Jump to content

aliExpress.com


Kaža no Tukuma
 Share

Recommended Posts

Internetā iepērkos visai daudz un regulāri (savai ģimenei, arī paziņam utt.), bet līdz šim aliExpress.com (Ķīnas e-bay analogs) iepircies nebiju. Pirms pāris mēnešiem izdarīju trīs pirkumus no trim dažādiem veikaliem, kas tirgo uz aliExpress.com platformas. Varu padalīties ar pieredzi (tā gan ir minimāla) un pastāstīt par lietām, kas jāņem vērā tur iepērkoties.
Ja pārdevējs ir goprātīgs nekādu problēmu, protams, nebūs, bet to jau precīzi paredzēt nevar.
aliExpress.com ir visai skaista pircēju aizsardzības sistēma, bet praksē tas ir mazliet savādāk un to tik pat labi varētu saukt par pārdevēju aizsardzības sistēmu;...
Pirmais pirkums,ko izdarīju bija telefons Lenovo A660 (ņēmu pēc paziņas lūguma), izvēlējos lētāko cenu (82$, nākamā cena bija 105$), pārdevējs bija bez reitinga (tādi ir daudz un tas vēl nenozīmē ka ir krāpnieks).
Šoreiz gan trāpijās krāpnieks, kas darbojas pēc sekojošas shēmas:
piedāvā zemu cenu, izdevīgus piegādes nosacījumus (īsus termiņus + bezmaksas piegāde), tad iedod neīstu sūtījuma numuru (jo preci pat netaisās sūtīt) un tālāk sākās jau neliels teātris, kur pircējam ir jābūt precīzam, savādāk var zaudēt daļu vai visu naudu par pirkumu. aliExpress.com saka, ka naudu pārdevējs saņems tikai tad, kad pircējs būs preci saņēmis un būs apmierināts ar preces kvalitāti, tomēr nepiemin, ka beidzoties iestādītajam piegādes laikam ir nevis solītais money full refund, bet automātisks pirkuma saņemšanas apstiprinājums uz, ko arī cer krāpnieki. Mana pirkuma gadījumā tika solīta piegāde 23 dienu laikā vai pilna naudas atgriešana (ja redzat šādu opciju tad tas nebūt nav bonuss, bet papildus iespēja iekrist, pozitīvi ja ir pocija, ka pretenziju iesniegšanas termiņš ir 5, 10, 15 dienas pēc preces saņemšanas, tādu opciju liek solīdi pārdevēji - tāds man trāpijās trešais pirkums - specifisks ģitāras aksesuārs (kvalitāte teicama, cena 8$ pret 35lvl Rīgā, vai 30gbp Anglijā).
Kad bija pagājušas 3 nedēļas pārdevējs uzrakstīja, ka atvainojas par to, ka sūtījums nav ar DHL, bet parasto pastu un vēlas atgriezt 15$, lai es atverot disputu un to ierakastot (disputu var atvērt tikai līdz noteiktajam piegādes datumam, citādi ir aut. apstiprinājums). Atverot disputu pieprasīju pilnu naudas atgriešanu jo sūtījuma numurs netrekojās un nebija nekādu garantiju, ka ir izsūtīts. Pārdevējs gan apgalvoja, ka ir izsūtījis un drīz pienāks, nepiekrītot pilnai atmaksai, bet piedāvājot 20$, tad nākamajā dienā pat 72$ (cerot vismaz uz 10$). Ja cilvēks piekrīt tad strīds tiek uzskatīts par atrisinātu un daļa naudas zaudēta. Pēc 3 dienām, kopš disputa atvēršanas parādās opcija escalate disput (tātad lūgt aliExpress.com starpniecību). aliExpress.com visai ilgi vilcinājās un gaidīja lai pārdevējs iesniedz pierādījumus paciņas izsūtīšanai, tad atbildēja, ka mans gadījums nav vienīgais un šis pārdevējs ir līdzīgi rīkojies arī ar citiem un nauda pēc 5 darba dienām bija atpakaļ kontā. Naudu nezaudēju, laiks tika zaudēts, nedaudz stresa, bet arī papildus pieredze.
Par otro pirkumu (ģitāras stīgas) radās aizdomas par autentiskumu (kvalitāte pat nebija slikta) un pārdevējs piekrita atgriez 50% no summas (ko arī izdarīja ļoti operatīvi).
Secinājumi:
Iepirkties aliExpress.com var, bet jābūt uzmanīgiem un jāseko līdzi (pēc noklusējuma ir tikai pārdevēja tiesības), aliExpress.com nav iespējams maksāt ar paypal (līdz ar to nebūs paypal garantiju un palīdzības ja kas), teorētiski maksājot ar kredīt/debet karti ir iespējams Chargeback, bet par to daudzi nezin un bankas nelabprāt tam piekrīt (bet ja uzstāj tad izdara).

Veikali ar kuriem nav bijušas problēmas (pagaidām): pandawill, banggood.com, focalprice (tas par telefoniem, planšetēm) un daudz labu lietu pirkts e-bay (com, co.uk).
<

Labots - Kaža no Tukuma
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Firza

    7

  • FoX

    7

  • ivo

    17

  • Bomaars/C12

    11

Top Posters In This Topic

nu pa lielam ebay`jā jau tas pats, ja palaid garām tās 45 dienas, tad nauda neatgriezeniski zaudēta...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Telefonus no Ķīnas nav gadījies ņemt, bet visādiem lētajiem un ne tik lētajiem sīksūdiņiem izvēlos vienmēr ebay, jo tur ir civilizēta disputu sistēma un nekad nav nācies nesaņemt preci un zaudēt naudu.

 

Faktiski vispār tikai pāris reizes prece nav atnākusi. Smagākā reize bija ar sūtījumu no UK, pārdevējs ar ļoti augstu reitingu, desmitiem tūkstoši pārdotu preču. Pirku oriģinālo telefona aķi, bet neatnāca. Toreiz stīvēšanās bija ilga un dikta, bet tikko paceļ to visu uz ebay disputu, tā dienas laikā Paypalā nauda ieripoja.

 

Starptautiskiem sūtījumiem vismaz pusē gadījumu tracking nr. nestrādā, tā ka uz to nepaļaujos gandrīz nekad. Skumjākais, kad paša sūtījums sāk vienā brīdī netrackoties.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Neveidošu jaunu tēmu - jautāšu tepat no aliexpress var sūtīt uz rekvizītiem, respektīvi uz juridisku personu? Ja var, tad kā?

Link to comment
Share on other sites

Ķinieši iekš aliexpress nesaprot, kā uztaisīt pavadzīmi uz enterprise. Man to vismaz 2 pārdevēji nevarēja / nemācēja izdarīt.

Labots - Fitz
Link to comment
Share on other sites

Un ja arī atsūta rēķinu- tas tāpat ir, khem, jāpielabo, lai tur būtu visa vajadzīgā informācija.

 

Apmaksa no uzņēmuma kartes, un īpašu problēmu nav. Grāmatvede pret tādiem rēķiniem neprotestē, par citu institūciju viedokli šajā jautājumā neesmu informēts.

Link to comment
Share on other sites

Nekad un nekur (izņemot valsts iepirkumus) nevajag ņemt lētāko no saraksta, tak 100x jau to ir pierādījuši citi, vienmēr vajag uz savas ādas pārbaudīt? :lol:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu es bieži izmantoju aliexpress pakalpojumus, sākot no usb atmiņām līdz apģērbiem un apaviem.

 

Par tiem negodīgajiem pārdevējiem un to ka neatgriež naudu viss ir bullshit.

Ja tu esi pasūtījis preci (parastais piegādes maskimālais termiņš ir 60 dienas), bet ir arī tādi, kas sola atsūtīt ātrāk, vienkārši,3-5 dienas pirms gala termiņa atver Disput un kaut vai ieraksti ka pārdevējs nav norādījis tracking number. Ja prece līdz noteiktajai dienai neatnāk, tad pierasi Full Refund. Nauda vienmēr man tikusi atgriezta.

 

Full Refund prasu pat tad, ja ir atsūtīts nepareizais izmērs vai citādāka krāsa kā bija pasūtīta un nekad nav bijušas nekādas problēmas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

nepiemin, ka beidzoties iestādītajam piegādes laikam ir nevis solītais money full refund, bet automātisks pirkuma saņemšanas apstiprinājums
 

 

Kaa tad nepiemin?

 

Please only click "Confirm Order Received" after you've received your item in satisfactory condition. Your order will automatically be confirmed in58days 4hours 15minutes 49seconds . Request To Extend Delivery Date .
If you haven’t received your order by the delivery date or are unsatisfied with your purchase after arrival, you can contact the seller or Open Dispute.

 

Viss ir aprakstiits sheit - http://help.aliexpress.com/Disputes_Refunds.html

Bet tu tachu dabuuji naudu atpakalj. 

 

Jebkuraa gadiijumaa, paldies par info, nezinaaju, ka paardeveeji shaadi meegjina kaut dalju naudas savaakt... :)

Link to comment
Share on other sites

Es arī pašlaik testēju šo kantori. Decembra sākumā tika pasūtīti DACs un iPad vāciņš, abas preces tika saņemtas janvāra sākumā. Kvalitāte apmierina. ņemot vērā Z-svētku laiku, arī piegādes termiņš ir OK. Tagad ir pasūtīti vēl dažādi sīkumi - ādas somas, vēl viens iPad maciņš u.c.

Interesantākā lieta (biku ņemos ar kabatas nažiem) - tie kas cērt tēmu, zina tādu ASV ražotāju kā Spyderco, kas ražo ļoti labas kvalitātes un arī dārgus nažus (pārsvarā cenā 60-300 EUR). Tad nu lūk - ieraudzīju, ka Spyderco Military modelis (ražotāja klasika) tiek piedāvāts par 35$ kopā ar šipingu. Normāla cena Eiropā ~ 150 EUR. Uzdevu jautājumu pārdevējam - vai tiešām "genuine spyderco"? Pārdevējs atbild - jā! Tajā pašā laikā jūtūbē krievi jau sen izkoduši un nokomentējuši, ka ķīnieši tirgo pakaļdarinājumus, BET - tiešām labas kvalitātes pakaļdarinājumus, kuri no oriģināla nemaz tik vienkārši nav atšķirami. Par kastīte nokopēta 1:1. Tiesa gan tērauds esot parastais 440C (visticamāk, jo rakstīts jau tas nekur nav), bet - labas kvalitātes. Oriģinālajiem Spyderco ir cits tērauds.

Lasot pirmo postu, varu saprast tā - pasūtu nazīti, saņemot nokonstatēju, ka jams nav oriģināls, tātad ķīnietis mani piekrāpis un prasu pusi naudas atpakaļ? Tik vienkārši? Vienīgi, kā es pierādīšu, ka nav oriģināls, ja ķīnietis joprojām apgalvos, ka ir?

Link to comment
Share on other sites

Ja ir oriģināls, tad tā arī ir rakstīts, jo ja nav origināls, tad jāskatās uz nosaukumiem, jo pat viens burts var atšķirties, kas ķīniešiem ir ļoti aktuāli, kas uzreiz norāda ka tomēr nav oriģināls.

 

Bet ir iespējams arī oriģinālās/brenda preces par stipri vien lētākām naudām dabūt.

 

Šis, cik noprotu ir oriģināls:

 

http://www.aliexpress.com/item/Spyderco-Military-Digital-C36-Camo-Folding-Knife-G-10-Silver-PLN-C36GPCMO-2013-New-High-End/1488244913.html

 

cena: 39.99 amerikāņu naudiņas

 

materiāls arī pieminēts: CPM-S30V

Brand: Spyderco
Model: C36GPCMO

 

tā ka viss parasti ir uzrakstīts un aprakstīts.

 

 

salīdzinājums no knifecenter.com

 

http://www.knifecenter.com/item/SP36GPCMO/spyderco-c36gpcmo-military-folding-knife-s30v-satin-plain-blade-digital-camo-g10-handles

Labots - FoX
Link to comment
Share on other sites

Nav minēts, ka neoriģināls, nekādi burti nosaukumos arī neatšķirās. Rekur links

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Tādā gadījumā oriģināls, materiāls ar jau nav tevis pieminētais 400C, bet gan CPM-S30V

 

 

Īstenībā, cik man ir nācies sastapties, vismaz aliexpress.com, godīgie pārdevēji diezgan stipri "raustās" par saviem reitingiem, jo pēc preces saņemšanas, tu liec viņiem Feedback, un viņi nevēlas saņemt kaut vai tās pašas 3 zvaigznes (max 5), tādēļ arī viņi pie Brand vai Model norāda kas par ražojumu.

Labots - FoX
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tādā gadījumā oriģināls, materiāls ar jau nav tevis pieminētais 400C, bet gan CPM-S30V

Tu nesaprati. Dodu 95%, ka nav oriģināls, bet noklonēts 1:1 ar visiem uzrakstiem, tehn.spec. utt. Vakarā sameklēšu youtubes video. Nu nevar būt par to cenu oriģināls, nevar!!! Pie kam ražo šo modeli ASV nevis pie šķībačiem. 


Lūk arī solītais video

https://www.youtube.com/watch?v=UJM7edZ3Qso

Link to comment
Share on other sites

Nu hz, bet vai tev kā ierindas lietotājam tiešām vajag tad to oriģinālo, vai, kā tu augstāk rakstīji "ļoti labas kvalitātes" par 3-5 reizes lētākām naudām.

 

Lai gan ne visi Spyderco naži tiek ražoti iekš USA, ir gan no Japānas, Ķīnas, Taivānas, Honkongas, Itālijas, un C81 modeļi biezumā ir 3.5 mm, kā aliexpress norādīts.

Labots - FoX
Link to comment
Share on other sites

Nu, es jau neteicu, ka man vajag oriģinālo, bet man tomēr nepatīk ka mēģina iesmērēt pakaļdarinājumu kā oriģinālu. Vispār es pasūtīju vienu lai notestētu, tikai nevis military, bet Fliperi ar titāna freimloku, kas oriģināls maksā pie 300 EUR. Idejiski pēc tam varu ierosināt lietu par tēmu, ka pārdevējs piečakarējis un prasīt daļu naudas atgriezt. Tā viņam būs mācība nemuļķot lētticīgus ļautiņus.

Vispār jau šitie šķībacainie pat Strider nažus par nelielām naudām piedāvā, kas ir augstākā mērā nekaunība.

P.S. Tieši Military modeli ražo tikai iekš USA. Manis pieminēto Fliperi gan saliek Taivānā.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Kā tam nazim darbojas mehānika? Es pats Benchmade Minigrip nēsāju. Ikdienai perfekts.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

Es tik dažas dienas atpakaļ pasūtīju, neesmu saņēmis, kad būs ziņošu. Pagaidām man ikdienai ir Spyderco Delica, oriģināls, patīk. Ir Ontario RAT - super nazis un nav dārgs, iesaku visiem. Vienīgi ikdienai par lielu, lietoju medībās, dīrāšanai. No ķīniešiem ir sūtīti Ganzo, par savu cenu labi.

Link to comment
Share on other sites

O cik laba tēma. Daudzos ārzemju forumos ir topiki ar linkiem uz pārbaudītiem pārdevējiem/precēm un noderīgām lietām ko pasūtīt no ali. Varbūt, ka bootā arī kaut-kur ir, bet neatradu.

 

1. Vai nažus droši var sūtīt? Nav atsevišķa muita viņiem, nevērtē tos kā auksto ieroču iegādi? Gribu pasūtīt smuku universālu nazīti iepakojumu atvēršanai, vadu tīrīšanai, sviesta smērēšanai.

 

2. Kāds ir redzējis simpātisku nelielu somu pāri plecam, kur varētu iespraust planšeti, skrūvgriežu komplektu, nazīti, pierakstu blociņu, pildspalvas, vopšem IT guy survival kit.

 

No ali neesmu neko pircis vēl, toties no ebay gandrīz katru nedēļu pa paciņai atnāk.

Link to comment
Share on other sites

1. Līdz šim nav bijušas problēmas. Aukstie ieroči bija padomju laiku termins, tagad, cik man zināms, neviens nečeko nažus. Cita lieta - ir vien kategorija, kas saucas stratēģiskās preces, piemēram noteikta veida optiskie tēmēkļi u.c. Tur gan var ieberzties un kārtot AM atļauju, lai saņemtu preci. Man vienu reizi ir nācies to darīt.

2. Somas dažādas (t.sk. ādas) tajā pašā aliexpress ir pieejamas biezā slānī. Meklē pēc atslēgas vārdiem "messenger bag".


 

 

Gribu pasūtīt smuku universālu nazīti iepakojumu atvēršanai, vadu tīrīšanai, sviesta smērēšanai.

Ja gribi nedārgu, tad skaties Ganzo vai Spyderco klonu no ķīnas. Ja oriģinālu tad izvēlies, kas patīk un atbilst rocībai no Spyderco vai Benchmade katalogiem. Protams, ir arī daudz citu ražotāju, bet šie 2 ir topa augšgalā. 

Link to comment
Share on other sites

Spyderco replikām cik saprotu kvalitāte sākas no 40$? Īstenībā derēs jebkāds normāls kabatas nazis, bet cenu gribētos 20-30$, lai nav žēl, ja kas slikts ar to nazi notiek. Ganzo skatos ir baisie multitūļi, tik bailes pirkt, no šitādiem ķīniešu atdarinājumiem parasti nekas labs neiznāk, vismaz iepriekš bija pieredze ka tādas mantas pie nelielas slodzes sāk locīties kā no alumīnija folijas taisīti.

Link to comment
Share on other sites

80% preces atnākot tām virsū raksta "gift", tāpēc ar braukšanu uz lidostas pastu sanāk maz darīšana. Vienreiz tika sūtīts galaxy s3, kuram pakaļ gan bija jābrauc uz muitu, bet no aliexpress izprintēju pāris lapas ar galaxy s3 kopijām, kurām cena 18-30 USD un dabūju bez PVN :)

Link to comment
Share on other sites

Nazis pasūtīts, izvēlējos to, kuru te bija iemetis ivo - http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-spyderco-knives-military-knife-CPM-S30V-blade-G10-handle-Folding-knife-C81GP2-3-colors/1189045139.html

 

Spriežot pēc feedbacka kvalitāte ir izcila un šippings arī operatīvs, kaimiņam no Igaunijas atnāca 10 dienu laikā. Redzēsim kā būs.

 

Vēl pasūtīju pa lēto telefona turētāju mašīnai (tādi man jau vairāki, bet visi jau salūzuši). Tagad skatīšos somu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ganzo skatos ir baisie multitūļi, tik bailes pirkt, no šitādiem ķīniešu atdarinājumiem parasti nekas labs neiznāk

Man ir Ganzo multitūlis - viņš par savu cenu ir labs, nav ne vainas. Ganzo nav pakaļdarinājumi, bet oriģināli ķīniešu ražojumi, cik zinu, tad kvalitātes ziņā labākie no ķīniešiem. 


 

 

Vienreiz tika sūtīts galaxy s3
No aliexpress? Oriģināls?
Link to comment
Share on other sites

 

 

No aliexpress? Oriģināls?

 

Jā, šajā gadījumā tika sūtīts oriģināls, ja pareizi atceros, tad bija kaut kādas izpārdošanas un cena bij 150 USD

Link to comment
Share on other sites

Es atkal dažas dienas atpakaļ noriskēju ar nedaudz lielāku ciparu un paķēru šo. Baigi gribējās nazi ar titāna "frame lock", bet oriģināla cena tomēr par sālītu.

Link to comment
Share on other sites

Interesanta asmens ģeometrija. Es kad savu Benčiju skatījos, tad ilgi prātoju, vai tomēr neņemt sheepsfoot asmeni, beigās paņēmu šādu. Tomēr gribās lai asmenim ir spicums, ar ko var visādas šķirbiņas pačakarēt un kaut ko smalkāku izgriezt.

 

Klau, nazisti - moš jācep atsevišķu kabačnažu/īdīsī topiku, lai nav šeiten putra?

Link to comment
Share on other sites

 

 

titāna "frame lock"

 

Tu ar visu svaru grasies karāties tajā nazī, ka tik ļoti vēlies titāna fiksatoru? :D 

Link to comment
Share on other sites

Nu Tu arī dod... :D parasti dzīvē viss ir krietni vienkāršāk - vēlos tādēļ ka vēlos jeb tādēļ, ka līdz šim neesmu tādu rokā turējis...

Link to comment
Share on other sites

Es tikai pajokoju. :) Man pašam arī patīk kvalitatīvas mantas, kas ikdienas vajadzībām dažkārt ir overkill. Tā teikt, vājība uz kvalitatīviem instrumentiem. :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es atkal dažas dienas atpakaļ noriskēju ar nedaudz lielāku ciparu un paķēru šo.
 

 

 

Shim svars it kaa atbilst, vismaz uz papiira. 

    Weight: 4.16 oz. (118g)    

Link to comment
Share on other sites

Pasūtiju šodien savas pirmās mantas iekš ali, cerams ka pienāks viss ātri un bez problēmām, pagaidām tik nepatīk tas ka ilgi apstiprinās maksājums :D 

Link to comment
Share on other sites

Uz "ātri" gan neieteiktu cerēt, rēķinies ar mēnesi. Vēl dažiem pārdevējiem šipings kavējās, reizēm izsūta tikai 5 dienas pēc pasūtījuma apmaksas.

Link to comment
Share on other sites

Uz "ātri" gan neieteiktu cerēt, rēķinies ar mēnesi. Vēl dažiem pārdevējiem šipings kavējās, reizēm izsūta tikai 5 dienas pēc pasūtījuma apmaksas.

 

Piekrītu, dažreiz nākas gaidīt pat maksimālo sūtīšanas termiņu - 60 dienas, atnāk 59 dienā :)

Ātrākais kas man ir atnācis ir 2.5 nedēļas.

 

Galvenais čeko līdzi pats tam termiņam un  ja tuvojas dead line, ver vaļā Disput, lai nepalaistu garām savu samaksāto naudu.

Labots - FoX
Link to comment
Share on other sites

Man starp citu, to nazīti pārdevējs ar DHL izsūtījis caur Vāciju. It kā vajadzētu atnākt ātrāk nekā ar parasto.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

pirmais pozitīvais moments, tiko no pasta savācu pirmo paciņu :) precīzi 14 dienas pagāja , tik piebilde ka pārdevējs beigās pateica ka sūtīs ar bpost un papildus nekas nebija jāmaksā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...