Jump to content

Augstākās izglītības nepieciešamība sekmīgai karjerai


Guest wersa
 Share

Recommended Posts

Destructo

@@serioussam909

 

Labi, ar to bija domāts - darbības sfēra nav vienas valsts robežās, attiecināts uz Latviju. 

 

@hyk diskusijā no sākta gala pateikts nav nekas, katrs to ir interpretējis pa savam " saprot pēc savām iespējām burtu un ciparu grupas ko viņam noliek priekšā " 

 

primārais ar ko vispār jebkāda pieredze sākas - izglītība, un tikai tad varam runāt par pieredzi, period.

Labots - Destructo
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ru

    15

  • Mezavecis

    17

  • hyk

    16

  • Nain

    24

Top Posters In This Topic

Lai kā to daudziem negribēsies atdzīt, primārais ir Dieva dotais talants. Ja nav talanta dotajā specialitātē, tad nekāda dižā karjera nesanāks. Kaut vai tie paši juristi, kuru saradies tagad ka biezs, bet kārtīgu naudu pelna tikai daži, jo prot tiesas procesus uzvarēt vai savus aizstāvāmos tā atmazgā, ka tiesneši paliek ar garu degunu. Nelaime tā, ka jaunieši nezin un arī negrib zināt uz ko ir ķēriens. Modē jurisi, eju mācīties par juristu, modē datorsist, eju mācīties par datortārpu, u.t.t. Tai pat laika varbūt labāk mācīties par automehāniķi vai celtnieku uz ko ir nags.

Link to comment
Share on other sites

Izglītība sniedz 2 lietas:

a) sakari

b) "apdrošināšanas polisi", ja darbam par sētnieku pieteiksies 2 viens ar un otrs bez izglītības paņems to kas ir ar

 

Tas arī pa lielam viss.

Ja grib strādāt par ofisa žurku - iet mācīties, ja tas nav dzīves mērķis tad izglītība nav obligāta.

 

Tas ir ja runā ir par uzņēmējdarbību un augstāko izglītību.

 

Cita lieta ir ja grib apceļot pasauli vai piedalīties pasaules lielākajos projektos kā inženieri, bet tad ir jāmācās ārzemēs - tikai un vienīgi.

Par to kādi ir tie kas LV pabeiguši inženierus var padomāt braucot pa LV ceļiem vai tiltiem vai padzīvojoties pa jaunajiem projektiem, vai parunājot ar lielāko uzņēmumu vadītājiem.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Par talanta atklāšanu Didzim ir taisnība. Cilvēks diemžēl bieži to atrod vēlu. Inženieri starptautisko projektu ietvaros - bieži ārzemēs pabeidz MBA vai doktorantūru. Ko citu iesākt, kad ir virs 35?

Neatbilstošās izglītības īstajam talantam nav retums. Piemēram, bankās matemātiķis ar grādu aktuāra, pārvaldnieka amatā. Aktuārs vēl tā, bet pārvaldnieks - izeja kāds MBA. Neies par vadībnieku pusmūžā no nulles mācīties.

 

Didzi, bet kā to talantu konstatēt? Piemēram gleznu izsole eiropā. Vairākiem autoriem nav mākslas diplomu. Diplomi ir, citās specialitātēs. Viens inženieris 50 gados sācis, tagad 70, darbus pērk. Nekāds ģēnijs, tomēr vairāk kā iepriekšējā darbā nopelna.

 

Pie mums, kur bieži vajag cilvēku - orķestri, nelielas, vidējas firmas bieži karjera straujāka, izglītība neatbilst ( tomēr viņa ir augstākā).

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

wersa, aktuāri tieši arī ir matemātiķi. :) To sauc par aktuārmatemātiku starp citu un pat LU maģistriem lasa tādu kursu. Nezinu, ko tur māca ekonomistiem, bet visās bankās un uzņēmumos, kur jānovērtē riski un tamlīdzīgas lietas, pārvarā strādā matemātiķi (parasti tie, ka ir beiguši statistikas virzienu).

 

Visu diskusiju nelasīju, jo nevar šeit saprast, ko autors vispār uzskata par sekmīgu karjeru. Pelnīt daudz $ vai arī gūt gandarījumu no darba un justies derīgam sabiedrībai? Lai pelnītu lielos $ izglītība nav vajadzīga, atrodi virzienu kurā rakt, kādus sakarus un uz priekšu. Ja atkal gribās kaut ko pētīt, tad jārēķinās, ka akadēmiskajā vidē algas vienmēr būs salīdzinoši zemas. Izsisties ir grūti un lai kaut ko tiešām ietekmētu vai mainītu, ir ļoti daudz daudz jāstrādā.

 

Es esmu matemātikas maģistrs, pēc 1.5 mēneša kāpšu kancelē aizstāvēt savu doktora grādu Bioinformātikā vienā no Nīderlandes Universitātēm. Vai tas man ir palīdzējis kāpt par karjeras kāpnēm? Jā un nē, paša attīstībai un redzesloka paplašināšanai viennozīmīgi. Iespējas strādāt +/- pieklājīgā kādā pasaules universitātē ir. No otras puses, strādājot privātajā sektorā un darot ko garlaicīgāku varētu pelnīt vairāk. 

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Rīgas 3. vidusskola, vispārizglītojošā klase

LU, Bakalaura grāds filosofijā, specializējos zinātnes filosofijā un kogn. zinātnēs.

Vidzemes augstskola, nepabeigta maģistratūra "Sabiedriskās attiecības un pārvaldības teorijas"

LU, filosofijas maģistratūra, studēju arī Islandes un Helsinku universitātēs, pašlaik rakstu diplomdarbu ētikā.

 

Jau divus gadus iztiku pelnu kā IT projektu vadītājs, pirms tam 5 gadi ir nolauzti būvlaukumā par palīgstrādnieku un 4 par režisora asistentu masu pasākumu organizēšanā. Strādāt sāku 15 gadu vecumā.

 

Uzskatu, ka vidusskolā mācīties vajag, jo negribēju, lai manu karjeras izvēli noteiktu deviņas klases pabeidzis purdulis. Filosofiju sāku studēt, jo uzskatīju, ka arī pēc 12. klases pabeigšanas prātiņa nebūs tik daudz, lai sāktu karjeru. Tagad varētu sākt adekvāti domāt, ko ar dzīvi iesākt, bet tik gudrs, lai nemācītos es laikam nekad nebūšu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

primārais ar ko vispār jebkāda pieredze sākas - izglītība, un tikai tad varam runāt par pieredzi, period.

 

 

Kļūda. Fakts, ka esi teorētiskās fizikas eksperts, nebūt nenozīmē, ka spēsi iedzīt naglu sienā. :) Jebšu, pieredze = pats darbības process. 

Link to comment
Share on other sites

Hmm, nezinu tadus gadijumus, kad naglu operatoram pekshnji savajadzetos teoretisko fiziku. A vot otradi gan var biezhi gadities.

Link to comment
Share on other sites

 

 

augstākās kvalifikācijas naglu operators ar teorētisko fiziku galā netiks

 

Tā bija tāda runas figūra, lai raksturotu situāciju. Doma, kura tur kontektuāli slēpjas - teorija nebūt nenozīmē pieredzi. 

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Kamīnmeistari bieži strādā pie sevis. Apnicis barot starpniekus ( dd arī ir tikai starpnieks). Tie var pelnīties visā ES - restaurācijas, jaunie klasikas kamīni. Kur klienti spējīgi atļauties klasiskos kamīnus.Dzīves pieredze ar arhitektūras studnetu,kas spēja santehnikā vairāk kā sertificēts specs. Tā vietā, lai pārliktu kanalizāciju, spēja iztīrīt ar rotatoriem. Santehniķis jau bija padevies.

 

Fizikā ir eksperimentālās laboratorijas, iekārtas. Gluži tā nebūs, ka ķīmiķi, fiziķi, astronomi dzīvo teorijās. Pašas nanopārklājumos, kurš tad viņus sāka izveidot?

Teorētiķi - Fermī, Openheimers, Einšteins,Runge, Haritonovs, Saharovs u.c Ķīmiķis Pastērs arī sāka ar teroētiski filosofisku ideju par imunitāti.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Var iet ceļu bez augstākās izglītības, bet viņš būs daudz grūtāks, lai kaut ko vairāk dzīvē sasniegtu. Ja nav kādas īpašās spējas, tad šāda izvēle nozīmē mazkvalificētu darbu mūža garumā. 

 

Ja runā par meistariem, tad talants vienmēr ir gājis pa priekšu visam un perfekts amata meistars ar 9 klasēm spēs vairāk sasniegt nekā vidusmēra bakalaurs.

Link to comment
Share on other sites

Mani vienmēr fascinējis šis "kaut ko vairāk". Kas tad tas īsti ir? Amerikan drīm klasiskais?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nain, tas kurš negaužas ikdienā par grūto dzīvi, nebrauc uz Angliju sēnes lasīt, lai izdzīvotu. Mans atšifrējums "kaut kas vairāk" ir reālu un skaidru mērķu izvirzīšana un to sasniegšana. 

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tās sēnes lasīt pagrūti darbā tikt, vieglāk kādā kafejnīcā trauku mazgātāja vietu.

 

Interesē, kādi amati ir mazkvalificēti, par melnstrādniekiem viss skaidrs.

 

Kamīnmeistari - visi, par kuriem zinu, esmu dzirdējis, bez izņēmuma ir kāda profesija, celtnieks, flīzētāji, mākslinieks, mehāniķis. Tur ir kāda arodene, nereti arī vidējā izgl iegūta. Plikas 9 klases tiešām ir traģiski.

 

Labs ir, kamīnmeistarus, frizieres un manikīres atmetīsim, māksliniekus arī ( tur jāvar pārdot, citādi CV neviens neapskatīs. Izņēmums doktoranti, pasniedzēju vakances).

Pārējie?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ieleja, jebkura izglītība analoģiski kā valodu zināšanas ir pluss. Cita lieta, ka iegūsti izglītību, kuru neprot vai nav nepieciešamības pielietot un iztērētais laiks nenes atpakaļ augļus. Tāpēc arī ļoti svarīgi mācīties to, kas interesē un varētu noderēt. Topošam programmistam medicīnas grāds diez vai jebkad būs pilnvērtīgi izmantots.

 

Izglītība ir tāds pats bizness kā visi citi. Ieguldi latu, nopelni divus. Ja ar iegūto izglītību nevar nopelnīt, tad kaut kas nav bijis pareizi izvēlē vai kvalitātē.

Link to comment
Share on other sites

izglītība, attieksme pret izglītības vajadzību?

 

Kā jau iepriekš minēju, katrs gadījums ir individuāls. Ja vēlies birojžurķoties, tad bez pāris grādiem neiztikt. Kā tikko Skrandainais minēja, izglītība - tas ir vien bizness.  Kārtējā lieta, kuru patērējam, cenšoties izcelties uz apkārtējo fona.

Pats aukstas skolas pabeidzis neesmu, grādu nav. Ir mēģināts apgūt gan valodniecību, gan aukstās domāšanas māku, bet process sevi neattaisnoja. :)

Labots - Nain
Link to comment
Share on other sites

PA (padomju armija), cik tad Tev gadu? Nesaku, ka zemē nomests laiks, bet atkārtojumā izvēlētos šo sirreālistisko laiku periodu tomēr izlaist.

 

p.s. šis Ielejai

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ieleja, 

 

Obligāta ir pamatizglītība, lai ietu augstskolā obligāta ir vidusskola utt. Katrai profesijai un darbam ir minimālais zināšanu kopums, lai to darītu. Ja gribēsi kļūt par advokātu, tad latiņu jāpaceļ daudz augstāk nekā programmētājam. Tāpēc ir svarīgi tomēr izvirzīt dzīvē mērķus un tad meklēt līdzekļus, kā šos mērķus sasniegt. Kā zinām, nevar uzlekt augstāk par savu pakaļu un liels bars arī 1., 2. kursā paliek ārpus žoga. 

 

Pašlaik gan sabiedrība spiež iegūt izglītību, lai tikai būtu papīrs. Tāpēc es arī uzsveru pirms kaut kādas mācīšanās saprast, kāpēc iet mācīties izvēlēto profilu. Tā arī neesmu dzirdējis sakarīgu atbildi no tā topošā ekonomistu bara, kāpēc viņi tur iet un ko tālāk iesāks ar iegūto grādu.  

 

P.S. Man nav augstākās izglītības, bet mācījies esmu un vairākus gadus esmu strādājis augstākā mācību iestādē piedaloties daudzos mācību un zinātnes procesos. Katra no šīm pieredzēm deva pietiekami daudz, lai veiksmīgi varētu turpmākā darbā izmantot zināšanās. 

 

Vienīgais zemē nomestais laiks bija studiju piespiedu pamešana un pusgadu gurķošanās, lai saprastu, ko darīt tālāk. 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Pats auKstas skolas pabeidzis neesmu, grādu nav. Ir mēģināts apgūt gan valodniecību, gan auKstās domāšanas māku, bet process sevi neattaisnoja. :)

 

:)

 

Pieredze rāda, ka veiksmīgi cilvēki tomēr ir izglītoti. Protams, dzīvē ir izņēmumi, bet bet.... diez vai izņēmumi ir boot.lv forumā :) :)

Link to comment
Share on other sites

Neuztraucies par maniem aukstumiem, Šark. :) Pie viena noderētu "veiksmīgā cilvēka" definīcija. Savādāk, sanāk kā Jerofejevam ar to Kremli - no visiem dzirdu, bet pats ne reizes neesmu redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Piemēram, filosofs - pēc HR neskaitās piemērots IT projvada darbam. Tomēr dzīvē redzam piemēru ka strādā.

Ekonomisti stājas arī maksas grupiņās. Daudz augstskolu māca to programmu. Vienai prasīju, viņa teica, ka vēlāk apgūšot cilvēkresursu vadību. Populāri, sekretāre ar filoloģijas maģistra papīru arī taisās Cilvēkresursu vadību, pārvaldību mācīties.

Vecāku darbavietā kādus 15 gadus atpakaļ bija vīrs un sieva ekonomisti- apkopēja un sētnieks.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

 

 

diez vai izņēmumi ir boot.lv forumā :) :)

 

... Domāju, ka te ir vairāk par vienu cilvēku kas sevi uzskata par gana veiksmīgu un gana pārtikušu.  Protams, nesalīdiznāsim ar tiem pasaules bagātākajiem cilvēkiem. ;)

 

Papīrītis vēl neko nenozīmē - jāspēj sevi arī pasniegt. Tieši tāpēc arī ir sētnieki ar augstiem diplomiem utt. Jāmāk dzīvot reālajā darba tirgū, nevis tikai "Man ir izglītība".

Nu iedomājie suz šodienu Ekonomu/juristu/datoristu kas 15-20 gadus nav sekojis līdiz savai sfērai ?! AUZAS un nekas vairāk.

Pirmām kārtām visu nosaka cilvēka personība un tikai tad izglītība. Jo spožāka personība jo mazāka nozīme papīrītiem. Realitāte gan ir tāda, ka spožo personību praktiski nav, ir tikai leila pelēka masa, kur teju vai visi ka'viens uzskata, ka viņi ir tie unikālie, superīgīe un visi citi ir neprašas.

Link to comment
Share on other sites

Atkāpe no šodienas tvnet

 

Pirmā un vienīgā reize, kad Pēterītis izjuta lepnumu par iegūto augstāko izglītību, bija reizē, kad ceļu policists viņam sastādīja protokolu un apvaicājās, ko atķeksēt ailē "Izglītība"? Lepnums ilga pat kādas astoņas sekundes.

Link to comment
Share on other sites

Леший

Palasot diskusiju, veidojās iespaids, ka tie, kam ir augstāka izglītība, tās nepieciešamību arī aizstāvēs. Jo taču grūti pašam sev atzīties, ka esi iztērējis vairākus gadus kaut kam nevajadzīgam.

Savukārt, tie, kam nav, teiks, ka tā nav vajadzīga. Tāpat, kā veco telefonu īpašnieki vienmēr teiks, ka "man nevajag to navigāciju, tačskrīnu utt".

Manas domas ir tādas: es labprāt apgūtu dažās lietas, ko piedāva augstāka izglītība, bet to visu var apgūt pāris mēnešu laikā. Savukārt, pēc oficiālas programmas man arī jāmācās nevajadzīgu crapu, lai tik nosēdētu 4 gadus. 21. gadsimtā šāda sistēma ir absurda.

 

Un vēl, šitā jociņā ir daļa patiesības:

https://twitter.com/cinisms/status/359756265611735040

Zināt, kāpēc darbdevēji prasa augstākās izglītības esamību? Lai saprastu, vai spējat gadiem nodarboties ar garlaicīgām, nevajadzīgām lietām.  

Link to comment
Share on other sites

Леший

ieleja, es gāju mācīties uz augstskolām/universitātēm 4 reizes. Vienā no augstskolām bija priekšmets Programmēšanas rīki. Praktiski visu pirmo semestru mēs mācījamies photoshop un corel draw. Pēc tam bija paskals. Pirmā paskal nodarbībā paprasīju, lai man iedo kursa darbu, to ātri uztaisīju un vairs tajā iestādē nerādījos. Pasaki man, priekš kam programmētājam mācīties taisīt animācijas fotožopā?

Mana doma bija tāda, ka ar visām mums pieejamām tehnoloģijām, internetiem utt, var tak izveidot sistēmu, kur augstākas izglītības kursu var pasniegt personalizēti, ekonomējot cilvēka laiku, darot spiedienu uz izglītības kvalitāti, nevis birokrātiju, un nepiesarņojot konkrēta cilvēka galvu ar nevajadzīgu crapu.

Tādas sistēmas protams ir, bet tu nedabūsi kruto diplomu, jo neesi atsēdējis bezjēgā 4 gadus augstskolā.

Labots - Леший
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Nez, man tie gadi neliekas pačakarēti. Drīzāk es nožēloju, ka stroikā notupēju tik ilgi. Darbs vispār bez jebkādas atbildības, piķis nāk- tieši tas, kas bija vajadzīgs manas radošās dekadences finansēšanai! Es gan vairāk filosofiju uzskatu par tādu kā vidējās izglītības loģisko turpinājumu; liela daļa, ko tur iemācījos ir jāzina katram- kritiskā domāšana, loģika, retorika... Kā vispār ir iespējams juristu sagatavot bez šo priekšmetu apguves? Kā ir iespējams izveidot vidusskolas programmu bez šiem priekšmetiem? Pat vistrulākā un vienkāršākā darba darītājam tas ir jāzina, ja viņš skaitās balsstiesīgs!

 

Demokrātiskā sabiedrībā cilvēks nevar atļauties būt truls, jo viņam ir jāvada Valsts! Tāpēc es savā ziņā skatos šķībi uz tiem radikālās specializācijas piekritējiem. Ir minimālais skillsets, kas ir nepieciešams kārtīgam pilsonim, bet mūsu vidusskolas izglītība ar to, diemžēl, nenodrošina.

Link to comment
Share on other sites

Augstskolā, ko saistībā ar programmēšanu māca noderīgi, ir dažādu algoritmu un datu struktūru apskatīšana, tā pat ieskats low level lietās. Vēl tā pati programminženierija, par izstrādes metodikām, dokumentiem, kvalitātes kontroli utt utjp. 

Labots - Jeasus
Link to comment
Share on other sites

Destructo

@@Леший,

 

kad mācijos bakalauru un pēc tam aizgāju uz maģistriem , pametu otrajā nedēļā, jo nebiju gatavs mācīties (atsēdēt)  vēl 2 gadus tieši to pašu ko pasnieguši bakalaurā, pie tiem pašiem pasniedzējiem, jo mācībspēks LV rotē pa augstskolām nepieklājīgi bieži, savu kursu dienā pasniedz pat trijās augstskolās... toties es nevienu dienu nenožēloju, ka gadu izlaidu gatavojoties MBA iestājeksāmeniem un šobrīd vienkārši dauzu galvu pret sienu, gaidot, kad Septembrī varēšu sākt otro kursu, studijas ir kļuvušas par hobiju, iespēju satikt jaunus cilvēkus ar pilnīgi savādāku redzējumu uz lietām un pilnīgi citu pieredzi, kas ir svaiga gaisa elpa pēc tam, kad tu ikdienu "lauz" darbā ar vieniem un tiem pašiem cilvēkiem un degradējies, ja pats neuzņemies iniciatīvu (protams ja šāda iespēja vispār pastāv). 

 

Viennozīmīgi bakstīšu arī Executive MBA, pēc tam gan basta.

Link to comment
Share on other sites

Tāda sajūta, ka daļa no it studējušajiem starptautiskās psiholoģijas-uzņēmējdarbības-ezotērikas-vebdizaina institūtos mācījušies. Kur programma sastāv tikai no tiem murgiem, ar ko ir slavenas kaktu augstskolas un diemžēl arī daļēji senilais rtu.

 

P. S. Mans bakalaurs bija 3 gadi. VeA, nekādu murgu tur nebija. Daudz noderīga, nekādu fotošopu kredītpunktu salasīšanai.

Link to comment
Share on other sites

Tāda sajūta, ka daļa no it studējušajiem starptautiskās psiholoģijas-uzņēmējdarbības-ezotērikas-vebdizaina institūtos mācījušies.

 

Tieši tā, bet tu ar viņiem nedrīksti strīdēties jo viņiem ir augstākā... un viņiem vienmēr ir taisnība, viņi rimčikā iepērkas bez rindas un aiz kases krāmējot preces maisos viņiem pienākas abas galda puses. 

 

Ja LV ir iegūta augstākā tad izturas tā itkā būtu kāda āriešu rase... :)

Kā sludinājumu topikā tepat blakus, pabeidz augstskolu, atsēž kantorī, atver 1Ls kantori, novaksē pautus, ieraksta visur CEO, un meklē halturkas forumā...

Labots - hyk
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jo taču grūti pašam sev atzīties, ka esi iztērējis vairākus gadus kaut kam nevajadzīgam.

Tas jau tāpat kā ar šķirto sievu - visa dzīve vējā.

Ja cilvēks nodarbojas ar vairākām lietām, tad par zaudētiem gadiem nevar runāt. Ko tad būtu darījis? - strādājis virsstundas, dzenājis spēlītes?

Link to comment
Share on other sites

 

 

aiz kases krāmējot preces maisos viņiem pienākas abas galda puses.

 

es šitos ar savu maisu pastumju malā. bez vārdiem.

Link to comment
Share on other sites

es šitos ar savu maisu pastumju malā. bez vārdiem.

 

 

Tev tagad noteikti ir daudz ienaidnieku kas tevi pazīst kā "rupjo neizglītoto celtnieku kas rimi visus skalda pie kasēm"... :D

 

P.S. moš pusforums tikko atpazina... :D

Labots - hyk
Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

 

 

rimčikā iepērkas bez rindas un aiz kases krāmējot preces maisos viņiem pienākas abas galda puses.
 

 

KRĀMĒT? Es vienmēr lieku, lai kasiere krāmē, jo TAS ir viņas pienākums! ES par to maksāju!

 

Šīs rokas ir domātas Hēgeļa un Merlo-Pontī šķirstīšanai, nevis cilāt sasodītus biezpiena sieriņus!

Link to comment
Share on other sites

...

 

P.S. LV tas nav kasieru pienākums, ir valstis kur ir, piemēram UK dažos veikalos tas ir pienākums... bet nu jā komentārs pa rubli...

Labots - hyk
Link to comment
Share on other sites

kasiere tev iekrāmēs tostermaizes paku un biezpiena sieriņus zem piena un tomātiem. Pēc tam varēsi mēģināt izkasīt to sieriņu no plēves.

Link to comment
Share on other sites

Lūk jūsu atbilde uz topika autora jautājumu tikko tika pasniegta uz zelta paplātes gan cilvēka spējas, gan zināšanas, gan cilvēcības līmenis tika nodemonstrēts ideāli... :D

 

Te reāli grūti ko vairs piebilst - izglītība tika nodemonstrēta... :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...