Jump to content

Parādu piedziņa par neapmaksāto rēķinu!


kaut_kaads
 Share

Recommended Posts

Guest wersa

Būtu OK, ka algas utt arī varētu saņemt priekšapmaksā. Mazais cilvēks vienmēr paliek muļķī - saņem pēcmaksā, bet pašam iesaka priekšapmaksu.

Vairāki sīkie uzņēmumi tāpēc izvēlas preci pārdot paši, arī sūtīt uz ārzemēm. Negrib gaidīt, kamēr kaksimi utt lielie par piegādāto samaksās pēc realizācijas. Mazums, ja vēl iekavēs...

 

Nekas, runā, ka provideri un mob pak sniedzēji centīsies kavētāju sarakstus kopā veidot ( ne tikai LV), kur nemaksātāji iekšā. Kā atnāk pie nākamā sniedzēja, tā viņš par parādu otram jau zina.



Vajag apzinīgāk. Bankā, piemēram, kad atnāk kredītlimitu palielināt vai kredītu paprasīt, skatās pagātni - tip, katru nokavētu dienu ( gadījumu) viņi par visu klienta apkalpošanas stāžu konkrētā bankā var atrast 5 min laikā.

Tas, cik kārtīgi un laicīgi  maksā ne mazāk svarīgi kā ķīlas lielums un izpeļņa. Pazīstu čali, kam it kā laba izpeļņa, dzīvoklis pieder, hipo nav. Regulāri kavēja par kredītkarti maksājumus. Automāts nebija uzlikts. Samasāja, bet limitu viņam neceļ, prasa drošības depozītu ielikt vai atsevišķu līgumu par nekustekli noslēgt ( lai ātrāk noņemtu, ja nemaksā laicīgi).

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Man ir savādāk - ne vienmēr iespējams aprēķināt 100% izmaksas, pārāk daudz kas atkarīgs no blakus apstākļiem - reljefa, gruntsūdeņiem un tās sastāva, laikapstākļiem utml.
Avansu gan prasu praktiski vienmēr un to jau arī samaksā, savādāk nemaz nesāku projektu gatavot. Problēmas sākas parasti tad, kad darbs pāri pusei, vai atlicis pēdējais bankas pārskaitījums :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un kaa es varu uzzinaat vai tas paraads ir atdots piedzinjas kompaanijai?

 

Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu tev ir tiesības

 

"

15.pants.
(1) Papildus šā likuma 8. un 9.pantā minētajām tiesībām datu subjektam ir tiesības iegūt visu informāciju, kas par viņu savākta jebkurā personas datu apstrādes sistēmā, ja vien šo informāciju izpaust nav aizliegts ar likumu nacionālās drošības, aizsardzības un krimināltiesību jomā, kā arī nolūkā nodrošināt valsts finanšu intereses nodokļu lietās vai finanšu tirgus dalībnieku uzraudzību un makroekonomisko analīzi.

(2) Datu subjektam ir tiesības iegūt informāciju par tām fiziskajām vai juridiskajām personām, kuras noteiktā laikposmā no pārziņa ir saņēmušas informāciju par šo datu subjektu. Datu subjektam sniedzamajā informācijā aizliegts iekļaut valsts institūcijas, kuras ir kriminālprocesa virzītāji, operatīvās darbības subjekti, vai citas institūcijas, par kurām likums aizliedz šādas ziņas izpaust.

(3) Datu subjektam ir tiesības pieprasīt arī šādu informāciju:

  1. pārziņa nosaukums vai vārds un uzvārds, kā arī adrese;
  2. personas datu apstrādes mērķis, apjoms un veids;
  3. datums, kad datu subjekta personas datos pēdējo reizi izdarīti labojumi, dati dzēsti vai bloķēti;
  4. personas datu ieguves avots, ja vien likums neaizliedz šīs ziņas izpaust;
  5. automatizētās apstrādes sistēmās izmantotās apstrādes metodes, par kuru piemērošanu tiek pieņemti individuāli automatizēti lēmumi.

(4) Datu subjektam ir tiesības mēneša laikā no attiecīga pieprasījuma iesniegšanas dienas (ne biežāk kā divas reizes gadā) bez maksas saņemt rakstveidā šajā pantā minēto informāciju."

 

Ej pie parādu piedzinēja ar iesniegumu un saņemsi visu sīku informāciju kas un kā.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un kaa es varu uzzinaat vai tas paraads ir atdots piedzinjas kompaanijai?
 

pietiek ar maksājuma uzdevumu kompānijai kam parāds.

Link to comment
Share on other sites

Livingston

 

 

Tur jau tā lieta, ka advokāti viks tās prāvas gadiem, man tam nav ne laika, ne pacietības, labāk nomainu klientūru, jo no kļūdām cilvēki mācās, vismaz es.

 

Juristi arī nestrādā par velti - ja redzēs, ka lieta var aiziet līdz tiesai, nāksies parēķināt, kas ir lētāk, samaksāt vai vilkt lietu gadiem. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...