Jump to content

Cik drošs un neatkarīgs LV ir privātīpašnieks savā īpašumā.


alusbundza
 Share

Recommended Posts

 

 

varbūt tev pašam jāsāk turēt kuces?

 

Ir man arī kuce. Takšels. Pavisam nopietni, paņēmu ar domu, ka mani vazaņķi tagad sēdēs mājās. Ne sūda, viņiem vajag kaukāzietes, rotveilerenes, sambernārietes un pārējās padauzas ;)

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Tad jau policijas iesaistīšana ir īsti vietā - nafig kaimiņiem tavu suņu bastardus? Tiešām cirks...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiešām cirks
Cirks ir ar arnoldiem piepēm, kas savā drāšu žoga ieaustajā pasaulītē nevar iedomāties, ka pasaule neierobežojas tikai 20 kvadrātmetros, ir joprojām cilvēki, kas var brīvi aiziet aiz stūra pamīzt, neuztraucoties, ka tiks no kaimiņa redzīgās "acs" nofilmēti.
Jeb tu joprojām kojās dzīvo?
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe
Jeb tu joprojām kojās dzīvo?

Pēdējos teju četrdesmit gadus, cik atminu, nē. :)

 

Man riebjas mīzt aiz stūra. Man riebjas kad kāds cits to dara - neatkarīgi savējā vai sveša. Man patīk sakopti tīri īpašumi, pa kuriem nevazājas sveši suņi drāžot svešas kuces. Īsāk sakot - es savulaik esmu izbaudījis tik daudz lauku burvības (lasīt - sovhoza šarmu), ka man derdzas labs cilvēki, kas ņerkst par labajiem krievu laikiem un to, cik laukos viss zašibis un pilsētās viss hrenova.

 

Esmu dzīvojis viensētā meža vidū, laukos, pilsētā, Latgalē un Kurzemē, Latvijā, Krievijā un ārzemēs, un tagad atkal esmu nomitinājies pāris kilometru attālumā no Rīgas. Atļaušos sacīt ka man dzīves bagāža ir stipri lielāka kā tev un vēl lielam vairumam forumiešu. Un, jā - es šad tad aizbraucu pie puikas, kas dzīvo Rīgas centrā, un domāju vai man vispār tā māja Pierīgā ir vajadzīga tik tā dēļ vien, lai kautko kādam pierādītu, lai nebūtu kā tie buržuji Rīgā.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Arnold: tātad Tava dzīves dzīves pierdze ir ar negatīvu tendenci - mainīt lauku dzīvi pret pilsētu, kaut arī pierīgu, var tikai pilnīgs ********.

Izviņī, bet es ar' savulaik pa visu plašo padomjzemi izdzīvojos, tāpat ārzemēs ira pabūts. Paldies sencim, kas zināja, ka es agri vai vēlu atgriezīšos, un īpašumu ne nolaida, ne pārdeva, kaut gan gribētāju netrūka. Tā ka man nestāsti te pekstiņus par to, ka laukos cilvēkiem nevajadzētu iztikt bez tualetēm. Un kā vēl vajadzētu, tāpat kā bez Maximas un Rimi, kad pazudīs tie, tad gan kādai daļai pašlaik apmierināto ļaužu būs sūdi.

 

Ieleja: laikam ilgi neesi bijis laukos - bises ir tikai medniekiem, cilvēki likumus te ciena, ne tā kā pilsētā.

man ļoti patīk, ka man ir sēta

Ņirgājies, vai kā? Mani īpašu mi ir kā desa - garumā turpat kilometrs...

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Runājot par klaiņojošiem suņiem, tad tos saimniekus vajag slānīt, sūtīt virsū mentus, lai sāk domāt.  

 

Ar apbrīnojamu precizitāti tieši klaiņojušie suņi ir vieniem un tiem pašiem saimniekiem n-tajās paaudzēs. Arī esošā dzīvesvietā ar visiem žogiem ir dažiem suņi, kas klejo apkārt un saimniekiem pie kājas. Ja normāls saimnieks, kas audzina suni, tad suns neskraida regulāri apkārt pa pus pagastu ar vai bez žoga (suņu laiks ir cits stāsts). Tāpat laukos ir mājas, kur mainās suņi, bet netikumi paliek un regulāri kāds tiek sakosts. 

Link to comment
Share on other sites

versatile

Ir pieredze ar svešiem suņiem, kas līda pie mūsu kucēm.

Ko lai saka, tas suns līdz savas dzīves beigām ar kājstarpē iežmiegtu asti metās bēgt, ja kāds pie zemes pieliecās tipa akmeni celt. Suns it kā normāls, medībnieks, tik pa bābām biš pa traku līda...

Un suņi, kas nokož padsmit trušus un noliek pie būriem akurāti rindā - mol, paskaties, kā es māku - un nevienam saimnieks iepriekš neteica, ka viņa lops būtu agresīvs vai kāds tur vēl. Visiem jau labiņi un draudzīgi. Pat nepieminu tos, kas velobraucējiem kājās klūp (piem, brāķēts robežsardzes suns ar biš neparedzamu raksturu, bet tā, jā, tipa draudzīgs un gudrs).

Tev ir suns, tev ir teritorija - un viss ko suns sadara arī ārpus tās (jo īpaši ārpus tās) ir tava atbildība. Ar suni vajag nodarboties, nevis savā vaļā palaist un lai citi pielāgojas. Paņems kaimiņš trīsreiz lielāku lopu kas tavu nokodīs - un kas tad būs vainīgs, ko?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Runājot par klaiņojošiem suņiem, tad tos saimniekus vajag slānīt, sūtīt virsū mentus, lai sāk domāt.

Pilnīgi manas domas - augstāk no konteksta izrāva sacīto par mentiem, un piesēja man klaiņojošus suņus, vēlāk tēmai pieslēdzās pilsētnieki, kam vispār privātīpašums aprobežojas ar jaunām tapetēm un resnāku bembuku.

Suņi - tas ir pavisam cits stāsts, viņī būtu pelnījuši atsevišķu tēmu, jo tā ir mana vājība - turēt mīļākos suņus savā tuvumā.

Bet patiesībā doma bija tāda : mans nams - mana pils, diemžēl pie mums tas ne visai strādā. Ja ments redzēs, ka pretī stāv klibs tantuks, viš droši spersies iekšā, nerādot nevienu orderi.

Man, par laimi vismaz līdz šim ir sanācis tā, ka vietējie menti mani respektē, un gluži bez atļaujas tīri par ciemiņiem neuzmetīsies.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

 

 

es taču teicu, sēta ap māju kādi 100 x 100 metri

1 hektārs? Pilsētā? Tu esi biezais :) man savulaik Engurē bija īpašums 0,2, kuru savāca 2. sieva, esot par veselu miljonu repšukiem nopārdevusi :D

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Vectēvam ar daudzu ha teritoriju tomēr ir žogs ap māju, lai nenāk visādi puģeļi dārzā "lasīt ābolus", un lai tehnika nav pieejama visiem, kam nav slinkums ienākt. Protams, žogs nav 2m sēta, bet vairāk simbolisks ar krūmiem un kokiem apaudzis.

 

Otrās mājās žoga nav, jo ir dabiskie šķēršļi - upe + vairāki dīķi, kas attur visādus garāmnācējus. 

 

Bet nu mans viedoklis ir tāds, ka neatkarīgi no īpašuma apmēra, sēta nevar būt laidars un jābūt minimālaim norobožojumam.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

@,  bet tas ir tikai normāli - man pašam sēta asociējās ar grantēto pagalmu pretī lievenim, ko ieskauj saimniecības ēkas, un kas diez vai pārsniedz 0.4ha robežas. Pārējais ir tīrumi, meži, dīķi un neizmantojamā zeme, kas diemžēl, izstiepta garā desā, bet ej nu sazini, kā pēc dzimtbūšanas beigām tā sadale notikās, pagaidām nekādus informējošus dokumentus archīvos nav nav izdevies atrast.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Aoma - kaut kā tas viss tavs sacītais neiet kopā ar to tavu "nah*j sūtīšanu" ar ko tu lielījies desmit postus atpakaļ...

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

@@Arnolds Piepe, Jā? Un kāpēc es nevarētu pasūtīt vienu māju tālāk kaut kādus uniformās tērptus raspizģajus, kuru vienīgais arguments ir: "viena tante tā teica" ?

 

ieleja, neņem ļaunā, bet vai tu aptver, ko nozīmē žogs ap kilometru tikai garumā, plus ļoti pagurainā apvidū, neesmu prasījis eiropas līdzekļus, bet paziņam 10x mazākā ideāli līdzenā (no topogrāfijas viedokļa) teritorijā izmaksāja vairākus tūkstošus.

Es ar lauksaimniecību sen vairs nenodarbojos, tāpēc kam man tas,

Patlaban apsveru domu savam priekam audzēt dabīgās foreles, tad gan būs jāpadomā, būvēt žogu, vai turēt vairāk suņus, esfektīvāks varētu būt 2. varijants :D

Link to comment
Share on other sites

Avtor. Ja tu māki atspēlēt, kā īstens jurists, tad neviens bez ordera pār Tavu īpašuma robežu netiks. Cita lieta, kā jau te teica, nav karogs izkārts vai sūdi peld šaušanas sēru dienās, tad gan spīd administratrīvais, pat nepārkāpjot tavu īpašuma robežu.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

sēta 100 x 100 metri

100x100m ir 1 hektārs. Vai tad ir kaut kas mainījies šai jomā - akros mērām vai desetīnās? Varbūt arklos?

Nesapratu, par ko man piesienies. tas tak ir tikai sakņu dārzs vai liela puķu dobe.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

nav karogs izkārts vai sūdi peld šaušanas sēru dienās

...vai viens no suņiem aiz gara laika aizgājis papluinīt kaimiņa vistas vai bērnus. Tad arī jāsaka, ka policija būs klāt visai naski bez nekāda ordera.

 

 

100x100m

ap kilometru tikai garumā

Tev pašam ar to matemātiku ir kaut kādas nopietnas problēmas. 100m x 4 = 400m.

 

Un nevajag te liet par tām cenām žogam - mājai pašlaik vispār ir koka dēļu sēta ar betona stabiem, kopējais perimetrs 290 390m, visa izbūve izgāja pie diviem ar pus tūkstošiem, tā ka pārsimt metru drāts žoga nekādus n-tos tūkstošus nebleķo. Vasarnīcai Ozolniekos zeme drusku lielāka - 1.2 hektāri, ar parastu žogu apkārt. Izmaksāja tas viss prieks ap 800Ls ar darbu.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Piepe, kas tev izpirka augstskolas diplomu?

Slinkums meklēt zemes grāmatu, bet kopējā platība ir ap 37ha, kurus gandrīz pa vidu šķērso koplietošanas ceļš. Pat neesot spīdeklim matemātikā, žoga garums varētu sasniegt vairākus kilometrus. Vai visi "inženieri" kas strādā 9 amatos, tai skaitā Baltijas valstis ieskaitot, ir tādi jefiņi, grūti pateikt, manu īpašumu apjozt ar "suņu cienīgu" žogu izmaksās vismaz 10x vairāk nekā 800 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Ironija. :D

 

Tu pārlasi vēlreiz, kādēļ mēs ar Ieleju tev jau simto reizi sakam par tiem 100x100 metriem. Kad būsi izlasījis un beidzot sapratis, es labprāt pieņemšu atvainošanos.



 

 

Pat neesot spīdeklim matemātikā
Vienīgā tīrā patiesība, ko tu par sevi esi uzrakstījis pēdējo pārdesmit postu griezumā. 
Link to comment
Share on other sites

Jā, par sētu man pilnīgi pretējs viedoklis. Kaut skaitos pilsētas teritorijā, bet ir man lauku mājas un es nu neredzu pilnīgi nekādu vajadzību pēc sētas. Ap māju liela teritorija sakopta un tas momentāli atšuj visādus tipus labāk par sētu. Ir bijuši gadījumi, kad ieklīst kāda kompaška. Es ļoti labvēlīgi saku,dzeriet savus aliņus,tikai parādiet,ka tukšās pudeles aiznesiet prom, jo man nav atkritum konteinera.Nu kas tāpar dzeršanu, ja nevar izmētāt tukšās pudeles un tagad jau gadiem neviens neieklīst. Man sēta riebjas un es jau teicu, ja nav sētas tad man pieder visa pasaule. Tāpat, nav man ne suņa, ne kaķa, jo nav laika ar tiem nodarboties. Pa kādam kejojotājam sunim ieklīst, bet laikam sajūt manu attieksmi un fiksi kopjas prom. Nav jau suns ne pie kā vainīgs, bet tā saimnieks. Vispār sunim jābūt čipam. Nav čipa, suni patversmē un, ja atrodas saimnieks, tad izpirkuma nauda tāda, lai uz mūžu atcerās, ir čips identificējam saimnieku un sodu par to,ka suni nepieskata. Nu neciešu es klaiņojošu suņu saimniekus un viss! Kaimiņos bija īrnieki, pašķīrās, aizgāja katrs uz savu pusi, bet divi smuki kaķi palika kā bomži. Nu paskoet, vai šitādi "dzīvnieku mīlētāji" nav jāsoda?

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis, nu ja tev sēta tukša, tad saprotams, ka tādu ierobežot nevajag.

 

Tomēr, ja ir dažāda tehnika lauksaimniecības un mežistrādes darbiem, tad laukos angāru būvēt ir diezgan liela greznība, bet zagļi arī nesnauž. Viņiem ļoti patīk alumīnija mucas vai dažādi motorizēti priekšmeti. Un vēl labāk patīk viensētas, kur nav suņu un viss ir klusi un mierīgi. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Zagļiem šausmīgi nepatīk novērošanas kameras,signalizācija un lampas,kuras iedegas no kustības. Galu galā, dzīvojam elektrobikas laikmetā, kādi tur suņi vēl :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Paspaardiishu mironi..

 

Covid laikaa policijai ir tiesiibas ienaakt manaa privaatiipashumaa?

 

"...tiesības jebkurā diennakts laikā iekļūt nedzīvojamās telpās un zemes gabalu teritorijā (ja nepieciešams, lietojot fizisku spēku), ..., gadījumos, kad persona aizturama nozieguma vietā, apdraudēta citu personu dzīvība, ir pamatotas aizdomas, ka tajā atrodas persona, kura tiek turēta aizdomās, apsūdzēta vai notiesāta par smaga vai sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu un izvairās no izmeklēšanas, tiesas vai soda izciešanas, vai bezvēsts prombūtnē esoša nepilngadīga persona, kā arī stihisko nelaimju un citu ārkārtēju notikumu gadījumos, kad apdraudēta personu un sabiedrības drošība.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

Pirms 36 minūtēm , jozhix teica:

citu ārkārtēju notikumu gadījumos, kad apdraudēta personu un sabiedrības drošība.

nu šis laikam sanāk 😃

Link to comment
Share on other sites

Pirms 9 minūtēm , ieleja teica:

"citi ārkārtēji notikumi"

 

Nu vispār nav tik vienkārš - tā pa fiksoi:

 

8.pants. Ministru kabineta tiesības, izsludinot ārkārtējo situāciju

(1) Izsludinot ārkārtējo situāciju, Ministru kabinetam ir tiesības noteikt:

6) valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju amatpersonu tiesības iekļūt privātā īpašumā;

Tas ir jānosaka ar normatīvo aktu - Noteikumiem, vai paziņojumu (līdzīgi kā ar ierobežojumiem par pulcēšanos utt. šobrīd). Ir tāds kaut kur?

9.pants. Lēmums par ārkārtējo situāciju

(1) Lēmumā par ārkārtējo situāciju norāda:

4) atbildīgo institūciju un līdzatbildīgās institūcijas, kā arī to īpašās pilnvaras;

7) valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju īpašos pienākumus, uzdevumus un tiesības;

Ir šīs pilnvaras un tiesības kaut kur norādītas attiecībā uz iekļūšanu Privātīpašumā?

 

18.pants. Par valsts apdraudējuma pārvarēšanu atbildīgo valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju tiesības izņēmuma stāvokļa laikā

Lai īstenotu šā likuma 13.panta pirmās daļas 4., 5. un 6.punktā noteikto, par valsts apdraudējuma pārvarēšanu atbildīgās valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijas atkarībā no valsts apdraudējuma veida, intensitātes un rakstura ir tiesīgas:

3) iekļūt privātā īpašumā (nekavējoties par to informējot nekustamā īpašuma valdītāju), ja nepieciešams novērst draudus cilvēku dzīvībai, kā arī tad, ja tas nepieciešams nacionālajai drošībai un valsts aizsardzībai;

Draudi cilvēka dzīvībai neder, nacionālā drošība un valsts aizsardzība arī nepalien.

 

 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Pirms 30 minūtēm , Racer teica:

Draudi cilvēka dzīvībai neder, nacionālā drošība un valsts aizsardzība arī nepalien.

izkarini pie vārtiņiem zīmi, ka te mīt korona slimi, un visi ies ar līkumu

Link to comment
Share on other sites

pirms 4 stundām , ieleja teica:

citi ārkārtēji notikumi

To varas pārstāvis interpretēs pa savam, bet tev taču būs ļauts vērsties tās pašas varas tiesu instancēs un pierādīt pretējo :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...