Jump to content

Tiek meklēts VM risinājums


ķeblis
 Share

Recommended Posts

Lūgums izpalīdzēt atrast VM risinājumu - pirms pāris gadiem tika uziets visai interesants pasākums kas uzinstalējās kā VM server OS un ļāva pēc tam uzstādīt + nokonfigurēt vairākus VM klientus. Pats par sevi tas nav nekas unikāls un neredzēts, bet galvenā fīča bija tajā, ka šis brīnums ļāva šos VM klientus palaist no tās pašas servera iekārtas kur uzstādīts un ļāva brīvi pārslēgties starp šiem klientiem on-the-fly ... attiecīgi rezultātā iegūstamais bija praktiski vairāku OS multi-boot set-ups, bez nepieciešamības restartēt pašu iekārtu, lai pārslēgtos no vienas OS uz otru. Bez tā visa vēl klāt nāca tāda fīča(par šo gan es nezinu, jo vairs neatceros), ka šis brīnums klientu VM ļāva izmantot servera iekārtas komponentes tā teikt pa tiešo(nezinu kas un kā - kā jau minēju: neatceros precīzi). Pāris gadi nu ir pagājuši un tā nu ir sagadījies, ka ir parādijusies nepieciešamība pēc šāda risinājuma, ņemot vērā faktu, ka visādu VM risinājumu ir daudz un dažādu(gan maksas, gan bezmaksas) ... cenšoties samazināt meklēšanas spektru - griežos pie Bootistiem pēc palīdzības meklējot šo zvēru.

 

Neatceros vai šis zvērs bija Linux, Windows, vai Mac OSX balstīts (aizdomas krīt uz Linux, jo tolaik kad tika bakstīts to bija iespējams darbināt bezmaksas, neskaitot individuālo klientu OS licenzes). Šobrīd aizdomas krīt, ka iepriekš aprakstītais šodien ir kļuvis par šo: http://www.parallels.com/products/plesk/ ... bet grūti spriest, jo tas izskatās ir domāts vairāk, vai mazāk kā risinājums web hostingam - ļoti iespējams arī tas, ka tas ko meklēju ir vienkārši ticis pārpirkts un nu kļuvis par daļu no Parallels.

 

Tātad, īsumā kas tieši man būtu nepieciešams no šāda risinājuma ir iespēja vienlaikus darbināt vairākus OS starp kuriem varētu pārslēgties on-the-fly un kuri spētu utilizēt 3D acceleration ... opcionāli būtu vēlama skaņa, bet rezultātu iespējams pēcāk pārbaudīt uz kaut kāda PC. Šobrīd Trial režīmā tiek darbināts VMware uz Win7 triāļa, jo tas bija vienīgais risinājums kurš spējīgs vislabāk utilizēt 3D acceleration iekš VM. Droši izsakat savus variantus un ieteikumus - jau nedēļu rokos pa dažādiem variantiem ko googles tante pievedusi, varbūt kādam no jums sagadīšanās pēc ir nācies sastapties ar ko tādu. Droši var minēt gan bezmaksas, gan maksas pasākumus (izņemot gan tādus pasākumus kuri piedāvā atkārtotu maksājumu veikšanu).

Labots - ķeblis
Link to comment
Share on other sites

Xen atbilst prasībām. Galvenais uz ko ir jāskatās- vai izvēlētais risinājums atbalsta PCI passthrough. Būtībā- videokarte būs pieejama guest OS'ā, varēs izmantot dzimtos video draiverus. Tiesa, lai tas darbotos optimāli, vajag speciālu fīču mātesplatē/bios'ā- IOMMU.

 

Xen uzstādīšana un konfigurācija nav triviāla. Pats kaut kad drīzumā plānoju upgreidot sistēmu un izmēģināt, kā tas strādā dzīvē. Solidworks virtuālajā mašīnā diez ko ātri nestrādā :>

 

Ja nekļūdos ESXi arī to atbalsta- tas __varētu būt__ drusku vienkāršāk uzstādāms risinājums.

Link to comment
Share on other sites

Par videokartes passthrou var pagaidām aizmirst, jo:

 

1) 1 V-karte var būt pieejama tikai 2x virtuālajām mašīnām.

2) Lai viss normāli darbotos vajag speciālu MB un speciālu CPU, kas 90% tautai nav, par serveriem nemaz nerunājot. 

 

Kā arī, lai lietotu XenDesktop tev vajaga Windows bāzētu OS.

 

Kopumā viss būtu labi, ja nebūtu tāda čakara ar hardwari un uzstādīšanu.

Link to comment
Share on other sites

Skaidrīte, tātad gala secinājums, ka tikai ar pliku software nepietiek. Bija jau tādas aizdomas, bet gribēju pārliecināties, ka tiešām šis vienradzis neeksistē - ir tak tomēr visādi brīnumi redzēti kuri pārus gadus atpakaļ tika uzskatīti par fiziski neiespējamiem. Papētīšu un izmēģināšu vēl Xen - iepriekš meklējot variantus šis tieši bija viens no tiem kas tieši uzpeldēja.

Toties par hardware runājot, izskatās, ka šis tas jau vairāk uz tā vienradža pusi - http://www.nvidia.com/object/grid-boards.html

Vilx- paldies par VirtualBox ieteikumu, bet kā jau minēju - šobrīd testam ir uzstādīts VMware. VirtualBox tika izmēģināts, bet izmēģinot VMware secinājums bija, ka 3D acceleration optimālāk darbojas iekš VMware. Būs vien laikam galu galā jāpaliek pie viņu ražojuma.

Link to comment
Share on other sites

Nu, ja vari atļauties - droši. VMWare tiešām laikam ir labākie šajā lauciņā. Tikai tas ir maksas produkts, tāpēc to uzreiz neieteicu.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Ko nu stāstat. Amd fx990 visi atbalsta iommu. Visas intel mātesplates ar, svarīgi tik, lai procis atbalstītu.

Link to comment
Share on other sites

XenServer variantā ne visas videokartes tiek atbalstītas priekš gpu passthrough. Pārsvarā tās ir Quadro/FireGL.

Link to comment
Share on other sites

Vilx-  zinu, ka man tur baigais blāķis teksta sarakstīts, bet biju minējis, ka interesē gan maksas, gan bezmaksas varianti ... vienīgais izņēmums ir tādi maksas pasākumi kuri prasa atkārtotu licences atjaunošanas maksu tai pašai versijai, vai arī tādi varianti kur, lai iegādātos produktu tev jāparakstās uz maksas supportu bez kura citādi tu pie paša produkta netiec.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es varu teikt, ka Windows 7 Aero strādā, lai arī spēles neesmu mēģinājis.

Dažas konkrētās CAD programmās 3d akselerācija faktiski nav lietojama- konkrēti Solidworks. Rotējot, kustinot viewportu detaļas zīmējas pareizi un ātri, taču brīdī, kad vairs nekustina viewportu- zīmē iepriekšējo/tukšo fonu. Tiesa gan, tur pie vainas var būt arī host OS video draiveri, manā gadījumā nouveau.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

Uzliec nonfree draiverus. Virtualbox/VmWare 3d akselerācija strādā līdzīgi kā Wine. Apstrādā guest OS d3d/ogl call'us un izpilda ar ogl/d3d uz host OS'a un padod guest Os'am. 

Labots - nevertell
Link to comment
Share on other sites

VMware ir viss, kas dotajā variantā vajadzīgs, nav nemaztik dārgi ar. Virtualbox un citi, līdzīgi bezmaksas varianti, maigi izsakoties, sūķā, vai arī ir derīgi tur, kam bezmaksas varianti domāti - uz ātro iečekot kaut kādu vienu, konkrētu sistēmu.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tā arī izskatās, ka VMware būs vien optimālais variants, bez tam vēl izskatās, ka tieši tagad 25% atlaide šamam uz workstation9

Labots - ķeblis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...