Jump to content

Diktofons


inverno
 Share

Recommended Posts

Iesakiet, lūdzu, kvalitatīvu diktofonu. Cenu apmlitūdai nav īsti lielas nozīmes, galvenais - lai labs  :) aparāts. Lietots tiks bieži un ilgi.

Var būt arī papildus funkcijas, bet tās nav primāras.

 

P.S. Iegādāties jādodas pēc iespējas drīzāk, tādēļ būtu arī ļoti pateicīga, ja ieteiktu, kuros Rīgas veikalos (laipna attieksme un neastronomisks uzcenojums) tos iztestēt un pajautāt konsultāciju pārdevējam. Ja nebūs konsultācijas šeit. ;)

:thank_you:

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Atkal nekādas info - ko taisies ierakstīt? Lekcijas, pats savas piezīmes, ko? No tā taču atšķiras, kādi mikrofoni, vai vajadzīga papildus ieeja, utt.

Link to comment
Share on other sites

Zoom H4n (kurpirkt.lv var atrast pat veikalus, kas pārdos Latvijā). Ja budžets nav tik ļoti liels, un paredzēts diktofonu lietot ļoti, ļoti saudzīgi, var mēģināt arī Zoom H1.

 

Bet no standarta plaši izplatītajiem laba kvalitāte ir dārgā gala Olympus - tos ir liela iespējamība uziet arī uz vietas lielākos elektrotehnikas veikalos.

 

Jo precīzāk zināmas ir vajadzības, jo atbilstošāku modeli ir iespējams piemeklēt.

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Ir lietoshanaa Zoom H2n. Viennozimigi par to naudu lielisks aparats. Tiek izmantots, lai ierakstitu skanjas kanalu prieksh video.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pirms gadiem 6 bij vajadzība palīdzet nopirkt diktafonu. Veikalā testēju kādu stundu un ar baiso atrāvienu Olympus bij labākais. Pat rakstot ar vislielāko kompresiju saklausīt varēja tikpat labi kā citiem ar vismazāko kompresiju. 

Link to comment
Share on other sites

es lietoju Zoom H1, ir pat ļoti labs, maksā ap 70ls, bet vēl rēķini klāt pretvēja filtru, tas arī labs ap latiem 10-20ls maksās. Ierakstu pārsvarā audio un ir pat ļoti ok. Pie plusiem varētu minēt kompaktumu, pārējais jau kā visiem, austiņu izeja, regulējams līmenis, filtrs 80Hz, var likt uz jebkura foto statīva, var izmantot kā usb mikrofonu un vēl šis tas, bet par to home page var palūrēt.

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

Atkal nekādas info - ko taisies ierakstīt? Lekcijas, pats savas piezīmes, ko?

 

Diktofons vajadzīgs interviju, lekciju, kā arī savu piezīmju ierakstīšanai. Tātad - daudzveidīgi tiks izmantots.   :yes4:

 

Bet no standarta plaši izplatītajiem laba kvalitāte ir dārgā gala Olympus - tos ir liela iespējamība uziet arī uz vietas lielākos elektrotehnikas veikalos.
Veikalā testēju kādu stundu un ar baiso atrāvienu Olympus bij labākais. Pat rakstot ar vislielāko kompresiju saklausīt varēja tikpat labi kā citiem ar vismazāko kompresiju.

 

Paldies, @@Bonifacijs un @@goto! Izskatās, ka tieši arī Olympus tiks iegādāts. Konkrēti - http://www.1a.lv/majas_elektronika/diktofoni/olympus_ws813'> Olympus WS-813. Dizainiski pievilcīgāks šķiet http://www.1a.lv/majas_elektronika/diktofoni/sony_icdtx50'> Sony ICD-TX50, bet pogas ir nelielas un tādēļ neērtas. Manuprāt, domāts vairāk smukumam, ne aktīvai lietošanai.

Olympus modelis esot krietni pārāks. Ir gan trokšņu slāpētājs, gan funkcija - kad neviens nerunā, tad neieraksta. :) Un komplektā labas kvalitātes austiņas.

Labots - Forsteriana
Link to comment
Share on other sites

Mjā, mums par laimi šos redakcija sola provaidot. Es pašlaik rakstu ar Sansa Clip un teikšu, ka rezultāts ir pārsteidzoši labs.

Link to comment
Share on other sites

Aprakstītajām vajadzībām (interviju, lekciju, kā arī savu piezīmju ierakstīšanai) Olympus WS-813 šķiet prātīga izvēle - biežai un daudzpusīgai lietošanai ikdienā būs tieši laikā. Ja Olympus šīs sērijas modeļos būtu iekļāvuši Audible.com audiogrāmatu atbalstu, iespējams, ka pats savulaik būtu iegādājies šādu vai tuvi radniecīgu modeli.

Šim modelim kā pluss ir iebūvētais USB spraudnis - atkrīt ņemšanās ar kabeli, kas var nepaņemties līdz, nozust vai lieki aizņemt vietu. Savukārt - kas diemžēl nav retums Olympus diktofonu saimē - iztrūkst iespēja uzskrūvēt uz statīva. Ja tas nešķiet mīnuss, tad problēmām vajadzētu būt gaužām maz  :)

Ja kādreiz priekšplānā izvirzīsies skaidra vajadzība pēc pavisam tīras un dzidras ieraksta skaņas, ierīces daudzfunkcionalitātei nonākot otrajā plānā, varēs lūkoties minēto Zoom produktu un tiem līdzīgo virzienā - pagaidām laikam pēc tā vajadzības nav (izcila kvalitāte nozīmē arī lielus failus - ja ierakstu daudz un tie ir gari, būs jādomā, kā ar tiem tikt galā).

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...