Jump to content

No kurienes pirāti, kas liek filmas tās dabū ātrāk, nekā iziet Blu-ray?


guccir
 Share

Recommended Posts

Ir tā ka piem. Iron man 3 iziet 24 septembrī, un itkā 3 septembrī ir digital download blu-ray variantā, tātad ne agrāk par 3 septembri, bet tā filma jau tagad ir blu-ray variantos salikta torrenos. No kurienes??? galvenais 24000 kbps/ 1920x1080p,  

Arī citām ar ir tā redzēts, ka torrentos paradās ātrāk kā blu-ray....bet ne vienmēr...

 

Link to comment
Share on other sites

 No kurienes ? Nu turpat, kur mūzikas albūmus mēnesi pirms oficiālas prezentācijas, vai jebkuru Holivudas grāvēju krietni pirms pirmzirādes, arī softus.  Visās firmās ir kāds, kurš "parūpējas" par noplūdi, neraugoties uz it kā pastiprinātu aizsardzību. Cits jautājums - ko viņš no tā iegūst, jo pirāti taču neko nevienam nemaksā ? Ja softu gadījumā tas reizēm varētu būt apzināti, tad audio/video variantā tikai zaudējumi.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

vecs aņuks par tēmu:

Reiz kādā Holivudas filmu studijā notika nelaime - kad filma bija faktiski pabeigta, sākās ugunsgrēks un sadega viss, līdz ar visiem filmas ierakstiem. Bet Krievijas pirāti nepameta nelaimē filmu studiju un atsūtīja filmas ierakstu DVD formātā.

 

Divos vārdos: insaideri nosper.



 

 

  Visās firmās ir kāds, kurš "parūpējas" par noplūdi, neraugoties uz it kā pastiprinātu aizsardzību.
 

 

būtu drošība manās rokās, tiktu sadalīts - katram būtu pieeja tikai pie kopijas, kurā 1 noteiktu minūti iet ar sarkaniem burtiem dažādās vietās minūtes garumā. Kad uzpeld kopijas - paskatamies laikus un skaidri zināms, kuru vilkt uz āķa. nav nopietni tas, ka gadiem kaut kas tāds var atkārtoties.

Link to comment
Share on other sites

sarkanos burtus ... a izgriezt un ieliimēt no kolēģiem palūgto būtu tik grūti ko :D cita runa par slēptām detaļām ;)

Link to comment
Share on other sites

Mans domāt, ka to visu izplata apzināti pašas filmu studijas.. protams, ne atklātā veidā..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
jo?

Viral marketing taču!

 

Es arī esmu pārliecināts, ka aiz lielas daļas šo augstās kvalitātes ripu, kas parādās nedēļas pirms to iznākšanas veikalos, ir pašas studijas - tur sēž gudri cilvēki, kas jau ir sarēķinājuši, cik nākamais grāvējs ienesīs kasēs, cik zaudējumi no pirātiem, un cik būs jaunu skatītāju nākamajām franšīzes filmām.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Pie amīšiem tādu ir daudz, ka pērk muzonu, vēlāk brauc uz končiem klātienē. Kino varbūt tāpat?

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

 

 

Pie amīšiem tādu ir daudz, ka pērk muzonu, vēlāk brauc uz končiem klātienē. Kino varbūt tāpat?
 Ierunājās ubagais Latvietis, kas mūžā iTunes nav atvēris, un kino pat tuvu nav bijis vai kā? Savādāk tavas replikas saturs bija smieklīgs.

 

Iekaliet taču sev galvās - pirkt mūziku un iet uz kino ir NORMĀLI, tieši otrādi - tas kā lielais vairums šeit no krieviem iemantojuši sajūtu, ka visu var zagt un lietot par velti, ir pilnīgi absurdi un nožēlojami.

Link to comment
Share on other sites

@@ieleja, es nedomāju, ka Piepes k-gs bija domājis to, ko tu padomāji..

 

Ir jau arī daudz laba satura pieejams bezmaksas mūsdienās.. kurš vēl mūsdienās piratē mp3? Ir tak youtube/spotify etc.. daudz un dažādi servisi..

 

video/filmu ziņā gan vēl Latvijā servisiem vajadzētu paaugties, tiesa tam pašam LTC ir plaša video bāze un filmas izmaksā lētāk kā kino.

 

Iet uz kino ir normāli.. tikai filmu, ko tiešām ir vērts skatīties kino ir ļoti maz.

Link to comment
Share on other sites

Vispār nezinu, kur Jūs dabonat labas kvalitātes ripus pirms oficiālās pirmizrādes, cik es skatos, tām filmām ko kincī rāda parasti kamripi vai telesynci tik pieejami. Es tādus nevelku jo pretīgi skatīties, gaidu normālus BD ripus. Piemēram kaut vai slavenā filma "Illuzija Obmana" (anglisko nosaukumu neatceros). Ilgu laiku bija tikai kamrips pieejams, tagad it kā ir ar normālu bildi jau torentos, bet ar skaņu no tā paša kamripa.



 

 

kurš vēl mūsdienās piratē mp3? Ir tak youtube/spotify etc.. daudz un dažādi servisi..

Es laikam no vecās paaudzes vēl - tas kas uz mana cietā diska tas ir mans, visādas jūtūbes utt - saturs, kas šodien ir, rīt var nebūt.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, man Kino jau sen ir vieta, kur skaidrā nav vērts rādīties. Jo kultūra, kāda ir mūsu kinīšos ir zem katras kritikas. Jaunie vecāki vispār neseko, ko viņu mazie dara, vai arī tie brīnumi, kuri nevar nosēdēt mierīgi un dauza savas kājas pa priekšējo benķi.

Es jau gadu lietoju savu 47 collu 3d TV ar pasīvajām brillēm, kuras ir krietni kvalitatīvākas kā kinoteātros un pieejami 6 gabali, ja nu draugi ko grib redzēt. Mājās varu gatavot savu popkornu vai citas uzkodas.

Nopauzēt arī var.

Diemžēl jāpiekrīt nedaudz par to "kopēšanu" taču kamēr nav normāla veida Latvijā savlaicīgi iegādāties 3D diskus, citu alternatīvu neredzu.

Par mūziku runājot, jau sen ne kopēju, ne pērku mūziku albūmos. Lietoju maksas "spotify" versiju vai citus interneta rāidio un man pietiek.

Labots - sin
Link to comment
Share on other sites

@@ivo, šeit runa ir par HD ripiem, t.i. relīzēm pirms oficiālās filmu iznākšanas diskos, ne jau par kino..

 

tevis minētā filma, vismaz angliski ir pieejama jau pat FHD formātā.. http://www.blu-ray.com/movies/Now-You-See-Me-Blu-ray/69290/ , lai gan oficiālā relīze diskam ir tikai 03.09.2013..

 

par to jau arī tēmas autors runā.

 

Runājot par mūziku.. darbā visu dienu man skan online radio.. esmu jau atklausījies.. dažreiz mājās centru pievienoju datoram un tad paklausos youtube.. man pietiek, neesmu melomāns.. :D

 

ak jā.. no youtubes jau mp3 arī var izvilkt :)

Link to comment
Share on other sites

Būtu man lielizmēra 3D TV, uz kino arī neietu.

Kultūra tik tiešām atbaidoša - vienmēr kāds grib kaut ko komentēt, tie paši smiekli par katru stulbo joku u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Piepe forši manipulē. Visi zogot, utt. visi tādi, šitādi. Malacis, psiholoģiju vismaz bakalaura līmenī proti. :)

 

Manipulācijas paraugs. Analīze.

Frāzes nabags un latvietis utt  paredzētas uzkurbulēšanai. Zagšanu piemin aizvainojuma momentam.

Sagaidāmā reakcija - 1) sāk taisnoties, kas ir smieklīgi, rada jautrību 2) sāk mērīties krāniņiem, kas ir smieklīgi, rada jautrību 3) sāk cilāt tautību tēmas, kas parāda intelekta līmeni 4) sajauc visu putrā, var ierēkt par tiem, kas uzķeras 5) sāk lamāt, var atbrīvoties no nevēlamiem forumiešiem.

Tā forši pārredzami līdzekļi un mērķi šim komentāram.

Kāds vēl nezina, ka nelegāla kopēšana rietumos bija izplatīta pirms PSRS sabrukuma. Viņi arī mācījās no mums?

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Vakar tieši noskatījos Iron Man 3. Par tādu filmu žēl būtu naudu maksāt. Pirmo reizi pamēģināju arī nokačāt visu BD disku, proti 43GB. Īsti jēgas nav, padsmit GB 1080p rips izksatās tieši tāpat.

 

Gadā iznāk labi ja uz vienas rokas saskaitāmas filmas, kuras IR jāredz kino. Kaut kur lasīju, ka ASV dažos kinoteātros ir tāda fīča, ka pirmajā pusstundā (precīzi neatceros) var iziet ārā no zāles un nauda tik daļēji/visa atdota. Lūk, tas ir ģeniāli, ja tā ir patiesība.

Labots - getlost
Link to comment
Share on other sites

Paklausījos to Spotify un jau pēc pāris minūtēm bija skaisrs tas, ko vēlāk izlasīju:  Diezgan nožēlojami, jo, nerunājot par 96 kbps, arī 320 smuki "griež ausīs" - vairāk par pusstundu klausīties nav iespējams, lai nesāktu sāpēt galva (kas wav, flac, ape u.c. normālos formātos nav novērots).

What bitrate does Spotify use for streaming?

We use the Ogg Vorbis format for streaming. There are three quality ratings that we use:

  • q3 (~96 kbps)
    • Spotify mobile "Low bandwidth" setting
  • q5 (~160 kbps)
    • Spotify Desktop standard streaming quality
    • Spotify Mobile "High quality" setting
  • q9 (~320 kbps)
    • Spotify Desktop "High bitrate" setting available with Spotify Premium
    • Spotify Mobile "Extreme quality" setting (currently only iOS and Android)

 

Link to comment
Share on other sites

Pilns BD iso no bd ripa reti kad atšķiras kvalitātes ziņā (ja vien nav kreis ripotājs) BDiso pluss ir, ka tas saglabā visu failu struktūru, ir pieejami chapteri un citi bonusi, bet streams jau nav izbojāts. tāpēc vilkt bd iso un cerēt uz labāku kvalitāti nav vērts. Ja vien mājās nav 7.2HD skaņas aparatūra un viss pārējais.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

jo, nerunājot par 96 kbps, arī 320 smuki "griež ausīs"

Atļaušos neticēt, ka vari saklausīt atšķirību starp 320kbps un cd/wav/ape/flac. Varbūt problēma ir citur, piemēram, dekoderī un/vai dekodera uzstādījumos (ekvalaizers, efekti, utmldz) vai vienkārši kreisi enkodēts? Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

CAP, daļēji taisnība.

Ja nopietni, es pats sevis pieminētos YIFY ripus visai bieži velku un skatos, jo ir ne visai laba 2.0 skaņas sistēma.

Sūdzēties īsti nav par ko, bilde apmierina.

Link to comment
Share on other sites

Kinoindustrija ir tāda riktīgi viltīga štelle.

Neaizmirsīsm, ka daļu no visa pirātiskā materiāla nopludina viņi paši. Ar dziļu un tālejošu mērķi. Pārsvarā runa ir par kaut kādiem murgainiem cam-ripiem, skrīneriem. Nopludinot švakas vlalitātes materiālu, savdabīgā veidā tiek aizkavēts (pazargāts) kvalitatīvais materiāls, kurš būtiski, kad noplūst, uzreiz būtiski samazina to cilvēku skaitu, kas būtu varbūt aizgājuši uz kino, vai iznomājuši, nopirkuši to pašu BD disku.

Tā kā... Melnais marketings. Tāpat kā ar satelīta šārēm, kad paša operatora paspārnē darbojas lielie šārētāji, jo labāk ir kontrolēt šo melno tirgu, būt tajā iekšā un izcelt kaut nedaudz vēl, nekā atstāt to visu tikai pirātiem.

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Katrā ziņā no tā ciparu satura, ko dabūn cilvēki, kas strāda ķinīšos, no tā nozagt ir ļooooti grūti :) Bet gan jau labi cilveki ir palaiduši pie tām sistēmām klāt cilvēkus ar labām zināšanām datoros, lai Dolby cilvēkiem atkal būtu darbs :)

 

2048 bitu atslēgas, transkoderi, filmas atskaņošanas laiku žurnāls, ja uzliksi HD-SDI satura BNC kabelim trejgabalu - tas tiks pamanīts :) e.t.c.

Skaņu gan īzī, bet ko tad tas dod.

Link to comment
Share on other sites

@@Jazznfunk, es gan personīgi nesaprotu tos mazohistus, kuri skatās CAM/TSripus un tam līdzīgus draņķus.. tad jau es labāk nepažēlošu tos 2-3ls un aiziešu uz kino..

 

lai gan.. droši vien atbilde ir sports.. ir cilvēki, kuriem gribās visu pirmājiem.. un pie kājas kāda kvalitāte :D

Link to comment
Share on other sites

Itanium, kas nu ir, tas ir. Piemēram, Queen koncerts Haidparkā, 1978 gads. Qualitāte nekāda, kaut gan TS. Bet "storijs" ta mežonīgs.

 

Kurā muzbodē to DVD varētu iegādāties? Runāju par LV.  Ievērot autorrrrrrtiesības un pasūtīt no HVZ? Pielabotu (sapistu), bet ar HD efektiem?

 

Nēeeee, mīlīši, esmu vairākus gadus senāk jau caur Mūli dabūjis. Nedēļām gaidījis, bet sagaidījis.

 

Secinājums - vai nu taisiet normālu biznesu, vai priecājieties par to, ka Jūs esat dzīvi.

Link to comment
Share on other sites

@@itanium, tas būtu apmēram tas pats, kas īstas sievietes vietā būtu plastmasas lelle... ceru, ka domu uztvēri.. "storijs" jau patiesi nemainās :D

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Kā ta nemainās? ;)

 

Lai vai kā, pats skatos tikai normālas+ kvalitātes materiālu, bet saprotu arī cilvēkus, kas klausās 96KBps mp3 uz 3ls tumbām un skatās camripus.

 

Skanēt skan? Bilde ir? - Jā.

Kaut ko saprast var? - Jā

Super :D

 

Ne man, ne tev viņus nosodīt. Nespiež tak tev tā darīt ;)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

 

 

tad jau es labāk nepažēlošu tos 2-3ls un aiziešu uz kino..

Ne jau dēļ 2-3 Ls cilvēki neiet uz kino. Pirmkārt kino ir pieejams tikai lielajās pilsētās - Rīgā, varbūt vēl dažās. Piemēram, Jelgavā vispār nav kinoteātra.

Man personīgi ilgu laiku bija iespēja iet uz kino pa velti (Citadele dalīja kodus labiem klientiem) - tak ne reizi tā arī neaizgāju, jo vienkārši mājās filmu noskatīties ir ērtāk + mazāks laika patēriņš + nav jādomā kā autiņu centrā novietot vai kā nokļūt ar sabiedrisko.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pilns BD iso no bd ripa reti kad atšķiras kvalitātes ziņā
Tad jau tas saucas "Remux".

 

Link to comment
Share on other sites

Jazznfunk

Kvalitātes un iet vai neiet uz kino izvēle lai paliek katra paša ziņā. Es TV/PC skatos tik maz, ka mani patīkami pārsteidz 1 000 000 krievu online saitu kvalitāte, kura uzlabojas!

 

Es saku to, ka no redzētā, kā filmas (ciparu saturs), kuras tiek piegādāts patērētājam (kino tehniķim, kas reāli operē ar to) ir aizsargātas, secinu, ka Holivuda (whatever) baidās par katru kadru. Pat kino tehniķis viens pats, lai nokalibrētu aparātus, drīkst paskatīties tikai pirmās 15 min, kas, protams, tiek fiksētas.

 

Kino projektoram, protams, ir arī HDMI/DVI vai 2xHDMI/DVI (priekš 4K, ja ir tāda opcija) vai SDI ieeja, slēdz klāt ko gribi, un skaties, kamēr lampa pārdeg :D

Labots - Jazznfunk
Link to comment
Share on other sites

(labots)

itanium

1080p  un 2 GB, tu smejies vai :D          1080p 130 min  ~25 Gb

                                                                720p  130 min   ~15 Gb

                                                                 DVD... 120 min  ~4 Gb

Labots - guccir
Link to comment
Share on other sites

@@guccir,

 

teikšu tev tā.. esmu manījis 720p ripus uz 4gb daudz kvalitatīvākus un acij baudāmākus, kā 720p ripus uz 7-10gb.. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad man tev ir labs jautājums : tev ir par to kādi pierādījumi?

Ja domā, ka viss ir tikai pilks entuziasms, tad esi tālu no patiesības. Tikai muļķis būs tas, kurš tiks pie kontenta pirmais, riskēs ar visu un sīdos, par to neko nesaņemdams. Nē, nu protams, ir jau arī tādi, kas izplata "Rīgas sargus" aiz neko darīt un tad brīnās, ka autori ņem pie rīkles.

Ir taču kapitālisms, kur nauda ir vienīgais motivētājs. Cilvēki pērk un pādod visu. Pāroles, filmas, mūziju. Neiznākušus skaņdarbus u.tml, jo atrodas fanāti, kas gatavi par to visu labi samaksāt. (Iedomājies? Tev piedāvā Ilmāra Dzeņa dziesmu, kas vēl nav nekur publicēta, bet Tu esi traks aiz tā izpildītāja). Bija kādu labu laiku atpakaļ kaut kāds raidījums pa Krievijas vienu no kanāliem, kur visus šos aspektus minēja. Diemžēl nepateikšu neko vairāk. Rādīja 2 keksus, kuri no tā vien pārtiek. Ļoti ienesīgs bizness.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Atļaušos neticēt, ka vari saklausīt atšķirību starp 320kbps un cd/wav/ape/flac.

 

spotify cik dzirdēts mēdz būt no oriģinālajiem izdevumiem atšķirīgi un švakāki enkodējumi, bet mani savukārt māc šaubas, ka raivīc ir maksājis par premium kontu un vispār ir dzirdējis tos 320kbit paraugus

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...