Jump to content

Usbiskais TV šķūneris Androīdiem


Luke
 Share

Recommended Posts

Vēlos iegādāties usbisko TV šķūneri Asus memo padam. Tāpēc gribēju pajautāt, ko varētu ieteikt, vēlams, nopērkamu te pat Latvijā, kas spraužams usb vai micro usb un darbojas uz planšetes (manā gadījumā Asus Memo pad HD7) un, kam nevajadzētu arī ārējo barošanu?

Link to comment
Share on other sites

Redzēju interneta plašumos kā ar android palaiž  uz Realtek RTL2832U procesora būvētu USB puļķi. Adresi gan nepiefiksēju, jo planšetes kā sugu neatdzīstu. Tur gan bija palaists SDR uztvērējs, bet ja var palaist spektra analizātoru, kurš rij daudz lielākus resursus, tad gan jau var atī televizoru skatīties. Es tiešām nezinu, jo RTL2832U USB uztvērēju nereizi neesmu izmantojis ar orģinālo programnodrošinājumu un televīziju vai radio klausījies. Lai kā arī nebūtu uz šīs mikrenes būvētir uztvērēji patreiz pasaulē ir topā un ja ko pirkt tad tikai šadu izstrādājumu. an Google Tev palīdzēs pēc RTL2832U atrast kautko androidam. Latvijā gan to neesmu veikalā redzējis(pie mums jau labas lietas ar baigo aizturi parādās), bet nu kādas problēmas internetā par 7Ls nopirkt.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tas usb TV šķūneris ir vajadzīgs, lai varētu planšetē skatīties TV pārraides, piemēram, LTV1, LTV7, TV3 un LNT.

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav vienkāršāk LTC interneta TV?

Nē, tā nebūs vienkāršāk,  tad jāceļ hotspots mobīlajā telefonā un, baidos, ka tādā gadījumā varētu pārtērēt tos LMT 2GB/mēnesī. Pie tam man nav LTC interneta TV accounta, negribas par to maksāt, jebšu reģistrēt ik pārnedēļas jaunu e-mail adresi priekš izmēģinājuma.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav vienkāršāk LTC interneta TV?

 

Nu, un kvalitāte tai ITV uz planšetes ir, maigi sakot, klučaina. Pilnu bitreitu nedod, maitiņas.

Link to comment
Share on other sites

Kruta jau varbūt ir planšeti lietot, bet lai TV skatītos vajag antenu.Kaut vai USB puļķim līdzi nākošā štrunta antena jau nopietni piesien planšeti. Ja torni pa logi neredz, tad  vajag nopietnu  āra antenu ar kārtīgi kabeli. Diezgan komiski tas izskatīsies. Radioviļņu izplatīšanās lietas ir nemainīgas un arī nemainīsies- bez antenas nekas nenotiek!

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nu konkrēti mans plānotais puļķa izmantojums būtu pirmām kārtām mašīnā, kur mēģinātu uzstādīt puslīdz jēdzīgu antenu. Gribētu no rītiem, braucot uz darbu vai sēžot sastrēgumā, klausīties/skatīties piemēram "900 sekundes". Pārvietojos lielākoties pa maršrutu Katlakalns- Rīga un/vai pa Rīgu. Ja aizbraucot uz pilsētu "Jūrmala" pļažā ar vidēja lieluma ārējo antenu ķertu TV, būtu super. Mājās, pagalmā sēžot, ļoti labi redzu televīzijas torni teju visā garumā. Es īpaši pa to jautājumu necepjos- kur ķers, ķers, kur neķers- neķers.

Vispār jau, uzsākot šo tēmu, mans mērķis bija noskaidrot vai tauta varētu ieteikt kādu puļķi, kas 100% iet uz planšetes (lai gadījumā nenopirktu kaut ko tādu, ko neizdodas piedarbināt). Tas arī viss. Tā vietā tikt pārliecināts par to, ka man šādu puļķi nevajag un nekad nevajadzēs, nevēlos!

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ēbrejā atradu šadu

 

Paldies! :) Vakar ar uz tādu vai līdzīgu metu acis, tik, diemžēl, par spēļmantiņu negribu tik daudz tērēt (ko, atvainojos, nebiju minējis, uzsākot tēmu). Gribētu ierakstīties ja ne 20EUR, tad 20 latos. Ja par manis minēto summu nesanāks, tad būs jāskatās..

Link to comment
Share on other sites

Nu konkrēti mans plānotais puļķa izmantojums būtu pirmām kārtām mašīnā, kur mēģinātu uzstādīt puslīdz jēdzīgu antenu.

 .

 

Ar 5 gadu vecu puļķi ar tā surogātantenu uz jumta, braucot pa Rīgas apvadceļu, varēju skatīt TV ar beriem 50/50. Bet tur nebija ne smakas no RTL, kuram jūtība esot laba.

 

p.s. tiesa, pie stūres nesēdēju un RTL laikam nav pats uztvērējs. Tas ekšens bija 5 gadus atpakaļ.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Ja RTL-SDR puļķis uz andrīša rāda TV, tad tās ir ņemams. Ja nē, tad jāgooglē. Ir ķiniešu adrīši kuros integrēts uztvērējs. Fig zin uz kāda čipa un kā piejūgts klāt. Jāgooglē. Noteikti ir USB štrunti kuri strādās ar andrīti.

 

Par antenu. Itkā Didzim taisnība, bet man istabā (100 gadīgais kieģelis un citi traucēkļi) integrētais teleskopiskais štrunts rādīja bezmaksas kanālus nedaudz klučodamies. Stabili rādīja darbā, tobiš otrais stāvs un tiešā redzamība uz torni. Runa ir par Rīgu.

Link to comment
Share on other sites

Long John
Donkeyhot

Vajag ņemt uzreiz ķīniešu telefonu ar TV funkciju iekšā, nevis puļķi tagad meklēt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vajag ņemt uzreiz ķīniešu telefonu ar TV funkciju iekšā, nevis puļķi tagad meklēt.

 

Cik mēs tagad visi esam gudri, joptabļa! 

Link to comment
Share on other sites

talibans

ja nemaldos, tad Ķīniešu iebūvētie tv domāti viņu analogajai tv vai arī, ja tomēr digitālais tv iekšā, tad var gadīties, ka nederēs mūsu dtv. Vajag MPEG-4, bet var gadīties, ka iekšā MPEG-2. Kā arī, lai būtu DVB-T nevis kā krieviem tagad DVB-T2.

Kā reiz minētajam GoClever tas ir atzīmēts:

Iebūvēts TV uztvērējs DVB-T MPEG4

 

Link to comment
Share on other sites

ja nemaldos, tad Ķīniešu iebūvētie tv domāti viņu analogajai tv vai arī, ja tomēr digitālais tv iekšā, tad var gadīties, ka nederēs mūsu dtv.

 

Davai bez diršanas, ja! Visiem tiem sūdiem RAW stream iet uz CPU+GPU un tur tiek atrauts vaļā. Nekādu analogo! Arī PRC pāriet uz digitālo apraidi. Pie tam samērā strauji. Kā DVB-T USB puļķi strādā, domāju ka nevajag stāstīt. A ja vajag, tad lasam http://www.linuxtv.org/

Labots - JDat
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vajag ņemt uzreiz ķīniešu telefonu ar TV funkciju iekšā, nevis puļķi tagad meklēt
 

Telefons man nav vajadzīgs, vēl jo vairāk ķīniešu..



Pašlaik sliecos uz kaut ko no Didža ietektajiem, piemēram: http://www.ebay.com/itm/DVB-T-USB-Dongle-Realtek-RTL2832U-Elonics-E4000-50-2200MHz-SDR-GNU-FM-DAB-/321178220034

Jūsu domas?

Link to comment
Share on other sites

Androids sastāv no linux kerneļa un java virtuālās mašīnas. Lai kādu iekārtu atbalstītu linux kernelis viņam vajag kerneļa moduli - pilda draivera funkciju. Bet androīdiem kernelis parasti ir ļoti stipri apgraizīts un piekompilēt savu moduli ir diezgan sarežģīti vai pat pilnībā neiespējami (ja vajadzīgās sources nav pieejamas)

 

Drīzāk te ir jautājums vai autora planšetei ir pieejama firmwāre, kas atbalsta tv puļķus. Domāju ka standarta firmwarē tādas iespējas 100% nebūs. Iespējams ka ir kādas alternatīvas. Iespējams ka ir instrukcijas kā pašam kerneļa moduli nokompilēt un pieslēgt. Ar šo būtu arī jāsāk - jāmēģina dabūt kāda tv čipa atbalsts planšetei un tikai tad var domāt par iekārtas pirkšanu. Nav jau win kur uzinstalē draiveri un viss notiek. Nav arī linux kurš parasti nāk komplektā ar kaudzi gatavu kerneļa moduļu un ja gatava moduļa nav, savējo piekompilēt ir samērā vienkārši. 

Link to comment
Share on other sites

Nu man piemēram ir USB DVB-T dongls (chinese), bet androīdam draiveru nav ir tikai windows BDA draivers, varbūt kāds zin kur var dabūt androīdam, lai varu uz planšetes skatīties. HELP !

Link to comment
Share on other sites

andrisd7

Man ir mikro usb puļķis id4 mobile android Tv.Nopērkams arī Latvijā.Normāli strādā ar telefonu Samsung note2 Rīgā.Der arī planšetēm,bet ne visām.Puļķim var ārējo antēnu , komplektā pāreja.Draivers dabūnams play veikalā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...