Jump to content

Viena veca virpa


RimaNTSS
 Share

Recommended Posts

Labdien! Man šodien uzdāvināja virpu. Izskatās diezgan veca un ne tāpēc, ka netīra, bet pēc būtības. Ir doma to savest kārtībā. Vai kādam būtu idejas par tās aptuveno ražošanas gadu un varbūt nosaukumu? Kā jūsuprāt man būtu jārīkojas: Jāmēģina to atjaunot oriģinālajā variantā (ar kāju minams pievadmehānizms), vai uzreiz domāt par modernizēšanu?

post-78751-0-18320100-1373569970_thumb.jpg

post-78751-0-71892700-1373569991_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ļoti jau nu izskatās pēc paštaisīta, tā ka modeli un izlaiduma gadu noteikt varētu būt pagrūti. Iekārta ir interesanta, bet ja domā ar to darboties, laikam jau ir jēga to modernizēt. Ar kāju darbināt varētu būt mazliet neērti.

Link to comment
Share on other sites

Ja domā to dzelzi kā virpu izmantot, tad diezkas jau nav. Jebkura skolas virpa būs daudz labāka. Kā vēstures relikvija gan tāda virpa ir ļoti interesanta. Nekādā gadījumā neliec motoru klāt. Tad uzreiz sačakarēsi vēsturisko vērtību.

Link to comment
Share on other sites

Tikai un vienīgi atjaunot oriģinālajā statusā, tad tai būs kāda vertība, bet ja vajag kaut ko virpot, var tač sameklēt ko modernāku.

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Pievienojos par restaurāciju tīri prieka pēc kā smuku eksponātu. Tak jebkura vislētākā ķīniešu galda virpa iekš depo par 70Ls būs nesalīdzināmi labāka par šo.

Link to comment
Share on other sites

RimaNTSS

Visas skrūves ir ar cauruļvītni un skrūvju galviņas arī nestandarta. Patronā viena no 3 skrūvēm ir norauta un puse palikusi iekšā vītnē. Būs tad jāmeklē ādas siksna, jo esošā ir pārāk īsa. Iepriekšējam saimniekam tomēr bija pievienots elektromotors, bet tas bija stāvējis malā un grieza siksnu. Nu droši vien, būs jāmēģina restaurēt. Un ja beigās sanāks kaut vai kādus koka rokturīšus pavirpot tad jau būs labi.

Link to comment
Share on other sites

unguentum

Tis nu gan kkāds multitools ir, nezinu vai ir paštaisīts, bet nu upgreidots nu toč ir (ir gan koka, gan metāla virpas elementi). Patrona nu 100 procent ir metālnieces.

Apakša izskatās ļoti līdzīga vecajām šujmašīnām(kājminamām) 

Labots - unguentum
Link to comment
Share on other sites

Papētīju tās bildes vērīgāk (cik nu štīme ļauj), izstās pēc metāla virpas detaļu nonākšanas prasmīgu roku redzeslokā.
Par tām skrūvēm nebrīnies, tolaik pārsvarā tās taisīja kalēji savās smēdēs, ap viņiem arī griezās tālaika tehnikas un amatniecības pasaulīte.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...