Jump to content

Fetišs uz tehniku jeb tehnosektanti


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Cik novērojis, tad atsevišķās sadaļās ik pa laikam iznirst cilvēki, kuri ir ne lieto, pērk atsevišķus tehnikas izstrādājumus, bet arī piešķir tiem maģiskas spējas. Piemēri:

- vinila cienītāji. Diez vai tur ir kāda ūberkvalitāte, kā to cilvēki mālē.

- apple fani. Tā arī daudziem kļuvusi  par reliģiju ignorējot visus trūkumus.

- audio tehnikas fanāti. Tur diskusijas jau brīžam notiek bērnudārza līmenī, kur nevienam nav taisnība. 

- sat fanāti. Tā vien liekas, ka nekur citur nav kvalitatīvāks saturs pieejams un pārliecinās visus pārējos par pretējo.

- atkarīgie no viedtālruņiem. Ir tāds grupējums, kam nepārtraukti vajag jaunas trubas, nepārtraukti par to vārās. 

- velo fani. Te arī iz izteikti jūtams, ka obligāti veļukam jāmaksā ne mazāk pa 500Ls, citādi uz ceļa rādīties nevar. Kaut kā motociklistu un baikeru starpā šādus ārprātus nedzirdu.

- foto fani, kur bez Canon 5D vispār nevar iet neko bildēt. 

- geimeru fanāti, kuri kā sadeguši ņemās ap jaunākām videokartēm

 

Vai man tikai liekas, ka viņi ir sazombēti, apmāti, jeb arī tās ir kaut kādas modernās kultūras izpausmes? 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    16

  • vvv

    15

  • JDat

    15

  • RudeWolf

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Mezavecis
(labots)

Reklāma ir reklāma, bet kas liek cilvēkam ar putām uz lūpām ārdīties pa forumiem un pārliecināt citus, ka vot vajag pašu krutāko tehniku un bez 1000Ls nekāds muzons istabā neskanēs?

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

jā vajag. tas jau attiecas uz visām jomām. vajag BMW, vajag rolex, vajag canon, vajag copei spoli shimano stella pa 300 ls. visu vajag. tikai viss uzreiz nesanāk. man sanāk tikai copei, foto un audio. pārējais ir vecs un lēts :D

 

un blondīni ar silikonu un D&G :D

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

un kāds vēl, lai pamuld, ka valstī ir krīze, ka nav ko ēst... 

Link to comment
Share on other sites

tiem kuri strādā - krīze nav. vienkārši liela daļa neko darīt negrib...un vienalga par lielu vai mazu piķi.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Par velo:

 

Ir man vienai draudzenei, ritenis (Merida laikam). Pirkts zem 200, bet braukšana ar to ir zašibis. Ērts, labs un komfortabs arī garajiem braucieniem (4dienniekiem). Tākā labai mantai nav obligāti jāmaksā daudz!

Labots - viesturs0711
Link to comment
Share on other sites

Par to, ka cilvēki padziļināti interesējās un kož Apple, Mobile, SAT, foto tehniku tas ir tikai apsveicami, jo kāpēc, lai neinteresētos un neuzzinātu, ko jaunu, ja tas ir iespējams. Tās ir jomas, kur visu laiku ir kaut, kas cilvēkam laikam interesants un jauns. Tāpēc visi par to runā un cepjas. Taču viss tas pārējais kā velo zem 500 ls nav braucams un video spēļu geimeri, tā ir vienkārši krāna garināšana, jo arī velo pa 100 ls ripo uz priekšu un video karšu apgreidi ir tikai sports un iegribas, jo kāpēc, lai nenopirktu xbox vai ps3 un spēlēt entos gadus bez jebkādām problēmām. Par audio nevaru spriest, jo diezin vai mani spēs raustīt skaņa, kas nāk no 300 ls vērtām 4.1 tumbiņām vai lētā gala logitech 4.1 tumbām. Protams atšķirība būs, bet ne jau tāda, lai par to maksāto n-simtus latu.
P.S Un ja nauda nav problēma tad nav vērts taupīt. Ja pērc tad pērc. Kā jau IVO teica, dzīvojam vienreiz.

Labots - *M3
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Tas taču ir labi, ja cilvēki ar tādām lietām nodarbojas, ne vis ar kaut kādām muļķībām.

Slikti ir tad, ja to paceļ reliģijas līmenī.

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Nu kāds visu šo cirku vada. Es ieteiktu mazāk skatīt TV, jeb vispār neskatīt.

Link to comment
Share on other sites

Tipiska rietumu patērētāja attieksme, jo lopiņš ir pārāk pasīvs, lai filtrētu informāciju - to viņa vietā dara reklāmas.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Es saprotu, ka ir normāli izvēlēties normālu tehniku. Pats arī lietoju aipadu (nākamo sēriju nevajadzēs), bet man nav tieksme skriet apkārt un reklamēt, kā vienīgo un labāko aparātu šajā klasē un PC vietā makbuku vispār nav pat teorētiska vajadzība pirkt un lietot. Arī ziepjtrauka vietā lietoju spoguleni, bet tā ir tālu no krutākajām un modernākajām kamerām. Arī klausoties muzonu uz parastām RRR tumbām un resīvera vai Sony viduvējām ausīm neparādās vēlme skriet meklēt kaut ko krutu. To visu var attiecināt vēl virkni tehnikas, kas man ir mājās un ko es lietoju. Ā, un veļuks ar kaut kāds vecs un smags.  

 

Pēc visa šī te spriežot nevienā jomā nav izteikta vēlme tiekties pēc maksimuma un vēl vairāk bāzties virsū cilvēkiem (IronMan ar savām videokartēm) un barot savu halvu. 

 

Es absolūti nerunāju te par nodarbošanos ar lietām, kas ir hobijs vai profesija, bet par to, ka šīs pašas lietas tiek ieteiktas iesācējiem, kam vispār neko tādu nevajag un nevajadzēs (Canon 5D iesācējam vai MarisO ar MacBook Air).  

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ēst nav ko tiem, kas ir pārāk debīli vai slinki (vai abi kopā) lai iegūtu normālu izglītību un atrastu sakarīgu darbu. Un krīze te vispār ņe pri čom. Savukārt tie, kam pēc pamatvajadzību apmierināšanas (atceramies Maslova piramīdu) paliek pāri naudiņš, tērē to atbilstoši savām interesēm. Un kas tur slikts?

Diemžēl ēst arī nav tiem, kas uz krīta mūžigi iepērk jaunāko tehniku, bembi

 

pēc principa o kaimiņš mašīnu pamainīja - man vajag krutāku!

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Nu varbūt, ka vienā no šīm "sektām" es ietilpstu. Tas, ko es esmu sapratis - dzīve ir pārāk īsa, lai ķēpātos ar viduvējībām. Man ir hobijs, es saprotu, ka tas nav hobijs ikvienam, jo gluži vienkārši dažādiem cilvēkiem patīk dažādas lietas. Es iebilstu tad, kad cilvēki mana interešu lauka sakarā sāk lietot absolūtus terminus - vislabākais utt. Tāpat arī, ja sāk gvelzt muļķības, vērtēt lietas bez kvalitatīva atskaites punkta...

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Nu bet spriežot pēc rakstītā, tofika iesācējam ir viene, bet liels fetišs - latvietis praktiskais, aka. latvietis kapeiku pi--ējs. Lielīgs par to, ka gudrāks par citiem, un nekad nemaksā to dižo naudu. Principā lieto tikai lētāko. Kaut patiesībā nav jau ko maksāt, un nekad arī nav dzirdējis kā kaut kas skan, redzējis kā rāda, lietojis kādu no pieminētajām mantām, utt. Un tad nu ārstējam savus kompleksus un citus ar to, ka es esmu prātīgs, un citiem būs tādiem būt. Pats sev liela autoritāte, un ar to jūtas kruts. Bet nu lai jau tā būtu. Tikai varbūt ļausim katram izvēlēties pašam, un nemācīsim citus. Kā saka - pie HP ar savu printeri neiet.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

@@audio_spoks,Esmu dzirdējis kā skan labi, esmu dzirdējis un salīdzinājis.  Visa šī sakarā rodas jautājums, kāpēc to man vai kādam citam vajag, ja tev tā liekas? Vai tāpēc esmu dumjāks, ka nepērku to, ko man patiesībā nevajag? Vai tāpēc man jājūtās kompleksainam, ka kādam sviestā sagājušam fanātam vajag visu to labāko un visiem pārējiem jāseko viņa padomiem?

 

Cepiens par to, ka bars šejienes guru nespēj nolaisties no mākoņiem un tiešām izvērtēt objektīvi galalietotāju vajadzības. Man vienkārši riebjas skatīties audiosadaļā, jo tur pretī bars ar murmuļiem, kas lietotājam parastajam sāk skaidrot par visādām līknēm un vēl savā starpā strīdēties. Un katru reizi viens vienīgs balagāns sanāk.

 

Parādiet man normālu veselīgu audio topiku? Tāda nav.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Vajadzētu tomēr atšķirt, kas īsti ir dārgas tehnikas vienības iegādes iemesls- vai tas, ka tā ir kvalitatīva, vai tādēļ, ka kaimiņam ir, man nav.

 

Motociklistu aprindās jau ir tas pats- katram taču savs braucamais vislabākais. Tā jau arī panesas- no čoperistiem smiltis birst, baikeri katru sezonu jauni, trases braucēji plāta rokas par ielas braucējiem. Bet par ķīniešu mototehniku visi ņirgājas :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

AndrisBB

vainu sini vai cita foruma es izlasiju tadu domugraudu, ka :

cilveki LV ir mazliet "izbadejusies" un muzigi naudas trukuma, bet loti ljoti gribas ar kko izcelties uz citu fona. Lielai majai nesanak, bet tomer kadam sanak dargai masinai. kads cits varbut var "izspiest" pedejo IPhonu, tas nekas ka jastrada gandriz 2 menesus, lai pie tada tiktu, bet vinjam ir "labakais". Nu tad ari ar putam uz luupam jaaizstav savs mulkjigais pirkums. Pirkums varbut nebutu mulkjigs, ja to varetu ta pa istam atlauties, bet nevis pus algu katru menesi atskaitit lizingam.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

martinno

Katram ir savi putni - vienam tehnika, citam autiņi, citam šmotkas, u.t.t. Un, ja tā nav, tad jautājums - a nah tad vispār dzīvot, ja nav nekas tāds, kas Tevi pastiprināti interesē?!

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

DAFUQ, viena lieta ir pirkt šmotkas un lietot, cita stāstīt citiem, ka tās šmotkas ir pašas labākās. Kā reiz forumā vajadzētu būt vispusīgam viedoklim, ja reiz esi audio, foto vai velo fanāts. 

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Objektīva viedokļa nav un nekad arī nebūs. Jo vēl nevienam pasaulē nav izdevies izveidot kaut nedaudz objektīvu un vispusēju testu metodiku. Praktiski nevienā jomā tādas nav. Ja pie manis atnāk klients un saka, ka vajag audio sistēmu, es viņam atļauju paklausīties piecas, sešas vai vairāk kombinācijas. Un viņš nopērk to, kura viņam patīk. Nevis man. Jo klausīsies jau viņš. Ja viņš vēlas nevis klausīties, bet mērīt līknes, viņš var darīt arī to. Un nav vērts par to satraukties. Smieklīgi jau ir, ka par skaņu un līknēm runā cilvēki, kuri klausā sakompresētu bumsī un tucc, un nekad nav bijuši nevienā klasiskās mūzikas koncertā. Kuri pat nezina kā skan reāla vijole, vai lielās bungas. Bet tā ir viņu sāpe un viņu nauda. Un man tāpat kā Audio Note guru Pīteram Kvortrupam ir pie kājas kādas ir līknes. Jo es klausos ar ausīm, nevis skatos līknes. Un ja kādam nepatīk, viņš netiek aicināts ciemos. Mana mūzika, mani dzelži. Un tā manuprāt visās jomās. Nav ko cepties. Cilvēks mācās tikai no savām kļūdām. Un kā vēsta Merfija likums - vislabāk citiem tu māci to, ko pašam derētu pamācīties. Ja kas, tad attiecas arī uz mani. :D

Labots - audio_spoks
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

@@audio_spoks,

Ja nevar objektīvi kaut ko ieteikt, tad specam ir jābūt spējai objektīvi pateikt, vai lietotājs grib grabināmo priekš kojām, vai muzonam klasiskās mūzikas baudīšanai. Pašlaik es to neredzu.

Vēl viena problēma, ka visi vienas jomas speci dzīvo savā pasaulē un katrs maļ savu maļāmo, kas rezultējas ar bardaku. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Mans uzskata tā, ka savas jomas fanātus mirstīgajiem cilvēkiem nekad nevajadzētu īsti ņemt par pilnu, loģiski, ka cilvēks, kas pērk augsto plauktu (Bentley) uzskata,  ka tas ir pats labākais. Tās ir viņa tiesības, neviens neko nepārmet līdz brīdim, kamēr viņš pats sāk aģitēt citiem, ka nekas lētāks vienkārši nav uzskatāms par (auto)...

Iekavu vietā lieciet jebkuru savu tehnikas vienību. Ideja nemainās.

 

Es Mežaveča domu saprotu. Reizēm tas atsevišķu purnu snobisms pamatīgi krīt uz nerviem, iz sērijas es te nokāpu no augstā plaukta un pagodināju jūs ar savu klātbūtni. Aizveriet mutes,  jūs neko nejēdzat, tagad es runāšu... Un nepietiek ar to, ka pilnīgi lauki tiek izsmieti no panckām, OK, bet pat salīdzinoši normālas cenu kategorijas tofikos tāpat vajag iesprausties un pastaipīt garāku, a man, a es...

 

Nē, nu davaj, jūkat prātā savu īpašo putnu pēc, tik nemāciet tos, kas iztiek ar vidējo plauktu visās jomās. Toties viss ir puslīdz līmenī, nevis sausa maize pusdienās, kurpes caurām zolēm, bet ka tik Bentlijs pie durvīm (9. stāvu blokmājai Purčikā)...

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

vinila cienītāji. Diez vai tur ir kāda ūberkvalitāte, kā to cilvēki mālē

šis nav korekti, jo vēsture ir apliecinājusi, ka nekas nav ilgdzīvojošāks par "analogo" atmiņas nesēju.

par pārējo - mūsdienās "digitālais" jau  ir ļoti labā kvalitātē, vienīgā nelaime - šausmīgi "sterils"

Link to comment
Share on other sites

Skandainais:atslābsti, uztin kāsi un ievelc dūmu labi dziļi :) neaizmirsti izpūst un atkārtot pāris reizes.

Link to comment
Share on other sites

@@maurs <= vēl viens čaks noriss.

 

Par ko cepiens? Es zinu. Tas nav tikai parādīt ka man ir jaunākā rotaļlieta un mana ir vislabākā. Te ir vēl viena problēma: Pārādīt ka es ZINU un saportu. Tā problēma neattiecas tikai uz tiem, kuriem kaut kas ir. Teorētiski spriedelēm un gidri stāsti māk daudz lielāks skaits zābaku (boot foruma biedru). Es arī neesmu izņemums. Ar to tad arī jācīnās. Ir arī cita problēma: neko nesaportu, ielieku kaut kur pagrābtus linkus, tālāk palīdziet man to visu sagremot. Pasakiet, kas ir labs, kas ir slikts, kas ar ko savietojas, jo ES negribu par to domāt un manā vietā to visu izdarīs citi zābaki. A zābakiem vajag tikai pašapliecināties. Audio sadaļa ir vienā vietā ne tikai tāpēc ka tur ir pilns ar gudrdčibrikiem, bet arī tāpēc ka duraki tiešām ir duraki un neko nejēdz. Piemēram, izrauj no googles pilnīgu šut produktu, kuru ķinietis pagrabā salipinājis un prasa: vai šis ir labs. Jautājumi par budžetu (iesakiet austiņas xxx LS vērtībā) ir linīgs dalbajobisms.

 

Ir viena ideja (laikam jāiemet citā sadaļa'un tofikā). pamēģināt uztaisīt apakšadaļu ar kvalitatīvu saturu. Ja kvalitatīvā saturā parādās šmuce, tad dzēst bez diskusijām, vai vismas drastiski izrediģēt. Tādā sadaļā jāpaliek tikai sausiem, bezpersoniskiem faktiem un viedokļiem. Bez emocijām, bez uzbraucieniem un offtopika. Pamēģinam? Varbūt kaut kas no tā visa arī sanāk.

 

Labi! Miers lai ir ar jums! Es eju gulēt.

Link to comment
Share on other sites

Partyman

Vispar socialo paradibu petnieks Skrandainis jau vienreiz veica shadu socialu petijumu :) es varu piebilst,ka cienu tadus cilvekus,kam ir par kadu jomu fanatiska aizraushanas un padzilinatas zinashanas par "savu"temu,un vienalga vai ta ir muzika,kino vai 18 gadsimta mode...
 

- vinila cienītāji. Diez vai tur ir kāda ūberkvalitāte, kā to cilvēki mālē.

pa shitadu forumu maisies un vel ne reizi neesi bijis pie kada paklausities vinylu?mazak raksti,bet vairak kusties,lai nebutu stulbi jautajumi jauzdod...

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Man šis forums patīk. Te ir interesanti, un ir diezgan demokrātiska vide. Tie, kas te savākušies, palielam visi ir tehnofīli. Nevajag pārmest cilvēkiem tieksmi uz labām lietām. Mēs taču visi sekojam jaunākajam jomās, kas mūs interesē. Bet viss jaunākais ir dārgs. Tāpēc, ka kādu jaunu lietu nevaru atļauties, tāpēc taču man nevar aizliegt par viņu lasīt, pētīt tās parametrus un galu galā, palasīt komentārus no kāda, kas savā fanātismā, pāri visām savām iespējām, to ir atļāvies nopirkt. Tiesa, ir visai dīvaina daža laba mūsu cilvēka rīcība, pirkt dārgu gadžetu, par kuru gadiem maksāt ne mazus ikmēneša maksājumus, bet ja viņam tā gribējās, ta lai viņš pērk. Un tāpat, lai viņš arī padalās ar iespaidiem forumā, te problēmas nav it nekādas. Fanāti dažādās jomās bijuši vienmēr, te arī neko neizlabosi. Ir gandrīz katram kāds hobijs, ja tas ir pār mēru, nav labi, bet arī tur nav ko šausmināties, cilvēkiem vienkārši ļoti visas tās lietas iet pie sirds, nu lai viņi priecājas. Apsaukāt tos par atkarīgiem, ar reliģiju pārņemtiem, sazombētiem utml., manuprāt nav pieklājīgi. Pasmīnēsim par viņiem pie sevis, ja liekas viņi mums dīvaini, bet lieki satraukties jau nu nevajadzētu gan. Un kaut kādu vienu "objektīvo" viedokli vai līmeni forumā negribētos, labāk, ja ir raibāka publika. Visi nekad nedomās vienādi, visi nekad nebūs vienādi gudri vai zinoši. Skrandainais, esi tu gudrs un zinošs, ir tavi komentāri interesanti un loģiski, bet tagad pateikt visiem pārējiem forumiešiem, lūk, te ir līmenis, te ir tā latiņa, zem tās nedrīkst. Nesanāks. Jārespektē arī pārējo līmenis. Nav nekādas vajadzības šo forumu taisīt par kaut ko stipri elitāru, parastam cilvēciņam nesasniedzamu. Pašam vislabāk patīk biedru atsaucība, ja gadās kāda problēma, var viegli uzjautāt un sagaidīt atbildi. Tas, man šķiet, ir lielākā vērtība forumam. Ja būs te tikai neliels pulciņš snobisku, ar sevi apmierinātu biedru, kas savā nodabā te palēnītēm tusēs, nebūs, vairs tik simpātiska šī vieta.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Problēma ir tajā, ka cilvēks ienāk pajautā par datora komplektāciju internetam un dokumentu rakstīšanai, kā arī vai ir iespējams par nelielā naudām apgreidot viņa C2D (sliktākajā gadijumā P4) kompi, bet dažs labs uzreiz kliedz - tev vajag Power Mac vai sliktākajā gadijumā i7 kopā ar GTX700to sēriju. Respektīvi viss pārējais sūkā.



 

 

- vinila cienītāji. Diez vai tur ir kāda ūberkvalitāte, kā to cilvēki mālē.

 

Par šo, daudz gan nav sanācis, bet kvalitāte ir labāka. Vai man to vajag ikdienā? Laikam jau nē, neesmu baigais audiofīls, lai gan mūziku dikti klausos. Tai pat laikā ir kādi, kam tomēr vajag. Ja cilvēkam ir daudz liekas naudas, lai jau tērē pēc saviem ieskatiem.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Esmu klausījies vinilu un neko TĀDU tur nesaklausīju, lai tagad skrietu pirkt aparātu par n-tajiem simtiem un meklēt retās plates. Drīzāk no tavas puses ir stulbi te bļaustīties pa forumu, ka visi pārējiem ir duraki, bet es lūk esmu rubīju fišku. Un cik tālu ar tāsu pieeju tiksi? Ir ļoti daudz cilvēku, kam tas vinils un visas tās audio padarīšanas pie kājas.

 

Nu skan mūzika, vēl jo labāk, ka to kāds uz ģitāras (uz visparastākās) vai klavierēm (sen neatskaņotām) spēlē, kad tik var dziedāt līdz, nevis sēdēt savā būcenī (tak vinilu nekur citur nevar klausīties - ne ceļā, ne autiņā utt.) un spiest kaut kādu nez kvalitāti no ieraksta, kuram nemaz nav augstākās kvalitātes, jo izpildītājs nemaz labāku nav uzražojis. Jūs te cepaties par ieraksta kvalitāti, bet es ar par to, ko kurš un cik saturiski kvalitatīvi ir izveidojis. Dažkārt pat uz mobilā telefona unikāls skaņdarbs ir patīkamāks nekā izrakts mūsdienu izreklamēts un producēts brīnumdarbs.

 

 

pa shitadu forumu maisies un vel ne reizi neesi bijis pie kada paklausities vinylu?mazak raksti,bet vairak kusties,lai nebutu stulbi jautajumi jauzdod...


Un tad? Lai dzīvo analogs savu dzīvi. Laukos arī mētājās kaste ar kasetēm - lieliski, dzīvs analogs. Vai viņu klausīšos jebkad - nē? Nesen digitalizēju vienu 45 gadus vecu ģimenes ierakstu. Kļuva sliktāks?  

 

 

šis nav korekti, jo vēsture ir apliecinājusi, ka nekas nav ilgdzīvojošāks par "analogo" atmiņas nesēju.
 

Tu laikam arī nesaprati, ko es cenšos pateikt. Te ir daudzi speciālisti savā jomā un tas ir apsveicami. Problēma sākas tur, kad šie speci sāk savā starpā plēsties tēmā "tumbas priekš kojām" par nez kādām kvalitātēm. Ar tēmās par sekretāres datoru sāk salīdzināt videokaršu parametrus un velns sazin kādus raksturlielumus. Kas tas par līmeni?  Augstākā pilotāža? Es to saucu par bardaku.

 

 

, bet tagad pateikt visiem pārējiem forumiešiem, lūk, te ir līmenis, te ir tā latiņa, zem tās nedrīkst. Nesanāks. Jārespektē arī pārējo līmenis.
 

Bet vai ir normāli skriet un bļaustīties pa forumiem un visās iespējamās vietās ieteikt pirkt makbuku kā to dara viens biedrs? Turklāt tas tiek darīts neiedziļinoties tajā, ko cilvēks patiesībā vēlās. Ja speciālists aizbāzis ausis ar sūnām, vai viņš varēs ieteikt labāko variantu?

 

Reliģiju jeb apmātību pieminu tāpēc, ka taisni šī cilvēku grupa ar putām uz lūpām skrien pie cilvēkiem mēģinot pārliecināt par savas ticības pareizību. Arī līdzība saskatāma  tiem, kas veido piramīdu "biznesu" un katru vietu piekakā ar savu standarta maļamo tekstu, ko pirms tam kāds cits ir piestāstījis. Ja kāds nopērk vinilu vai bentliju, objektīvi pastāsta, kas labs, kas slikts, viss ok, bet ja nāk te un brauc virsū citādi domājošiem, vot tu dumjš tāds, ko tu te atļaujies iebilst, tad viennozīmīgi tā ir kaut kādā mērā reliģiska izpausmes forma.

 

 

Apsaukāt tos par atkarīgiem, ar reliģiju pārņemtiem, sazombētiem utml., manuprāt nav pieklājīgi.
  Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Āj, nu atkal tiek jaukts vinils un kvalitāte... Tak bija intervija ar Lielo Audiopirātu, kurš skaidri un gaiši pateica - plašu galvenais pluss ir fiziskā lietošanas pieredze! Lielas bildes uz vāciņa, smagā melnā pankūka, adatas uzlikšanas pirmais sprakšķis un tad sekojošā mūzika... Nu ir man padsmit plates, bet es nekad mūžā nebūšu tas, kurš teiks, ka tās ir kvalitatīvākas par 16/44 un 24/96 failiem. Lai no digitālā nesēja dabūtu kvalitāti ir nepieciešama gluži triviāla piepūle. Lai no plates dabūtu audio kvalitāti, kas līdzīga 100 latu DAC'am...

Link to comment
Share on other sites

Nav problēmu ,ja cilvēks nopērk kārtīgu džīpu un brauc katru svētdienu pa mežiem medībās.Tā ir manta,kuru viņam vajag. Problēmas ir tad, ja ar to džipu katru dienu braukā pa pilsētas centru  un pa dubļiem nebrauc vispar,jo tad tak autiņš sasmērēsies. Vai no audio lietām, stāv mājā cilvēkam skaņuplašu atskaņotājs un protams viesu priekšā notiek zīmēšanās ar to, jo skaņa tak baigi krutā. Tai pat laikā ikdienā tiek klausīta MP3 muzika uz plastmasas datortumbiņām. Gan jau daudzus piemērus jūs katrs varat atrast savu paziņu vidū, kad tiek nopirkta manta,kura patiesībā cilvēkam nav vajadzīga, bet nu "statuss" neļauj piemēram mājā turēt Samsung televizoru, obligati jābūt Sony.

Link to comment
Share on other sites

 

 

un kam tā ilgdzīvošana vajadzīga? nu apmēram nevienam

Te atkal pretējā galējība - ja nevajag man, tātad nevajag nevienam...



 

 

pateikt visiem pārējiem forumiešiem, lūk, te ir līmenis, te ir tā latiņa, zem tās nedrīkst.

Man gan vairāk izklausījās pēc " lūk, te ir līmenis, te ir tā latiņa, VIRS tās nedrīkst"



 

 

Esmu klausījies vinilu un neko TĀDU tur nesaklausīju, lai tagad skrietu pirkt aparātu par n-tajiem simtiem un meklēt retās plates.

Ne jau par to ir stāsts. Stāsts ir par to, ka, piemēram, 1975. gadā izdotu plati man ir iespēja klausīties TIEŠI TĀDU, kā izpildītājs viņu ir iecerējis un tolaik izdevis, nevis tagadējo digitalizēto, remāsterēto un citādi "uzlaboto" versiju.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Audio fīliem, pirms sākt diskutēt, vajadzētu uzrādīt savu ausu jūtības/frekveņču raksturlīkni, tad reāli var novērtēt ko tas var dzirdēt, ko sajust un ko no pirksta izzīst.

Link to comment
Share on other sites

Lielākā cilvēku problēma ir tā, ka dzīvo pāri saviem līdzekļiem.. otra problēma ir tā, ka savu subjektīvo viedokli uzskata par pašu objektīvāko.

 

Es, personīgi, iegādājos tās liekas, kuras man ir vajadzīgas un kuras varu atļauties. Un pirms pirkuma tomēr padomāju vai man patiešām tas ir vajadzīgs. Pašam mājās joprojām ir 11 gadus vecs centrs, kura skaņa mani joprojām apmierina.. vidējs Samsung led tv 32".. 200ls vērts Samsung ledusskapis... 9 gadīga LG veļasmašīna un vēl dažas lietas.. kuras pilda savu funkciju un pilda to labi. Ak jā.. un nesen savu 5 gadus veco Nokia E51 nomainīju uz Lumia 520 :D

Labots - CAP
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Ausis ir tikai neliela daļa no visas bildes. Vissarežģītākie procesi notiek smadzenēs. Un frekvenču līkne ir triviāls raksturlielums.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Reliģiju jeb apmātību pieminu tāpēc, ka taisni šī cilvēku grupa ar putām uz lūpām skrien pie cilvēkiem mēģinot pārliecināt par savas ticības pareizību.

Tev, Skrandainais, citu apmātību var piesiet. Tev ir mānija ar putām uz lūpām tos ticīgos un zombētos par visu varu nolikt pie vietas. Vēl jāpavērtē, kas ir vairāk traucējoši, ja kāds ticīgais sludina savu apple vai videokarti, vai ja Skrandainais noplosās tam ticīgam bāžot muti ciet.

Link to comment
Share on other sites

 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...