Jump to content

GPS trackeris sunim


martinno
 Share

Recommended Posts

Pēc brīvdienām sāku domāt, ka būtu lietderīgi piekabināt sunim GPS trekeri, lai nav visu laiku jāsatraucas, kur tā mazā raķete ir aizgājusi... Protams, pilsētā bez pavadiņas diez vai laidīšu, bet laukos gribās, lai suns skrien :)

Skatījos jēbajā - ir visādi lētie ar GSM kartēm - kā viņi strādā īsti nesaprotu, bet diez vai tā, kā es to gribētu.

Uzgāju šādu te: Tagg Pet GPS tracker - šis izskatās lietojams - nav nekādi mobilie dati, tikai jāmaksā par viņu GPS datu apstrādi - viss realtim'ā ir pieejams telefonā.

 

Ir kāds ar šādu lietu saskāries - ir varianti/alternatīvas?

Link to comment
Share on other sites

Tak nebojā sunim dzīvi. Ja Tev tādu trekeri piekabinātu un visu kontrolētu, vai būtu priecīgs? Arī sunim gribās aizšmaukt, pa kluso,  meitās. Suns ir jadresē un tad tas vienmēr atnāks mājās.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Piekarini visparastāko GPS loggeri un būs tas pats rezultāts. Protams, parastais loggeris nav aizsargāts pret mitrumu, fiziskas iedarbības.

 

Piemēram šitāds mājās ir, bet suns staigā pa sētu un nav vajadzīgs piekarināt.

http://www.carpou.com/btq1300stqstarz-btq1300st-nano-keychain-bluetooth-gps-data-logger-66-ch-mtk-200k-waypoints-dual-bluetoothusb-armband-qsport-software-p-177.html

Link to comment
Share on other sites

Lētajiem trakeriem vienīgā un galvenā problēma ir īss akumulatora darbības laiks. Savādāk - ar trakeris ar SIM karti ir lētākais un ērtākais variants. Ķīniešu trakerim GPRS funkcija parasti čakarējas, tapēc vieglākais ir koordināšu nosūtīšana caur SMS .  Loggeri karināt klāt gan es neredzu jēgu - kādā veidā tas palīdzēs atrast pazudušu suni? :D

 

Tevis izvēlētais variants LV nestrādās - jebkurā gadījumā trakerim ir jānosūta dati kautkādā veidā, ļoti šaubos, ka viņu serviss pilnvērtīgi strādā Latvijā.

Link to comment
Share on other sites

Vispirms ir jautājums: vai Tu gribi zināt, kur suns bijis, vai arī gribi zināt, kur ir, vai arī gribi zināt dažreiz, kur ir.

Ja dažreiz un pēc pieprasījuma, tad derēs kaut vai šis http://www.ebay.com/itm/GPS-GSM-GPRS-Tracker-Dog-Pet-Car-Older-Tracking-Device-Quadband-for-iphone-4S-5-/181090183311?pt=US_Surveillance_Security_Systems&hash=item2a29d0e88f

Link to comment
Share on other sites

 

 

Protams, pilsētā bez pavadiņas diez vai laidīšu, bet laukos gribās, lai suns skrien :)

Nu tā divdomīgi… No vienas puses - 50x50 metri (faktiski tik, cik tālu suns redz un dzird saimnieku) ir vairāk nekā nepieciešams, lai suns gan izskrietos, gan nesastrādātu muļķības (piemēram, nesaskrietos ar kādu agresīvāku suni). No otras puses - lai uz tiem 50x50 varētu paļauties, sunim ir jāatsaucas un jāklausa… Varbūt ir vērts mazliet paciesties, lai viņa 100% atsauktos un nāktu pēc komandas? Un tad pamazām radināt pie brīvības?

 

Mūsējā pilsētā arī 8m pavadā pamanās noskrieties tā, ka krīt gar zemi. Ārpus pilsētas - tur jā, laižam bez pavadas, bet nav arī problēmu sasaukt, ja domājam, ka aizskrējusi par tālu.

 

Neaizmirsti, ka gēnos tas suns ir *mednieks* ar visām no tām izrietošajām sekām - skries, raks (nabaga kurmji un dārzu īpašnieki), no lapsām *nebaidīsies* :D

 

Nu tas tā, viela pārdomām…

 

p.s. ja tomēr iepirksi kādu devaisu, iemet kādu bildi, kā uz kucēna tas izskatās :D

Link to comment
Share on other sites

jarajara

savulaik meklēju savam briesmonim. nekā sakarīga pa lētām naudām nav. viss sakarīgais garmin astro cenā.

 patiesībā tas tirgis ir diezgan specifisks. nekāds lielais piedāvājums nav.

ja meklētu, tad censtos atrast ar iespēju iezīmēt robežu. iestati mājas parametrus , piemēram 500 m radiusā , pametot zonu tiek ziņots.

 

 lētāk piestrādāt pie suņa. menējā nepamet teritoriju, un arī svešā vietā vienmēr ir max 25 metru attālumā. varu stundām nepievērst uzmanību, turpat vien gulēs. un ja nu netīšam aizbēgšu es, paliks turpat . strādā ar suni. ietaupīsi naudu. :)

Link to comment
Share on other sites

Starp citu, par frāzi "pilsētā bez pavadiņas diez vai laidīšu" - tagad pa Imantu dzīvojamies, tak tur 95% suņu ir bez pavadām - aktīvi, draudzīgi, bet citus suņus pa lielam ignorē (arī mūsējo dusmīgo rējēju) :D

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@binary - kamēr vēl maza skrien pakaļ visiem un ja ierauga kaut ko interesantu tad arī tik stumj un neatskatās. Reāls piemērs - sēdi pie ugunskura, suns kaut kur apkārt nēsājas un pēkšņi nav - sauc, nekāda rezultāta - ej meklēt, izrādās ar kādu kopā aizgājusi līdz mājai - nu pazudusi nav, bet stress neliels no tā ir. Nemaz nebrīnītos, ka varētu kādā brīdī arī kaut kur ne pa tēmu aizskriet.

 

@@LPC, kāpēc Tu domā, ka nestrādās? Eiropā GPS signāls savādāks? 



@@jarajara - ar suni tiks strādāts, bet tas nenozīmē, ka tagad būtu jātur pie pavadiņas visu laiku. Apmācīšana prasīs laiku, bet suns grib skraidīt jau šodien... :) 

Link to comment
Share on other sites

 

 

@LPC, kāpēc Tu domā, ka nestrādās? Eiropā GPS signāls savādāks?

Pēc GPS signāla trekeris tikai nosaka koordinātes. Kautkādā veidā jau trekerim tās ir jānosūta tālāk :).

Link to comment
Share on other sites

Četri mēneši ir pēdējais laiks kad sākt sunim mācīt neiet prom no saminiekiem tālāk pa 100-200m. Arī no iešanas pakaļ svešiem ir jāatradina, nekādi GPS nepalīdzēs.

 

Un kā tu domā kā tas Tagg Pet noraida datus? Protams, ka lieto sms vai 3G, GPS ir tikai uztvērējs un datu raidīšana tur nav iespējama.

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@LPC - domāju, ka tie dati nonāk līdz  servakam (ko nodrošina ražotājs) un tālāk tiek padoti uz telefonu vai  PC, kuram protams ir nepieciešams nets.



P.S.
Vakarā uzgrabināšu pa to Live Chat ar viņiem. Man jau liekas, ka tur viss strādās.

Link to comment
Share on other sites

Un kā tie dati līdz tam serverim nonāk? Pa to pašu mobīlo tīklu, ar ko tam kantorim ir kāds atlaižu līgums. Bet vispār viņu mājas lapā jau ir uzrādīts, ka darbojas tikai ASV teritorijā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Jēdzīgākais dzīvajā monitorēt lokāciju, ir piekārt mobiļņiku ar kādu aplikāciju, kas sūta koordinātas uz kaut kurieni. Citi varianti būs nejēdzīgi dārgi.

Link to comment
Share on other sites

martinno

@@andza - mani galīgi neinteresē kā strādā GPS - ko, kam un kāpēc sūta....

 

Par ASV - nebiju tik tālu ielīdis... Tātad šis variants atkrīt :( 



@ - ar iPhone būtu elementāri, tikai baigi smags - negribu suni ar tādu apkraut :) 

Link to comment
Share on other sites

Man tas e=d ieteiktais TK102 arī izskatās paliels. Gadu vecai avčarkai varbūt vienīgi derētu :D

Link to comment
Share on other sites

TK102 ir 64x46x17. Uz *liela* suņa, cik noprotu, varētu izskatīties apmēram šādi - nav baigi liels, bet nav arī mazs. Tagad padomā, kā tie 50+ grami izskatīsies uz tava suņa (t.i., kā suns ar tādu jutīsies, kā tas ierobežos vai neierobežos viņa kustības un psihi)…

 

p.s. dīvaini, ka ir tik grūti atrast bildes, kur TK102 reāli būtu "uzlikts uz suņa". Laikam nezinu pareizos keywordus…

Link to comment
Share on other sites

TK102 - neprecīzs + citas problēmas (pašam kaudze nodegušu mētājas + 1 pilnībā uzgāja gaisā (pareizāk baterija)), tepat forumā var atrast veidu kādā viņš padot datus. Orģinālais softiņš, kas nāk līdzi - ņekam nav derīgs, mož tagad bagu izlabojuši, bet kad sūtiju no yēbaja tad nepareizi appā rādijas koordinātes, beigās bija tā, ka izmantojam dārgā gala gps trackerus ar dažādiem sensoriem + paštaisītu appu

 

Varētu mēģināt TK102-2 bet šams jau daudz dārgāks, neesmu pētijis, bet tik cik lasīju tad ir samazināts energo patēriņš + uzlabota precizitāte + sd karte liekas iekšā + citi bonusiņi.

 

Pats esmu šobrīd meklējumos pēc mikro gps pa pieņemamu cenu (tieši dzīvniekiem)- visiem variantiem vai nu cipars pa augstu vai atkal bez sim kartes :(

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

 

 

+ 1 pilnībā uzgāja gaisā (pareizāk baterija)

Par šo var sīkāk? Bija vienkārši "pukš" vai viss korpuss sprāga ar lauskām?

Link to comment
Share on other sites

Sveiki.

Tikai doma, ideja... K-kur pat lasīju, laikam, vai nosapņoju...

 

Ir lokālais raidītājs, kas darbojās n metrus, zvēram piekarina info saņēmēju. Ja zvērs izkāpj ārpus loka, tad saņem nepatīkamu signālu...

 

Laikam jau nosapņoju, bet sist nevajag.

 

p.s. Ja kas savu kaķi izaudzināju, ka nepazūd tālāk par viņa dzīves vietas un saimnieku redzamību...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir lokālais raidītājs, kas darbojās n metrus, zvēram piekarina info saņēmēju. Ja zvērs izkāpj ārpus loka, tad saņem nepatīkamu signālu...

Ja nemaldos, tad nevis "n metrus", bet zemē pa perimetru sarok kādu kabeli. Es gan sev pateicu - kamēr pats uz savas ādas nepamēģināšu, sunim tādu virsū nekabināšu :D



Un jēga no tāda arī ir tikai savā lauku sētā, kuru nekur līdzi nevar paņemt (ne pie radiem, ne pastaigā pa mežu).

Link to comment
Share on other sites

binary, nemācēšu precīzi atbildēt, bet, kad kolēģis atnesa to, kas bija palicis pāri - grūti bija nosaukt par tk 102 :) , pats aķītis bija sakusis kopā ar korpusu + aizmugurējais vāks atradās pārdesmit cm tālāk.  Ja nemaldos, tad tas notika momentu pēc tā, kad mašīnai aizgāja elektroinstalācija pa pieskari (drošinātāji netika izsisti).

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...