Jump to content

kādas durvis ielikt mājai, koka vai metāla?


Oligarhs
 Share

Recommended Posts

Mājā iet pilnā sparā remonta darbi, tagad esmu nonācis pie durvju meklējumiem, nevaru saprast kādas durvis man vajag, koka vai metāla?!  (privātmāja)

Ko Jūs varētu ieteikt šajā gadījumā?

Pagaidām vēl nēesmu sācis aktīvi nevienu firmu meklēt! :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Yoda

    6

  • Mezavecis

    16

  • alusbundza

    5

  • Oligarhs

    15

_dunduks_

Vajag tādas, kas pašam patīk un vari atļauties.

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Ja finanses atļauj , tad kārtīgas ozolkoka būs pašā laikā .

Link to comment
Share on other sites

raaicha

Ja runa par ārdurvīm tad noteikti ieteiktu metāla. Koka durvis uzbriest, lai nopirktu koka durvis kas neuzbriedīs būs laikam jāizmet 2x vairāk nekā par metāla ja ne pat vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Oligarhs

Nu ar finansēm ir ok...domāju ka vai tik koka durvis nesastādīs problēmas, saulē sarausies un pavasarī būs piepūtušās - fizika :( 

metāla durvis man liekās ka sals cauri, tad laikam jādomā vairāk par 2 durvīm, nekā 1, bet man baigi nepatīk kā izskatās metāla durvis!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Runājot ar galdnieku, labas koka durvis, kuras fiksā laikā nederformēsies maksās sākot no 300Ls. Vispār tādas, kuras nepiepūšas, var izgatavot, bet noteikti ne aizbraukt un nopirkt depo. 

 

Es ieliku pēc rekomendācijām Skydas dzelzs durvis, kuras izmaksāja 480Ls, bet toties ir 8cm biezas, siltinātas (ziemā termogramma rādīja, ka siena aukstāka), ar mazu svaru (nav līdzīgas tām seifveidīgām) un var izvēlēties individuālu rakstu, reljefu atkarībā no vēlmēm un cenu kategorijas, kā arī nesarūsēs, jo ir ar normālu pulverpārklājumu (no iekšpuses no MDF). 

 

Tā kā man nav priekšnama vai vējtvera, tad bija jāizvēlas tādas, lai nodrošinātu funkcionalitāti un siltumu un skaņas izolāciju (durvis ielas pusē). Toreiz rēķinot, dubultdurvis izmaksā tikpat, cik vienas kārtīgas durvis.

 

http://skydas.lv/metala_durvis-majai/skydas-2000

Labots - Skrandainais
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mājā ir ļoti neērti, ja nav aukstā priekšnama. Es vairāk štukotu par tada izveidošanu, kā par uberkrutām siltinātam durvīm. Būs priekšnams, derēs kārtīgas koka durvis. Manā uztverē bleķa durvis der tikai dzīvokļiem, lai sarežģītu dzīvi zagļiem.  Kārtīgas un pareizi uztaisītas durvis nestaigā no gadalaikiem.  Pareizak sakot, meistars zin, kā durvis jātaisa, lai tās rudens mitrumā neķīlētos, un ziemas aukstumā vējš cauri nesvilpotu. Ozolkoka durvis ir kruta, bet manuprat kalpo vairāk kā saimnieka krāniņa pagarinātājs :sarkasms: Ozolkokadurvis ir baigi smagas, bet jāvirina tās bieži. Nē, nu ja māja kā pils, tad protams. Savukārt, kad parādes durvis ir ozola, bet mājai plastmasas logi un iekšdurvis štampovkas no Depo, tad tā jocīgi izskatās.  Pie kārtīgām parādes durvīm jābūt arī attiecīgam mājas interjeram. Plastmasas suns no lielveikala, pie ozolkoka durvīm, nu tas vispār ir pipec :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis, es zinu, ka priekšnams ir laba un vajadzīga lieta, bet izmaksā dārgāk nekā durvis. 

 

Vēl neliela piebilde. Ar metāla durvīm lielākā kļūda ir tad, ja ārpusē ieliek iekštelpās paredzētās durvis. Tad ir visas problēmas komplektā - aukstums, mitrums, rūsa, atslēgu mehānisms bojājas.

 

P.S. Jebkuras no durvīm nav paredzētas atrasties tiešos saules staros, kas arī izraisīs deformācijas, krāsas bojāšanos. Ir jābūt jumtiņam, kas primāri aizsargā.  

Link to comment
Share on other sites

Šī tēma, arī ziemā sagādāja problēmas, jo tika iegādātas plastmasa ārdurvis(lielākā kļūda, kas ir izdarīta), kuras itkā bija paredzētas, kā ārdurvis, bet pēc pirmā kārtīgā sala, bija tik skaistas deformācijas, un vējš skaisti svilpoja. Durvis maksāja nedaudz virs 300ls, un nu pēc šitādiem jokiem tieši šodien sāku vējtvera celtniecību, un tad jau būs stipri vieglāk izvēlēties.

Runājot ar meistariem, arī šie ieteica, ka nav jēgas ķēpāties un katru otru gadu likt no jauna ārdurvis, bet gan uztaisīt vējtveri.



Varbūt ir kāds, kas zin, kur ir iespējams nopirkt fibrolītu? Aizejot uz Depo, vai K-rautu, jautājot, kur ir fibrolīts pārdevēji prasa, kas tas tāds... Un vispār, kādas atsauksmes ? Ir ideja siltināt vējtveri, kas tiks izveidots no koka.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ks123, kas tev tās pa durvīm? Mājas otrā pusē ieliku plastmasenes kopā ar stikla logu un ziemu izturēja - ne nobīdes, bet deformācijas.

 

Iepriekšējās bija deformējušās, jo vienkārši ieliktas bija pilnīgi šķībi (pa ~2cm uz vienu pusi). Ir redzēts, ka ieliek durvis vai logu, bet šis gandrīz karājās gaisā un turās uz makrofleksa putām un kad visa tā būšana nosēžas, tad logu ne atvērt, mehānismi neiet kopā utt.

Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Es personīgi atbalstu tikkai koka durvis, iemesls vienkāršs - Bleķa durvis izskatās slikti, tādas var likt tik daudzstāvenes pagrabam. Koka durvis ir arī drošākas, jo bleķa druvis (ķīniešu sūdus) var attaisīt pat ar konzervu attaisāmo, toties koka durvis bez kārtīga trokšņa uz cirvja neizgāzīsi (to zagļi nedara, lai nepievērstu lieku uzmanību). Un ja uzliek kārīgas seifa tad kā, piemēram, nelaimes gadījumā kāds tur tiks iekšā, lai glābtu tevi, vai tavu iedzīvi?

Koka durvju galvenais trūkumus, par mazu naudu nevar dabūt kvalitāti, kā jau te runā, šķiebsies, griezīsies, briedīs un sarausies un darīs HVZ ko pie laikapstākļu maiņas.

Bet gaumes jau ir visādas, un budžeti arī, es jau ieteiktu doties pie kādiem pāris specializētiem durvju tirgotājiem/galdniekiem un veikt pārunas, te šaubos vai tādi ir sastopami. Par datoriem, jau ar var pajautāt galdnieku forumā, bet kāda būs informācijas kvalitāte....

Link to comment
Share on other sites

Skarnadainais, nezinu, kāda firma, pirku Liepājā, bija kaut kāds veikals kur pārdeva tikai durvis, ražotas zviedrijā. Arī ar stikliņu, nu par to šķībumu, tiešām nevarētu būt, jo bija pat divas tādas. Kad vienas sačakarējās, ziemas vidū nācās likt otras, kuras līdz pavasarim bij tādas pašas - abas durvis lika specializēti meistari.

Link to comment
Share on other sites

aviators

Man jau piekto gadu kā ārdurvis ir koka pakešdurvis ar stiklu pa visu kā logam. Un neko, ne viebjas, ne škiebjas. Kā lielākais pluss - gaišs koridors.



Un pret zagļiem tās mega dzelzs vai ozolkoka durvis privātmājā nepalīdz. Viņi tādā gadījumā iekāpj pa logu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man stipras aizdomas, ka normālas bleķa durvis neesi redzējis un apgalvojums pieder pie kategorijas "viena tante teica".  Kas attiecas uz privātmāju durvju drošību, tad nav jēgas taisīt seifu, ja var iekāpt pa logu. 

 

Bleķa durvis izskatās slikti

 

Vakarā ielikšu bildi ar ļoti slikto durvju izskatu. Acīmredzot tev mājās ir ar kokgriezumiem, apzeltītas.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Sen atpakaļ Reatonā pirku durvis, nezinu pie kuras šķiras iedalīt. Kārtainas, vidū metāla plāksne, apkārt koks.

Link to comment
Share on other sites

Alusbundža - nu, nezinu gan par plastmasniecēm. Es laikam vairs nekad nepirkšu durvis no plastmasa.

Link to comment
Share on other sites

Aleksejs

Metāla durvis kā ārdurvis galvenokārt neliek, jo tām ir ļoti slikta siltumizolācija (eksistējot arī modeļi ar "termopārrāvumu" metāla konstrukcijā). Lūk krievu lapas (jā, tas nozīmē, ka informācija rakstīta krieviski), kurās, manuprāt, labi aprakstīta problemātika un ko darīt/nedarīt:

http://dvernoydoktor.ru/content/kak-vybrat-vkhodnuyu-dver-v-chastnyi-zagorodnyi-dom

http://dvernoydoktor.ru/content/kak-vybrat-vkhodnuyu-metallicheskuyu-dver

http://staldoor.livejournal.com/95032.html

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Es ieteiktu normālas metāla durvis, koks lai vai kāds būtu - tas pie mitruma izmaiņām briedīs vai ruks neatkarīgi no tā cik viņas maksās.

Ieliku pagājušo gadu koka durvis un tā kā man pie durvīm nav jumtiņa ir tikai esošā jumta pārkare, tad tagad štukoju meklēt metāla durvis un kocinieces ravēt ārā.

Vienīgais vēl nevaru izlemt ko darīt ar logiem- plastmasu negribu.

Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

 

 

Vakarā ielikšu bildi ar ļoti slikto durvju izskatu. Acīmredzot tev mājās ir ar kokgriezumiem, apzeltītas.

 

Nē man ir pilnīgi prastas, koka dubultdurvis, un diemžēl nevis mājai, bet dzīvoklim. Vecākiem toties ir privātmaijā slikti uztaisītas koka durvis ar stiklu vidū, kuras pirmajā mitrajā laikā nevarēja dabūt ciet ar visu jumtiņu virs tām.

Nu es tak teicu, gaumes ir dažādas, un druvis parasti neviens neslēpj, kaut vai savā kapņutelpā var apētīt, glītākas un neglītākas, kādas vien vēlies. Es teicu man nepatīk bleķa durvis, man patīk koks, un tam ir pāris argumenti par labu, pāris par sliktu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Aleksejs

Minētie apledojumi rodas nepareizi izvēlētām durvīm, kā arī nav paredzēta gaisa cirkulācija. 

 

nigerskijs gangsterskijs

Toties man konkrēti nepraktiskas liekas dubultdurvis, kuras veras katra uz savu pusi, it sevišķi ja mājās dzīvnieki.

 

Neesmu dzirdējis, ka kāds daudzdzīvokļu namu kāpņu telpās spiestu uz kvalitāti, līdz ar to nevajag plest lielas acis un uzskatīt, ka tas ir standarts. Runa tomēr par privātmājām ar normālāku attieksmi. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Ja koka durvis mitrumā staigā, tad par kāda koka durvīm ir runa? Pieņemu, ka viengabalaina koka. Bet vai tad tagad sen jau netaisa no, teiksim, koka materiāla? Visādi koka kārtainie līmējumi un tā tālāk. Tie arī deformējas mitruma un sezonas ietekmē? Tā pati metāla plāksne iestrādāta korpusā arī novērš visādas deformācijas.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

 

 

P.S. Man pašam ir, kā jau teicu, koka ārdurvis (paša muļķības dēļ) un PVC logi (finansu dēļ). Un es nestrādāju nevienā alumīnija profilu firmā :) Bet likšu sev, likšu, kad varēšu :)

 

Aluminium doors use you must! (kā pareizi saka Meistars Yoda).

 

Es uzcēlu māju, ieliku koka logus un koka ārdurvis. Logi jau pēc 5 gadiem jāeļļo/jāgruntē/jākrāso, īpaši dienvidu pusē. Balkona/terases durvis no koka - katru ziemu jāpārregulē un tāpat bik vējo garām. Ārdurvis ordinārās, bez priekšnama, siltumu tur labi, bet izliecas kā barometrs - ziemā līkas, vasarā ķīlē. Ja nav priekšnama - tikai alumīnija profils.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

sliktam dejotājam ..... , muļķis arī baznīcā galvu sasitīs. mīļie cilvēki, ja jūs un jūsu nolīgtie meitari ir tik ..... cenzēts...., tad nevanojiet koka durvis un logus. nefig spoguli vainot , ja pašiem mūlis šķībs.  gan pašam ir, gan esmu licis koka durvis , nekas neviebjas , neķīlējas nedilst. varu iemest ( mazliet gan jāpiepūlas ar nokļūsanu) 94 gadā būvētas mājas ardurvju foto - kā vakar liktas .

 ja jums nav paveicies, tad nevajag to pieņemt kā normu. samierinieties , ka savā nezināšanā , jums ir iesmērēts sū. apzināti vai meistara stulbuma pēc , cits jautajums.

 savai mājai likt bleķa vai plastmasa durvis, ir tas kas smukas meitenes vietā izvēlēties pumpainu veci.

nu bet katram savs.:)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Nav visas koka durvis no lētučiem. Koka materiāla durvis ir viena lieta, koka cita lieta.

Normālas masīvkoka durvis no ozola kalpo pat 150 gadus. Mīnusi liela cena, smagums. Metāla durvis nav obligāti jāpērk ķīnas, var pasūtīt individuāli taisītas no neržaveikas. Cenas metāla durvīm dažādas - 100 lati - 1000 lati, pat vairāk.

Plastmasnieki dažādu cenu kategoriju, grib maksāt daudz, var pirkt Norvēģijai, Kanādai domātās arctic/ nord, ražotas Beļģijā, Vācijā, U.K. Dārgas.  Stiklapaketes dažādas, daudz naudas, var pasūtīt dārgas, ziemeļu varianta, kameru skaits dažāds. Stikli - daudz naudas, pasūti muzeju stiklu ( 120LVL kv m 1 kārtai OMG), rūdītie, parastie, tripleksi uc.  Muzeju stikls  kā dārgo gleznu rāmju iestiklojums. Tonēti, visādi - cenas variējas 10 –20 reizes.

 

Zagļiem signalizācijas, ar skaļu brēcekli, pie pultīm, nikniem akumulatoriem. Forši ka ir autonombarošanas, ar kustību sensoriem, brēcekļiem - narkāni tām neko nepadarīs.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

versatile

 

 

Es uzcēlu māju, ieliku koka logus un koka ārdurvis. Logi jau pēc 5 gadiem jāeļļo/jāgruntē/jākrāso, īpaši dienvidu pusē.

ielikām mājā vienā stāvā koka pakešlogus no Staļiem. Dārgi. Pēc pāris gadiem likām tai pat sienā, tik stāvu zemāk - ielikām iekš lv kkādā hvz kantorī taisītus koka pakešlogus. Lētāk.

Sausais atlikums - Staļu logi šodien izskatās tāpat kā pērn likti. Pagājuši gadi, negribas sameloties, bet vismaz 10.

Otri logi - no iekšpuses OK, no ārpuses vienā vietā, plus vēl vienam mehānisms izjuka pirms pāris gadiem - to gan vairs nevirinam gandrīz, tā ka pa lielam lai stāv; nav jēgas remontēt.

Link to comment
Share on other sites

Yoda, strīds laikam vairāk par to, ka normālas koka durvis, arī ir pietiekami labas. ;) Bet jā, būtu jautri, ja sāktu diskutēt par to, ka koks izturīgāks par alumīniju :D

Link to comment
Share on other sites

Gan jau ka matu skaldishana vien iznāk  ja runā par siltumizolāciju. Tā pat 99% zudumi radīsies viņas virinot.

Labots - Jeasus
Link to comment
Share on other sites

Vidējas cenas koka vai metāla durvis neba tās durvis lietos 50 gadus šaubos ka kāds slavē 1960 gadā uzstādītas durvis un logus kaut cik viņi labi savulaik ir bijusi tāpat šķirbas lielas saveidojušās.

 

Visām jaunajām durvīm ar tiem modernajām slēdzenēm agrāk vai vēlāk plīst mehānismi un tad nu štuko kur urbt.. Ja nedzīvo kaut kādā getto rajona pilnīgi pietiek durvis ar metāla apmali un standarta slēdzeni.

Link to comment
Share on other sites

Aleksejs

@Jeasus

Siltumizolācija ne tik daudz dēļ tā, lai samazinātu siltuma zudumus, bet gan dēļ tā, ka kondensāts krājas.

Link to comment
Share on other sites

Oligarhs

Skraindainais paldies par ieteikumu! :)

Papētīju Skydas mājas lapu, salasījos interesantu informāciju, esmu ieinteresējies tās aplūkot dzīvajā un galvenais noskaidrot cenu!

Esmu dzirdējis ka Rēliņš ir labs starp koku durvīm, arī tos domāju aizbraukt apskatīt un tad jau sākšu lemt kas tad man īsti labāk derēs!

Skydas mājas lapā ir norādīti daudz dažādi sertifikāti un izietas dažādas pārbaudes dažādās ārzemju institūcijās, veiktas pārbaudes uz siltum un skaņas izolācijām, gribu arī dzirdēt kko par Rēliņu! :)

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa
Mēs ko, strīdamies, ka koks konstrukcijā / lietošanā ir izturīgāks par metālu vai alumīniju??????????? :shok:

 

Alumīnijs ir metāls, vai te ne?

Diskusijas par stiprību iespējamas, kad uzdotas specifikācijas un konkrēto izstrādājumu rasējumi. Metāla marku ieskaitot.Pretējā gadījumā plastmasa/ metāls/ koks - neauglīga diskusija par stiprību.

Ekspluatācijas apstākļi - cita lieta. Atkal specifikācijas plastmasām, metāla marka, pārklājumi utt.

Stiprība, - spiediena, triecienu, temperatūras. Izturība meteoapstākļu, ķīmiskā vide utt.

Tad jācep jauna tēma durvju stiprība. Analizēsi rasējumus, uzrādīsi formulas, aprēķinu tabulas utt. Ieskaitot izejas datus u.c.  

Te vairāk tīri praktiks temats. Izvēle visās kategorijās plaša. Visu dienu var sēdēt pie PC, pētot durvju piedāvājumus.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Yoda, redzi, daži neņem vērā tādu faktoru, kā dzīvnieki. Laukos suņi vairāku gadu garumā saskrāpēja koka durvis un bez pamatīga čakara tās nav iespējams restaurēt vai arī izvēlēties durvju nomaiņu. Tāpēc plastmasas vai metāla durvis ir nepieciešamība nevis iegriba.

 

P.S. Dzīvnieku nīdejus vai tādus, kuriem tādi nav bijuši, lūdzu paklusēt. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Yoda, Tev žogs mājai ir no kāda materiāla? Krāsojot 1x divos gados žogu, pieķert klāt durvis, terasi utt, nu gan nav lielas sāpes. Un tieši žogs jau pēc platības ir oj oj ko krāsot.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...