Jump to content

C kategorija ( 95 kods - jautajumi un atbildes )


Recommended Posts

C kategorija ( 95 kods - jautajumi un atbildes ) kads nezin kur var dabut , vai palidzet sameklet c kategorijas prof 95 koda jautajumus UN ATBILDES, bez atbildem visi jautajumi ir taka tiri jautajumus soreiz nevajadzes. 

 

 

Interneta bija kaut kur izlikts atradu linkus, bet tie jau nestrada. Varbut kadam ir? Vai kads ir macijies un saglabajies kaut kas pc.

 

 

 

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tu debils esi ? Ko tu man to rakstu te ieliki, un kada bija tava doma?  TU maz zini kadi jautajumi ir ieks ta 95 koda ? Man liekas ka nezini un gribeji no sevis baigo gudriti notelot, nakoso reizi uzzini kas ir ka un tad stāsti

 

 

Nav jega iet un studet 400 jautajumus , man nav tam laika. Ka ari 90 procenti no tiem ir pilniga draza kas nav vajadzigs!

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

laiks pamacīties kursos, cik bija teikts, nebus braukt ar smago un audzēt hemoroidus..

pierakstos uz šo tēmu, te tik ies vaļā es jūtu jau..

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

ZzigizZ

Sveiki.

Sprēgā, BET noteikumus nemācies???

Es tikko (nezinot un nemācoties) izgāju csdd testu ar 22 kļūdām no 45 jautājumiem!!! VISI jautājumi bija par to, ko TEV IR jāzin no galvas!!! No galvas, ko visticamāk var izlasīt teorijas grāmatā!!!

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Vel viens slims cilvēks . Es tev paskaidrosu , lai tu un citi saprastu. Man no ta pilnigi nekas nav jazin, vienigais kas man jazin ir Darba laiki, atputas laiki, kravas nostiprinasana , digitalais tahografs viss. 

 

Un ka tu izgaji 22 jautajumus no 45, tur liekot nahaljavu var savakt pusi pareizas atbildes aksts , tu saproti ka es taja testa tapat visus 400 jautajumus kuri ir baze neiziesu caur to testu csdd. Otrs nav tada teorijas gramata. 

 

Noteikumi ir jau nolikti ja tu runa par celu satiksmes , jo bez tiem nemaz nevar likt to 95 kodu . Man eksamens atskiriba no parastajiem kuri liek bez koda ir 2x garaks pa pilsetu jakratas 1,30 h , kadi tev jopt noteikumi. Sita visa lazha nav vajadziga, vel viens veids ka izkrapt naudu. Kaut ka kadreiz vispar sita nebija , sitais kods tikai paradijas 2009 gada!

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

citiem nav laika ari macities braukt, 200ls fures vaditājiem jau ir par augstu alga! ko par to teiksi? Es braucu ar auto, kas man maksās par braukāšanos?!!!

 

Nu ja neiesi 95 kodu, tad iesi bezdarbniekos meklēt jaunu darbu - laikam hemoroidi ir apēduši visas smadzenes, aizej atsaldē!

 

Par eksāmeniem - 5 klasē jau bija viens matemātikas eksāmens, nekad vairs nemācīšos taļāk neko, jo vienreiz jau noliku! NEgribi nemācies - ej meklē jaunu darbu!



1. jautājums Vai tev ir hemoroīdi  atbilžu varianti a) jā, ir b) nezinu c) nav pareizā atbilde A. nu ko esi gatavs iet uz eksāmenu. jautajumi atbildes viss ir.!

Labots - gix
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

TyTe

Pirms saukt citus par dauņiem, paskaties uz sevi. Izlasīji info CSDD? Tak visi tev mēģina cietajam paurim iestāstīt, ka bez apmācības iziešanas neviens nedos ne kategoriju, ne arī ļaus likt kādu eksi šajā sakarā.

 

http://www.csdd.lv/lat/vad_kva/profesionalas_kategorijas_iegusana/

 

 

Elementāri, pat to tev nevajadzēs zināt, jo neviens pie smagā autiņa stūres tevi nelaidīs. 

 

 

Man no ta pilnigi nekas nav jazin, vienigais kas man jazin ir Darba laiki, atputas laiki, kravas nostiprinasana , digitalais tahografs viss. 
Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Es neiesu ar kaut kadu dīvaiņi foruma strideties tas ir arprats . Ja tu pilniba neko no sis temas nejedz , kada velna pec tu seit raksti? Kadi hemoroidi , tev dibens vini salidusi jopt .. Pamulkis

 

 

Skardainais : Kadas apmacibas? Ej palasi velreiz , kodu var apgut pasmacibas cela , vinu nav jamacas obligati kursos. Sedi majas macies jautajumus, kad esi gatavs ej csdd piesakies eksamenam un liec viss.

 

 

Man paslaik autoskola ir palicis tikai 95 koda teorijas eksamens 45 jautajumi un Brauksanas Eksamens C kategorija 95 ( parastais c brauksanas no c95 brauksanas atskiras tikai ar to ka jabrauc ilgak un pirms eksamena uzdod 3 jautajumus par auto uzbuvi, tehnisko vai ,kravas nostiprinasanu )  

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kur tu izraki info, ka vari pašapmācīties? 

 

Ja reiz ej autoskolā, kāpēc viņi nedod jautājumus un neko nestāsta?

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tapec es viniem nemaksaju 50 ls par kursiem atseviskiem ( 95 koda ) tadel. 

 

 

Man ir izvele vai kartot parasto C kura man ir janokarto ( parastais teorijas eksamens 35 jautajumi + brauksana 45 min )

 

Vai ari kopa ar kodu C95 ( 1,30 h brauksana + CSN teorija 35 jautajumi + 45 jautajumi kods ) 

 

Bet nu nav jega parasto kartot , jo zinu ka nakotne vajadzes tomer to kvalifikaciju , tulit pec c kategorijas iesu uzreiz ce un ar piekabi pa pilsetu negribas braukt 1,30 h 

 

Tadel ari es seit nacu un prasiju vai kadam kas ir licis jau vai macijies nav kaut kur aizkerusies jautajumi ar atbildem (pareizam) , jo zinu ka daudzi kursanti mekle vinu . Par to var parliecinaties interneta ierakstu c 95 kods jautajumi un atbildes. Bija viena vieta jau izlikti , bet links vairs nedarbojas!

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tak CSDD skaidri un gaiši rakstīts, ka bez 1.5h braukšanas un apmācības nepielaidīs pie kārtošanas. Vienalga vai kārto C vai D, kategoriju, šo taciņu būs jāiziet. No šī gada stājās norma, ka kursus būs jāapmeklē visiem autovadītājiem un ar pliku eksi ar pašapmācību nevar būt runa. 

 

 

 

Lai iegūtu sākotnējo profesionālo kategoriju (kods 95):

  • jāpabeidz atbilstošās kategorijas apmācība autoskolā;
  • Ceļu satiksmes drošības direkcijā jānokārto sekojošie eksāmeni:
    • atbilstošās kategorijas teorētiskais eksāmens ceļu satiksmes noteikumos ( 35 jautājumi 30 min 3 pieļaujamās kļūdas);
    • atbilstošās kategorijas teorētiskais eksāmens profesionālajos jautājumos (45 jautājumi 60 min 5 pieļaujamās kļūdas);
    • atbilstošās kategorijas profesionālais praktiskais eksāmens, kuram ir trīs etapi:
  1. 3 jautājumi par transportlīdzekļa uzbūvi, aprīkojumu, kravas stiprināšanu;
  2. figūru izpilde;
  3. braukšana ceļu satiksmē ne mazāk, kā 90 min.

 

 

Link to comment
Share on other sites

(labots)

  • jāpabeidz atbilstošās kategorijas apmācība autoskolā;  -  Mana gadijuma es Paslaik apgustu C kategoriju  , tatad tas man ir

  • Ceļu satiksmes drošības direkcijā jānokārto sekojošie eksāmeni:

    • atbilstošās kategorijas teorētiskais eksāmens ceļu satiksmes noteikumos ( 35 jautājumi 30 min 3 pieļaujamās kļūdas); Ir , to nokartoju tiko nesen 

    •  

  • atbilstošās kategorijas teorētiskais eksāmens profesionālajos jautājumos (45 jautājumi 60 min 5 pieļaujamās kļūdas); - Sitais man vajadzigs paslaik , bet informaciju lai apgutu to jautajumu bazi ( 400 jautajumi laikam bij ) no kuriem ir eksamens teorijas 45 jautajumi . Man vajag macities pasam, pasmacibas cela. Ir iespejams ari iet atseviskus kursus ( kuri ari saucas 95 kods - vinus autoskola piedava pa 45 - 50 ls apgut , kur ari sajas nodarbibas kursantus iepazistinas un iemacis viniem sos 400 jautajumus no bazes jautajumu.)  Ka jau es teicu , es izvelos to apgut majas pats, jo nevelos maksat 45 ls par pliku nosedesanu.

atbilstošās kategorijas profesionālais praktiskais eksāmens, kuram ir trīs etapi. - Nu un tas ir tas brauksanas eksamens par ko ieprieks rakstiju 1,30 h , saproti katrs cilveks var izveleties , paslaik tas ir ka bonus ka papildus jeb kurs var sanemt ari to kodu . Nav jau jega braukt divus eksamenus vienu 45 minutes ( kas ir parastais C kategorijas ) un pec tam otreiz C95 ( kurs ilgst 1,30 h ) - tas pats ari attiecas uz eksamena brauksanas cenam ja liktu parasto tas man izmaksatu tikai kaut kadus 24 ls , bet sitais prof man izmaksas 46 ls kopa 

Es tagad nemeklesu , bet interneta ir jabut rakstitam par so pasmacibu saistiba ar kodu !

 

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Man ir ļoti smagas aizdomas, ka CSDD pasūtīs vienu māju tālāk un nelaidīs pie ekša, kad paprasīs, kur ir apliecinajums, ka esi kārtojis kursus. Tāda kārtība ir visā Eiropā.

 

Ka jau es teicu , es izvelos to apgut majas pats, jo nevelos maksat 45 ls par pliku nosedesanu.

 

 

Kā reiz fāters ar 30 gadu stāžu jau sāk par šo lietu domāt un plānot, kad var iziet kursus.

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

ZzigizZ

Bļāviens!

Citāts no šejienes:

Gadās tā, ka vadītājam, kam jau sen ir šīs profesionāļa tiesības, darba devējs auto liek piestiprināt piekabi. Ar esošo kategoriju šoferis drīkst braukt līdz termiņa beigām - 2014. gada septembrim, bet ar piekabi viņš braukt nedrīkst, jo ir jāiegūst profesionālais kods. Tad ir jāizvēlas – vai kārtot valsts eksāmenus ar visu teoriju un braukšanu, lai iegūtu tiesības braukt ar šo piekabi, vai nekavējoties apmeklēt šo 35 stundu kursu un par „veciem nopelniem” tūlīt apmainīt tiesības, iegūstot minēto kodu.

 

Kad sapratīsi, ka, TO pašmācību nevari veikt, jo esi zaļš gurķis!!!!

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tapec tas visiem soferiem kuri veica komercparvadajumus pa eiropu vai kuri jau bija nokartojusi C vai CE kategoriju lidz 2009 gadam, tiem ir tikai jaiet un JANOKLAUSAS sis kurss , bet viniem nekadi eksameni nav jakarto. ( teorijas un brauksana pa pilsetu 1,30 h )  Vinam lidz 2013 gada kaut kadam menesim tas ir jaizdara. Un pec si datuma visiem tas bus obligats. 

 

Ka var nepielaist pie eksamena ja es sodien ar intruktoru gaju un pieteicos uz profesionalo eksamenu , bet pa prieksu jaiet 45 jautajumi teorija janoliek turpat csdd kas man izmaksas 8.88 ls !

 

Man nevienam nekas nav japierada , es zinu ka to 95 kodu ( teoriju ) var neiet apgut kursos , bet gan pats iestudent un viss. Ja kadam ir vel saubas vai nu tik loti negribas ticet , pazvanat csdd un paprasat. 

 

 

Es pat joka pec ar jeb kuru cilveku no rigas varu satikties un aizvest uz tuvako csdd nodalu un kopa ar jums uzprasit . (protams ja jus uzskatat ka jums taisniba mes varam deret uz naudu kaut :D

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

HeHe112

Man ir ļoti smagas aizdomas, ka CSDD pasūtīs vienu māju tālāk un nelaidīs pie ekša, kad paprasīs, kur ir apliecinajums, ka esi kārtojis kursus. Tāda kārtība ir visā Eiropā.

 

Nesapratu kur var būt tadi *****, vispirms lasīt skrandainais iemācies, viņš jau taisās kārtot kursus vienkārši mājās grib apgūt vielu par 95 kodu...Pareizi TyTe?Tev skype ir? Man liekas ka datorā ir tevis meklētā informācija:)

Labots - HeHe112
Link to comment
Share on other sites

(labots)

nu tiesi ta. to jau es rakstu , pat skaidri gaisi esmu 13 mana posta izskaidrojis secigi. Nezinu ko vini nesaprot...

 

 

95 koda kursus netaisos kartot pa atseviskiem 50 ls , jo tie nav obligati. - sito es gribu ieskaidrot, un tapec ari prasu jautajumus un atbildes , lai varu iet nokartot 45 jautajumus csdd...

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

HeHe* atsūti linku no failiem.lv, iespējams noderēs brālim, tiesa, paskaties vai drīkst ar šo failu dalīties ;( , jo pagaidām izskatās, ka linki ātri pazūd ... nez, mož autoskolu pirksts.. :D

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

HeHe112
HeHe* atsūti linku no failiem.lv, iespējams noderēs brālim, tiesa, paskaties vai drīkst ar šo failu dalīties

 

Linku netaisīšu, un kāpēc nevarētu dalīties  ?

 

 

 

citiem nav laika ari macities braukt, 200ls fures vaditājiem jau ir par augstu alga! ko par to teiksi? Es braucu ar auto, kas man maksās par braukāšanos?!!!

 

Šādiem id****** vispār nav ko darīt forumā, pasēdi 25 dienas mēnesī par 200Ls un tad raksti šeit, protams šajā darbā ir netikai sēdēšana, tāpēc ja nav sajēgas nevajag mūldēt... Tas ir darbs nevis pabraukāšanās...vispār kur tādu salīdzinājumu var izdomāt kāds radījums tev tur galviņā ir nokārtojies?Vispār nezini kas tas ir pa darbu tikai redzējis pa gabalu esi smago mašīnu tāpēc nevajag līst tēmā par kuru neko nezini  :haha:

Labots - HeHe112
Link to comment
Share on other sites

man tiem jautajumiem vajadzeja datora būt un vajadzibas gadijuma varu iepakot epasta un aizsutit....

un jā 95 kodu drikst veikt pašmaciba jo tajos kursos ko piedava autoskolas pagaidam ir orientets uz tiem kam ir jau c kategorija lidz 2009 septembrim ieguta un reala jēga nav,ja nu vienigikada autoskola piedava tieši jaunajiem tos kursus!!!

pec C iegušanas nenožmogo 8.88 un aizej nokarto vel D1 jo tam vajag tikai eksamenu csdd un viss(mazums tas burts noder)un ja C kategorijas 95 koda jautajumi šķiet smagi apgustami tad to kodu var likt ari zem d1 autobusa kur jautajumi ir mana skatijuma vieglāki(sanak dargak jo kods jaliek asevišķi no c eksamena bet beigu iznakuma varbut pat lētāk!!!

Link to comment
Share on other sites

http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=225289

 

Normatīvajos dokumentos netiek prasīts, lai šie vadītāji apmeklētu mācības autoskolā; viņi to var darīt pēc brīvas izvēles vai arī vajadzīgo informāciju sameklēt patstāvīgi, piemēram, internetā. CSDD vietnē ir pieejams profesionālās C kategorijas tests, kurā ir 45 jautājumi.

 

Taisnība būs vien autoram.. :)

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

NU NU NU!!!!

 

Personīgi es tikkai vienreiz apmeklēju mācību kursus un ar to reizi arī pietika jo pasniedzejs bij tadās burās ka nebija spējīgs trapīt atslēgu durvīs un mums audzēkņiem vajadzēja vēlāk pašiem atslēgt tas klases durvis vaļā. Eksāmenu noliku 10s laikā jo ceļu satiksmes noteikumu gramatiņu pat vaļā neatvēru - vienkārši dienas laikā iemācījos 80 biļetēm pareizās atbildes un eksāmenā pat īpaši nelasot jautajumus atzīmēju  vajadzīgos a b c, tas bija uz B, C kategorijas tiesībām diezgan pasen un neko ikdienā tiek braukts un pietiekami daudz  arī avārijas ir bijušas vairākas, arī nopietnas us 200 km/h taču nevienā no tām es nekad neesmu bijis vainīgs un ne es ne mani pasažieri nav dabujuši tajās neko vairāk kā izbīli, ne skrambiņas pat tad kad no abām mašīnām ir tikkai metāllūžņu kaudzes.

 

Es pieturos pie principa ka noteikumus nezinu tāpēc kā tikai manu ka kāds nesas tad tik padodu ceļu vienalga kam ir priekšroka, un tas man ir ļāvis izvairīties no ļoti daudzam potenciālām avārijām, jo idiotu kas zemu lido ir pietiekami un ir pilnīgi vienalga tas idiots zina kam ir priekšroka vai nē.

 

Mans viedoklis ir ka principa zinat noteuikumus ir labi, taču nekas traks nabv ja arī nezini, galvenais ir braukt ta lai nenonāktu avārijās

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Man zināmie braukā pa apmēram 900Ls.Tas tā kā nedaudz par maz.

 

Vins to bija domajis ta ka soferi to naudu ko nopelna paslaik, tas ir pa daudz prieks tada darba ( ka tas ir vienkarsi nosedies pie bublika un kruti vinu ).  Rekur starpnieki piedava darbus vacu firmas , kur "vini" piedava algu 2000-2200 eur,  Bet nu tie ir starpnieki, man pazistamam cilvekam - draugs turpat vacija nopelna 95 - 100 eur diena , sakuma pelnija 95 eur pirmajos 2 menesos , pectam aizgaja pa 100 eur diena. 

 

LV firmas ( kuri ved uz Eiropas valstim ) - tiem alga ir ka kura firma , bet nu parsvara lv videja alga ir no 700 - 900 ls , tiem kuriem ir 1000 ls un nedaudz virs stradajot LV firmas , tie brauka aplus , un tiem maksa no 50 - 55 eur diena LV firmas. Citas pat mazak , bet nu nav jega braukt ja ir mazak par 50 eur diena uz apliem.

 

Bet nu ja ir kaut kadi lielaki plani un grib vairak , tad var pats pirkt sev vilceju+piekabi un iet braukt uz citu firmu ar savu masinu + piekabi ( tad vairak maksa ) citas firmas piedava ari ar vinu piekabem vilkt kravas.  Un tad videji atskiriba kur brauc var dabut ~ 0.70-0.90 centus par 1 km ko nobrauc

lkw-walter maksaja tadu summu , bet nu viss atkariba ko un cik brauc un ved. Bet protams pa celiem ir jamaksa vel pasam , pa degvielu + masinas izmaksas . 

Labots - TyTe
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Es skatos, ka te bija asa vārdu pārmaiņa par 95 kodu. Pilnīgi nevietā. Gribētu atgādināt, ka šis 95 koda pasākums nav vienreizējs, bet gan regulars pasākums, ik pēc 5 gadi par jaunu. Tad lūk, varbūt arī jaunie šoferi, kas tikko mācās, var to darīt pašmācībā, bet ik pēc pieci gadi vienalga būs jāiet kursos un tur 35 stundas jānosēž, gribi vai negribi. Vecajiem soferiem šobrīd eksāmens nav jāliek, pietiek noklausīties kursu. Tas ir ar mērķi, lai cilvēki būtu regulāri informēti un apgūtu iespējamās izmaiņas likumos un atsvaidzinātu zināšanas. Tā ka lamāties te ir nevietā, tāda kārtība ir pa visu eiropu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Vai tad nav satiksmes noteikumu grāmatiņas?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...