Jump to content

Kā nelaist kaķi augstāk par pirmo stāvu


Luke
 Share

Recommended Posts

Man bik nav paveicies- 1. sieva grib un ir paņēmusi kaķi, 2. tas kaķis, kuru esam paņēmuši, ir reti tups. Vislielākā nelaime- kaķim patīk slapināt tur, kur to nevajadzētu darīt, piemēram, manā gultā.

Slapina kaut kur ar diezgan palielu regularitāti, kā dēļ mums nācās izmest vairākus mīkstos krēslus, tagad to dara gultās. Tas nav saistīts ar to, ka kaķa tualete nebūtu netīra, jo, piemēram, vakar, kad jams pieslapināja mums gultu, dienā kā reiz biju izbēris vecās smiltis, izmazgājis tualeti un iebēris jaunas smiltis. Kaķis ir jauns, veselības problēmu nav.

Lai apkarotu šo paradumu, pagaidām klapēšana nav līdzējusi.

Plānojam, ka gribam ierobežot kaķim pārvietošanās spējas mūsu mājās- t.i. gribētu uztaisīt tā, lai jams nekāpj augstāk pa pirmo stāvu. Pirmajā stāvā lai dzīvo- tur viss, kas ir bijis slapināms, jau ir pieslapināts un izmests. 

Kaut ko bik palasīju, ka tiek piedāvāti arī elektriskie gani kaķiem, bik palasīju par kaut kādiem ultraskaņas verķiem, kas atbaidot. Bija viedoklis, ka vajagot kāpnēs likt citronus vai arī konkrēto vietu (manā gadījumā kāpnes uz augšu) mazgāt ar etiķūdeni. Vai kāds ir pārliecinājies, kurš no šiem variantiem varētu reāli darboties? Vai varbūt ir kādi citi ieteikumi? Jāņem vērā, ka mājās dzīvo arī suns, kuram ir atļauts staigāt visur. Tā kā kaut kādas ultraskaņas vai vēl kaut kas, kas atbaida ne tikai kaķus, bet arī suņus, neder.

Link to comment
Share on other sites

Aizver durvis.

 

Kaķis par kaut ko atriebjas. Ja pats izdomās pārtraukt, tad vairs nečurās gultā. Citādi bezcers to zvēru pārmācīt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pēc manas pieredzes - kaķis ir jāklapē, bet normas robežās, un ir vajadzīgs laiks, lai viņš paaugās un saprot, katram kaķēnam individuāli.

 

Cits kaķis savu kasti pēc izmazgāšanas var vairs neuztvert par savu veco labo toleti, tādēļ nevajadzētu pārcensties ar kastes mazgāšanu.

 

vienīgais, ko ir jāsūta uz Jūrasskolu ir tās idejas autors...

 

Par ierobežošanu uz otro stāvu... patstāvīgi ver pēc sevis ciet durvis, un arī centies neiezpiest viņam bašku starp durvīm, kad viņš arī uz turieni rausies, nu vai arī, kamēr vel mazs, uzliec kādu barjeru :D bet kad paaugsies jau nelīdzēs nekas', tikai pilnīga izolācija no otra stāva. Tas taču ir kaķis.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Paši rakstāt, grūti pārmācīt kaķi. Jūrskolas ideju kritizējat, bet kāpēc?

 

Kaķītis patstāvīga būtne, neatkarīgs. Jūrskolas vietā var ieteikt cita kaķa iegādi. Esošo uzdāvināt kādam.

Link to comment
Share on other sites

Ka es dariju, kamer mans kakjis auga: Teiksim, vinsh kaut kur ne tur nokartojas. Panemu vinu aiz skausta un sakuma piwlieku vina negunu taja vieta ku vins nokarojas, un tad nesu uz kaka kasti, un tur atkal to degunu bazhu! Pec paris reizem saprata :)

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Tas ir dzīvnieks ar to vajag apieties tā pat kā ar zīdaini, ja viņš ir paņemts ģimenē tad arī par viņu ir jārūpējas...paši to vien darījāt bērnībā kā slapinājāt tikai nēsājāt pamperus. Interesanti mājās durvju tiešām nav ?

Link to comment
Share on other sites

jarajara

problēma , vecīt, ir tevī. kaķi ir maitas , un mēdz tā darīt, atriebe nolūkos. sāc uzskatīt viņu  par gudru, reizēm pakasi aiz auss , un viss būs ok. reizēm var atšaut pa muti, lai parādītu , kurš dievs, bet tas tāds delikāts pasākums. nav jau jādauza, bet spēks jāparāda.

Link to comment
Share on other sites

 

 

uzliec kādu barjeru

 

Barjeru KAĶIM? :) Neesmu redzējis šķērsli, kuru kaķis, labi gribēdams, nevarētu pārvarēt. Ja vien tā nav stāva virsma, kurā nevar ielaist nagus.

 

 

 

Jūrskolas ideju kritizējat, bet kāpēc?

 

Nesen jautāji par izglītības iestādēm. Tev pašam kāda noderētu. Rekomendēju tieši jūrskolu. :) 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Ko tu konkrēti iesaki tam cilvēkam?

Mūsdienās ir vetārsti, izbrauc vizītēs. Jūrskolas vietā špricīte.

 

Elektrība, kuru minēja, nezinu, kaķītis disciplinēsies?



Derētu pavaicāt vetārstam konsultāciju kaķīša disciplinēšanā. Kaķi var atdot kādam, ja neizdodas.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Vieglākais ir nelaist kaķi pirmajā stavā iekšā. Viens no variantiem  - piesienam pie astes tukšu konservu bunžu un izliekam aiz pirmā stava ārdurvīm - kaķa atgriešanās iespēja lai slapinatu uz gultas ir  absolūta nulle

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ka es dariju, kamer mans kakjis auga: Teiksim, vinsh kaut kur ne tur nokartojas. Panemu vinu aiz skausta un sakuma piwlieku vina negunu taja vieta ku vins nokarojas, un tad nesu uz kaka kasti, un tur atkal to degunu bazhu! Pec paris reizem saprata

Šī ir pareizā metode. Pēctam kaķis cenšās "noslēpt" savus "dārgumus" kastē.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Cik atceros no savas pieredzes, tā tikai kaķim var iemācīt iet uz pareizo vietu kārtoties. Pamērcējot degunu pa saviem sūdiem. Pēc pāris reizēm vairs negribēs ostīt savu sūdu. Tas pats ir arī ar suņiem kad tie ir mazi. Katrs sākums rada nēērtības, gan ar laiku būs viss nokārtosies savās sliedēs. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Partyman

 

 

Jāsūta jūrskolā, citas izejas neredzu.

Lai tadus priekshlikumus mes vairak nedzirdetu...

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Luke, nu ziepes tev ir, 

man, kad mājās uzradās kaķis,  arī biju baigi neapmierināts, es viņu sākumā baigi vēroju, un ik pa laikam nesu viņu ārā pagalmā, un tā man ne reizi māju nepiedibens, bet ir jau arī tupi kaķi, manam sievastēvam bija tieši tā pat kā tev, beigās atdeva vienam uz laukiem

Link to comment
Share on other sites

Kā vectēvs reiz teica- vajag viņu tajos izdalījumos ar purnu iegrūst un būs miers ātri vien........

:mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Purna bāzšanas metode sūdos strādā.

Man arī pašreiz mazs runcis, uzreiz iet uz kasti.

Bet te tiešām varētu būt saimnieka attieksmes problēma, kuru jūt kaķis. Kaimiņos bija kaķene, slapināja pa visiem stūriem. Kaimiņi gāja prom, prasīja vai negribot to kaķi paturēt (mēdza tusēt arī pie mums, tā ka jau bija arī esošais mūsu kaķis un suns pat pieraduši). Paņēmām. Nav nekādu problēmu, un uzreiz pat nebija, gāja bez problēmām ārā darīties. Pie tam, kaimiņi par to problēmu neko neteica, mēs nezinājām. Pēc tam satikām, tie brīnījās.

Tad cits, viens runcis iepriekš. Mamma bija par kaut ko nopērusi. Vakarā iet gulēt, paceļ segu, tur smuka čupiņa stāv.

Link to comment
Share on other sites

Padomi par kaķa bāžanu savos sūdos šajā gadījumā visticamākais nepalīdzēs jo šādi kaķi māca lieto savu kasti, ko cik saprotu kaķis jau māk. Dīvāni tiek piečurāti vai nu lai iezīmētu teritoriju vai nu lai atriebtos.

Ja runcis - var kastrācija palīdzēt, bet ne vienmēr. 

 

Ir vasara - lai kaķis vairāk dzīvojas pa āru. Iespējams ka mājā viņam garlaicīgi. 

 

Var paskatīties raidījumu 

http://animal.discovery.com/tv-shows/my-cat-from-hell

Tur tauta profa vadībā cīnās ar līdzīgām problēmām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tā ir sterilizēta kaķene, divus gadus veca. 

Purns čurās ir bāzts vairākkārt, teju vai katru reizi. 

Iespējams, ka arī atriebjas. Šajā gadījumā tas varētu būt bijis par to, ka aizbraucām uz Turciju pasauļoties. Kā atbraucām, nākamajā dienā bija gultā peļķe. Bet ko darīt, vai tagad no mājas ārā neiziet, lai kaķis nepietaisītu??

Ieteikums virināt durvis neder- uz otro stāvu kāpnēs nav durvju- ir atvērts kāpņu laukums. Arī augšā nav ierasts katru reizi aiz sevis virināt durvis.

Vairāk interesē vai ir kāds dzirdējis par to elektrisko sētu, vai tāda priekš kaķa strādā?

Jūrskola kā variants netiek apskatīta.



Variants, lai kaķis dzīvojas pa āru ar nez vai derēs. Pirms šī kaķa bijām pieņēmuši vienu citu kaķi. Tas tika laists ārā, līdz brīdim, kamēr netika cauri sētai pie kaimiņu rīkļu rāvēju suņiem, kur šie ātri paņēma šo "pie dziesmas" tā kā rīkļu rāvēju saimnieks paspēja vien rokas noplātīt. Tagad tie suņi kaimiņos nav, bet sieva tik un tā raustās laist šo ārā, jo mēdz lapsas apkārt ganīties, gadās kāds suns, kas ticis laukā, citiem kaimiņiem ir mājās suņi utt. Iespēju, ka tiek tas kaķis turēts ārā, jau piedāvāju, kas tika noraidīta.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Uhh... ja divgadīga un pie tevis jau sen, tad labāk sāc vien pierast.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Nu ko lai saka, vļip očkarik. Divgadīgam kaķim būs grūti reformēt čurāšanas algoritmus. Ierīko durvis un novadi to kaķa čurātgribu kaut kādā labvēlīgākā gultnē, varbūt par laišanu gultā aizmirsīs.

 

Manējās "par laimi" tikai vemstās kur pagadās.

 

P.S. Ceru, ka soda mēri tiek pielietoti tuvākajās piecās minūtēs pēc "slapināšanas", jo savādāk tu tam kaķim vienkārši izskaties pēc urīnterapijas entuziasta un sadista.

P.P.S. Ceru, ka neklapē ar roku, jo tad kaķis baidīsies no rokām. Vislabāk ar avīzi vai čību. Nevajag jau tam dzīvniekam iekšas apmaisīt.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

Es domāju ka kaķene atriebjas par to ka tika sterilizēta un galvenais par to ka tiek turēta mājā ieslodzījumā. Kaķiem vajag uzturēties ārā un turēt viņus ieslodzījumā mājā ir diezgan nežēlīgi - te sieva ir pārpratusi kaķa vēlmes un to kas viņam ir labāk! Šeit sieva rīkojas egoistiski darot kā viņai pašai ir labāk. Kaķis noteikti izvēlēsies iet ārā + risku sastapties ar suni vai lapsu! Bez tam normāls kaķis nemaz tik neaizsargāts nav - viņi māk par sevi pastāvēt - ielaist nagus sunim purnā un izmatojot apjukumu uzskriet kokā. Ja grib turet kaķi mājās, nelaižot ārā viņu vajag aktīvi izklaidēt - paskaties raidījumu "my cat from hell" - jātaisa konstrukcijas pa kurām kaķim kāpelēt, vietas kur paslēpties, vajag spēļmantiņas un regulāri ar kaķi spēlēties - pamatīgs čakars.... Vēl ir variants laist ārā vai arī paciest piečurātos dīvānus.....

 

Par nekādiem elektorganiem kaķiem nav dzirdēts, un ja tādi arī eksistē viņi būs kaitīgi arī sunim.

 

p.s. Nē nu vel jau pastāv variants kas netiek apskatīts - ja sieva nav ar mieru - var jau pa kluso - tipa izskrēja ārā un pazuda.....

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Cik var saprast, tad kaķene dzīvo tikai iekštelpās no pasā sākumā.

Kur tad viņa bija pa jūsu Turcijas brauciena laiku?

Saka, ka suns ir piesaistīts saimniekam, bet kaķis mājām.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Jā, kaķis visu laiku ir dzīvojis iekštelpās, jo sieva baidījās ārā laist. Šogad pāris reizes ir bijis izlaists ārā. Nav pieradis pie āra, jo tās reizes, kad tika ārā, bija tāds ļoti sabijies un teju vai līda uz vēdera, bet, rādās, ka ļoti interesēja, kas ārā notiek un domāju, ka ātri pierastu.

Pa Turcijas braucienu mūsu mājās uzturējās sievas māte.

Ja sakat, ka vajag kaķi regulāri laist laukā, varu mēģināt sievas kundzi pārliecināt, ka tā to vajag darīt.

Spēļu mantiņu tādu pa kurām kaķim lēkāt mājās tik pat kā nav. Biju iegājis cenu klubā- tur šobrīd ir baigās akcīzes tām spēļu mājiņām/konstrukcijām- tad iesakat paņemt tādas?

Link to comment
Share on other sites

<p>Divgadīgu kaķeni ar klapēšanu neatradināsi no slapināšanas - gultā viņu nāksies laist un ar prieku sagaidīt, tad gan varbūt  viņa tur</p>

<p>nepietaisīs. Arī ar kaķa smiltīm var paeksperimentēt, pamainīt, iebērt skaidas(ēvelētas), saplēstas avīzes, tā radīt interesi pakašāties.</p>

<p> Esmu mēģinājis ierobežot kaķa teritoriju ar citrusiem, kamēr svaigs strādā, no terpentīna laižas tā ka ietiek parādīt ka atver pudeli( bet cilvēki arī laižas prom) . Tas gan bija lai nelektu uz plaukta un negāztu glāzes. Bet kaķis brīžos kad viņam kļuva garlaicīgi, lai pievērstu uzmanību tāpat par spīti līda pie aizliegtā augļa un priecīgs laidās prom kad viņu dzina prom. Kā atrisināju roblēmu - ņēmu kaķi uz rokām ļāvu, piebāzt purnu un apostīt visas aizliegtās vietas ( tāda apstaigāšana notiek joprojām) un kaķim zūd interese tur lekt un saimniekus kaitināt.</p>

<p>Ar kaķi jādarbojās, nodzenā to un tad šis laimīgs gulēs. Tā čurāšana ir tikai kaķa atriebība.</p>

<p> Ja rokas ir pareizā vietā tad vari uztaisīt stabu ar pakāpieniem un kasti augšā, es tādu šim uztaisīju un kaķis kad grib aizlaisties un noslēpties sēž pie griestiem</p>

Labots - Mieris
Link to comment
Share on other sites

 

 

Viens no variantiem - piesienam pie astes tukšu konservu bunžu un izliekam aiz pirmā stava ārdurvīm

no parastas tukšas bundžas efekts ir diezgan švaks. vajag iebērt iekšā kaut kādas skrūvītes un akmentiņus.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es domāju, ka rezumē ir tāds, ka kaķi tomēr ir visai dažādi. Viena mana kaķe nekur nekāpelē, otra mēdza izstaigāties pa skapju augšām. Neapdomīgi paņemt mājdzīvnieku nozīmē ar nerviem maksāt par savu egoismu.

Link to comment
Share on other sites

Vienīgais risinājums laikam, ļaut kaķiem iet ārā. 2-gadīga kaķene - smags gadījums. Pašam sieva 90-tajos vienu tādu dzīvoklī ievazāja, nešpetni mīza. Nācās nošpricēt, jo no dzīvokļa laist ārā, lai ganās pa poģika mēsliem - negribējas. Abi nesenie kaķi, kurus mani sievieši ievazāja dzīvokli, ir deportēti uz privātmāju ar dārzu un tur viņi laimē vada savas dienas, baudot privātīpašuma priekšrocības.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja sakat, ka vajag kaķi regulāri laist laukā, varu mēģināt sievas kundzi pārliecināt, ka tā to vajag darīt.

 

Jā - vai laist ārā (vienkāršākais un lētākais risinājums) vai mantas un spēlēties - nav jau obligāti jāpērk, jo normālām cenas diezgan kosmiskas - var arī pats sataisīt.  

Link to comment
Share on other sites

Ja tā palasa, tad te visiem kuriem "kaķi ir ievazāti" viņi ir mīzuši kautkur kur nevajag. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pa Turcijas braucienu mūsu mājās uzturējās sievas māte.
 

 

 

Pag, tas sākās pēc tā, ka bijāt atstājuši kaķi ar sievas māti!? 



+ VIL

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Ieinteresē kaķi ar kasti, tipa, ieber granulas ar kaķumētras piejaukumu. Es pats Natusan lietoju, manējais lops teju gar kasti vien dzīvojas :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

Arī augšā nav ierasts katru reizi aiz sevis virināt durvis.

cilvēkam ieradumus mainīt ir vieglāk nekā kaķim

Link to comment
Share on other sites

Šajā gadījumā kaķis atriebjas par vardarbīgu izturēšanos pret viņu (piekam jūtu, ka gulta cieš, jo neļaujat gulēt kājgalī vai uz spilvena...) - sišana tikai pasliktinās situāciju. Kaķim patīk būt uzmanības centrā - būt "pasaules nabai". Kā arī kaķis ļoti labi jūt, ko par viņu domā un kā uz viņu skatās. Man bija līdzīgi, jo nekad neesmu cietis kaķus - attiecīgi cieta visas manas mantas... tad lēnā garā sāku ar viņu sarunāties, biežāk ņurcīt, ejot gulēt - palikt zem segas, skatoties tv - turēt klēpī un t.t. ... ātri vien pārstāja ciest manas mantas... 

 

 

 

Tieši tāpat ir ar nagu asināšanu- ja asina pret gultu, pamet malā uz paklāja, uzbļauj, ka nedrīkst, bet NESIT. Atradināju nedēļas laikā, piekam. nagu asināšana notika/notiek tikai manā klātbūtnē :D

 

A kā kaķis sadzīvo ar suni? Ir draudzīgi vai kaujās? Iespējams, ka cenšas atzīmēt zonas, kur sunim nebūtu jālien, vai gluži otrādi pārzīmē- suņa zonas... 

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Atriebjas?  :shok:  :shok:  :shok: . Ar jums jau galīgi nav labi? Tas taču ir kaķis. Dzīvnieks. Viņam tādi jēdzieni kā atriebība, skaudība utml., nepastāv. Tak nejau kaķis atceras, ka tu viņu tur kastrējis esi vai arī sitis cik tur mēnešus atpakaļ. Ja esi sitis, tad ieraugot tevi bēgs prom, bet nejau, neredzot tevi, kals atriebības plānus. Tas nav cilvēks kaķa ķermenī, tāpēc nevajag to pielīdzināt sev.

Labots - auzijs
Link to comment
Share on other sites

martinno

@@auzijs - Tev laikam nav bijis neviens dzīvnieks :D

Arī suns-funs apzināti sūdus vāra, nemaz nerunājot par kaķi. 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...