Jump to content

Jauna auto audio skaņa


LooNeY
 Share

Recommended Posts

Čiuriu!

 

Ar šādu tēmu saskaros pirmo reizi... pagājušo gad vasaras beigās tika nopirkts labs Fordiņš(Mondeo 97 gada univ.).. Bet viņam iekšā vecs, sapelējis kasešnieks kurš aizkodēts.. Pa labam naudām caur pazīšanos tika iegādāts PIONEER maģītis. Savienoju un pieslēdzu bet izrādās ka aizmugurējās tumbiņas ir izsistas un neskan.. un tik priekšējās kaut ko velk nu labi.. atstāju projektu uz vasaru.. Tagad vasara atnākusi un gribās tomēr normālu skaņu iekš auto :D

 

Skatos un domāju kaut ko šādu - priekšā divus šos un aizmugurē pa pāri  šos.... vai vismaz kaut ko +/- ekvivalentu jaudas ziņā, vai šādiem 4 skaļruņiem vajag pastiprinātāju(ja jā tad kādu un cik stipru) vai var 'pa taisno' pie augstāk minētā maģīša slēgt vienkārši nomainot skaļruņus durvīs?

 

Paldies par atbildēm un ierosinājumiem!

Labots - LooNeY
Link to comment
Share on other sites

kellerman

Nu basu no tām mazajām tumbiņām nebūs, tādiem pastūzi nevajag.

Link to comment
Share on other sites

Šamiem nāca 5x7 collu skaļruņi, tā ka vajadzēs ko citu, visi citi izmēri, t.i. 5" caur pārejām

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

Tevis norādītie bez pastiprinātāja varētu iztikt. Pietiktu ar tiem maģa ~20w.



 

 

normālu skaņu iekš auto

Kas ir normāla skaņa?

Ja nevajag trako bassu, tad būs pietiekami. 

Labots - kicker
Link to comment
Share on other sites

(labots)

;) nekādu tuc tuc ballīti nevajag... neesmu kaut kāds BMW urla vai 18 gadīgs tīnītis kurš dabūn subi no sazin kurienes, atskaņotajā uzliek maksimalus basus un ta aiziet zuzīt viss mahtenīgais hītu pleylists vienos basos tā, ka vārdus nemaz i nevar dzirdēt.. .vienkārši lai ir labi ausīm kamēr sēdi un brauc uz vienalga kurieni... A to tie stock skaļrunīši divi priekšā jau savu nokalpojusi un neko kvalitatīvu nedod uz dziesmām

Basus nevajag daudz, bet protams bez tiem arī nevar! Moš kāds var ieteikt labu un lētu iveikalu kur šādas lietiņas nopirkt?

 

Ju - ta apaļos nekādīgi nevar iebāzt? jāmeklē ovālos ķips? Laiks nav tagad skrūvēt durvju paneļus un skatīties un izpīpēt shēmu....

Labots - LooNeY
Link to comment
Share on other sites

Var jau, protams, arī apaļos iebāzt, tik tad pārejas vai nu jātaisa, vai jāpērk kas gatavs. Var arī netaisīt pārejas, bet vienkārši to vietu tur apakšā pārbūvēt. 

Neaizejot galējībās, 10cm skaļruņus neieteiktu, tos ātri iedzīsi kropļos, pat nedodot baigo basu. Priekšā nenāktu pa sliktu kādu divkomponentu sistēmu (durvīs midbasi, uz paneļa kaut kur uzliksi pīkstuļus). Būs bik labāk. 

Tādi tīri kvalitativi, nedārgi, arī paredzēti tieši darbam no maģa, ir piem. Hertz Dieci sērijas skaļruņi. 

Durvju paneļi arī nav baigi nekas jāskrūvē, noņem tik restīti, paskaties. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
unguentum

Ķonkrētā skaļruņu izvēle ir naudas izgāšana - nebūs tur pieņemamas(patīkamas) skaņas. Uz Hertz ureiz nav jālec...

 

Lielākoties Auto oriģinālos skaļruņus ražo Blaupunt līdz ar to izvēlēties ieteiktu kādus derīgus skaļruņus no šā ražotāja.

 

Pioneer no skaļruņiem jāņem vismaz TS-E vai TS-A sērija - visi pārējie ir mēsli.

Link to comment
Share on other sites

Pamodās viens...

Ko ta blaupunkt vairs ražo? Reāli it neko. No blaupunkt palicis kaut kāds ķīniešu kantoris, kas štancē zīmolu uz saviem produktiem. 

Un kas ta Hertz tāds baigais, it sevišķi vēl Dieci sērija, ka būtu nez kas ūberkruts, ko autoram nevajadzētu pirkt.

Link to comment
Share on other sites

LooNeY

Pirms stāsti savus aizspriedumainos anecus par BMW īpašniekiem - atceries anecus par "labiem Fordiņiem"! Piemēram - par to, ko var dzirdēt klusās vasaras naktīs.... Savu kompleksus vari izgāzt pie aliņa kompānijā ar citiem tādiem pašiem asprāšiem.

Link to comment
Share on other sites

unguentum

 

 

Pamodās viens... Ko ta blaupunkt vairs ražo? Reāli it neko. No blaupunkt palicis kaut kāds ķīniešu kantoris, kas štancē zīmolu uz saviem produktiem.  Un kas ta Hertz tāds baigais, it sevišķi vēl Dieci sērija, ka būtu nez kas ūberkruts, ko autoram nevajadzētu pirkt.

 

Par Hertz konkrēti es neko nezinu, tik to, kad citi fano.

 

un Blaupunkts vēl ir aktīvs, lai gan to nekad īsti aktīvu iekš LV nēsu manījis:

http://www.blaupunkt.de/index.php?id=903&tx_ddfproducts2_pi1[view]=1532&no_cache=1&L=1

 

Iepriekš norādīju uz to, kad ar Pioneer ir jāsāk būt uzmanīgam, bij laiks kad pats fanoju par to, bet tagad viņi arī laiž ārā krutkas tādēļ norādīju, kad jāņem vismaz TS-A vai TS-E sērija.

 

Ja jau daudz naudas un kārtīgu kvalitāti gribi vienmēr ir iespēja iegādāties http://www.rockfordfosgate.com/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sveiki, atvainojos jau iepriekš autoram ka iepostēju savu ''sāpi'' viņa topikā. Ceru uz palīdzību jautājumā kas saistīta ar sabvufera+ pastiprinātāja pieslēgšanu pie oriģinālās magnetolas, kurai nav RCA izejas. Tika iegādāts High level rca adapteris (LOC) kurš tad pārveidos skaņas signālu priekš sabvufera. Adapteris izskatas šāds post-75031-0-28400900-1383592876_thumb.jpg

 

 

Jautājums man ir par diviem vadiem. pavisam kopā ir 8. (skatījos internetā reti kuram adapterim ir tik daudz šo vadu) Tātad ir left +/- priekš kreisās tumbas right +/- priekš labās. tālāk seko 2 ground wire. par šiem viss skaidrs. tad atlikušie divi ir remote- noprotu ka tas ir signāla vads kas pados signālu lai pastiprinātājs ieslēdzas. ( kur labāk vienot remote vadu? un kā tad pareizi sanāk, jo ja pastiprinātājam ir pašam savs remote vads tad man ir nepieciešamas divas vietas no kurienes ņemt signālu vai remote vads no pastiprinātāja un adaptera tiek savienots un aizvilkts uz vienu punktu.? un pēdējais vads ir 12v, saprotams ka tas ir strāvas vads. kur labāk šo pievienot? ceru ka izteicos saprotami un ceru uz kādu sakarīgu atbildi kas nedaudz apgaismos visu to padarīšanu. Paldies.

Labots - maxy4
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Maģim remote izeja ir? Ja ir, tad vieno to maģa zilo remoti pie pastūža attiecīgās klemmes un tā plastmasas štrunta vienlaicīgi klāt. Ieslēdzas maģis, remot'ē parādas 12V, viss notiek. Ja zilā remote maģim kā sugas nav, tad vads jāvieno kaut kur, kur mašiņai parādās 12V pie ieslēgtas aizdedzes, pretējā gadījumā tev visa tā pastūžuzparikte stāvēs vislaik ieslēgta. Adaptera 12V zaprosta piejūdz pie pastūža 12V konektora, tāpat kamēr remotē nebūs strāva, viss būs kluss un mierīgs.

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...