Jump to content

Cik drošs un neatkarīgs LV ir privātīpašnieks savā īpašumā.


alusbundza
 Share

Recommended Posts

Pārdomas brīžos radās jautājums.

Cik drošs var būt privātīpašnieks savā zemē no visādiem valsts ierēdnņiem savā privātīpašumā.

Vai drīkst ierasties tavā īpašumā bez īpašnieka atļaujas piemēram: īeņēmuma dienests, būvinspekcija, PVD, un visādi citādi ''herņas'', tai skaitā policija.

Izņemot gadījumus, ja ir tiesas atļauja.

Es saprotu tā, ja tiesas atļauja nav, un saimniekam ''šķemba'' galvā, tad viņš paņem lomiku un mierīgi visus izdzenā.

Link to comment
Share on other sites

"Visādām citādām herņām"ir pilnīgi pofig Tavs privātīpašums. Vot ja kaimiņš uzraksta rakstisku iesniegumu, tad "herņām" ir jāreģē. Piemēram,ja Tu grāvī, pa taisno ,laid kanalizāciju, vai tavu cūku mēsli tek kaimiņa teritorijā. Citādak ierēdņi labāk dzer kafiju un nekādu iniciatīvu neizrāda. Arī būvinspektoram ir galīgi pie pakaļas cik lielu sirdsmājiņu Tu būvē. Policija  bez pamata ciemos nebrauks. Ja Tu zālīti narkašiem, pa sētas caurumu tirgo, tad es būtu pirmais, kurš nostucītu un katru vakaru poļicaji Tevi ganītu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

tad iznāk, ka ierēdņi drīkst ierasties jebkurā dienakts laikā mājās un tevi apčamdīt bez tiesas sankcijas?

Link to comment
Share on other sites

Kapēc gan nē,ja piemēram, no Tavas sētas, pa ielas grāvi kakas peld? Tu pārkāp sanitārās normas un tas ir skaidri redzams. Ierēdnim ir visas tiesības sastādīt aktu, lūgt Tev to parakstīt un pēc tam piestādīt rēķunu. Vakar nejauši klauijos pa rāciju, kā pažarbiekus izsauc uz lieliem dūmiem konkrētā adresē. Pēc piecām minūtēm tie izsauc pašvaldības poļicajus, jo mājas saimnieks vadiem izolāciju dedzina nost. Sadomājis ar krāsaino metālu biznesu nodarboties  :sarkasms:  Nu pasaki man vienu iemeslu ,kapēc poļicaji nevarētu, pēc tāda pārkāpuma, ienākt Tavā pagalmā?

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Vot ja kaimiņš uzraksta rakstisku iesniegumu,

kaimiņam uz tevi ''zobs'' , uzraksta ziņojumu, un ierēdņi pie tevi klāt 

Link to comment
Share on other sites

Didzi, iemesls ir pavisam vienkāršs - LV vismaz teorētiski skaitās tiesiska valsts un tas nozīmē ka visiem (arī policijai un valsts amatpersonām) ir jāpilda likumu prasības. 

 

Protams ka praksē ir savādāk, kas principā ir pat ļoti skumji..... 



Un par stučīšanu es nemaz neizteikšos! Man kaimiņš piemēram izraka dīķi meliorētā zemē bez projekta - ko man tagad jāskrien uz būvvaldi sūdzēties??? 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Nu pasaki man vienu iemeslu ,kapēc poļicaji nevarētu, pēc tāda pārkāpuma, ienākt Tavā pagalmā?

tik pat labi varu viņus arī nelaist , ja orderis ir, tad jā 

Link to comment
Share on other sites

Pēc būtības būtu jābūt tā ka ierasties - pienākt pie durvīm, vārtiem un pieklauvēt var jebkurš, bet atvērt durvis, vārtus un laist iekšā piespiest var tikai dažos gadījumos.

Ja ciemiņš ir no Iekšlietu struktūrām visdrīzāk ka ir jālaiž bez īpašām ceremonijām - piemēram policija.
Ja ciemiņš nav no iekšlietu struktūrām - piemēram dažādi inspektori, bez attiecīga papīra, vai pilnvarota iekšlietu struktūru darbinieka klātbūtnes laist iekšā var atteikties un sūtīt "pēc papīriem"

 

Piemēri iz dzīves nav tālu jāmeklē, kaut vai tas pats Lembergs šo ļoti labi praktizē.

Link to comment
Share on other sites

Biku ne pa temu,bet ir par kaimiņiem un iesniegumiem. Koleģim bija tāds storijs:

Tipa kaimiņš pinčuga ar ko jams kasījās regulāri,uzmeta zajavu bāriņtiesā,mol bērni tipa bļauj,sieva raud-nelabvēlīga ģimene un puikam tagad reizi nedēļā nāk tante ciemos skatīties cik labi viņi satiek :D

Link to comment
Share on other sites

Ar kaimiņie vajag sadzīvot. Ja ko, ne sevišķi likumīgu,  dari, tad iesaisti kaimiņu. Es piemēram savulaik nocirtu kokus uz robežas ar kaimiņu, lai saulīte iespīd. Tad nu malciņu godīgi sadalījām un skaidri zināju, kakaimiņš kļauzu nerakstīs. Viens gan ir fakst, kamēr nav rakstiska iesnieguma, nevienam ierēdnim Tavs īpašums neinteresē. Ja godīgi, tad es šai jautājumā neredzu problēmu. Es cenšos neapgrūtināt dažādus ierēdņus un viņi mani.

Link to comment
Share on other sites

   Tas viss ir pareizi diennakts gaišajā laikā, bet tumšajā jau jābūt līdzi pazīstamai personai.

Arī policai drīkst ienākt tavā teritorijā bez Tavas piekrišanas tikai dažos gadījumos : ja tur notiek likumpārkāpums, ja tur slēpjas likumpārlāpējs u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pārdomas brīžos radās jautājums. Cik drošs var būt privātīpašnieks savā zemē no visādiem valsts ierēdnņiem savā privātīpašumā.

 

Man šķiet, ka par šo tēmu kādam topošajam juristam sanāktu labs maģistra darbs.

Vai Tev ir kādas konkrētas problēmas vai tikai prāto?

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Vai Tev ir kādas konkrētas problēmas vai tikai prāto?

problēmas pagaidām nav, ar kaimiņiem sadzīvoju labi, bet ir uzcelts neliels namiņš (25 m2) meža malā (nelikumīgs) , kur pēc papīriem skaitās mežš

Link to comment
Share on other sites

Tas nu gan ir īzī geims, ko ar laiku un naudu var atrisināt.

Pamazām sataisi papīrus un pēc tam 5 minūtēs uzbūvē.

Link to comment
Share on other sites

Man visa māja uzcelta nelikumīgi un es neņemu galvā :sarkasms: Hohma bija, kad Jumpravā kādreizējo zemnieku Balto paņēma pie pakaļas par nelikumīgu celtniecību.  Viņš bija "raganas mājiņu" uzbūvējis valsts mežā. Nezinu, kas to māju atrada, bet pilnas avīzes bija ar rakstiem.Baltajam prasa, kurš uzbūvēja, a šis atbild- ragana. Visiem skaidri redzams, ka pats Baltais uzbūvēja, bet pierādīt nevar, jo neviens nav redzējis. "Raganai" personas koda nav un pie atbildības saukt nevar :sarkasms: Latvijas valsts mežiem liek jaukt nost, jo viņu teritorija, bet šiem poh** kautkāda mazmājiņa. Tā i nezinu,kā beidzās.

Man pie būvniecība sbija problēmas ar arhitektu, jo viņš nevarēja izdabāt manām vēlmēm. Beidzas viss ar to, ka arhitekts pateica- tu jau labāk zini, uzbūvē, tad es uzzīmēšu. Tā i dzīvoju, slinkums zīmēt un nest pi arhitekta uz parakstu.

Link to comment
Share on other sites

aivars.m.

Lasi VBN Mk not. Nr.112:

 

62. Būvprojekts un būvatļauja nav nepieciešama:

62.2.mazēkai lauku apvidū, ja tās apjoms un būvvieta saskaņota būvvaldē;

 

16. Mazēka - vienstāva ēka, kuras apbūves laukums nav lielāks par 25 m2.

 

Tā ka, vari noriskēt un aiziet uz būvvaldi "saskaņot apjomu un būvvietu" :)

vienīgi, ja tas ir mežā, tad var būt nesaskaņos, nezinu...

Labots - aivars.m.
Link to comment
Share on other sites

Ko tur riskēt? 

Ej uz būvvaldi un saki ka gribi būvēt. (Tas ka jau ir uzbūvēta nav viņiem jāsaka)

Tā kā mazēkai projektu un būvatļauju nevajag - neviens nebrauks skatīties ir vai nav sākta nelegālā būvniecība. 

Bet papīri ir jāsakārto - ja ne uzreiz, tad ar laiku var būt problēmas..... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

tas namiņš celts pirms 12. gadiem, bet tagad ir doma šo rekonstruēt un uzcelt 3x lielāku,

man teica, ka lielākais čakars ir tas, ka tas atrodas uz meža zemes 

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Bet sakiet kas tas par debilismu - kapēc es savā īpašumā bez saskaņošanas 25m² mazmājiņu celt varu, bet 26m² suņubūdai jau vajag kaut ko ar kaut ko saskaņot? Nu pēc būtības - nafig man vispār kaut kāda būvniecība uz manas zemes jāsaskaņo? Cita lieta ir pilsēta, kur mana būvniecība kādu var apdraudēt vai kā citādi traucēt, bet laukos, viensētā, kam kas var traucēt??
 

Link to comment
Share on other sites

Ar nesakārtotiem papīriem problēmas rodas māju pārdodot vai mantojot. Īpaši jau sasteigt papīru lietas nevajag. Mūsu valsts uzskata, ka katra sirdsmājiņa jāapliek ar nodokli.Man ar parakstu bija jāapliecinā,ka srdsmājiņa netiek izmantota mana uzņēmuma vajadzībām. Tad nodoklis būtu vēl lielāks. Īpasuma nodoklis no 7Ls , desmit gados, izauga gandrīz uz 70Ls.  Fig es iešu ko labprātīgi reģistrēt, lai pa mana paša māju vēl lielāku nodolkli uzlieiek.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Tur ir problēmas ar vairāk par 25m², ja ir otrais stāvs un ja ir kārtīgi pamati, nevis pāris betona bluķīši  stūros. Tad vēl - vai tas neskaitās mežš un vai tur nav kāda aizsargjosla.

Labots - Raimonds1
Link to comment
Share on other sites

Kaimiņš pārdeva māju. Izrādijās, ka fāterītis māju vispār nebija nodevis ekspluotācijā, a celta astoņdesmitajos gados. Nu un, aizgāja uz domi un teica,ka problēmu vajag atrisināt un atrisināja arī. Fāterītis ta miris, ko sodīt nav, ka māja uzbūvēta pēc pilnīgi cita projekta. Es negribu teikt, la tas pareizākais variants, bet variants ir. Laukos un uz savas zemes jau nu tocna poh**. Valstij tak tikai nodoklis interesē, nevis kādi Tev kvadrātmetri zem pakaļas.

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Ko darīt, ja netālu esošā grāvī tek kanalizācija no tur pat netālu esošās daudzdzīvokļu mājas? :D Jau pāris gadus.

Link to comment
Share on other sites

Atbildot uz sākotnējo tēmu, drošs nevari justies nekad, nav zināms, kad valcers izdomās vēl kādu nodokli, jeb "valsts" izdomās, ka īpašnieku privātīpašumi neatbilst kaut kādām likumdošanām.

Bet pa lielam - sūtu visus na*uj, arī pašvaldības policiju, kas pāris reizes dēļ kaimiņu stučīšanas dēļ būtībā miermīlīga suņa patvaļu -(paskats gan tāds pabaiss) bij ieradusies.

A pa lielam ņemot, kamēr nodokļus maksāju, lai tak iet uz vietu, kur ķeizars kājām iet. Izraku dīķi - nu un? Bišku pārsniedz atļautos izmērus? Nāciet un mēriet, moš taga lietus viņu uzpludināja, parasti ir mazāks :)

Bet kā jau te teica, visus sūdus parasti taisa kaimiņi - skauģi.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

sūtu visus na*uj, arī pašvaldības policiju,

Šito gribētu redzēt.

Skaties, ka tavam sunim negadās kāda nelaba desa iemesta pāri sētai, ja jau tu tāds varonis, ka pat mentus atšuj... Tev tādi pacietīgi tie kaimiņi izskatās.

 

kamēr nodokļus maksāju

Te jau sākas tā pati problēma, kas visus deputātus un miljonārus moka - izrādās, ka nodoklis pilij un dārza šķūnītim atšķirās, un paskaties - ir tādi ērmi, kas liek tomēr to maksāt. Cik netaisni, ne? Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Skaties, ka tavam sunim negadās kāda nelaba desa iemesta pāri sētai

tur jau tā lieta, ka sētas man nav, ja vien pats termins "viensēta" to nepieprasa. Tuvākie kaimīņi man ir krietna loka šāviena atstatumā, un par to es nebeidzu slavēt savus tālredzīgos senčus.

 

P.S. Laikam esi no tiem štrumbantēm, kuri, ja kaimiņam ātrāk gatavojas tomāti, aiziet pa nakti nolaistīt tos ar soļarku.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Ja mani bērni vēl būtu mazi, un tavs draudzīgais suns (cik saprotu, neesot piesiets) tos ieraugot katru reizi skrietu "apsveicināties", neskatoties uz maniem brīdinājumiem un lūgumiem suni savākt, es ne tikai policiju vien izsauktu... Tas taču ir tā kā pašsaprotams, ne? Vai arī viensētās visi ir varoņi amerikāņu redneck stilā - ar bisi un suni, paši savā pasaulē, uzspļaut uz pārējiem?

 

Es saprotu, ka šis konkrētais gadījums neattiecas uz topika tēmu, taču mani izbrīna cilvēku tuvredzība - tā vien izklausās, ka dažiem dzīvošana un integrācija sabiedrībā (tai skaitā nodokļu maksāšana un normu ievērošana) ir tāds neaizsniedzams mērķis.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

marrtins

Tādus klejojošus vaukšķus laukos vienkārši šauj nost un neviens pakaļ nedzied.

Link to comment
Share on other sites

Jādomā, pēdējo 2 postu īpašnieki ir "naturalizējušies" bruģa slīpētātāji un no laukiem vispār nesaprot ne sūda.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

Nedomā ar bruģakmeni, izmanto smadzeni? Es saku no pieredzes.

Link to comment
Share on other sites

Pieredzes? Tavs iepriekšējais posts neliecina par smadzeņu esamību, tikai trulu postu rakstītāja cenšanos parādīt sevi no pilsētnieka puses, lai gan ko no priekšpilsētas iemītnieka var gribēt - tikai noliegt pēdējo ligzdiņu (laukus), no kuras pats ir cēlies.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Aoma - piedod, bet tādi kā tu tieši ir tie, kas to visu lauku šarmu maitā, un liek domāt, ka otrpus pilsētas iebraukšanas zīmei ir mežoņu zeme, kurā valda tas, kam lielāks suns, un kas māk mentus pasūtīt. Suņi pilsētā un laukos ir savādāki? Vai arī bērni laukos zin, ka suņuku nedrīkst čamdīt un kaitināt? Vai arī suņi tādi gudrāki, nemēdz šad tad kādu sakost? Domā, ko runā...

 

Tātad - Tavs suns skraida ārpus īpašuma [neeksistējošajām] robežām, un tu atkārtoti ignorē (citēju - "sūti nah*j ") pašvaldībniekus, kurus kaimiņi ir lūguši risināt situāciju? Iemet savu adresi šeit topikā, varam saorganizēt pašvaldībniekus, kurus nah*j pasūtīt būs pēdējā lieta, ko darīsi pirms ilgstošas viesošanās lielajā mājā.

Labots - Arnolds Piepe
Link to comment
Share on other sites

Centra iedzīvotāji šitos guļamrajonu iemītniekus tā vai tā uzskata par plebejiem.

Tas uz iepriekšminēto postētāju un laikam uz Tevi arī.

Iadomājies sevi par baigi civilizēto? Laikos visi ar šķēpiem kadiķu svārciņos naktīs dejo ap ugunskuru?

Padomā labāk, no kurienes mūsu tauta ir radusies, un tad truli *irs.

Hint: ne jau no bīskapa Alberta dibinātās pilsētas...

 

Lauku šarms... Par šitiem vārdiem vien nenāktos par ļaunu zobus pārskaitīt.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

labiitis
Iemet savu adresi šeit topikā, varam saorganizēt pašvaldībniekus, kurus nah*j pasūtīt būs pēdējā lieta, ko darīsi pirms ilgstošas viesošanās lielajā mājā

Arnolds tuprina reidu forumam. Ko tie pašvaldībnieki darīs? Konstatēs faktu? Viņi tam sunim neko nevar darīt...

Bet fakts, ka suņi, ja skraida pa svešiemm īpašumiem un saimnieks nereaģē, tad tiek nošauti ir patiesi.

 

P.S.

Bet tas bija domāts par svešiem suņiem (lai mani ar nesauktu aprdzīvnieku nīdēju), jo laukos jau viens otru pazīst un tad ir visticamāk ātrs zvans. Nav jau Rīga, kur pretējā dzīvoklī dzīvojošā vārdu pat nezin...

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau šis ar piederas pie privātīpašuma tēmas - mani suņi pārsvarā ir PIESIETI. Protams, neesmu nekāds necilvēks, un pa laikam šiem ļauju izskraidīties, tāpat maziņi viņi auga pie cilvēkiem un nav agresīvi, vismaz manā klātbūtnē nevienam nav mēģinājuši kost, bet tās reizes, kad es neesmu mājā, ir pavisam kas cits, savādāk īsti nav jēgas turēt lauku mājā suņus, ja viņi nedrīkst kost aizdomīgiem svešiniekiem, pie tam, dzīvojot atstatus no lielajiem ceļiem.

Link to comment
Share on other sites

marrtins

 

 

Pieredzes? Tavs iepriekšējais posts neliecina par smadzeņu esamību, tikai trulu postu rakstītāja cenšanos parādīt sevi no pilsētnieka puses, lai gan ko no priekšpilsētas iemītnieka var gribēt - tikai noliegt pēdējo ligzdiņu (laukus), no kuras pats ir cēlies.

Ko tu ārdies es nesaprotu? Es tev faktu pasaku, bet tu kaut ko ārdies pa manām smadzenēm? Rimsties, OK?

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Aoma - ja tavi suņi pieklājīgi skraidītu pa iežogotu teritoriju, domāju ka neviens kaimiņš neceltu trobeli, kur nu vēl atkārtoti sauktu pašvaldības policiju skaidroties ar tevi, vai ne?

Link to comment
Share on other sites

marrtins - atvaino, varbūt nedaudz ne pa tēmu uzsprēgāju :)

Piepe - ej ieskrieties, vai esi kādreiz padomājis, ko nozīmē iežogot gandrīz 40ha teritoriju?
Es jaunības dullumā iesāku, bet beigas atmetu ar roku. Un kaimiņiem nav pie manis ko meklēt, tāpat lai netur kuces, tad arī mani suņi pie viņiem nevilksies,

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...