nē šādi takš ir krutāk :D :D :D

 

Lapiņa "Pakalpojumi" izskatās līdzīgi

 

post-62913-0-93947700-1378984105_thumb.png

 

Kā pievienot jaunu produktu grupu - nav skaidrs un galvenais - katrā laukā diezgan sarežģīta HTML tabula iekšā. 

post-62913-0-50379800-1378984543_thumb.png

 

Varbūt mūsdienās pastāv iespēja produktu sarakstu no eveikala precēm ģenerēt? Nē? takš ar wysiwyg html redaktoru ierindas userim pilnīgi pietiek lai mainītu web lapas saturu  :party: Varbūt vispār cms neizmantot, bet taisīt statisku lapu + html redaktoru katrai lapai un ērības labad katru lapu sadalīt 10 daļās??????? 

 

Eveikals kurš taisīts ar VirtueMart palīdzību arī ir ideāli nokonfigurēts:

Produkta ievade izskatās sekojoši:

post-62913-0-35219800-1378985249_thumb.png

 

Cik saprotu - standarta VirtueMart logs. Vai tiešām nav e-veikala plugina kur var nokonfigurēt laukus - slēpt nevajadzīgos un pievienot vajadzīgos. Lieki piebilst ka neskatoties uz kaudzi liekajiem laukiem pāris vajadzīgo nav. Piemēram kur lai ievada cenu EUR??? Kur? 

 

Bilžu pievienošana galerijām protams ka ir tikai pa vienai. - nē nu bet līgumā jau nav precīzi aprakstīts kā pievienot bildes. Pievienot var? Var! Tātad pēc sem.lv domām viss ir kārtībā!

 

Ar šādu attieksmi sastapos pirmo reizi.

Kad palūdzu updeitot joomla uz pēdējo 2.5 zara versiju saņēmu atbildi

"atjaunosim, bet tā kā tas ir laikietilpīgs process un atbildīgais programmētājs strādā pie cita projekta, to varēsim veikt tikai pirmdien, 16.09." (prasīju 11 septembrī).

Nu neko - to "laikietilpīgo" procesu paveicu pats - man tas kādas 5 min aizņēma.

 

Arī sem.lv mājas lapā nav norādīts ne firmas nosaukums, nemaz jau nerunājot par rekvizītiem. Arī Whois rāda ka domains reģistrēts uz fizisku personu. 

 

 

 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Tu esi strādājis ar Joomla lapām? Tas ir normāls backend editors. Ja gribēji visu frontendā lai var labot, šķirtos vēl no puses tās summas. Piedevām frontend editēšana nekad nestrādā perfekti.

 

 

Esmu divas lapas devis sem.lv taisīt, nebija pārāk slikti. Protams, kā jau parasti, "es pats varētu labāk", taču no Latvijas kantoriem, sem.lv nudien nav ne tuvu sliktākie. Un vismaz izmanto normālus CMS, nevis, piemēram, to Anazana draņķi.

 

HikaShop, VirtueMart, J2Store

Nu jā, šis gan ir pilnīgs fail. Labots - Arnolds Piepe
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

riebeklis2012

 

 

Arī sem.lv mājas lapā nav norādīts ne firmas nosaukums, nemaz jau nerunājot par rekvizītiem.
 

 

Nosaukums SIA "sem.lv" Tiesiskā forma * Reģistrācijas numurs 40103591746
Juridiskā adrese Žagatu iela 20A-54, Rīga, LV-1084 Reģistrs Komercreģistrs

 

 

SIA dalībnieks ir viens 86 gadā dzimis kekss

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
SIA dalībnieks ir viens 86 gadā dzimis kekss

Kaspars Kristaps vārdā, ja nekļūdos. Lādzīgs puika. 

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Akmens ir nevis izstrādātāju pusē, bet gan paša klienta, kurš nespēja izteikt konkrētas prasibas. Varu derēt, ka pat tehniskā specifikācija nav no a-z konkrētajam projektam.

Runājot par "upgrade" - stundas likme un uz priekšu (ja nav uzturēšanas līgums). Kāda vella pēc upgrade būtu jāieplāno bez maksas, cita projekta veidošanas laikā, kur jāievēro +/- termiņi, it īpaši, ja projektu klients pieņēmis?! 

 

- runāju vispārīgi, par šāda kantora eksitenci dzirdu pirmo reizi.

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Lādzīgs puika

 

Tikai lādzīgais puika tā vietā lai atzītu savu lažu "aizsargājas" ar līgumu visu laiku atgādinot ka formāli viņi visus līguma punktus ir izpildījuši.

 

Tu esi strādājis ar Joomla lapām?

Esmu administrētājs (labojis saturu) ne vienu vienu vien joomla taisītu lapu. Neesmu nekur redzējis ka lapiņa "Par mums" ir sadalīta ntajos laukos. Nekur neesmu redzējis ka produktu saraksts neģenerējas automātiski. Tās ir kaut kādas mega specifiskas prasības? Normāls (vairāku vienlaicīgi) bilžu uploads arī ?

 

Pagājušo gadu piedalījos vienas drupal bāzētas lapiņas izveidē - tika uztaisīti specifiski templeiti(formas) produktu ievadei un attēlošanai, viewi lai produktu sarakstus rādītu. Viss smuki un vienkārši.

Lapiņa izmaksāja ap 600ls. Neesmu specss par CMS, bet domāju ka arī iekš joomla ko līdzīgu var uztaisīt.

 

 

 

 

Akmens ir nevis izstrādātāju pusē, bet gan paša klienta, kurš nespēja izteikt konkrētas prasibas.

 

Šeit neiet runa par specifiskām prasībām, bet par pašsaprotamām. Tas tāpat kā pērkot mašīnu mēs nenorādām ka riepas ir obligāti un vajag mīkstus sēdekļus (taburete neder)

Labots - ronalds_
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Piekrītu HTC.

Ja līgumā nav norādīts kā, tad nav. Lapa strādā? Strādā. Un tas jau ir labi.

Autors nav bijis barikāžu otrā pusē (nerunāju tikai par web izstrādi), tāpēc tāds sašutums. Diez vai pie neskaidrām prasībām uzceptu ko labāku un vēl tādu, lai tas viss arī reāli strādātu.

Link to comment
Share on other sites

Par to apgalvojumu vēl var diskutēt, tāpat arī par sitienu :mrgreen:, ka nesanāk atsitiens.

Līgumam atbilst, atbilst. Punkts. Redz neiepatikās panelītis un tas un šis. Nu ņem sastādi jaunu līgumu un lai pārtaisa atbilstoši jaunajām prasībām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja līgumā nav norādīts kā, tad nav. Lapa strādā? Strādā. Un tas jau ir labi.


Zini es arī esmu web izstrādē piedalījies un rakstu nopietnas datu bāzes - uzskaites sistēmas! Zinu kā tas ir ka klients nepārtraukti maina domas, ir jāpārtaisa, bet uz maksāšanu nav pārāk aktīvs.
Bet būsim reāli - visu līgumā ierakstīt nevar un līdz sīkumam paredzēt!

Ja klients pasūta lapu pa ~1k ls, tad rezultātam būtu jābūt atbilstošam. Un CMS + normāli lietojams kontrolpanelis ir jebkuras mūsdienu lapas sastāvdaļa! Vai varbūt HTC un HIGH-Zen domā savādāk??? Varbūt šie biedri domā ka galvenais ir formāli ievērot līguma prasības + saņemt piķi no klienta, bet vai izstrādātais produkts būs lietojams vai nē - kuram tad tādi sīkumi interesē? Jo tādu lapu salipināt statiski ar kādu GUI tūli ir reāli pāris dienas darba. Šeit klients maksāja un cerēja saņemt normāli administrējamu lapu nevis kontrolpaneli krustiņa pēc! Un zinu ka mutiski šis tika solīts, līgumā ierakstīts.
Un izstrādes termiņi? ~1 gads priekš šādas lapas ir normāls termiņš???

Tas ka lapa ir izveidota pavirši ir acīm redzams fakts - ir ar ko salīdzināt - esmu redzējis citas lapas, arī ar joomla taisītas. Nu jā - strādāt jau strādā.....

Nē nu ko tur vairs - neko vairāk no sem.lv neceram dabūt. Šo rakstu ar domu ka google noindeksēs un citi padomās vai ir jēga ar šo kantori saistīties. Vienīgi zaudēts laiks un nauda. Tagad tiek meklēts cilvēks kas spēs šo sataisīt kaut cik lietojamā līmenī. Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Varbūt mūsdienās pastāv iespēja produktu sarakstu no eveikala precēm ģenerēt? Nē? takš ar wysiwyg html redaktoru ierindas userim pilnīgi pietiek lai mainītu web lapas saturu   Varbūt vispār cms neizmantot, bet taisīt statisku lapu + html redaktoru katrai lapai un ērības labad katru lapu sadalīt 10 daļās??????? 

 

Būvgružu konteineru interneta veikals...?

 

Te drīzāk doma ir bijusi savādāka nekā interneta veikalam kur jāeksportē 1000x datordetaļas... katrs gadījums tomēr ir specifisks, nedomāju ka te kāds ir plānojis entās datubāzes taisīt drīzāk tikai daži produkti...

Pat ja tur ir bijusi doma par konteineru tirgošanu tad nebūs tur 1000x variantu...

Ja ir bijis domāts noma online kur pasūta tad doma pavisam savādāka = vienības, laiki utt nevis entie produkti no datubāzēm... 

Labots - hyk
Link to comment
Share on other sites

 

 

Būvgružu konteineru interneta veikals...

 

Protams ka nē - tas vairāk domāts kā katalogs ar cenām + pasūtīšanas iespēja internetā = primitīvs veikals.

Bet nu tāpat vajag iespēju normāli ievadīt preci (būvgružu konteineru) un viņa cenu. Nav normāli ka priekš pasūtīšanas cenas jāievada vienā vietā (VirtueMart) bet cenu lapas ir taisītas kā statisks html, sanāk cenu izmaiņu gadījumā viņas jālabo ntajās vietās. Vienīgā sarežģītā vieta manā skatījumā ir tas ka cenas atšķiras pa reģioniem un jāattēlo tabulas veidā. Bet nu pa 1kls tā kā būtu jāsanāk uzrakstīt šo fīču - galu galā dinamiski uzģenerēt tabulu iekš PHP nav nekāda raķešu zinātne.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Zini es arī esmu web izstrādē piedalījies un rakstu nopietnas datu bāzes - uzskaites sistēmas! Zinu kā tas ir ka klients nepārtraukti maina domas, ir jāpārtaisa, bet uz maksāšanu nav pārāk aktīvs.

Nu mans lauciņš gluži nav web izstrāde, tāpēc īsti nezinu, cik lieli ir katastrofas apmēri šajā gadījumā.

Tad varbūt par šīm lietām vajadzēja ar viņiem runāt pirms tika nolocīts piķis?

Link to comment
Share on other sites

A pasūtītājam slabo pajautāt vai viņa prasītais ir ok un pēc tam nebūs nekādu tamlīdzīgu problēmu?

 

A par izstrādi tak saprotams :

-pasūtītājs prasa kaut ko tizlu, nekonsultējoties ar izstrādātāju

-izstrādātājs uztaisa to tizlo

-pasūtītājam nepatīk? jāpieprasa izmaiņas

-izstrādātājs uztaisa izmaiņas un saņem par to papildus naudu

Link to comment
Share on other sites

Es zinu, ka pie tiem sem.lv darba intervijās, viņiem ir pirksti gaisā un slavē sevi kā profesionāļus un jomas līderus.

No savas pieredzes, izstrādājot lapas, vienmēr lietoju savu MVC CMS, rezultātā klientam nav neviena lieka lauka un visa informācija tiek ievadīta maksimāli bez html nepieciešamības.
Uzskatu, ka nopietnam web izstrādes uzņēmumam ir nepiedodami izmantot visas Joomlas, utt., jo kas der visam neder nekam.
Tas tādu lētumu atgādina un vēlmi ātri un ar maz darbu labi nopelnīt.

Es uzskatu, ka ir forši padarīt cilvēkiem dzīvi ērtāku un vienkāršāku, tāda ir programmētāja sūtība. :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

vēlmi ātri un ar maz darbu labi nopelnīt.

Jebkuras uzņēmēmuma sapnis un no uzņēmuma puses ir pat ļoti pareizi uz to tiekties

Link to comment
Share on other sites

ronald_: beidz piņņāt, es savos daudzajos darba gados esmu pieredzējis daudz briesmīgākus darba piemērus, tie ir dzīves sīkumi.

 

Un vispār profesionālis ir tas ka pelna naudu ar to ko dara. Latvijā ir ļoti daudz datoriķu kas pārāk daudz darba un enerģijas ieliek savā darbā - bieži vien menedžeri kā reiz matus plēš par subjektiem kuri par kapeikām cenšas visu izpulēt un pareizi uztaisīt. Izdarīt var - ir un labi saņemam naudu. Vēlme nopelnīt nav nekas slikts.

Link to comment
Share on other sites

Tas jau kā kuram tā domāšana.
Es uzskatu, ka labāk ilgstoši un ļoti labi pelnīt, ja ir izveidota laba reputācija un pozitīvas atsauksmes no klientiem.
Konkrētajā gadijumā klients vairs neatgriezīsies pie pakalpojuma sniedzēja, bet ja klients būtu palicis apmierināts, tad pēc gada, diviem vai pieciem, kad atkal rastos kāda nepieciešamība, ļoti iespējams, ka klients atgrieztos.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Pasūtītājs bieži nezina ko grib un vēl biežāk pārdomā, tā ir realitāte un problēma, bet te tomēr ir uztaisīts acīmredzams "šits". Tomēr pirms apsaukāties jāņēm vērā, ka tomēr nav zināms kurš ir pie tā vainojams, vai pasūtītājs ir mēģinājis "iemīlēt" kapeiku un čakarējis izstrādātāju vai otrādi. Tam kantorim portfolio ir diezgan plašs, gan aju var atrast arī citus, kas pastāstīs kāda bija sadarbība un tad ieraudzīt objektīvāku bildi.

Link to comment
Share on other sites

Esmu strādājis ar pasūtītājiem kas dzīvē nav nevienu cms redzējuši, visa noliktavas uzskaite notiek excel tabulās, grāmatvedība outsorcētā utt. Respēktīvi, cilvēki vispār nezin kā dati tie glabāti un strukturēti jebkādās sistēmās. Veidojot CMS rodas tik stulbas prasības + vēl attieksme kad mēģini ko palabot viņu domu gājienā un izpratnē, saņemot atbildi "es teicu, tu davai, dari" (vārds vārdā). Apvienojot iepriekšminēto, stūrgalvību, iedomību un kapeikmīlēšanu rodas gavnorisinājumi no pasūtītāja puses, ja uzņēmuma politika to atļauj. 

 

Piemēram remontējot dzīvokli, es paņēmu labu meistaru un liku viņam domāt risinājumus, nevis devu norādījumus kas un kā kur tehniski jādara. Par to samaksāju naudu, dabūju kvalitatīvu rezultātu. 

Labots - Jeasus
Link to comment
Share on other sites

Nu ja runājam alegorijās ar celtniecību - man nāca prātā sekojoša:

Pasūtu celtniekam ielikt durvis. Atnāku pēc pāris stundām - jā durvis ir ieliktas. Tikai tāds sīkums - nevar atvērt. Celtnieks saka - nekā nezinu, prasīji ielikt durvis, ieliku, par to ka viņām jābūt veramām nekādas runas nebija. Projekta un rasējuma nebija!!! Ko vēl gribi????

 

Un par maksāšanu - sem.lv iedeva paroli piekļuvei admina panelim tikai pēc tam kad visu $$$ bija saņēmuši. Sākotnēji likās dīvaini, bet laikam jau ka kā saka tautas paruna "suns zina ko ir ēdis"..... 
ps.

SEM.lv pamanījuši šo topiku un sāk "mētāties" ar līguma punktiem. Redziet viņu realizētā projekta publisks apraksts bojājot viņu reputāciju......

 

vai pasūtītājs ir mēģinājis "iemīlēt" kapeiku

~1kls par vienkāršu web katalogu ir kapeikas mīlēšana?

 

ronald_: beidz piņņāt, es savos daudzajos darba gados esmu pieredzējis daudz briesmīgākus darba piemērus, tie ir dzīves sīkumi.


Es neraudu, bet dalos pieredzē - lai citi zin kādu rezultātu var iegūt sadarbojoties ar to vai citu kantori, Zed, neturi sveci zem pūra - padalies ar savu negatīvo pieredzi - LV ir maza un šāda attieksme pret klientu būtu jāizskauž! Galu galā būtu jauki ja zinātu kuri kantori godprātīgi padara savu darbu (kaut vai dārgi...) bet kuri nē.

Man ir pieredze par vienu mazu auto servisu netālu no manām mājām. Cenas viņam ir diezgan nedraudzīgas (protams ka nevar ar oficiālo servisu cenām salīdzināt!), rindas ap ~2 nedēļām. Tomēr vajadzības gadījumā vērsīšos pie viņiem vēlreiz, jo kaut padārgi, bet auto vienmēr ir kārtīgi salabots! Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Tikai tāds sīkums - nevar atvērt

 

nu nav vis tā, viss taču strādā!!!

Viekārsi kad durvis gribēsi mainīt, tad izrādīsies ka iepriekšējās sarežģīti iestiprinātas, bet tās jau nākošā celtnieka problēmas, nevis īpašnieka!

Labots - Zh
Link to comment
Share on other sites

Zh, ar strādāšanu šajā gadījumā tik saprasts tas ko redz cilvēks no malas - to ka mājai ir durvis!



 

 

bet tās jau nākošā celtnieka problēmas, nevis īpašnieka!

Nē, jo īpašniekam būs jāmaksā par papildus darbu nākošajam celtniekam!

Nākošais celtnieks būs priecīgs ka varēs papildus $$$ dabūt labojot iepriekšējā kļūdas. 

Link to comment
Share on other sites

Es tomēr uzskatu, ka "durvis strādā", un ja nākošais celtnieks nav pietiekoša līmeņa profs, lai, vajadzības gadījumā, varētu "nomainīt durvis" tāpat, kā iepriekšējais, tad tiešām cietējis ir īpašnieks par to, ka paņēmis tādu pīkstošu darbinieku, kas tik ņaud par iepriekšējo darbu, varbūt tiešām "uzsit" cenu meklējot problēmas.

Link to comment
Share on other sites

sem.lv iedeva paroli piekļuvei admina panelim tikai pēc tam kad visu $$$ bija saņēmuši.

Šitāds variants gan ir pirmo reizi dzirdēts... Izklausās pat neticami. Ja jau reiz topiks aizgājis alegorijās, tad pārdod auto, bet iesēsties un izmest līkumu ļauts tikai pēc samaksas saņemšanas :TBS: Lai gan arī pasūtītājs ir biki ne tāds, ja pērk kaķi maisā... Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...