Jump to content

Alternatīvās sublimācijas tintes.


strazds
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Gribēju dzirdēt Jūsu viedokli..pareizāk, vai kādam ir pieredze ar sublimācijas tintēm. 

Pie mums - Liepājā tagad tas kļūst ar vien populārāks.. tad nu jautājums, kāda atšķirība ir starp sublimācijas tintēm? 

Vai, piem, Epson P50 nevar liet jebkura cita Epson modeļa paredzēto sublimācijas tinti? Mazums, ka tas ir kaut kāds mārketinga triks, ka teju katram modelim ir sava tinte.

Tas, ka ir visādi pustoņi es saprotu..ir kam ir, ir kam nav.

Vispār ir doma skatīties uz alternatīvajām ķīnas tintēm, tik nezinu, vai ir vērts riskēt. Un jā, ir CISS.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Jap, tas i inkjet printeris, tobiš, tintenieks. Sublimācija tur ņipričom.

Link to comment
Share on other sites

Es varbūt kļūdos... ir parastā, pigmenta tinte, un specifiskā sublimācijas? Kā tur īsti ir.?

Link to comment
Share on other sites

ir pigmenta un ūdens bāzes, neputro te sublimāciju iekšā, palasi taču internetos, kas ir sublimācijas druka, ar tintēm nekāda sakara

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Bet, ja nu par tēmu - es no Anglijas izmantojot eBay visu laiku sūtu butiļus ar tintēm - cenas OK un samērīgā laikā atnāk. Viss drukājas, kā nākas, nekas nojucis (tipa - aizķēzīti kārtridži, galvas utt.) nav. Tik traki jau nav, ka katram modelim būtu sava tinte - bet nu vienkārši atrodi tinti, pie kuras Tava agregāta tips pieminēts, un uz priekšu. Pats oriģinālās ne tintes, ne kartridžus nekad neesmu izmantojis (nu, OK, tikai tik, cik līdzi bija nopirkšanas brīdī). Man gan Canon iraid, ne Epson, bet kāda tur starpība :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pacelšu mironi, bet sublimācijai un tintes printeriem var būt tieša saistība. Ja ar sublimācijai paredzētu tinti nodrukā attēlu uz papīra (ar tintes printeri), tad to tālāk ar sublimācijas procesu var pārnest uz krūzēm, utt... Rīgā ir kantoris drukaletak.lv, kas piedāvā šādas tintes. Strādāju uzņēmumā, kas apkalpo lielu daļu LV klientu, sūtot šāda veida produktus un izmantojam Epson P50 ar CISS un tintēm no drukaletak.lv. Un viss ir baigi forši.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Nezi, es nav specs par visām sublimācijas tehnoloģijām un to variācijām, pats ar dye-sublimāciju drukāju, un to "tinti" tu, cilvēks, pat ar kuvaldu tintes printerim iekšā nedabūsi :)

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja terminos iedziļinamies, tad to, ko es apstāstiju, būtu pareizāk saukt par pigmenta tinti. Un tad šādu izdruku ar sublimācijas procesu var pārnest uz citām virsmām.



Un par autora tēmu - ir ir atšķirība. Printeriem atšķiras galvas, līdz ar to arī sprauslu izmēri un citas specifikācijas. Tintes arī tiek pielāgotas priekš katras galvas. P50 der tintes arī paredzētas priekš 1400-ā Epsona, kas arī ir populārākas visur kur. Bet arī vis kas var atšķirties - biju ticis pie liela daudzuma tintes, kas uz 1400 epsona uzvedās korekti, bet p50 lika aptaisīties uz gandrīz katras izdrukas. Tā, ja nemaldos, bija Inktec ražojums, kuru beigās utilizēju (atbilstoši visām normām). Tagad lietoju tikai un vienīgi drukaletak.lv pārdotās tintes, kas paredzētas priekš 1400 un viss ir labi, ja nepilda CISS bačokus vairāk par 2/3. Ja uzpilda vairāk, tad mēdz mest pleķus, bet tur pie vainas liekas gravitācija.

Link to comment
Share on other sites

gravitācija lol, drīzāk teiktu ražotāju pohujisms un atbildības nepieciešamības trūkums

tā arī nesaprotu, kur te sakars tintes printerim ar sublimācijas druku, ja pirmais tikai pārnes attēlu starpnieknesējam priekš otrā

 

edit: tā nelielas pārdomas - kādu laiku atpakaļ visnotaļ respektabls un manā skatījumā arī ļoti sakarīgs arhitektu kantoris gribēja, lai viņiem salabo epson printeri, kad noskaidrojās, ka tam uzbāzts izslavētais ciss un problēmas ir tieši ar drukas kvalitāti, laipni pasūtiju viņus pie kantora, kurš to viņiem uzstādījis, nez kāpēc pāris mēnešus vēlāk viņi no manis nopirka canon platformātu un cik diezgan droši zinu kreisās tintes tam vairs nepērk

Labots - nnoname
Link to comment
Share on other sites

Viss protams ir atkarīgs no tā cik labi atpelnas ieguldītie izevumi.

 

Manā gadijumā (nejaukt ar iestādi, kur strādāju), kad izskatijās izdevīgi iegādāties printeri, ļoti nepatika izmaksas orģinālajai tintei, tapēc uzreiz uzliku ciss, neizdrukājot nevienu bildi ar orģināljām tintēm. Taču tajā brīdī nenojautu cik ātri atmaksāsies iegādātais printeris, pieļaujot pat domu, ka visu būtu drukājis ar orģinālo tinti. Tagad pagājuši divi gadi un esmu nedaudz vīlies sevī, ka esmu sēdējis uz tintes lamatas visu šo laiku, nevis iegādājies nopietnāku aprātu. Tad nu esmu izlēmis mest mieru visām klapatām ar CISS, atstāt to priekš A4 un DVD apdrukāšanas, un iegādāties ko nopietnāku.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...