Jump to content

Boksa nodarbibas.


Aspire
 Share

Recommended Posts

Hipsters

Uz ielas ir vēl tāda lieta, ka pilnvērtīgai pašaizsardzībai nepieciešami ieroči, vismaz legālie, kā arī prasmes ar tiem apieties. Ja bez tiem var iztikt, lūdzu, bet ja pienāks 3 agresīvi noskaņoti huligāni, tad ātrāk un nesāpīgāk no viņiem būs atbrīvoties, iešaujot ar gāzes pistoli sejā (protams, zibenīgi). Tā, ka militārā pašaizsardzība būs tas, kas varētu palīdzēt situācijās uz ielas. Bet tās situācijas nemaz nav tik bieži, bet ja gadās kaut reizi mūžā un savas prasmes palīdz izglābt savu veselību vai pat dzīvību, tad ir vērts visu mūžu trenēties.
Bet, kā jau teicu, cīņas sportu treniņi ir domāti fiziskajai sagatavotībai, psiholoģiskais sagatavotībai, disciplīnai, hobijam utml. Pats pēdējais ir cīņas uz ielas vai zaļumballēs. No šādām bezjēdzīgām cīņām vienmēr ir labāk izvairīties, nekā pēc tam dakterēt degunu vai izgulēt kārtējo smadzeņu satricinājumu, jo, izrādās, pa galvu var iesist arī "kolēģis" no mugurpuses, neatkarīgi no tā, cik tev melnās jostas ir...

Es esmu par militarizāciju, kailroku cīņu, ieroču prasmēm un obligātām militārajām nometnēm (nevis deģenerātu "LPSR armijas" atjaunošanu), bet gan normālu patriotismu un pastāvīgu trenēšanos.

 

P.S.

Cīņas mākslas veida treniņam vairāk ir fiziskā sagatavotība un psiholoģiskā nozīme, citiem vārdiem - kārtīga fizkultūra. Praktiskās dzīves "trikus" apgūst lielākajā daļā no tām paralēli vai pašaizsardzības kursos.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Prātavēders, ja tu iešaušanu sejā ar gāzes pistoli sauc par patriotismu, tad es un daudzi citi teiktu, ka esi nenormāls un nekāda veida ieroci nedrīkst dot. Ja arī tā izdarīsi, tev draud par to kriminālatbildība neatkarīgi no tā, kam un kādā sakarā to izdarīsi.

 

Mēs redzam, kādus augļus nes ASV militarizācija un ieroču izplatība, līdz ar to viss tavs teiktais ir buļķa kakas. Problēmas nevar risināt ar ieročiem. Arī uz ielas izvelkot gāzes ieroci nevari zināt, ka tam pašam treniņtērpā ģērbtam nepilsonim būs kaujas ierocis, kurš tiks veiksmīgi pielietots.

 

Pēc manas pieredzes, ar šādu vai līdzīgu pašdarbību dzīve var izrādīties īsa un pēdējās dienas pavadot komā ar pāršķeltu galvu (ar akmeni, stieni utt). 

Labots - Skrandainais
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

Kriminālatbildība par aizstāvību nepieciešamajās robežās nedraud.

No pārāk liela tuvuma , iešaujot gāzi sejā , to robežu var iznākt pārkāpt , pat negribot .

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

 

 

Pēc manas pieredzes, ar šādu vai līdzīgu pašdarbību dzīve var izrādīties īsa un pēdējās dienas pavadot komā ar pāršķeltu galvu (ar akmeni, stieni utt). 
 Tev pārāk maza tā pieredze...

 

Boksa (vai tai skaitā jebkādas citas tuvcīņas mākslas) zināšanas noder, labākajā gadījumā, lai atkautos no viegli iereibuša skūtgalvja pie kluba. Tiklīdz uz skatuves parādās divi vai vairāk neapbruņoti, vai kaut viens pats ar stieni/nazi kabatā dreifējošs indivīds, jēga no tuvcīņas iemaņām sarūk milzīgos ātrumos. Gāzes un elektriskie ieroči ar darbības rādiusu vismaz pāris metru ir drošākais līdzeklis pašaizsardzībai, un lai vai kā te kāds fanotu par Džekiju Čanu, kas ar kailām rokām izslēdz veselu baru bruņotu noziedznieku, diemžēl dzīvē tā nenotiek. Mans tuvs draugs, kādreizējais LPSR vairākkārtējo godalgu laureāts boksā pirms desmit gadiem tika nežēlīgi piekauts, un to izdarīja divi sīkaļas ar gāzes baloniņu un steku. 

 

Против лома нет приема, kā saka.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Piepe, man pietiek ar to pašu pieredzi piedaloties drauga bērēs, kurš uz ielas nosists, lai izdarītu secinājumus. Labākais variants ir izvairīties no situācijām nevis cīnīties ar tām un nezinot galarezultātu. 

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

 

 

Labākais variants ir izvairīties no situācijām
 Tur es Tev absolūti piekrītu. Tikai diemžēl mūsdienu sabiedrībā šīs konflikta situācijas jauniešiem bieži ir 'goda lieta' - neapkaunot sevi dāmas priekšā, pierādīt draugiem, ka neesi 'mīkstais', utt. Diemžēl nereti tas viss beidzas pat ļoti slikti.
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

citu antisociālu elementu vidē, tad nopietni būtu vērts padomāt par dzīves vietas maiņu

Dzīvesvietas maiņa ne vienmēr ir tik vienkārši iespējama un ilgtermiņā mitinoties vienā vienā elementi pamazām pieņems tevi kā vietējo  , ja vēl kādreiz kādu santjiku piemetīsi kāda stiprinoša dzēriena trauciņam , tad jau vispār labi .

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Grossmeister, 

 

Protams, ka bieži maz izredzes kaut ko mainīt. Bet, ja ir dzīvoklis visdrausmīgākā maskačkas (vai tamlīdzīgā) rajonā, tad tā ir paša atbildība, izvēle un gribasspēks kaut ko mainīt, vai arī pavadīt visu mūžu un cīnīties ar sekām. 

 

Ja runā par lauku miestiņiem, tad tur tā antisociālitāte izpaužas atsevišķos gadījumos, kur parādās alkohols. Citādi no tās var izvairīties. 

Link to comment
Share on other sites

Es pats savulaik uzkačājos sporta zālē ( btw kopā ar slaveno rumbulas brigādi ) un vakaros uz ielas man deva ceļu tāpat arī neesot cīņas sporta mākslu meistaram.  

Bet ja dzīvotu otrreiz un vēlāk noteikti tā vietā būtu nodarbojies ar parkūru- veselīgāk, noderīgāk, jautrāk. Pasaulē diezgan daudzi ļauži to ir ieredzējuši kā labu alternatīvu tieši cīņas sportiem.  

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Dzīvoju privātmājā , tāpēc savstarpēju attiecību kultūru daudzstāveņu masīvā pārzinu pavāji .

Link to comment
Share on other sites

muldoņa
Labākais variants ir izvairīties no situācijām nevis cīnīties ar tām un nezinot galarezultātu. 

 

 

Tur es Tev absolūti piekrītu. Tikai diemžēl mūsdienu sabiedrībā šīs konflikta situācijas jauniešiem bieži ir 'goda lieta' - neapkaunot sevi dāmas priekšā, pierādīt draugiem, ka neesi 'mīkstais', utt.

 

 

btw, shkjiet ne paaraak logjiski, bet tieshi shiis lietas tu saac saprast, ja kaadu laiku nopietnaak patreneejies kaadaa ciinjas maakslaa. varbuut ne sporta, tur laikam taadas lietas dziis no galvas aaraa :D, bet ja treneejies ar domu pashaizsardziibai, tad jebkursh normaals treneris un/vai pieredzeejushaakie treninjbiedri to pateiks, ja arii pasham nesanaaks aizdomaaties. jo shaadas situaacijas nereti tiek izrunaatas - tipa, a ko dariit, ja veel divi no muguras. pateiks un paraadiis, kaa tas viss var risinaaties un ieteiks labaak mukt :).

 

protams, tas situaacijaa, kad esi viens. ja mukshana apdraud to pashu daamu/draugu utt, tad suudiigaak..

Labots - muldoņa
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Vink ~@.

Kas tur bija? Gāze, elektrība, šaujamie? Tā gāzes pistole taču būs jāizvelk, jāpaceļ.Plastmasnieku dēļ no pistoles kontingents vairs nebaidās. Vajag obligātu psihiatra slēdzienu pirms gāzinieka iegādes.

Citam tā gāze nikuja nedos, cits atstiepj pedāļus. Elektrība tas pats, bija izbazūnēts TV,kā vienu trako ķēra - gāzi, trīs uz vienu ar rokām, elektrību( poliču ierīce) n reizes pēc kārtas. Kāds ar galvu slims kārtības traucētājs.Superefekts, vai ne?

Protams, parastiem mirstīgiem nopērkamās gāzes, elektro rotaļlietas švakākas.

Tāpat ar gāzinieku, pat tukšu patronu ciešā tuvumā var pataisīt aukstu vai aklu.

Dzīvoklī, kāpnēs gāze smuki, bet pretvējā uz ielas. ~@.

Lauku ciematiņi.Parasti mierīgi, zaļumballes pats mierīgākais variants. Staigā viens pie otra, sakasās un rezultāti ātri morgā, otrs čokā.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

 

 

Boksa (vai tai skaitā jebkādas citas tuvcīņas mākslas) zināšanas noder, labākajā gadījumā, lai atkautos no viegli iereibuša skūtgalvja pie kluba. Tiklīdz uz skatuves parādās divi vai vairāk neapbruņoti, vai kaut viens pats ar stieni/nazi kabatā dreifējošs indivīds, jēga no tuvcīņas iemaņām sarūk milzīgos ātrumos.

 

Против лома нет приема, kā saka.

Nav tiesa. Jebkura ciinjas maaksla kas ir pareizi apguuta nodroshina lielaakas izredzes izdziivot. Tas ir taspats kas braucot ar auto - jo tu vairaak esi samaaciijies un dari to visu automaatiski jo mazaak probleemu uz celja un mazaak paarsteigumu. Arii tavaa piemeeraa tos siikaljas vareeja paarmaaciit un steku atnjemt - ja vien nepaarsteidza nesagatavotu..bet tas ir cits staasts. Negodiigi jau visus var uzveikt.

Bet protams vislabaakais tomeer ir apguut ciinjas maakslu un izvairiities no taas pielietoshanas bet apguushana neko sliktu nedara - uzlabo veseliibu un palielina izdziivoshanas iespeejas.

Link to comment
Share on other sites

Hipsters

Smagsvara cīņas mākslas (bokss) noder buļļu tipa apsargiem, kuriem vienīgais mērķis ir iedot pa degunu kādam, kas kaut mazliet atļāvies pārkāpt noteikumus.

 

Patiesībā visu nosaka dabas likums jeb cilvēku zināmajā izpratnē - fizika. Uzvar spēcīgākais, ātrākais, veiklākais, gudrākais, gluži tāpat kā dabā. Tas nozīmē, ka Latvijas klasiskā situācijā - ja priekšā nostājas 3 krievvalodīgie huligāni ar stekiem un nažiem, un saka "ei, latiš, gans, šas ķe ubjom!", tad kaut vai tev ir 7 melnās jostas dažādās cīņu mākslās, šeit tik un tā kaut cik prātīgi ir tikai divi varianti:
1) ātras kājas jeb garais sprints, lai aizbēgtu (lieti noder cīņas mākslas, kurās daudz skrien, sevišķi sprintus),

2) pietiekami efektīva ieroča klātesamība un prasmes ar to apieties, kas var neitralizēt šos krievvalodīgos okupantu izdzimteņus.

 

Un nekādi smagsvara boksa cīkstoņi šai gadījumā nepalīdzēs, bokss der tikai viens pret vienu un arī tikai tad, ja pretinieks nav prasmīgs citos, izveicīgākos cīņas sportos. Kamēr boksēsies ar vienu, otrs iesitīs ar metāla rungu pa pakausi un paveiksies, ja reanimācijas brigāde atdzīvinās...

 

Morāle:

1. Mācieties cīņas mākslas pirmkārt, lai uzlabotu savas fiziskās dotības un veselību un tikai tad kā pašaizsardzību (tas gan, mācoties cīņas mākslas arī jāiemācas, citādi tik pat labi var apmeklēt aerobikas nodarbības).

2. Trenējiet arī savu garīgo pusi, pareizu reakciju un domāšanu, jo tas ir nepieciešams arī jebkurā cīņā.

3. Mācieties ātri skriet, jo dzīvē var gadīties situācijas, kad tikai un vienīgi tas var jūs izglābt.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Skriet mācās visi sportisti. Tenisisti, futbolisti, bokseri u.c

Vispārējā fiziskā sagatavotība.

Pārējais palags = sviests.

Labots - wersa
Link to comment
Share on other sites

Tas nozīmē, ka Latvijas klasiskā situācijā - ja priekšā nostājas 3 krievvalodīgie huligāni ar stekiem un nažiem, un saka "ei, latiš, gans, šas ķe ubjom!", tad kaut vai tev ir 7 melnās jostas dažādās cīņu mākslās, šeit tik un tā kaut cik prātīgi ir tikai divi varianti:

LOL! Cilveekam ar 7 melnaam jostaam dazhaadaas "Martial Arts" buus ko labaaku dziivee dariit kaa vienam vazaaties pa asphaubaamiem rajoniem bet arii shaadaa situaacijaa var uzveikt vinjus vai piekaapties un aiziet prom un bokseri mieriigi atbaidees tos huligaanus. Vinji ir taadi pashi kaa upuri - cilveeki ar raustiishanaas faktoru. Man vairaaki pazinjas arii Riigaa kad sakachaajaas un uzaudzeeja formu tad ejot pa taadaam vietaam vinji uzreiz raustaas aiztikt jo zin ka nebuus labi jo redz ka ir muskulji. Protams kad lieta aiziet liidz reaalam kautinjam tad prasme kauties ar vajadziiga bet muusdienaas pilniigi pietiek izskatiities krutam vai vismaz izvairiities no taadaam vietaam un buut ar chomiem. Galvenais ir neraustiities pasham un laiciigi paredzeet notikumus uz priekshu un nepieljaut konflikta saakshanos vai aatri izbeigt to. Profesionaali ciinjas maakslu eksperti var uzvareet baru ar runaashanu vien bez panjeemienu pielietoshanas jo runaa to ko grib dzirdeet vai speelee uz to ko uzbruceeji nezin par sevi. Sabiedriskaas vietaas shaadi urljiki nebuus jo tad ir vieglaak policiju un citu aizmuguri pasaukt ja vajag. Starp citu ja ir kaads ierocis tad nav jau obligaati jaateemee galvaa - var tak shaut kaajaa un rokaa vai viducii arii..

 

BTW: Atcereejos sho forumu http://www.gunfu.lv/forums/ varbuut noder.

Labots - Arcane
Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

7 jostas nebūs laika staigāt pa kaktiem. Daudz darba, treniņi, liela aizņemtība.

 

Link to comment
Share on other sites

Sky_High

Prātavēder, nevaru nepajautāt - kāda tev pieredze ar cīņas mākslām? Jo izklausās, ka nekāda.. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

Prātvēder, aizej uz to boksa sekciju, ko kicker ieteica jautātājam.

Redzēsi, cik lēni, smagnēji nav bokseri. Kāda pašam pieredze ar skriešanu? Tur varēsi sarunāt ar studentiem skriešanās treniņos. Līdzi paskriesi, daudz sapratīsi.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

 

 

prātīgi ir tikai divi varianti: 1) ātras kājas jeb garais sprints, lai aizbēgtu (lieti noder cīņas mākslas, kurās daudz skrien, sevišķi sprintus), 2) pietiekami efektīva ieroča klātesamība un prasmes ar to apieties, kas var neitralizēt šos krievvalodīgos okupantu izdzimteņus.
 

 

Visi zina, ka pret tiem darbojas tikai zelta druvā svīdušu patieso (bez ne-latvju as'nīm dzīslās un radiem, kas pasprukuši vergot pie svešiem kungiem) latvju bāliņu spriguļi un sidraba tāss pastalu spērieni.

 

Naciķi, ibioriodežaneiro.

Link to comment
Share on other sites

Naciķi, ibioriodežaneiro.

 

 

Mda, nacionālisms - tas ir slikti, teica mans kaimiņš Moiše.

Liberastija ūber alles? 

Labots - Nain
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

 

 

spriguļi

Bija man tāds , no sarkankoka . Deviņdesmito sākumā , izejot vēlīnās nakts pastaigās pēc apšaubāmas izecelsmes alkoholiskajiem dzērieniem , parasti ņēma to līdzi jakas piedurknē vai aizmugurē biksēs .

 

P.S. Kaut kā mums šī sportiski jaukā tēma atkal nonākusi pie tiem , kas valda pār pasauli .

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tiklīdz uz skatuves parādās divi vai vairāk neapbruņoti [..] jēga no tuvcīņas iemaņām sarūk milzīgos ātrumos.
 

 

īsi un vienkārši: cik man zināms, tad TIKAI tuvcīņā ("rukopašnij boj") tādu disciplīnu speciāli atstrādā. Nevis lai "visus kā supervaronis piekautu", bet lai pārvietojoties turētu sev visus pretiniekus acu priekšā, tādējādi iegūstot iespēju izvairīties no tūlītējas nogāšanas/aizmukt.

Ja cilvēkam nekādas pieredzes ar vairāk kā 1 pretinieku nav, tad visai garantēta ir ieciklēšanās uz vienu pretinieku, izlaižot ārpus redzesloka pārējos un nekavējoties dabūnot pa pakausi. Ieroci tāda pieredze diez vai aizstās, bet labāk nekā nekas.

 

Piemērs no cienījama instruktora nodarbībām:

 

Piemērs otram variantam:

 

 

par politikas/ebreju iejaukšanu - pilnīgs sviests. moderatori slinko.

Link to comment
Share on other sites

 

 

par politikas/ebreju iejaukšanu - pilnīgs sviests

 

Man atkal liekas, ka pilnīgs sviests ir siet Gordija mezglus no virtuālajām melnajām jostām...

Link to comment
Share on other sites

mazulis

Ei, biedri! Varbūt izbeigsiet staipīt...kimono piedurknes un citas melnās jostas, un ieteiksiet kādas konkrētas adreses? Es gribu aizvestu bērnu uz nodarbībām Rīgā, bet ar treneri, kurš var strādāt ar bērniem.

Link to comment
Share on other sites

Bērniem džudo noder, jo bērnu grupās ir ļoti daudz rāpšanās pa virvi, kūleņu, skriešanas un bērniem patīk. Zeļonijs centrā, Lido Ziepniekkalnā.

Link to comment
Share on other sites

RudeWolf

Es pie Zeļonija esmu notrenējies 2g. un bija ok. Tajā laikā gan dodžo atradās uz Stabu ielas un vienīgais mīnuss bija, ka es biju vienīgais latišs, un bija pāris "cīnītāji", ar ko bija konflikti. Izaudzināju raksturu un pirmoreiz mūžā sajutu, kā ir darboties ar fiziski attīstītu ķermeni.

 

P.S. Džudo uz ielas īsti nenoderēs, bet ir palīdzējis ikdienā, kad nākas krist. Tur ļoti labi iemāca sagrupēties un zvelties bez īpašām traumām.

Link to comment
Share on other sites

Guest wersa

RudeWolf

respect. Pareizi raksti. Uz ielas džudo mazliet var noderēt. Izvairīties no satvēriena, oponentam atrodoties cieši blakus.

Krist palīdz, draugs nozvēlās no 3 metriem uz akmens klona.Neuzmanība, rezultāts- zilumi.Aiznākamā dienā uz darbu. Cilvēks parastais nozveltos savādāk.

 

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...