Jump to content

Parādu piedziņa par neapmaksāto rēķinu!


kaut_kaads
 Share

Recommended Posts

Taadas teemas drosh ka ir bijushas bet atshkjiras visaadas nianses. Gribeetu apskrubinaat saveejo gadiijumu, ceriibaa ka kaadam ir bijis liidziigi, vai te ir kaads ciitiigs likumu zinaataajs.

 

Kaadu periodu lietoju internetu no "kaktu" provaidera, kuram nosaukumu pat jau esmu aizmirsis. Tad paargaaju uz ltc, un palika peedeejais reekjins kursh bija izrakstiits 2011. gada ja nemaldos februaarii. Tie bija kkaadi 19ls par ko protams aizmirsu, un BEZ nekaadiem briidinaajumiem ap taa pasha gada augustu sanjeemu jau no taas firmas noliigtajiem "shakaaljiem" reekjinu uz ~ 60ls kur jau bija piedzinjas izdevumi utt utt.

Daudz nedomaadams aizskaitiiju saakotneejo paraada summu pa taisno provam, un taa arii viss tajaa briidii beidzaas. Tad ik pa pusgadam pienaaca augoshais reekjins kursh ja nemaldos peedeejais bija jau uz kkaadiem 180ls. "zabil" uz to visu, jo nebija ne laika ne veeleeshanaas ar vinjiem njemties. Peec neatlaidiigiem zvaniem man uz telefonu, un komunikaacijas ar provu, ar taadu bazaru "vai es jums esmu kko paraadaa?" teica ka nokaartoshot ar piedzineejiem. Pagaaja atkal kaads laiks un nesen akal "cienijamaa" piedzinjas kompaanija uz "L" burta akal min uz papeezhiem, tikai nu jau summa ir briinumainaa kaartaa sarukusi liidz 48ls. Nobljaustiijos ar piedzinjas paarstaavi bet taa liidz kopsauceejam netikaam, jo iisti nezinu ar ko vinjus vareetu atshuut, ja tas ir iespeejams.

 

Doma taada, ka visvairaak besij tas ka posmaa no 02.2011 liidz 08.2011 nebija NEVIENA briidinaajuma, jo par to visu biju reaali aizmirsis, un uzreiz no manis dzen klaat tos kosmiskos ciparus. Likumiigi nebija jaabuut kaadam briidinaajumam vai atgaadinaajumam, par nesamaksaato reekjinu? Kkaa no vinjiem var peec pantiem tikt prom, vai tomeer jaasakozh zobs un jaapikjo tie sasodiitie liekie 48ls savaadaak dziivee neliks miera? Visus reekjinus vienmeer apmaksaaju kaa naakas jo besij buut paraadaa, bet shinii gadiijumaa neredzu jeegu maksaat piedzineejiem, ja par sniegtajiem pakalpojumiem sen jau esmu noreekjinaajies ar tiesho uznjeemumu. Kkaads noilgums shajaa lietaa ir, vai vienaa briidii iemet mani "melnajaa sarakstaa" un viss ar to beidzas?

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Sūti viņus dillēs. Savu parādu esi nomaksājis, tāpēc nav strīdus objekta.

Ne jau Tu noalgoji piedziņas veicējus, lai maksā tas, kam to vajadzēja.

Ja kas, sūdzi viņus tiesā, jo tas viss ir nelikumīgi.

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Tad jau visus tos Paus-u, Creditreformu, Lindorfu u.t.t. var sūtīt dillēs? Nedomāju, ka kāds no parādiem viņiem ir cedēts.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vot te arī parādās tava kļūda. Cilvēkiem pēdējos gados grūti ieskaidrot, ka provaiders pārdod tavu parādu piedziņas kompānijām nevis kāda uzdevumā skraida pakaļ parādniekiem. Respektīvi, paradā tagad esi piedziņas kompānijām nevis provaiderim. Aizskaitot naudiņu uz nepareizo adresātu, tu vēl vairāk sačakarēji situāciju. Tas ka parādu summu aizskaitīji, nenozīmē, ka nevienam nebūs jāsedz parāda piedziņas izdevumi un vari mazgāt rokas nevainībā. Par aizmāršību jāmaksā un neviens parāds mūsdienās netiek norakstīts.

 

 

Daudz nedomaadams aizskaitiiju saakotneejo paraada summu pa taisno provam, un taa arii viss tajaa briidii beidzaas.

Acīmredzot ne vienmēr, ja tāda situācija ir izveidojusies. Tāpēc nevajag melot.

Visus reekjinus vienmeer apmaksaaju

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ir jau piedzinēju firmas, kas nopērk cesiju, bet tur izrādās vieni bomži no kuriem nav ko piedzīt. Lindorff un Creditreform pat no mirušiem cilvēkiem parādus mēģina piedzīt.

 

Katrā ziņa, ja parāds ir veidojies līdz pagājušā gada decembrim, kā arī gadijumos kad tas nav cedēts, var maksāt pa taisno kantorim ar kuru tev ir izveidojušās parādsaistības un piedzinējus pieklājīgi atšūt. Visi viņu draudi pa telefonu ir tikai slima suņa murgi.



 

 

Cilvēkiem pēdējos gados grūti ieskaidrot, ka provaiders pārdod tavu parādu piedziņas kompānijām

 

Kad parāds ir cedēts, jā. Vairākums gadijumos diemžēl tā nav un cilvēkus ņem uz ponta.

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

 

 

Acīmredzot ne vienmēr, ja tāda situācija ir izveidojusies. Tāpēc nevajag melot. kaut_kaads, on 28 Aug 2013 - 21:44, said: Visus reekjinus vienmeer apmaksaaju

 

Ok atvainojos, censhos apmaksaat!

5 gadu laikaa esmu nomaksaajis jebkuru komunaalo, elektriibu, gaazi, utt, bet shis taakaa nebija aktuaals vienkārši tika aizmirsts. katram gadaas..

 

btw, kas ir tas "cedeets"?

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tā ir, jo tieši tos parādus, kur pretī bomāri, tādi nespējnieki, kam nekā nav ko noņemt, pārdod.

Kur ir ko dabūt, paši cenšas dabūt visu summu. Sūta ierakstītas vēstules, zvanās. Nemaksā, viņi izrēķina vai izdevīgi likt tiesā.

Kad viņi nopērk cesijā parādu, tad parasti sūta efektīvu ierakstītu vēstuli, ofisā pabāž zem deguna cesijas dokumentus. Tas nozīmē, ka firma samaksā summu provideram, bet tas pārdod tavu parādu piedzinējfirmai. Cedējot saņem maz naudas pret parāda masu. Tāpēc parasti cenšas paši piedzīt visu.

 

Zināms viens, kam tele atsūtīja ierakstītu vēstuli par parādu, parāds 90 lati. Pēc tam vēl zvanīja uz mājas tel, prasīja vai iepazinās, kad maksās. Vēl nekur nebija pārdevuši to parādu.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Kaktu provaiderīti nevēlies izgaismot? Šitie, kuri "pārbēdzējus" pataisno močī inkaso, jāizgaismo. Aizmāršība ir cilvēka dabā, bet vārīties uz to nav zolīdi...

Link to comment
Share on other sites

 

 

btw, kas ir tas "cedeets"?


Tas ir tad, kad tavu parādu likumiskā kārtībā pārpērk vai kā citādi iegūst kāds cits un tad tu esi tam parādā. Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Vēl es gribu vērst ikviena uzmanību uz to, ka īpaša uzmanība jāpievērš rēķiniem, kuri tiek saņemt/nesaņemti (manā gadījumā) laužot līgumu/izbeidzot pakalpojuma izmantošanu. Līguma lauzējiem nekādus brīdinājumus nesūta. Aizmirsi samaksāt rēķinu, pa taisno uz inkaso.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Nja, vienīgi visus parādus nepārdod, tikai nodod piedzīt.

Tā ir kāda atriebība? Izdevīgāk un ātrāk taču nākamajā mēnesī nosūtīt jaunu rēķinu, jau ar %, nereaģē, ierakstīta vēstule un zvans. Neceļ ne ausu, nākamā vēstule, % lielāki. Tad nemaksā, tikai tad nodod piedzīt.

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

Un kaa es varu uzzinaat vai tas paraads ir atdots piedzinjas kompaanijai?

Jaaparunaa ar pashu provu mozhj? Bet nesmuki sanaak, ja arii paraads paardots piedzinjai, bet tajaa pashaa briidii esmu samaksaajis tam kam biju paraadaa pa tiesho... Reaali palieku loshos..

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt ja būtu notikusi cedēšana, tad būtu ierakstīta vēstule par šādu faktu. Es tā domāju vismaz.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Uzcept ierakstīto provam vai prova ofisā pieprasīt rakstisku dokumentu par parādu. Ja nav cedēts, viņiem jādod papīrs par parāda summu, procentiem, soda naudu, norādīta kopējā summa. Cedēšanas gadījumā dod papīru, ka parāds cedēts N.N firmai xxxx .

Pašam piedzinējam arī var prasīt uzrādīt papīrus par cesiju.

Piedzinēji, ja cedēts, parasti sūta ierakstīto vēstuli ( viņiem izdevīgi pierādīt, ka tu saņēmi papīru), aicina uz opisu, bāž priekšā samaksas papīrus utt. Ja nemaksā uzreiz visu, stāda grafiku. Nereaģē uz papīru, zvana, sūta nākamo papīru.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Kamēr Tu esi klients, nebaidies. Aizmāršības gadījumā Tu saņemsi brīdinājumu un neviens Tevi uzreiz uz inkaso nestieps. Kā nekā, tavu naudu vajag viņiem pašiem. Bet, kad attiecības tiek izbeigtas, situācija radikāli mainās.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

To inkaso, ja nav cedēts, var *sūtīt. Vienīgi rēķins ar kavējuma/soda naudu tāpat pilnībā jāsamaksā.

Taisnība, kamēr klients, tikmēr vispirms uzzvanīs, atsūtīs SMS, atkārtotu rēķinu. Tā viņiem ir lētāk, ātrāk.

Cik ir bijusi darīšana no otrās puses, kurai ir parādā bij klients - vispirms zvanīt, pēc tam cept vēstuli, tad ko tālāk iesākt.

Link to comment
Share on other sites

kaut_kaads

Nu beidzu es vinju pakalpojumu lietot, ofisaa atrakstiijos un tad pec meenesha atsuutiija man peedeejo reekjinu kuru aizmirsu. No peedeejaa rekjina man nebija pilniigi nekaadu atgaadinaajumu, citu reekjinu + soda naudu utt no provaidera. peec tiem 4-5 meeneshiem bija uzreiz no piedzinjas. Iisti neatceros kas bija tajaa reekjinaa, tur bija tie 19ls, piedzinjas izdevumi un mliekas kaveejuma nauda.

Link to comment
Share on other sites

Pirms trīs gadiem bija identiska situācija, sazinājos ar provaideri un samaksāju parādu, šie pateica ka pretenziju pret mani nav. Lindorfs kādu laiku sūtija vēstules, e-pastus, zvanijās, bet es šiem patiecu, ka saistības ar provaideri nokārtotas un lai uz savu varku necer, kopš tā laika miers.

Link to comment
Share on other sites

Būšu neorģināls - vajag iepazīties ar Līgumu un galvenais to ievērot.

 

Par izbrīnu, ka nebija brīdinajumi. Tu jau ar neesi labāks - nesamaksa rēķinu, aizmirsti, neinformē (nebrīdini) viņus, kad suu.. jau palieli tad ve uzliki mīksto.

 

Kādreiz katram klientam skraidija pakaļ, bet kopš ir parādu piedzineji - pakalpijuma sniedzeji daudz nefilozofē.

 

Pārlasi Līgumu!

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

BTW, tas, ka līgumā minēts piedzinējs, neko pa lielu nemaina.

Galvenais, vai ir cedēts parāds vai nav. Kamēr nav, parādā ir pakalpojuma sniedzējai firmai.

Link to comment
Share on other sites

Vot te arī parādās tava kļūda. Cilvēkiem pēdējos gados grūti ieskaidrot, ka provaiders pārdod tavu parādu piedziņas kompānijām nevis kāda uzdevumā skraida pakaļ parādniekiem. Respektīvi, paradā tagad esi piedziņas kompānijām nevis provaiderim. Aizskaitot naudiņu uz nepareizo adresātu, tu vēl vairāk sačakarēji situāciju. Tas ka parādu summu aizskaitīji, nenozīmē, ka nevienam nebūs jāsedz parāda piedziņas izdevumi un vari mazgāt rokas nevainībā. Par aizmāršību jāmaksā un neviens parāds mūsdienās netiek norakstīts.

 

Ne gluži. Praktiski neviena no piedziņas kompānijām necedē parādus, it īpašu šādus, par 19 Ls, topika autors visu ir izdarījis pilnīgi pareizi - parāds ir jāatmaksā tieši kompānijai, kura ir parādā. Ja parāds tiešām ir ticis cedēts - kreditoram ir pienākums oficiāli paziņot to parādniekam.  99%, ka Lindorff var iet ieskrieties. Šajā gadījumā par to norāda arī minētie telefona zvani - ja parāds ir cedēts, piedziņas kompānija parasti cenšas rīkoties oficiāli, likumā noteiktajā kārtībā. Savukārt telefona zvani norāda, ka piedziņas kompānija ķer uz muļķi, cerībā, ka parādnieks vismaz kautko samaksās - tāpēc arī summa var variēties no 160 Ls līdz "nu vismaz 30 samaksājiet"

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

Jā, bet vai līgumā nav paredzēts līgumsods par kavējumu? Rēķina summa var būt apmaksāta, net reāli saistības nav izpildītas, tādēļ arī Lindorfi krata.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Pag, pag - davaj paskaidrojat (ar atsaucēm uz likumiem un/vai uzticamiem avotiem) man arī - kopš kura laika Latvijā valda tāda kārtība, ka es varu gadu marinēt savu parādu, tad pēc gada pēkšņi izdomāt apmaksāt pamatsummu un tad sūtīt dillēs procentu gribētājus (kas sanāk absolūti pamatoti, jo es gadu neesmu viņiem maksājis)? Tas ir kaut kāds jaunums priekš manis - lūdzu izgaismojiet patieso situāciju!

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Par piedzinējiem neko nezinu, bet ja līgumā ir paredzēti soda procenti par kavējumu, tad pēc tā pusgada reālais parāds bija 19Ls +, piemēram, 5Ls līgumsods. Tu viņiem aizskaitīji 19Ls. kas pirmām kārtām sedza līgumsodu, un tad atlikums aizgāja pamatsummai. Rezultātā visu šo laiku tev velkas soda procenti no tiem nenomaksātajiem (piemērā) 5Ls. Velc vien ārā līgumu. 

Link to comment
Share on other sites

Jāpievienojas Arnold(švarca)teiktajam :mrgreen2:  - un neticu, ka autors bij "piemirsis" samaksāt, gan jau uzskatīja, ka kaut kādu nenozīmīgu firmeli var pasūtīt 3 mājas tālāk, diemžēl mūsdienās tas ir kļuvis par normu.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Protams, ka klientam ir pienākums samaksāt rēķinu un līgumā paredzēto kavējuma naudu pilnā apmērā.

Uzkrājās rēķinam 19 LVL kaut 19LVL  kavējuma nauda, jāmaksā 38LVL. Tas visiem skaidrs.

Piepe. - viņam ir jāmaksā rēķins un līgumā paredzētā kavējuma/ soda nauda. Procentus par kavējumu nemaksāt nevar.

Firma, kurai dikti sāp parāds, pusgadu negaida, sūta vēstules, zvana daudz ātrāk.

 

Piedzinēju - visādas iespējas, palasi Civillikumu, +tiesas el vē ir daudz visādu gadījumu. Kādam pusgadam pietiks ko lasīt.

BTW pašu piedzinēju pienākums pierādīt piedziņas izdevumus utt summas, kas pārsniedz līgumsodus un pamata parāda masu. To vēl var apstrīdēt ( izdevumus) un marinēt ilgi jo ilgi.

Link to comment
Share on other sites

Pag, pag - davaj paskaidrojat (ar atsaucēm uz likumiem un/vai uzticamiem avotiem) man arī - kopš kura laika Latvijā valda tāda kārtība, ka es varu gadu marinēt savu parādu, tad pēc gada pēkšņi izdomāt apmaksāt pamatsummu un tad sūtīt dillēs procentu gribētājus (kas sanāk absolūti pamatoti, jo es gadu neesmu viņiem maksājis)? Tas ir kaut kāds jaunums priekš manis - lūdzu izgaismojiet patieso situāciju!

Kreditors ir tiesīgs piedzīt procentus - tiesas ceļā. Tikai, ja kreditors ir pakalpojumu sniedzējs un parāds ir minētie 19 Ls - vairumā gadījumu viņš būs priecīgs, ja viņam šo parādu atmaksā un viss. Jo tiesas ceļā piedzenot soda procentus tiesa visdrīzāk soda procentus samazinās un nekādi nesanāks, ka gada laikā 19 Ls būs pēkšņi uzauguši līdz 160 Ls - labākajā gadījumā viņš dabūs 40 Ls.

 

Runa šajā gadījumā nav par kreditoru un parādnieku, bet par mistiskajām "parādu piedziņas kompānijām" - kuru darbībai līdz šī gada sākumam nebija nekāda juridiska pamatojuma. Ja piedziņas kompānija vēlas strādāt ar parādnieku - tā var likumā noteiktajā kārtībā parādu cedēt un nodaboties ar augstākminēto figņu pati. Bet neviens to nedarīja - jo ir skaidrs, ka šādā situācijā, kad nejauši neapmaksāts rēķins ir no 19 Ls uzaudzis līdz 160 Ls nevienā tiesā neies cauri. Tādēļ tā vietā ņemas telefons un regulāri tiek zvanīts parādniekam ar paziņojumiem "Jūs mums esat parādā 787 latus, ja tuvākajā laikā mums tos nesamaksāsiet, atņemsim jums un jūsu ģīmenei visu, kas pieder un vēl paliksiet parādā." Faktiski - tā ir vienkārši izspiešana.

 

Šī gada sākumā beidzot šī joma tika sakārtoa - ĀRPUSTIESAS parāda piedzīšanas gadījumā Lindorff ir tiesīgs pieprasīt veselus 7.00 LVL no parādnieka, pierādot izdevumu pamatotību. Jebkādas citas prasības varētu definēt kā vienkārši krāpšanu/izspiešanu :). Tā ka - ja topika autors atzīst, ka parāds ir bijis spēkā vēl šī gada janvārī - pēc būtības viņš ir parādā Lindorfam 7 Ls.

 

http://likumi.lv/doc.php?id=254472

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

Tātad būtībā Lindorfam 7 Ls un kantorim aprēķināto līgumsodu + kādu latiņu drošībai, lai nesanāk, a noapaļošanas kļūdas dēļ turpina vilkties procenti :D

Link to comment
Share on other sites

Ir izveidojusies tāda cilvēku suga - principiālie nemaksātāji, kas vienmēr atradīs 1000 iemeslus, lai nemaksātu, jo būtībā mēs visi dzīvojam uz parāda - elektrība, telefons, internets, komunālie maksājumi, taču tiek doti uz parāda, un normāli būtu, ja ļautiņi mēneša, gada, vai sezonas beigās tos samaksātu.
Man ir parādā par veiktajiem pakalpojumiem vairāki it kā turīgi un sabiedrībā zināmi cilvēki palielas naudas summas - ir notariāli apstiprināti līgumi, džentlmeniskas vienošanās, rokas spiediens galu galā, bet nemaksā un viss. Uz telefona zvaniem vairs neatbild, pie mājas vārtiem apsargs vienmēr atbild, ka saimnieks nav mājā, acīmredzot saprot, ka man nedabūt tik labus advokātus, lai šos tiesā sūdzētu, tāpat arī zina, ka tas nav manā dabā, kā nekā kādreiz skaitījāmies gandrīz vai draugi.
Es nospļaušos un dzīvošu tālāk, bet šos krāpnieķeļus, kas visos veidos izvairīsies nepildīt saistības, turpināšu nicināt, tas nav cilvēka cienīgi, neturēt doto vārdu.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Līdz pamatmasai. Masa 100, sodi līdz 100. Vienīgi, tiesāšanās izdevumus ir iespēja uz parādnieka rēķina...

 

Piedziņas kompānija neko nevar pārdot, kamēr no kreditora nav nopirkusi parādu. Kreditors var pats pārdot parādu, vai pilnvarot citu to pārdot. Attiecīgi, nepieciešama pilnvara par konkrēto parādu utt.

 

 

 

neapmaksāts rēķins ir no 19 Ls uzaudzis līdz 160 Ls nevienā tiesā neies cauri. Tādēļ tā vietā ņemas telefons un regulāri tiek zvanīts parādniekam ar paziņojumiem "Jūs mums esat parādā 787 latus, ja tuvākajā laikā mums tos nesamaksāsiet, atņemsim jums un jūsu ģīmenei visu, kas pieder un vēl paliksiet parādā." Faktiski - tā ir vienkārši izspiešana.

 

Tā arī ir. Pieprasot pamatojuma dokumentus par ikvienu santīmu, ilgi tos nedzirdēsiet klausulēs.

 

Vienīgi, parādi ir jāmaksā, valsts ir maza, reputācija cilvēkam ir liela vērtība. Nevajag nekādu sarakstu, vide maza, mazums, kur kādas darīšanas būs. :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas notiek ārkārtīgi reti, jo firmai ar vairāku tūkstošu klientiem jau juridiskās personās tramdīt liels čakars un laika patēriņš. Ja runa par fiziskajām personām, tad lielākā daļa nemaksātāju izliekas par beigtām zivīm, izrubī telefonu, kamēr neatnāk 10-kārtīgs rēķins no parādu piedzinējiem. Vēstuļu sūtīšana arī tāda nosacīta padarīšana, jo kā vienmēr vienīgajā gadījumā saņēmējam pastkastīti uzlauza, pastu ar visu pārādvēstuli nozaga. Respektīvi, visi iespējamie traucējošie apstākļi.

Firma, kurai dikti sāp parāds, pusgadu negaida, sūta vēstules, zvana daudz ātrāk.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Man ir parādā par veiktajiem pakalpojumiem vairāki it kā turīgi un sabiedrībā zināmi cilvēki palielas naudas summas - ir notariāli apstiprināti līgumi, džentlmeniskas vienošanās, rokas spiediens galu galā, bet nemaksā un viss. Uz telefona zvaniem vairs neatbild, pie mājas vārtiem apsargs vienmēr atbild, ka saimnieks nav mājā, acīmredzot saprot, ka man nedabūt tik labus advokātus, lai šos tiesā sūdzētu, tāpat arī zina, ka tas nav manā dabā, kā nekā kādreiz skaitījāmies gandrīz vai draugi.

 

Tur nevajag labu advokātu, jebkurš stundenis uzrakstīs labu prasību. Bez jokiem.

Cita fīča, ka vilkt garumā gadiem ilgi ar normālu juristu viņiem būs iespējas.

 

Nicināt tur traktoristus vieglāk, kā no biezā parādu dabūt, LV forumu ikdiena.

Link to comment
Share on other sites

ka man nedabūt tik labus advokātus, lai šos tiesā sūdzētu, tāpat arī zina, ka tas nav manā dabā, kā nekā kādreiz skaitījāmies gandrīz vai draugi. Es nospļaušos un dzīvošu tālāk, bet šos krāpnieķeļus, kas visos veidos izvairīsies nepildīt saistības, turpināšu nicināt, tas nav cilvēka cienīgi, neturēt doto vārdu.

 

Nu tā galīgi nav pareizā attieksme. Sūdzēt tiesā noteikti vajag. Jā, tas vilksies ļoti ilgi - bet finālā tāpat nāksies saistības izpildīt. Jo te arī ir minētā atšķirība - starp "parādu piedziņas kompāņiju" un zvērinātu tiesu izpildītāju.

Labots - LPC
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Skrandainais.

 

Vajag sūtīt ierakstīto ar izsniegšanu pasta nodaļā pret parakstu. Tad viņi nevar noliegt saņemšanu. Pasts dokumentu par izsniegšanu iedos, būs ko uzrādīt. :)

 

Fiziskām personām, IK utt vairāk jābaidās par parādu kā sijai, kur forši saformētā gadījumā nespēja ir svētki ( maksātnespēja kā biznesa( viendienīšu) instruments).

Tas, ka tēlo beigtu zivi, jā, redz kur alimentu tiesas - vēsi kavē, kaut jau piespriests maksāt - noteikti uzturlīdzekļi. Reizēm pēc gada uzpeld draugos, ka sēnes kkur lasa :yahoo: .

Jaunām firmām un maziem uzņ tagad visu cenšas dot ar priekšapmaksu vai tūlītēju samaksu preci saņemot. Kredītus bankas cenšas dot pret pēc iespējas augstāku ķīlas vērtību pret kredīta summu. Prasa tik galvotāju, ķīlu, cik spēj izspiest.

 

Vienkārši, drīz mobilie operatori, neta pakalpojumu sniedzēji sāks prasīt drošības naudas, vismaz mēneša maksas apjomā iemaksāt. Kādreiz bija mobilajiem limits, arī depozīta sistēma( kad nebija visiem trubas vispār).

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sūdzēt tiesā noteikti vajag. Jā, tas vilksies ļoti ilgi

 

Tur jau tā lieta, ka advokāti viks tās prāvas gadiem, man tam nav ne laika, ne pacietības, labāk nomainu klientūru, jo no kļūdām cilvēki mācās, vismaz es.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pret visu šo te sērgu ir zāles - priekšapmaksa 100% apmērā, ko arī praktizē daudz kur. Kam šāda kārtība nepatīk, lai staigā tālāk, jo balstīt biznesu uz šaubīgiem klientiem bieži vien nav izdevīgi.

 

Tagadējam interneta provaiderim arī maksāju par pakalpojumiem priekšapmaksā un nekāda pēdējā rēķina nav.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...