Jump to content

Bankas konta slēgšana


Propaans
 Share

Recommended Posts

@@ivo, Citadele. Jēdzīga ibanka.. komisijas maksas un arī plaši pieejami bankomāti Citadele+Nordea+GeMoney.. ak jā.. un neprasa komisijas maksu par konta atlikuma lūrēšanu bankomātā :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • CAP

    19

  • Mezavecis

    8

  • Propaans

    15

  • hehe

    10

Top Posters In This Topic

SEB ir OK, parasto Visa Classic pēc derīguma termiņa beigām stūta pa pastu tagad un var aktivēt caur i-banku. Visa Classic maksā 12 Ls gadā, un kaut gan man jau gandrīz 5 gadus nav regulāu ienākumu uz SEB kontiem, tāpat ir atstājuši man 600 Ls depozītu. Komisijas maksas gan tādas padīvainas, bet tā jau tagad ir visās LV bankās. 

 

Es gan neteiktu, ka Master Card (ne Maestro) ir mīnuss, piemēram Vācijā, Belģijā un Nīderlandē daudzos veikalos Visa un Visa Electron (Delta, Debit) nemaz nepieņem.

Link to comment
Share on other sites

microlink

@ivo  Ja esi normāls regular useris tad čāpo kā biedri saka uz SEB vai Citadele, Nordea. Pašam ir Citadele, patīk personiskā attieksme un produkti. 

Link to comment
Share on other sites

@@andza, Vācijā vispār ar norēķinu/kredītkartēm norēķināties ir gemorojs.. Lidl u.c. lielos veikalos vairāk vai mazāk nekādu problēmu.. Turklāt vāciešiem izteikti patīk skaidrā nauda.. nav kā mums LV veikali uz katra stūra, kur pieņem kartes :D

 

Bija gadījums, kad info centrā manu maestro nepaņēma, lai gan uzlīme ir.. savukārt ar amex nebija problēmu, lai gan uzlīmes par to, ka to pieņem vispār nebija :D

 

Viņiem tur ir kaut kāda vietējā EC debit karte.. līdzvērtīga mūsu maestro.. vispār Vācijā, salīdzinājumā ar Igauniju bez skaidras naudas neiztikt.. :D

 

@@andza, seb man riebjas ibanka, tiesa.. labu laiku jau nav sanācis lietot.. a par komisijām.. viņiem ir kaut kāda pakete pa 1ls mēnesī un kontu maksājumi tad ir bezmaksas utt..

 

Citadelei iekšbankas norēķini bez maksas.. uz citām bankām 20s. Pa šiem 10it gadiem, kopš esmu Citadeles/parex klients problēmu nav bijis.. un ibanka gan funkcionāli, gan pēc izskata būtu rindojama vienā vietā ar swedu.

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

 

 

Citadele. Jēdzīga ibanka.. komisijas maksas

4.3% par valūtas konvertāciju galīgi nav OK komisija. Kartes atcerās nepareizi ievadītus PIN, 1x ievadīji nepareizi, tas paliek atmiņā, kartes derīgums 3 gadi, 3 nepareizi mēģinājumi vai POS termināla gļuki un atjauno PIN par maksu. Nav multivalūtu karšu, tikai maxi LVL/EUR.

Link to comment
Share on other sites

@@hehe, un kam tev to multi vajag? Tāpat ar tiem multikontiem ir tā, ka pārvērš pamatvalūtā.

 

4.3% nav ok, piekrītu.. amexam ir 3%, bet nu.. tādiem mērķiem, ja sanāk vairāk tērēt man ir Nordea karte ar 2%.. bet šis jau vairāk/mazāk kļūs neaktuāli no 01.2014..

 

Par tiem PIN nav nācies pārbaudīt.. bet šaubos, ka tā ir.. jebkurā gadījumā nestrīdos. Nemēdzu pin aizmirst.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jā, mani swedbanka arī pēdējā laikā pāris reizes ir šokējusi - pirmo reizi tad kad manas vecās labās Visa Gold kartes vietā, neko neprasot, atsūtīja pašu prastāko Mastarcard Debit, jo tip visa vairs nepiedāvājot.

 

Swedbanks mēnesi iepriekš brīdināja par izmaiņām.



 

 

4.3% par valūtas konvertāciju galīgi nav OK komisija.

Ja kādā valūtā ir liels pirkumu apjoms, tad šajā valūtā ir jāņem atsevišķa karte.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja kādā valūtā ir liels pirkumu apjoms, tad šajā valūtā ir jāņem atsevišķa karte.

un te nu sākas, kad gribās visu par free vajag vairākas kartes, te arī jūk kas kurā bija, PIN kodi, kur draudzīgie bankomāti utt. Par laimi atradu savu ideālo, Privatbank Universālo komplektu, kur tiešām viss par free + % par pirkumiem un konta atlikumiem.

 

 

Par tiem PIN nav nācies pārbaudīt.. bet šaubos, ka tā ir.. jebkurā gadījumā nestrīdos.

man šad tad nākas par to pārliecināties, kamēr reiz izrādījās ka esot itkā( mošk pa pjanku vēl kādu bankomātu pabakstīju) 5 mēģinājumi bijuši un atjaunot iespējams tikai filiālē par jau 2Ls ierasto bankomāta 50sant. vietā karte ar visu kontu tika uzkārta uz nagliņas. Citadelē palika tik 2., 3. pensiju līmeņi. Iespējams arī tik pagaidām.

Link to comment
Share on other sites

 

 

un te nu sākas, kad gribās visu par free vajag vairākas kartes

Tā ir: vai nu maksā, vai trenē atmiņu. Citādi tīra matemātika.



 

 

Par laimi atradu savu ideālo, Privatbank Universālo komplektu, kur tiešām viss par free

Par free ir pirkumi Latvijā latos. Paypal'am šī karte nebūs izdevīgākais risinājums.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Par free ir pirkumi Latvijā latos. Paypal'am šī karte nebūs izdevīgākais risinājums.

Kāpēc? Pamatvalūtu jau izvēlas kartes īpašnieks. Bet ja tie ir lati, līdz šim bija 0% konvertācija, tagad skatos jaunāku cenrādi, bet vai tas attiecas arī uz Universālo vai tomēr ne.

Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Man arī facinē Sweda krājkonts, lai izņmetu naudu jābrīdina7 dienas iepriekš, es biju ielicis 100Ls, ar plānu ik pa laikam piemest vēl kļāt, ja nu kadreiz kas. Pa gadu procentos uzkrāja 2s., bet lai izņemtu uz sitiena, kad man to naudu vajadzēja bija jāsamaksā 5Ls. Pie Sveda turos tikai dēļ lielā bankomātu tīkla un pārskaitījumiem dažu sekunžu laikā, man diemžēl gandrīz visi biznesa kontakti arī lieto Svedu (droš vien tā paša iemesla).

Pēdējais, kas izbesija ir tas, ka samainot monētas man iesaka tās noziedot labdarībai, lai nav par katrām 50 monētām jāmaksā komisija 50s par skaitīšanu. Tikai, ka no manas noziedotās naudas tie labdarības kantori samaksās to pašu. Tagad pat baznīcā, mācītājs, no kanceles lūdz neziedot melnos, ši paša iemesla dēļ!

Link to comment
Share on other sites

@@hehe, kāda 0%.. cenrādī ir 3% :D Tiesa.. tik gemoroiska mājaslapa bankai sen nebija redzēta.. ibanka maz tai bankai ir? :D


@@nigerskijs gangsterskijs, pacieties.. ja nemaldos no oktobra LB monētas varēs mainīt uz banknotēm bez maksas un neierobežu daudzumu.. Pašam mellie arī ir sakrājušies.. domāju izmainiet iekš kāda kafijas automāta :D

http://eiro.lv/lat/aktualitates/28550

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

njā, ierubījuši 3% no jūnija, bija 0. ibanka ir, par konta atlikumu uz Visa Classic maksā, vismaz maksāja vēl nesen 1% gadā, ķipa kā krājkonts ar iespēju pārvest naudu uz Electron bez brīdinājuma. Lapa sūdīga jā, jāpierod un aizies.

Link to comment
Share on other sites

@@hehe, nu krājkontam tik 0.2%, bet "krājkasīte" 0.99%/g.

 

http://old.privatbank.lv/Latvia/TARIFI/FIZ-REZ/PB_tarifi_Fiz_rez_LV_13.pdf

 

Es domāju, ka neko nav ierubījuši, vienkārši tu jauc ar maksu par pirkumiem.. atradu web arhīvos arī vecos tarifus..

 

Komisija par valūtas maiņu 3,0% - šis nav mainījies..
Link to comment
Share on other sites

tas nav tas krājkonts, 0.2% ir atsevišķam kontam, ar min. summu 25Ls un 7 dienu brīdinājumu. Es domāju Universālo komplektu, kad Visa Classic kartē ir 50+ Ls, kaut kas lidzīgs Citadeles Maxi.



Par tiem 3% 2x esmu jautājis savulaik bankā, nē, ir 0%, tikai Visa International kurss. Cik atceros, pārbaudīju arī uz kalkulatora.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs
"da studentu vecaki faktiski 100% ir likumparkāpeji jo studentiem par augstskolu ir samaksājuši a nodokli nav nomaksājuši"   par šito kāds nodoklis būtu jāmaksā -īsti nesapratu?  

 

Lieta tāda ka pēc mūsu skaistās likumdošanas ja vecaki bērnam iedod naudu teiksim studijam augstskolā virs 1000 ls tad no summas kas ir virs 1000 ir jāsamaksa ienākumu nodoklis ~25% un darījums brīvpratīgi jareģistreē VID, da palasīsi likumus vispār mati stāvus ceļas, nevar saprast ko tieši tās mūsu 100 kapostgalvas lieto, bet nu kaut kas reāli labs laikam, jumtu nones viena ravienā

ja pārraksta uzdāvina teiksim dzīvokli - tas pats.... 15% IIN, 3% valsts laupītaju nodeva + ej deklarēties uz VID un ja auizmirsīsi deklarāciju laikā iesniegt tad 720% gadā soda nauda iet - valsts un policija ir mūsu galvenie laupītaji, noziedzinieku bandas mums tik ar sīknaudu ņemas, a valsts...... uuuuu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Likumu nocitēt vari? Ja par tiem 1000 LS ienākumu nodokli saņemot algu ja nomaksāja, tad nu nekādi nevar sanākt, ka to naudu nododot citam ģimenes loceklim tas būtu vēlreiz jāmaksā. 

Link to comment
Share on other sites

@@Bonifacijs, nezinu, ko tu pīpē, bet likums saka:

http://likumi.lv/doc.php?id=56880#p9

 

35) dāvanas no fiziskajām personām:

a) pilnā apmērā - ja dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpeiCivillikuma izpratnē. Minētā norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina saimnieciskās darbības ietvaros,

b) līdz 1000 latiem taksācijas gada laikā - ja dāvinātājs ir šā punkta "a" apakšpunktā neminēta fiziskā persona. Šī norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina fiziskā persona savas saimnieciskās darbības ietvaros, kā arī tad, ja fiziskā persona ir saņēmusi dāvanu ar atlīdzības raksturu Civillikuma izpratnē,

c) pilnā apmērā — neatkarīgi no tā, vai dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē, ja dāvinājums paredzēts un maksātājs to izlieto, lai segtu savus izdevumus par augstākās izglītības un visu pakāpju profesionālās izglītības iegūšanu, izdevumiem par specialitātes (profesijas, amata, aroda) iegūšanu valsts akreditētās Latvijas izglītības iestādēs, kā arī Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Ekonomikas zonas valstu mācību iestādēs vai apgūstot valsts akreditētās izglītības programmas,

d) pilnā apmērā — neatkarīgi no tā, vai dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpei Civillikuma izpratnē, ja dāvinājums paredzēts un maksātājs to izlieto, lai segtu savus izdevumus par medicīnas un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, izņemot kosmētiskās operācijas;

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

Propaans

Opā, kā te tēma aizkūpējusi uz visām pusēm. Nauda bija zagta droši vien no ārzemnieku kontiem ar skimeriem, tad ieskaitīta latviešu kontos, cik pa ausu galam dzirdēju, kaut kādi mūsu pašu tiesneši vai personas, kas darbojas juridiskā sfērā ar šo nodarbojas, bet ekonomikas policija pat nepaskatās uz to pusi, jo līdz viņiem nekas neaizvelk.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ahā un tagat atceramies studentu gadus un  padomājam ar galvu kā VIDam pierādīt kā apēstais hamburgers, istabiņas īre kadā centra dzīvoklī un biļete uz naktsklubu būtu norakstama uz augstākās izglītības izdevumiem, ko tramvaja biļeti arī liksi atskaitei VID klāt? Mum te iztikas minimums esot ap 2200 Ls gadā a studentam tā kā būtu ar 1000 jāiztiek? Nu būsim reāli - šito likuma pantu pārkāpj masveidā. Un kas notiek ar nestandarta ģimenem, nu piemēram ir aizbildņi, aizgādņi, bernus uzaudzina tēva vai mates brāļi utt., kads noziegums ir ka teiksim bagātais tēvosis no ASV savam talantīgajam brāļa mazdēlam uzdāvina Stradivari vijoli piemeram??? Kas ir tad ja tavs berns vai mazbērns cieš autokatastrofa vai apdedzinas pirtī un gūst vizuālas traumas? Tu glābsi bernu vai domasi kā nodokli nomaksāt???? A ja uz nāves gultas guļoš onkulis savam mazmazbērnam zīdainim grib atvērt pilngadības krājkontu nu kā padomju laikos tipo, da kaut vai studijam augstskolā, bet tagat taču šobrīd viņšnevarēs nekādīgi to pierādīt. Es negribētu šeit talāk iedziļinaties, mans viedoklis vienalga nemainīsies no šeit pievestiem agumentiem, jo ja reiz vien parsimts km talāk no šejienes 500 ls mēnesī ienakumi no padarītā darba ir parak maza summa lai to vispār sāktu aplikt ar nodokļiem tad pieprasīt šeit par 1000/12=83 Ls mēnesī palīdzību saviem radiniekiem vai draugiem ir vienkārši noziegums, reāls valsts rekets

Link to comment
Share on other sites

@@Bonifacijs, tev alkohols smadzenēs vai arī nespēj izlasīt 1. punktu? ar nodokli neapliek ienākumu  pilnā apmērā - ja dāvinātāju ar maksātāju saista laulība vai radniecība līdz trešajai pakāpeiCivillikuma izpratnē. Minētā norma nav piemērojama, ja dāvanu dāvina saimnieciskās darbības ietvaros,

 

savukārt tālākā radniecībā līdz 1000ls.. kur problēma? tev smadzenēs vai lasītspējā un sapratnē par likumu un visādas fantastikas piesaukšanā par burgeriem etc? :D

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

CAP nu ko tu man tagat gribi pierādīt? Ka likums ir lielisks?

Nekā personīga, bet cik tev ir gadu aiz pleciem un kada dzīves pieredze ja nespēj aiz smerejuma uz papīra saskatīt dzīvus cilvekus ar viņu problemam un vajadzībām??? Nu īstenība mani šokē ta attieksme ka atrod likumi.lv kaut kādu skricelējumu un uzreiz doma kā ta ir absolūta panaceja visiem dzīves gadījumiem.

Nu vai tiešām tu pats esi no paraugģimenes kaur vecāki  18 gadu vecuma apprecejās un nomirs viena dienā 80 gadu vecumā piedzivojot mzmazbērnu auklēšanu? Vai tad mēs dzīvojam ideālā pasaulē kaur ir dzīves situacijas nevis pastulba birokrata pieņēmums ka visi ir vienādi un dzīvo ka roboti?

Nu ka tev šādi noziedzinieku tipi:

 - čalis Īrijā lasa zemenes un ilggadīgai draudzenei sūta uz LV naudu saimniecības uzturēsanai nu teiksim 300-400 ls mēnesī, jo viņa ir bezdarbniece, laulībanav noslēgta - pēc likuma noziedzinieks

- jauna sieviete sastrīdas ar savu vīrieti aiziet no tā, bet teiksim pēc 8 meneši rodas bērns a vīrietis ir jau precejies ar citu, vīrietis izdomā teiksim dot 200 ls menesī berna uzturēšanai - noziedzinieks

- vīrietis uztur sievieti bezdarbnieci, pieņemsim mīļāko - noziedzinieks

- ģimenē izrādās ir 1 narkomans - ģimene sametas cik nu kurs var lai ārstētu, tas ir ļoti dārgi - radi kļūst par noziedziniekiem

- bagats pensionars pa rādio padzird ka lai mazais jaukais berninsj kaut kur Latgalē izdzīvotu tas ir jāved uz Vāczemi ārstēt par 60 000 Eur un paņem uzdavina teiksim 2000 - noziedzinieks

- uzņēmuma šefs redzot ka jaunajai simpatiskajai darbiniecei nav iespējas nokļūt laicīgi darba dēļ ta ka nevar bērnu ratiņos pie auklītes aizvet nav vai kas tur vēl, iedod savu privatro autiņu teiksim 3000 ls vērtība lai var ratiņus ar bēbi bagazniekā ielikt nu teiksim kaut vai uz 1 dienu, beibe paņem un ieliek autiņu kokā, atlikusī vertība 500 un starpību 2500 ls meiča savas dzīves laikā nomaksat nu nekādīgi nav spējīga, tatad dāvana 2500 ls - šefs noziedzinieks

Da tādi stāsti it īpaši nepilnās ģimenēs ir kaudzēm a mums oficiali noslēgtas laulības ir labi ja puse no kopā dzīvojošajiem cilvēkiem, nepilnas ģimenes kuras uztrur "sveši" cilvēki ir ārkārtīgi daudz, a šāda veida likumi formāli padara par noziedziniekiem godīgus cilvēkus. Un vispār teiksim es esmu strādājis algotu darbu nopelnījis tūkstoti latu teiksim, lai saņemtu tos uz rokas samaksājis 1800 ls un tagat kad es gribu kadam sev tuvam cilvēkam nu kaut mīļākajai kaut, cilvēkam kas man kādreiz ir dzīvību izglabis, nu īstenībā vienalga kam samaksāt tad man vel prasa i deklarāt i papīrus rakstīt i vēl padalīties, nu vai zin bandīti un baznīca paņem pa 10%, a valdībai 80% ir par maz vajag vēl 25 pa virsu  nu vai tā nav nekaunība????

Link to comment
Share on other sites

@@Bonifacijs, acīmredzot tevi ViDs ir tik dikti apbižojis.. ok.. nestrīdēšos ar tevi.. un dzīves pieredze man arī jau trīs gadu desmiti.. pietiekoši papīri formēti un ikgadējās deklarācijas.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu vispār es nemaz nezinu kāda īsti varētu būt mana profesija, visticamāk ka tās varētu būt desmiti, tāču jā daļēji Tev būs taisnība tajā ka VIDs ir mēģinājis mani dikti apbižot gan parsonīgi gan manis pārstāvētos uzņēmumus, varētu teikt ka visas manas profesijas ir diezgan tiešā mērā saistītas ar cīņu ar VID iestādēm, ir arī specializēta profesionālā izglītība šai jomā, tb mani mācija kā neļaut VIDveidīgajiem izgriezt sev rokas. Es zinu ka VID un vispār "tiesībsargu" iestādes strādā pēc pasūtījuma, kāds tevi nostučī un tad sākas mistiskas problēmas, pie tam skumjākais ir tas ka itin bieži tas vis balansē uz likumparkapuma robežas un iestādes nepavisam nesmādē taktiku apzināti parkāpt likumu, noblefot pat ļoti augstā līmenī, sabaidīt cilvēku un tad skatīties tā reakciju, ja cilvēks atrod veidu kā sevi aizstāvet, nu tad pat neatvainojušies var noņemt, vai pat vienalga nu tā vienkārši pofig palaist uz tiesu teiksim zinot ka vienalga zaudēs, a ja cilvēks nezina ko darīt, nemak sevi aizstāvēt tad viņu birokratijas mašīna vienkārši iemin putekļos. Tieši tas pats ir teiksim ar politiku, tā ir tikpat pērkama kā policija, da pa lielam politika=lielais bizness un tur aiz skaistiem nacionāliem vai cita rakstura saukļiem dara to ko vajag šauras interešu grupas kabatai a ne sabiedrībai kopumā. Nu jā un es diemžēl arī esmu spiest ikdienā darīt lietas par kurām zināmā šaurā sabiedrībā lielas, a publiski tās būtu neticamas šausmas un laikrakstu pirmās slejas. Da i tāpat ir sanācis ka pēdējo 20 gadu laikā esmu gandrīz visiem pirmas lappuses skandāliem blakus vai gandrīs pavisam blakus stāvējis, nu LM, LN, LK, LO, RO un daudzas citas tautā labi zināmas abreviatūras. Es nevaru par to runat jo mūsu valstī par to iesēdinatu mani nevis īstos vainīgos. Skumji ka mūsu valstī zagt no 100 000 uz augšu ir nesalīdzināmi drošāk nekā Maximā nospert buļjona kubiciņu par 3 santīmi. NU vai nav absurds ka par biroja papīra zādzību 10 Ls apmerā cilvēku ar vieglu roku iesēdina aiz restēm uz 1-3 gadiem, a cilvēks nozog teiksim 1000-10 000 skaisti noformējot dokumentus tad tas ir tāds sīkums par kuru nav vērts pat lietu iesākt, bet nesamaksāt par kaut ko 100 latus ir ikdienas situācija, par ko visi tik parausta plecus bez emocijām - ikdienas situācija, parasts gadījums. Nu protams ja man gada laikā saskrien 30-40 tādi gadījumi ka esmu nikns

Link to comment
Share on other sites

@@Bonifacijs, par pēdējo rindkopu piekrītu.. mūsu valsts ir ačgārna un droši vien tāda vēl ilgi būs...

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

 - čalis Īrijā lasa zemenes un ilggadīgai draudzenei sūta uz LV naudu saimniecības uzturēsanai nu teiksim 300-400 ls mēnesī, jo viņa ir bezdarbniece, laulībanav noslēgta - pēc likuma noziedzinieks

- jauna sieviete sastrīdas ar savu vīrieti aiziet no tā, bet teiksim pēc 8 meneši rodas bērns a vīrietis ir jau precejies ar citu, vīrietis izdomā teiksim dot 200 ls menesī berna uzturēšanai - noziedzinieks

- vīrietis uztur sievieti bezdarbnieci, pieņemsim mīļāko - noziedzinieks

- ģimenē izrādās ir 1 narkomans - ģimene sametas cik nu kurs var lai ārstētu, tas ir ļoti dārgi - radi kļūst par noziedziniekiem

- bagats pensionars pa rādio padzird ka lai mazais jaukais berninsj kaut kur Latgalē izdzīvotu tas ir jāved uz Vāczemi ārstēt par 60 000 Eur un paņem uzdavina teiksim 2000 - noziedzinieks

 

 

Gribētu redzēt, pēc kuriem un kuras valsts likumiem ( konkrēti)  tie devēji tavos piemēros ir noziegušies? :)



Acīmredzami nebūs, laiks klapēt tēmu ciet. :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tā kā tēma tiek turpināta "viss ir slikti" nokrāsā, tad laiks to taisīt ciet. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...