Jump to content

80-to gadu Fisher cc3000 + ba3000 komplekts


kurmis
 Share

Recommended Posts

 

 

P.S. bet jaa,par divam kastitem 15.000 shtukas...kur virzaas(jeb iet) shi pasaule ))

atslegas vārds - Original Karton

 

No otras puses, cik nav dīvaiņu, kas pērk izsolēs par lielu naudu māla lauskas un tad paslēpj skapī, kur tās vispār neviens vairs neredz.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Tornis

    24

  • nnoname

    33

  • kurmis

    45

  • Partyman

    20

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

 

P.S. Kāds varētu apskaidrot, kas tur ir ar tiem Čak Norissa kartupeļiem Partyman profilā, kuri esot stiprā...?

Kapec kads?Pats varu paskaidrot...

http://www.delfi.lv/izklaide/divaina-pasaule/sensacijas/pasaule-smej-par-latviesu-tautas-nabadzibu.d?id=43652729

 

Apsveicam mūsu biedru audioguru Partyman ar tūkstošo rakstu šajā forumā! Hip hip urā! Tā turpināt!

Paldies,draugs,paldies...mes abi esam plaša profila speciālisti...vismaz ir jaunajai paaudzei no ka macities. Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

.mes abi esam plaša profila speciālisti

nu, nu ,tūlīt atnāks ''inspektors caps'' un nolīdzinās  līdz ar zemi 

Link to comment
Share on other sites

ev,Kurmi,ceru,ka neguli...

reku nem sho ciet un nemoci ne sevi,ne parejos...

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/amplifiers/hgcni.html

 

nu, nu ,tūlīt atnāks ''inspektors caps'' un nolīdzinās līdz ar zemi

Inspektors pats izmanto citatus no maniem tekstiem... :) Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Es autoram pirms laika privātā sarakstē piedāvāju Technics 9011/9021/9031 komplektu, sudraboto, man ir, bet ir vēl jārestaurē - vizuāli un mazliet tehniski - iegādāju jaunu oriģinālo ALPS skaļuma poci pa pārdesmit naudām (ne ķīniešu), gala pakāpe izbērta pa galdu, jo termopasta izžuvusi un lielie elektrolīti arī. Man izskatās, ka pabeigtā gatavā stāvoklī tas komplekts viegli pavilks pāri 200Ls, jo nopirku es to arī nemaz ne tik lēti, un bez darba ap 50Ls detaļās izies papildus. Tak pabeigšu es jamo kaut kad ziemā, jo pagaidām ir lauku darbi un citi darbi...

 

post-81709-0-61040700-1379275782_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Reku ss'kā atkal tas Sharps uzradies. Izskatās jau protams pačotna, milzu lecošie ceijjeri, bet nu cik tāds audio diletants kā es var spriest pēc teiksim klemmēm, nekā nopietna tur nav, pat neskatoties uz diviem trafiem. Savulaik šķiet bijis kādas stand alone aparātu kaudzes sastāvdaļa, tagad izformēts un cena uzlikta pieklājīga. Kāds var pakomentēt šo?

 

Šo gan nedomāju kā ieteikumu autoram, vairāk infa no zinošākiem kakliem par to, kas reizēm mēdz slēpties aiz smuka paneļa...

 

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/amplifiers/dejel.html

 

photo1.jpg

Link to comment
Share on other sites

80'gadu vidu viss shi modela komplekts bija Rigas "centralaja" komisionka, par aptuveni 3000 rbl.,...skats bija iespaidigs,visa muzikas centra kopejais izmers bija,ka divdurvju drebju skapim...padomju laika protams...

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Bet pazaveries, kādu ceņņiku letiņš (? :D )  uzmetis par to smuko plastmasu, gandrīz vai x2 ebaya cenai. Var jau būt, ka neskan arī nemaz tik briesmīgi, tomēr cena kā jau ierasts LV - neadekvāta. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Izskatās jau protams pačotna

 

kas tieši tajās šausmās tev izskatās pačotna? lielāku dizaina fail grūti iedomāties

Link to comment
Share on other sites

Man bēniņos kā reiz divi tādi Sharpi mētājas. Viens no tiem bija pat ejošs. Klemmes nenopietnas, bet nu pats stipreklis basīja diezgan labi. Njā, tās kastes bildēs izskatās smukāk kā dzīvē..

Link to comment
Share on other sites

Viss komplekts kopa,manuprat,izskatas lieliski un gan jau skana(salidzinoshi)nav no tam sliktakajam...

post-92452-0-18662400-1379282953_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

izskatās pēc satriecoši draņķīga 90-to sākuma nedizaina, kas ar savu ārieni pārliecinoši signalizē, ka skaņas tur arī nebūs

Link to comment
Share on other sites

...viss nav tik slikti,ja atrod pareizo pielietojumu un novietojumu! Piem. biedra Sviestc garāžā :)

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Torņa piedāvātais komplekts ir gana pievilcīgs, it sevišķi ņemot vērā, ka būs sakoptā izskatā, bet tā ziema...

Protams nevajag jau šodien un tūlīt, bet tomēr.

Link to comment
Share on other sites

Vai ir tās cenas vērts?

Viss ir relatīvs.

 

Domāju, ka katrā gadījienā reāli jāklausās un saprātīgais kompromiss jāizštuko pašam, atkarībā no gaumes, prasībām un, galvenais- pieejamā budžeta.

Galu galā, STK takš arī sastāv no tiem pašiem tranzistoriem, tik kompakti "sapakotiem"... :beee:

 

Nevar akli klausīties visā, ko klārē forumu "korifeji"- fotoforumā tev autoritatīvi iestāstīs, ka bez filmas un ūber-gaišajiem fiksfokāļiem nav bildēšana, autoforumā pārliecinās, ka bez porša, ferrari & lambo nav braukšana, bet pulksteņu forumā- bez Rolekša & Co nav iespējama laika mērīšana. Visi takš alkst pēc garāka krāniņa   :yahoo:

 

Paliksi gribot...  :shok:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Huan Kaktus

@@Long John, tas viss, protams, ir tā, tak pērkot ebajā paklausīties iespējas nu galīgi nav :) Tāpēc ir vēlams jau laicīgi ievākt iznformāciju ar atsauksmēm par dzelzi, kuru gribi pirkt. Un pēc parametriem+atsauksmēm konkrētais fišers nu galīgi nav tā vērts, lai eksperimentētu ar 200+ EU naudiņām :)

Link to comment
Share on other sites

Jautāšu no otra gala, vai tik tā STK klātesamība nav 90% no tā laika aparātiem? Kā man kā lietotājam identificēt, kurā modelī STK ir iebūvēts, lai ar katru aparātu nebūtu jāsperas forumā?

Link to comment
Share on other sites

Jautāšu no otra gala, vai tik tā STK klātesamība nav 90% no tā laika aparātiem? Kā man kā lietotājam identificēt, kurā modelī STK ir iebūvēts, lai ar katru aparātu nebūtu jāsperas forumā?

 

 

Ne jau nu gluži visiem, bet gana daudziem "budžeta klases" aparātiem galā ir STK.  "Identificēt"  to var tikai "goglējot"- jāmeklē shēmas, bildes, spriedumus forumos.

 

Bet es jau rakstīju- labāk papriekš paklausies kautko uz vietas pieejamu, ar savu akustiku un reāli pārliecinies pats, vai tiešām tas velns ir tik melns, kā te mālē. :sorry:

 

Manām penža ausīm (un, galvenais- maciņam)  pilnīgi pietiek ar resīvera "Technics SA-TX30" mikrenēm (tās gan nav gluži STK) un man nav kauns to atzīt- katrs iztiek, kā var.  

Man ir aizdomas, ka dažam labam šeit arīdzan pietiek, bet publiski neatzīstas-  kauns no "korifeju" nopēluma. :yahoo:

 

Bet principā takš katram skaidrs- ja gribas ko reāli nopietnu- jākrāj naudiņa. Un diezgan nopietna naudiņa.   :beee:

Man bez audio ir vēl gana daudz interesantu lietu dzīvē, kam tērēt naudu. Bet maciņš ir tikai viens un ne visai biezs... :mda:

Tādēļ jāizvērtē prioritātes!

Labots - Long John
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet tā ziema...

 

Tā kā man tas ir hobijs, ne iztikas avots, tad neņemšu ļaunā, ja nesagaidīsi ŠO komplektu ;)



Par STK - ir viena problēma. STK hibrīdos tolaik nebija iemācījušies uztaisīt adekvātus PNP gala tranzistorus, un jaudas pakāpe tur 99% gadījuma sanāk kvazikomplementāra uz diviem, retāk 4 NPN tranzistoriem, kas , saprotams, nav košers. Protams, ka tas viss skan ne sliktāk par kādu RRR UKU-020 vai pat 101. Cita problēma ir apstāklī, ka oriģinālās Panasonic/SANYO STK mikrenes ir vai nu sen beigušās, vai "new old stock" turētāji prasa līdz 50, pat 70 EUR . Savukārt eBajā un pat Lemonā/Argusā pieejamās lielākoties ir ķīniešu pakaļdarinājumi, kas kaut cik strādā līdz pirmajam "skaļāk" uzgriezienam. Tā ka ar šādiem izstrādājumiem problēmu ir vairāk, kā prieka. Protams, ja aparāts paredzēts plauktam, ka tik smuki izskatās, tad STK ar nav ne vainas.

 

Par to tak internātos jau daudz un dikti runāts:

http://www.avsforum.com/t/332230/stk-chips-the-inside-story

Link to comment
Share on other sites

Stāsts diezgan biedējošs. Tātad STK izslēdzu kā potenciālo sava sapņu komplekta komponenti. Vai ar savu budžetu varu cerēt uz aparātu bez STK? Vai Torņa Technics komplektā ir cits risinājums?

Šonedēļ aizstaigāšu līdz kopeikinam, lai pietuvotos realitātei.

Ka tik man šis viss nebeidzas ar atkārtotu estonia 010 iegādi... :)

Link to comment
Share on other sites

Internets (audiokarma, hi-fi.de, thevintageknob etc resursi), bildes, to gadu prospekti, servisa manuāļi, shēmu studēšana. Tad var iepirkt labu vintage aparātu. Piemēram, Kenwood izcēlās ar dažādu eksotisku tranzistoru (Darlingtoni no unobtainium , proprietārie Kenwood STK) pielietošanu. Aparāti labi, bet neremontējami. Tajā ziņā Luxmanos var droši likt jaunos Semelab, parametri pat uzlabojas..

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tā, nedēļa diezgan aktīva. Biju pie Kopeikiniem un apskatījos piedāvājumu klātienē. Viņi vairāk fokusējas uz 70to gadu beigu tehniku, kā jau iepriekš te tika minēts, uzsvaru liekot uz vizuālo. Ir viņiem arī viens JVC komplekts - pastūzis, tuners un kasetnieks, kas atbilst manām prasībām. Pieslēdzām pastūzi pie plaukta akustikas un es teiktu, ka rezultāts mani apmierināja, ņemot vērā, ka tas JVC nav tas labākais variants. Kas ir interesanti, viņi dod 6 mēnešu garantiju, lai entuziasti justos droši, bet tajā pašā laikā bija redzams, ka kasetniekam rullītis nav nomainīts, kloķi gan nečarkstēja.

Link to comment
Share on other sites

man ar biedra Ivo palīdzību ienācās šāds verķis (skat bildi) . labāks par manu tehnics rādžiņu. Tas grozāmais kloķis tāds smagnējs ar inerci tipa kā no metāla grozītos atšķirībā no tehnica nav plastmasīgums un vieglums. Priekša ar no alumīnija. Patīk , ka var dimmerēt ekrānu + novākt visu lieko, ka paliek tikai RDS info. Mīnuss - nav pults (un nav pat paredzēta, tā ka universālā neglābj). Un 2x beizāks kā tehnics, tagad jāštuko kur lai jamo liek. Un skan labāk par resīveru un tehnics stand alone rādžu, kurš ir zemākas kategorijas.

 

DSC00425.sized.jpg?1380218603

Link to comment
Share on other sites

Uz šodienu ir skaidrs, ka pirkumu izdarīšu tepat LV, lai preci būtu iespējams arī paklausīties dabā, jo kā rāda pieredze ar paralēlo topiku par akustiku izvēli, nekādi apraksti īsti nelīdz, jo ir jāredz un jādzird, jo atšķirības ir būtiskas pat starp vienas svara kategorijas pārstāvjiem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Konstatators

LaPasvakaras!

 

Klejojot pa ārzemju internetiem uzdūros viena traka vintage fanāta blogam. Nu šitas vācieC ir nopietni pavilcies uz veco tehniku, aparāti absolūti lielākā daļa gandrīz vai mint condišen, nezinu vai tādi jau dabūti vai atjaunoti. Tādi agregāti tur figurē, par kuriem pat gogļe spītīgi klusē, visu veidu reši, pastūži, visādi spektra analizatori u.t.t... Cik pēc bildēm var spriest, šamējie kādu laiku uzkavējas pie šamā apartamentos un tad dod vietu nākamajiem. BTW interjeri, tai skaitā autora, arī izskatās iekārtoti jaukā mid-century modernisma stilā. Nu kā iekāpt 60ajos & 70ajos, es jums sak' :)

 

Spaidiet, priecājieties. Tiem, kam tas nav nekas jauns, arī novēlu jauku vakaru! :)

 

http://audioklassiks.tumblr.com/archive

 

tumblr_mo1mccjzAv1ryyu8qo1_500.jpg

 

tumblr_mcae2oxz5i1ryyu8qo1_500.jpg

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Nu ko, beidzot prieka pilna seja!

Iegādājos komplektu AKAI AM2450 + AT2450 + GXC-706D. Versija ar tumši brūno paneli un melnajām pogām - viss no metāla. Nezinu, ko cilvēki var darīt vai arī nedarīt ar aparatūru 35 gadus, bet izskatās kā vakar izpakota no kastēm. Šī ir versija ar rokturiem pie priekšējā paneļa un aparāti skrūvējas speciālā galdiņā/statīvā (ietilpst komplektā).

Par skaņu - skaņa laba, pagaidām darbina S90F. Noteikti labāka par Pioneer VSX-821 resīveri un nav sliktāka par Y-101, Y7111 RRR ražojumiem. - atbilst manām ekspektācijām par šāda veida tehniku.

Viss darbojas nevainojami bez sprakškiem un citām vecuma vainām. Deka funkcionē un "nevelk", bet siksnas būs jāmaina, jo beidzoties kasetei buksē un nenostrādā autostops.

Link to comment
Share on other sites

Tufjord

 

 

un nav sliktāka par Y-101, Y7111 RRR ražojumiem
O,jā nu gan etlons.

 

aparatūru 35 gadus, bet izskatās kā vakar izpakota no kastēm
Iemet kādu bildi,lai citiem biedriem arī prieks :) .Ja nav noslēpums,cik sanāca tēriņš?
Link to comment
Share on other sites

Vai tad tai brūnajai statnei nebija jāmazgā slēdži un poči? - man jau sajuka, ko tajā pagrabā kurš kad klausījās? Lai nu kā, man to gadu tehnika izsauc estētiskas sajūtas, bet lietoju es stipri jaunāku :) Bedrūmam gan man ir viens sets arī, bet bez oriģinālā statņa un Lielajiem Rokturiem...

 

post-81709-0-45318200-1400191682_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tas tiesa, ka tembra un balansa regulātori bija jāiztīra, lai novērstu minimālu sprakšķi, bet lietpratējam tas prasīja 30 min un tagad viss ir uz tip top. Visas pārējās pogas un regulatori visiem trijiem aparātiem darbojas nevainojami. Vizuālais pārsteidz, jo vienīgais, kas bija jānotīra, bija neliela putekļu kārta. Plastmasas detaļām - vu rādītājiem, tunera skalas plastmasai utt nav pat mazās švīkas, kurām tur būtu jābūt kaut vai pēc 35 gadu rūpīgas slaucīšanas ar putekļu lupatu. Patīk, ka viss ir no metāla, tajā skaitā melnās pogas, kas ir krāsots metāls.

 

Tagad atliek vien iegūt īpašumā AKAI AP 306/307 turntable tumšajā versijā.

 

Foto sekos.

Labots - kurmis
Link to comment
Share on other sites

Long John

Cipars gan ir bišku paliels, taču nebūt nav nesaprātīgs.  Ja netici- pameklē minētajā linkā vēl vienu Akai AP-306/307. Ja nav liela izvēle (piedāvājums), cena dabistiski aug (elementāra tirgus ekonomika). Vecie labie aparāti dabīgā veidā "izmirst" un to cena ar laiku tikai pieaugs.

 

Diemžēl, labu vinilatskaņotāju cenas Ebay  ir cēlušās un nopirkt tur labu aparātu darba kārtībā pa minēto cenu (+ vēl sūtīšana uz LV) būs visai problemātiski. Plus vēl diezgan liels risks saņemt neejošu vai sūtot sadauzītu verķi... :sorry:   .

 

Atliek vienīgi cerēt, ka kādreiz paveiksies ar kādu naivu vietējo lietotāju, kas neorientējas cenās un atdos pa sviestmaizi, jebšu iekūlies akūtās naudas vai kādu abstinenču grūtībās... :yahoo:  

 

Taču modelis ir visai rets un tāda "cūcene" zem liela jautājuma... :resent:

 

P.S. Kamdēļ gribi tieši 306/307 modeli- manuprāt, tas ir retāks.?

Man kādreiz bija Akai AP-206- gana smuks un kvalitatīvs:

 

  http://foto1.inbox.lv/janisf/Audio-dazhaadi/Akai-AP-206C-am.jpg

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

nnoname

70 eur par sakarīgu vintāžas grozgaldiņu un normālā stāvoklī? vēlu veiksmi

drīzāk ieteiktu koncentrēt savus izdevumus uz jēdzīgām skandām, s90 jebkurā to inkarnācijā tādas nav, šo to ar pacietību var noķert pat šepat esesā

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...