Jump to content

Augstākās izglītības nepieciešamība sekmīgai karjerai


Guest wersa
 Share

Recommended Posts

Ja cilvēks kas saistīts ar hipokrāta zvērestu var publiski paust attieksmi ka kā maksā tā ārstēju tad tur daudz ko vairāk komentēt nav jēga,

 

Dakteris jau nevar no zvēresta paēst un savus bērnus pabarot.

 

Palasot vēsturisko versiju es neatradu, ka būtu pieminēts kaut kas par atalgojumu.

 

http://lv.wikipedia.org/wiki/Hipokr%C4%81ta_zv%C4%93rests

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 291
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • ru

    15

  • Mezavecis

    17

  • hyk

    16

  • Nain

    24

Top Posters In This Topic

Guest wersa

Neviens jau ar varu nespiež strādāt. Pazīstamai meita apguva retāku specializāciju. Eiropā maz interese, ASV, Kanādā, Izraēlā labāka interese. Strādā tur un neraud.

 

Pakalpojumam ir cenrādis, noteikti kritēriji. Nepatīk, var strādāt privātklīnikās, veidot savu klīniku. Labiem klienti netrūkst.

Link to comment
Share on other sites

Palasot vēsturisko versiju es neatradu, ka būtu pieminēts kaut kas par atalgojumu.

 

Hipokrāta zvērestā meklēt kaut ko par atalgojumu var tikai.... Khmm, nezinu, kā saudzīgi tādu šerloku raksturot, lai nedabūtu vismaz brīdinājumu.

Tas ir cilvēka aicinājums, dzīve, eksistences jēga. Lūk, ko nozīmē, ka nav vairs obligātais karadienests, cilvēki pat vairs neizprot, kas ir brīvprātīgs un kas piespiedu zvērests.

(un kas formāli nomurmulēts teksts no lapiņas modernajā variantā), tas attiecas arī uz juristiem, politiķiem, prezidentiem un pārējo šņagu

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Hipokrāta zvērestā meklēt kaut ko par atalgojumu var tikai....

 

Kāpēc tad šajā jautājumā vienmēr tiek pārmests ārstiem? Kāpēc sabiedrība uzskata, ka viņi ar savu veselību var darīt jebko, bet ārstiem tā jāglābj par velti?

Kāpēc par atalgojumu nekas netiek pārmests automehāniķiem? Ar ko viņi ir labāki?

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc par atalgojumu nekas netiek pārmests automehāniķiem? Ar ko viņi ir labāki?

 

Ar to, ka automehāniķi masveidā negāžas strādāt par ārstiem.

Kādā laivā iekāpi, ar tādu jābrauc, pie tam katram amatam vajag ne tikai dotības, bet arī gribēšanu.

Varbūt papēti ne tikai kāds ir tas zvērests, bet arī, kas bija pats Hipokrāts.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Hiporāta zvērests sen jau nav tas pie kā pieturās, īpaši jau ja ņem vērā ka LV puse ārstu ir jau pāri 50 un tie ir devuši "Padomju ārsta zvērestu", kur solija ārstēt Padomju cilvēkus un būvēt komunismu. Bet doma par zvērestu kopumā ir laba. Katrai profesijai vajadzētu tādu. Piemēram nogāžas naktī serveris, zvanu IT džekam nakts vidū un piesaucot zvērestu viņš skrien serveri labot pa Valsts noteikto tāmi, vai vienkārši par pliku paldies :)

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Lai arī ko cilvēks nav sev darījis, cilvēku nevar vainot pie tā, ka viņš ir stulbs.

 

Ja tu strādā slimnīcā naudas dēļ, vajadzētu tev pašam smagi padomāt, vai nav labāki veidi kā pelnīt.

Tas pats attiecas uz skolotājiem un pasniedzējiem, policistiem un tiesnešiem. Un neskaitot pēdējos, visiem viņiem nereti jādzīvo no rokas mutē. To protams vajadzētu mainīt, bet te nav runa par atalgojumu. Ja tu strādā šādu darbu naudas dēļ, ej nošaujies.

Taču nav normāli, ka skolā uz 8 gadīgiem bērniem bļauj virsū, jo sievietei slikts garastāvoklis, bet bērni gribēja spēlēties. Nav normāli, ka bērnudārzā bērns 3h ir sēdējis ar mēsliem biksēs, bet audzinātājām vienalga, jo viņām vairāk nemaksās.

 

Un tie, kas te defecē "Ja jau tu tik gudrs, ka man māci, kur ir tava villa mešparkā!?". Ne visiem dzīves kulminācija ir saistīta ar materiālām vērtībām. Piemēram LU DF lielākā daļa pasniedzēju ir tādi, kas strādā industrijā vai ir strādājuši. Tik daži tur ir tādi, kas nekad nav pametuši savu cietoksni raiņa bulvāra pagrabos. Turklāt tur pasniedz cilvēki, kas ir savas jomas entuziasti, tādi, kuriem pašiem ir interesanti stāstīt, ja ir cilvēki kas klausās.

Skolā neviens neiemācīs kur iet, ko darīt, kur guldīt naudu iekšā. Un par bagātiem biznesmeņiem jau nu tiešām var kļūt tikai dedzīgi realizējot nopietnas idejas tieši tad, kad pasaule tām ir gatava. Ar izglītību tam var būt ļoti liels sakars un var arī nebūt nekāds sakars.

 

Un nevajag stāstīt, cik nabadzīgi "visi" ārsti. Tiec par načaļņiku, vai strādā jau akls savā laboratorijā, pelnīsi ievērojami vairāk par jaunajiem. Tas, ka mirstīgais saņem reāli asins analīzi jau neliedz viņiem uz papīra sadrukāt trīs citas lietas, par kurām iekasēt no valsts naudu. Ārsti arī var būt maitas. Vissmagākā dzīve jau ir sanitāriem, māsiņām, cilvēkiem, kas veic analīzes. Protams, ne visi viņi tādi ir, bet stradiņos ir lasītas "tāmes", kuras sastādīja veseliem cilvēkiem.

Labots - nevertell
Link to comment
Share on other sites

ko var muldēt? 400 miljoni latu - tas ir "par velti"?

 

Apskaidrošu nespeciālistam ka 400 milj ir spička. Tajā naudā ir kompensējamie medikamenti, algas administrācijai (tai skaitā VM kas rij nenormālu naudu) utt. Reālās algas medicīnā - Māsa ~ 150-180Ls or rokas, rezidentiem - 250Ls uz rokas (darbs nodaļā +4 diennakts dežūras, vidēji 50-60h nedēļā), ārsta alga (pēc 6 gadu studijām un 4-6 gadu rezidentūras) - parasts terapēts - ~250Ls plus par papildus dežūrām vai vakaros privātpraksē. Ķirurgs - oficiāla alga ~350-500Ls. Ņegusto.

Link to comment
Share on other sites

Komentāri ļoti uzskatāmi parāda tautas morālo pagrimumu... tas ir ļoti skumji... bet patiesi...

 

"ru" - tas ka tev maksā mazāk kā citiem cilvēkiem tev nedod tiesības izkropļot un atteikt palīdzību slimam cilvēkam...

Ir ļoti skumji ka cilvēks pats to nesaprot...

Labots - hyk
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Kāda tāme. Nesen meklēju vienu ārstu. Strādā 2 privātklīnikās. Pieraksts mēnesi uz priekšu, sestdienas ieskaitot. Darbs no rīta līdz vakaram. Administratore - ja kāds klients brīdinās, ka nebūs, mēs piezvanīsim Jums. Citādi pēc mēneša. Sakiet, cilvēks cieš badu? BTW citai jaunai ārstei pieraksts 3 ned uz priekšu. Pirmais ārsts ap 50 gadus vecs.

 

 

Katrā sfērā pakalpojumam ir noteikti kvalitātes kritēriji. Parasti par to nesūdzas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Un nevajag stāstīt, cik nabadzīgi "visi" ārsti

Vai tie ir bagātāki par datorspeciālistiem?

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ir arī pietiekami nabagi datorspeciālisti. Bet te jau sāpe tāda, ka daži tie liekēžārsti saņem daudz vairāk izdarot daudz mazāk kā dežūrārsts, vai kāds, kas caurām dienām taisa analīzes. 

 

Un jā, ir ārsti, kas saņem vairāk par datorspeciālistiem.

Link to comment
Share on other sites

Ir ļoti skumji ka cilvēks pats to nesaprot...

 

Pārmentums nevietā. Nevienam nekad neesmu atteicis, man nauda dzīvē nav bijis un nav galvenais mērķis. Cita lieta ir tas ka naudas trūkums sajāj sistemu. Da paksatieties kas mūsdienās stājās ārstos RSU vai LU - mācībās viduvējības, bieži tāpēc ka nav kur citur kur iet. Konkurs uz vietu - 1:2 . Kopumā ir tendence ka daudz apdāvināti cilvēki aizplūst uz IT, banku, juridiskām sfērām un medicīnā pamazām iestājas degradācija, visi tie briesmu raksti par paviršību un nelīdzjūtību medicīnā ir tikai sākums.

Katrā sfērā pakalpojumam ir noteikti kvalitātes kritēriji

 

Tā ir. Un ir arī apmaksas kritēriji un kritēriji cik daudz kas jāizdara dienas laikā. Nelaime tikai Valsts par pakalpojumu piemēram nedamaksā un dienā kurā tev jāapskatās piemēram 15 cilvēki, sanāk apskatīties 25, jo akūtos stāvokļos cilvēku atved uz slimnīcu un noliek - prom viņš neies un lai kas notiktu  - ir jāapskatās un jāpalīdz.

Privātie ir cita lieta - bet tur strādā samērā mazs skaits ārstu, pat nezinu kāpēc. Savu laik piedājāva ARSā strādāt - sanāca stundā ka uz rokas būs Ls2.0, tas sanāk tas pats kas Valsts slimnīcā, tas ka kāds tur iet un maksā Ls25 par vizīti nenozīmē ka ārsts to naudu dabū.

Link to comment
Share on other sites

bieži tāpēc ka nav kur citur kur iet

 

Tad ej strādāt darbu, ko proti, un kas interesē. Neko citu neproti, nekas neinteresē, patiltē tādiem būtu vieta.

Skarbi, bet tāds ir kapitalismus, valstij liekēžus barot nav izdevīgi, maitā visu statistiku.

Papīrs par IZGLĪTĪBU automātiski nenodrošina siltu amata vietu ar pieklājīgu iztikšanu, to varēja vien sociālismā atļauties, bet visi labi zinām, kas no tā sanāca.

Ja nav spējas un interese kopš bērnības, tad medicīnā labāk nelīst. Principā jebkurā sfērā var izvirzīties un nopelnīt pietiekami, ja nav drosmes un uzņēmības bīdīt savu biznesu.

Nav runa par tiem, kas pabeidz vienu skolu, nevar atras sev interesējošu profesiju, pabeidz nākamo, atkal nevar utt. Kamēr ir senči, kas visu to pasākumu sponsorē, tikmēr var tā ākstīties, dažs tā pamanās lielāko daļu savas dzīves noķeipt, ne šis ne tas.

Labots - aoma
Link to comment
Share on other sites

Es uz medicīnu aizgāju tāpēc ka man patika un joprojām patīk. Kad sāku strādāt rezidentūrā alga bija 60ls uz rokas un ārsti pelnija vidēji 120Ls.

Tai pašā gadā biju iestājies arī RTU datoriķos, jo padevās informatika un RSU dažkārt mēdz izmest iestājeksāmenos ja uzraksti sacerējumu pārāk brīvdomīgi.  Nebija tā ka nebija citur kur iet. Aizgāju uz RSU, brālis uz RTU datoriķiem. Jāskaka ka dzīvo daudz turīgāk par mani, bet ir ok.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

ru

Būsi profesijas entuziasts, labs ārsts, cilvēki tevi neaizmirsīs. Atvērsi privātpraksi, klienti stāvēs rindā.

Zināšanai - piemēram, ķirurgs var par konsultāciju prasīt 10-50. Konsultācija mutiska, kabinetā.

Īrē kabinetu, klienti nāk un konsultējas.  Citās specialitātēs tāpat.

Kāpēc viens jauns ārsts 10 gadus pēc studijām atver praksi, ir rindas? Citam pensija, privātprakse, darbs privāklīnikā. :) . Daudzi izdod grāmatas, iegūst doktora grādus.

Taisi kabinetu, saņemsi visus 25 pats. Augstāk barības ķēdē, vairāk paliek pašam.



Savā praksē strādājošie ārsti ar labu reputāciju nepelna mazāk kā labi progeri.

Link to comment
Share on other sites

"ru" - nu pastāsti kas tu īsti esi par ārstu - kāda veida - ķirurgs, pediatrs, reanimatologs, anesteziologs, ginekologs, ģimenes ārsts vai kas cits lai saprotamāk un objektīvāk var izvērtēt...?

Link to comment
Share on other sites

Izlasot šeit iepriekšrakstīto var secināt, ka ārstiem visvairāk jāmācās, visaugstākās profesionālās prasības, bet sekmīgu karjeru nevar veidot, jo sabiedrība neuzskata, ka ārsti drīkst daudz pelnīt. Jebkurā citā profesijā, izņemot skolotājus, policistus, laba karjera un labs atalgojums ir pats par sevi saprotams. Šīs sabiedrībai nozīmīgās profesijas, šobrīd ir arī sabiedrības visvairāk nīstās.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Mani neinteresē privātprakses. Esmu akadēmisks cilvēks - nopietni strādāju zinātnē, ir starptautiskas publikācijas, mācu studentus un rezidentus. Doktorantūra LV ir bezjedzīga, tās ir tikai karjeras kāpnes.

 

Esmu internists, strādaju vienā no lielākajām Valsts slimnīcām.

Labots - ru
Link to comment
Share on other sites

Ar tiem ārstiem ir sūdi tādi, ka kurš katrs no ielas tā vienkārši nevar uzreiz stāties viņu vietā. Tur arī viss cepiens. Noteikt viņiem kautkādus ierobežojumus izbraukt no valsts? Bet mēs tak esam ES. Mēs te tagad visi vienādi, ārsts, vai firziķis.

Link to comment
Share on other sites

Šīs sabiedrībai nozīmīgās profesijas, šobrīd ir arī sabiedrības visvairāk nīstās.

 

Tas ir interesants temats - liekas ka visu sajāja PSRS laiku, pirms kara ārstus ļoti mīlēja un alga bija tā ministriem. Kaut gan jāsaka ka tie bija klasi augstāki speciālisti  - 1918. gadā sabrauca atpakaļ daudz latvieši kas praktizēja Krievijā (prof. Stradiņš, dr. Zīles), Vācijā utt - tā bija reāla inteliģience.

 

Noteikt viņiem kautkādus ierobežojumus izbraukt no valsts?

 

Ir, 3 gadi pēc Valsts rezidenturas jāatstrādā LV vietā kur to norāda Valsts. Vajag Apē nefrologu - kravā mantas un brauc. A pēc 3 gadiem tevi jau savākusi aktīvākā Apes meiča un nekāda EU tev nespīd. Reāli ja kāds grib mācīties medicīnu ārzemēs tas jādara pēc RSU/LU 6 gadiem, jāstājas Vācijas, UK, Zviedrijas rezidentūrā un basta. Lielākais šķērslis ir valoda, savādāk jau 1/2 būtu prom kā likts.

Link to comment
Share on other sites

Partyman
Reāli es arī savos 16-18 gados, nezināju ko reāli gribu darīt un kas REĀLI interesē.

Man liekas,ka shis jautajums ir musu izglitibas lielakais minuss,KA pusaudzim netiek veikta speju testesana, lai atklatu berna spejas un talantus,lai apzinatu kada virziena vinu virzitu un attistitu...bet nu vispar,puishi,jus te rakstat baigo sviestu.....

Labots - Partyman
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Temats vairāk paredzēts profesionālās izaugsmes diskusijai. Konkrēta indivīda izaugsmei.

 

Nav daudz darbu, kur var paņemt tā no ielas kuru katru.

 

Ārsts. Sabiedrības diskusijas par finansējumu mani nesaista. Individuālai izaugsmei varam padiskutēt. Cilvēks iet pie ārsta, ārsts q sniedzis kvalitatīvu pakalpojumu. Nākamreiz cilvēks meklē ārstu q, iesaka ģimenē, kolēģiem.  Inteliģentu cilvēku atmiņa ir pietiekami laba.

Piemirsu, viņi nesēž kliedzēju portālos drukājot komentārus.

Link to comment
Share on other sites

Es nesapratu kas tu esi - pieņemsim ka esmu neizglītots un stulbs ja jums tā labpatīk, bet sapratu ka neesi nekas no tā ko es uzrakstīju, to ko no tā var secināt lai izsecina tie kas šo domu saprata...

 

Kas attiecas uz nākamo domu par tiem speciālistiem kas atbrauca un 1918. gadu tad - tur arī saprātīgs cilvēks var izdarīt secinājumus, neviens jau neliedz braukt un kļūt par reālu inteliģenci... vai par reālu inteliģenci var kļūt "vienā no lielākajām Latvijas slimnīcām" visu mūžu kaut ko darot - cik es saprotu lasot un rakstot kaut kādus starptautiskus darbus - nu nedomāju viss, domāju ka lielākā daļa saprātīgi domājošo arī piekritīs šim apgalvojumam...

Link to comment
Share on other sites

A ko ta, darbaspēka brīvā kustība iekš ES uz ārstiem neattiecas? Tas, par ko Vaidere ļečija...

 

p.s. šitas RU bija domāts

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Šajā forumā tomēr vairāk intelekta, uzskatu var padiskutēt civilizēti.

Piemēram, pētnieks saraksta grāmatu angļu valodā, publicē ārzemēs. Tirāža tur lielāka, honorārs attiecīgi n reizes labāks kā mazā valstī.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Jautājums, par kādiem nopelniem katram pētniekam jābūt ministra algai? Eksistē granti, stipendijas u.c labumi.

 

Panesīsies, sāks kliegt mākslinieki, mūziķi un citi. Mākslinieks uzglezno gleznu, neviens nepērk, kod pirkstos. Nopērk par labu naudu, var izdzīvot. Diskutējam, katram ar diplomu maksāsim nnn mēnesī par to ka ir diploms. Lieliska idille.

Link to comment
Share on other sites

Ka zemākais mediķu personāls nevar savilkt galus kopā, tur nav ko brīnīties. Tikai slimā sabiedrībā labs ārsts var pelnīt miljonus, tai pat laikā izvēloties, kuru ārstēt, bet par kuru nelikties ne zinis. Bet nu paši izvēlējāmies tādā dzīvot.
Tai pat laikā nekas cilvēcīgs man nav svešs, es tikai ar gadiem esmu kļuvis ciniķis un vairs neticu tam, ka līdzjūtība, uzupurēšanās, atteikšanās ir plaši izplatīta rakstura īpašība, homo sapiens lielākoties pēc savas būtības ir plēsoņa.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Miljoni šeit viņiem nav, bet cilvēcīga dzīve ir. Rindas privātpraksēs ir, mitekļi ir un var svinēt Jaungadu ārzemēs, kūrortā.

 

Piekrītu,   pēc studiju beigšanas jauniem ārstiem grūti. Rezidentūra jāmeklē, stress, maza alga. Daudz jāmācās, jācenšas. Sertifikātu iegūstot, tiesību un iespēju vairāk.

Mazajam personālam valsts slimnīcās alga droši vien niecīga. Tomēr kādi tur strādā.

 

Par miljoniem - prestižas medicīnas grāmatas lieltirāža angļu val  U.K , Kanāda, ASV - liels honorārs. Varbūt tiešām var saņemt miljonu.



Latvijā tomēr palīdz ar budžeta studijām, rezidentūra par budžeta līdzekļiem. Studijas medicīnā dārgas,  piemēram RSU ārzemnieki maksā, Tartu universitātē 5500 eur semestrī studijas medicīnā angļu valodā.  LU un RSU  ir budžets, stipendija, studijas latviešu valodā.

Link to comment
Share on other sites

Protams, ka ideālā pasaulē, jebkurā profesijā būtu jāsaņem cilvēka cienīgi atlagojumi.

Bet vai caurkritušam ārstam kurš pret visām kaitēm izraksta ziļonku un analgīnu būtu jāsaņem baisi leila alga vai varbūt labāk tāds būtu jāsūta kraut kastes centrāltirgū ?!

 

Liekas kautkā baisi absurdi, ka gandrīz visās citās profesijās algas nosaka darba tirgus, bet tes anāk, ka dakteriem algas laikam nosaka tikai valsts ?!

Uzskatu, ka maza alga nedŗisk tbūt pamatojums sliktam darbam.  Ja neapmierina alga, tad nestrādā. Slēdzot darba līgumu cilvēki takš vienojas. Viens saka, ka par to naudu strādās, otrs saka, ka maksās algu.

 

Jā, uz ārstu ir grūti izmācīties un ne visiem tas ir iekšā. Protams, ka pačots tiem, kas to ir paveikuši.

Vēl jo vairāk pačots, ja viņš šo arodu dara ar sirdi un dvēseli. Tomēr ir jāsaprot kur tu esi un ko reāli tev tava profesija ir spējīga sniegt. Jāsaprot, ka viss kas saistīts ar "Valsts" un "Pašvaldības" vēl ilgi un dikti smirdēs pēc korumpētības, sliktas atieksmes un baisa bardaka. Diemžēl...

Bet nu ir aŗi nekrietni, kad cenšas vienu profesiju izcelt pārāku pār citām. Nu nav tā, ka jebkurš ārsts ir debesu dāvana un superīgākais pasaules stūrakmenis. Katrs gadījums jāvērtē individuāli.

 

Vispā ruzskatu, ka LV "bezmaksas" medicīnu vajadzētu izbeigt un ļaut brīvajam tirgum to visu smuki sakārtot.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tirgus jau sakrārto, privātprakses, rindas pie labiem ārstiem. :)

Sakārtot arī studiju kreditēšanu, citādi pārcilvēki pabeidz studijas bez parāda.

Paņemsim maksu par studijām, rezidentūru. Banka kreditē, absolvents atmaksā kredītu.

Link to comment
Share on other sites

Paņemsim maksu par studijām, rezidentūru. Banka kreditē, absolvents atmaksā kredītu.

 

Par studijām varbūt ka jā, rezidentūra  - diez vai. Vācija, UK, Skandināvija rezidentūru apmaksā valsts un vēl maksā par padarīto algu, pēc beigšanas alga saprāta robežās. Kāda Mārtiņa dēļ kādam būtu jāstrādā LV kur rezidentūras programmas ir vājākas un vēl paliec parādā? Vispār izskatās ka ja vēl vairāk integrēsimies EU, sāksies cīna par jauniem cilvēkiem. Jauni cilvēki kas grib studēt un strādāt kļūs par vērtību ko katra no EU valstelēm vēlēsies pievakt. LV pagaidām maz ko spēj piedāvāt, vienīgā laime ka vietejie jaunieši slikti zin valodas un pēkšņi nespēj savākt parpalas. Cik zinu tai pašā Dānijā daudzas studijas ir pa velti ja zini valodu un spēj nolikt valodas eksāmenu. http://studyindenmark.dk/study-in-denmark/tuition-fees-and-scholarships

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Tātad strādāšanai Latvija par sliktu. Studēšanai cienīga, cik pretrunīgi. Pareizi, aizmirsu par budžeta studijām.

Link to comment
Share on other sites

LV dažas programmas ir pat ļoti ok, bet ja salīdzina kauč tās pašas medicīnas studijas Zviedrijā vai UK, tad LV stipri atpaliek, īpaši prakstiskā apmācībā. Tā ir akadēmisko spēku problēma ka daudzi viss kaut ko zin teorētiski, prakstiski - maz. Ja man būtu tāda iespēja agrāk, viennozīmīgi mēģinātu dabūt mani interesējošo izglītību UK, tad kaut atpakaļ uz LV brauktu. Starpība starp UK un LV beigušo rezidentu ir katastrofāla, praktiskās iemaņas nevar no grāmatas iemācīties - vajag gadiem atrasties "senioru" tuvumā vai visu to atgūtu. Pilnīgi esmu par to lai jaunieši brauc, pavada gadus un brauc atpakaļ. Nelaime ka neviens tevi atpakaļ negaida. IR žurnālā bija raksts par vieno no šitiem kas iesprūda Vācijā http://www.ir.lv/2013/4/3/ar-cienu-pateicibu-un-godbijibu  Pilnu interviju var dabūt uz PM.

Labots - ru
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

 interesanti  sasniegumi.



Labs ir, dod ar to interviju.

Tiešām tik liela atšķirība rezidentūru beigušiem U.K un šeit? Medicīnas izgl man nav, īsti nevaru vērtēt.



http://financenet.tvnet.lv/viedokli/470928-mekle_cilvekus_kuri_gatavi_stradat

 

 

Darbinieku trūkst, tikai nav skaidrs, kādas prasības. Jūsu darbā arī trūkst darbinieku?

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Destructo
Izlasīju diskusiju un plati smaidu par tekstiem , kur Brensons un Džobss tiek uzsvērti kā piemēri... manuprāt viens no vieglākajiem ieganstiem pašam sev, lai neturpinātu mācīties, būt slinkam un cerēt, ka savs bizness , kuram vēl starp citu vajadzīgs starta kapitāls, nesīs lielos miljonus.
 
Šobrīd reālā situācija ir tāda, kad augstākā ir pirmais uz ko skatās Jebkurš darba devējs, kura darbība sniedzas tālāk par Latvijas robežām un stāsti par draugiem un paziņām, kas vot ar vidējo ir sasnieguši to un to, diemžēl pie esošās tirgus situācijas, ir jānolaiž mēslainē, brīnumi ir, taču ne man un ne Tev nespīd.
 
Manurpāt labākais no variantiem ir bružāties lielajās korporācijās, sākot no asistenta utt, ik pa 3 gadiem konkrētā līmenī, ja nepaaugstina iekšēji, meklēt variantus āreji, ir iespēja saprast kā bizness notiek 101 nodaļā, kādi ir cilvēki, kādi kuram tarakāni un ko dara konkurenti, 28 -  30 gados mierīgi ar visu zināšanu bagāžu var bliezt augšā savu kantori, būs pamatkapitāls, zināšanas, kontakti un izglītība.
 
Izglītības nekad nav par daudz, it īpaši tās, kas nav saistīta ar esošo profesiju, taču nopietnas problēmas rada cilvēki, kas visu laiku mācoties paši sāk kļūt par bezjēdzīgām staigājošām enciklopēdijām, taču bez reālās pievienotās vērtības, dzīvojot tikai teorijā.
 
Tiem, kas min Džobsu, Brensonu un Cukerbergu par piemēriem tam kā jāveido dzīve, lieku pretī pragmatisko un "rūgto" ceļu gājēju piemērus, kas tomēr mācijās...
 

 

Labots - Destructo
Link to comment
Share on other sites

serioussam909

 

 

Šobrīd reālā situācija ir tāda, kad augstākā ir pirmais uz ko skatās Jebkurš darba devējs, kura darbība sniedzas tālāk par Latvijas robežām

Írijas darba devéjs manai izglítíbai visp uzmaníbu nepievérsa...

Link to comment
Share on other sites

1. Primārais ko jebkur skatās ir pieredze nevis izglītība.

2. Pasaules labāko uzņēmēju sarakstam viņš liek pretī ierēdņu, vadītāju un politiķu sarakstu.

 

Vajadzēja lasīt diskusiju vairākas reizes varbūt tad saprastu to kas te jau no sākta gala vairākas reizes tika pateikts. Katrs saprot pēc savām iespējām burtu un ciparu grupas ko viņam noliek priekšā, ja spējas nav, saprast nevar un tikko tas tika labi nodemonstrēts...

Labots - hyk
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...