Jump to content

Problēma ar nvidia draiveriem uz ubuntu


cabars
 Share

Recommended Posts

Sveiki bootisti,

 

 

Jautājums tāds - vai kādam ir izdevies uzlikt nvidia draiverus uz Ubuntu (12.04 vai 13.04 ) un pēc tam bez problēmām turpināt lietot sistēmu ?

 

Esmu mēģinājis dažādus veidus - lejupielādējis no nvidia mājaslapas run failu, mēģinājis  gan no papildus repozitorijiem gan no ubuntu default ppa pienstelēt nvidia-current vai nvidia-current-updates.

Visu, cik es saprotu daru pareizi, bet restartējot sistēmu rezolūcija nometas un iespējams mazāko iespējamo, vai arī vispār nekas nemainās.

Sekoju šīm instrukcijām - http://goo.gl/1vAhZ.

 

 

Tātad , ja kādam sanācis viss bez problēmām , pastāstiet kā . 

 

Ja līdz - Laptops Asus X55VD, videokarte - nvidia GeForce 610M.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Uz laptopiem pat windows vidē ne vienmēr var uzlikt videokartes ražotāja drivakus, jāiztiek ar tiem, ko saķepējis lapša būvētājs.
Ubuntā tak pašā ir kaut kādi tīri lietojami, vai tad bilde nerāda pareizi? Citu jēgu cīnīties ar kaut kādiem "oriģinālajiem", neredzu, pie tam uz portatīvā.

Link to comment
Share on other sites

Nu jā, jautājums, vai tas vispār ir vajadzīgs ir vietā  :grin:  Bet gribās zināt,  vai esmu īpašs līkrocības gadījums  :grin: , ka nemāku to izdarīt , jo itkā visu pēc instrukcijām daru , bet kā nesanāk tā nesanāk.  

Link to comment
Share on other sites

Tad Tev jāgaida kāds, kam ir identisks lapsis, un kam tas ir izdevies.
Atbildot uz sākotnējo jautājumu - uz galda kastēm esmu Nvidia draiverus licis neskaitāmas reizes, un gandrīz vienmēr bez kādas papildus erotikas vai alternatīvu metožu lietošanas, bet, kā jau teicu, uz portatīvajiem tas neattiecas, tur katrs gadījums ir individuāls, gandrīz vai loterija.

Link to comment
Share on other sites

Charlie

Pēdējos gadus (kopš ir Nvidia oficiālie mobilie draiveri) gan uz Windows, gan Linux bija kļuvis vieglāk, neskaitot specifiskus ražotājus.

Taču līdz ar Optimus uz Linux ir atkal problēmas, solīja gan ka ap šo laiku būtu jābūt sataisītam (ir vērts pārbaudīt, ka tika likti paši pēdējie draiveri, vai varbūt pamēģināt oficiālo beta).

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Tev vajag bumblebee! Man jau kādu gadu strādā. Nevar teikt ka perfekts risinājums, bet ļoti labs ir gan. Kā backendu ņem primus, tas ir ātrāks par virtualgl.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Kellerman, itkā uzliku , bet tagad ja gribu kādu programmu palaist ar nvidia karti jāraksta vienmēr terminālī : optirun "programma" ? Jo skatījos config failā default driveris ir kā noveau.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Nezinu par draiveriem, manuprāt, non-free draiveris ir stipri labāks, palaist var ar optirun. Ja tev 3D programmas strādā caur optirun, tad viss ir kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...