osscar Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 skatos esi ticis pie jauna verķa - iskatās labs. Man šķiet,ka nav tik traki ar to klipingu - LME tev tādā maigākā klipingā pie 68vpp , ok ir biku asimetriuski, bet štrunts..un nav pīķi kā D klasei klipojot...nu jā D klase ir ar augstāku lietderība skoeficientu šā kā tā . Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudeWolf Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 (edited) Man īstenībā lielākais kreņķis ir par meandriem - redzams, ka stipreklis netiek galā ar dinamisku signālu. Pavēroju spektrus DIYA no citu censoņu veikumiem un citas D klases mēras daudz labāk. Interesanti... Edited January 5, 2015 by RudeWolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
normundss Posted January 5, 2015 Author Share Posted January 5, 2015 Jā, meandri man arī te liekas būtiskākais, nu un pastūža apvienošana ar 400 kHz raidītāju arī nav nekas labs. LME pastūzim man ir vēl vesela meandra bilžu kolekcija ar dažādiem signāla līmeņiem un dažādas kapacitātes C paralēli slodzes rezistoriem, kā arī dažādu amplitūdu un frekvenču sinusoīdas. Īsais kopsavilkums ir tāds, ka ar 50W izejas jaudu uz 7 omu rezistoriem 100 kHz sinusoīdā nav redzami vizuāli kropļojumi, un praktiski nav arī amplitūdas krituma salīdzinot ar 1kHz. 200kHz sinusoīda jau ir pamatīgi vizuāli izkropļota pie šādas jaudas, kas izskatās pēc slew rate ierobežojuma. Ar 1W izejas jaudu uz 7 omu rezistoriem , izskatās, ka ierobežojošais faktors ir small signal bandwidth. Izejā amplitūda samazinās par 3dB pie apmēram 720 kHz, bez vizuāliem sinusoīdas kropļojumiem. Pirmā doma ir, ka varētu ieejas lowpass filtra frekvenci pavilkt uz leju, lai mazāk RF šņaga lien iekšā. Bet nu šajā konkrētajā konstrukcijā vairs iekšā nelīdīšu. Hypexus nemaz nepētīju tik smalki, tur tāpat viss ir slikti. Pavēroju spektrus DIYA no citu censoņu veikumiem un citas D klases mēras daudz labāk. Interesanti... Nu mērīt var dažādi, mani spektri bija mērīti uz reālas slodzes nevis uz plikiem rezistoriem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudeWolf Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Domā, ka uz vienkāršām slodzēm tam Hypex ietu diži labāk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 nu jā slew rate priekš tādas jaudas ir par mazu...nezinu, citi vienkārši mēra ar visādiem filtriem izejā etc + normunds baigiepiezūmoja - un uzreiz redz to raidītāju. THD jau varbūt arī ir mazs, bet izejā HF nenoslēpsi... baigi nerēķinot - pie tādas jaudas tam hypexam vajadzētu vismaz kādus 10- 20V/uS pei 20Khz. nu varbūt arī biku mazāk derēs.. http://www.hypex.nl/docs/appnotes/IMD_appnote_.pdf te saprotu pats hypex "taisnojas" par slew rate. nu kaut kā es saprotu, k atiek vilkts uz to ka pie maza signāl 50Khz josla, bet pie liela signāla - 35khz, jo slew rate "sāk" savu ļauno darbu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudeWolf Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 pie tādas jaudas tam hypexam vajadzētu vismaz kādus 10- 20V/uS pei 20Khz. Tas būtu pietiekami, lai spētu gana ātru uzcelt spriegumu, lai nesāktos slew rate induced traucējumi? Kā ar mezgla spēju nostabilizēties pēc vajadzīgās amplitūdas sasniegšanas? Patiesībā tieši labākas kontroles dēļ es izvēlējos uzbūvēt austiņu stiprekli, kas šūpina 1,2kV/uS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 (edited) nu 1.2kV izklausās baigais ātrums...cik gan izejā V p ir austiņu stipreklim un kāda F josla...jo Slew rate atkarīgs no V un no F..jo augstāka F un V - jo lielāku vajag to ātrumu... Edited January 6, 2015 by osscar Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudeWolf Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 (edited) Frequency response: 0 Hz - 25 MHz(?), more than 10 MHz. This is valid without input coupling cap. With this cap, 8 or 17 Hz Frequency response with input filter: 0 Hz - 1.29 MHz, -3 dB. This is valid without input coupling cap. With this cap, 8 or 17 Hz Power bandwidth at 7 Vrms, 50 ohms: 0 Hz - 25 MHz(?), more than 10 MHz. This is valid without input coupling cap. With this cap, 8 or 17 Hz Man gan ir inputa filtrs, tā kā 8Hz-1.29Mhz varētu būt relevanti. Edited January 6, 2015 by RudeWolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 nu j'apie 25Mhz - tur vajag 1kV lai izkačātu smukus 7V bez maz FM raidītājs Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudeWolf Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Jep, savādāk reāli augšas griež nost. Link to comment Share on other sites More sharing options...
normundss Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Domā, ka uz vienkāršām slodzēm tam Hypex ietu diži labāk? Nezinu, pašlaik nav iekāriena pētīt. It kā jau viena no D klases stiprajām pusēm ir mazāka jutība pret sarežģītām slodzēm , tā ka grandiozai atšķirībai nevajadzētu būt. Ciktāl mani tas šobrīd interesē, šie Hypex moduļi labi strādā uz basiem, bet augšas un vidi skan un mērās sūdīgi. Bija aizdomas, ka varbūt SMPS barošana pie vainas, bet tā izskatās samērā tīra. Case closed. Ja kāds iegādātos labāku D klases verķi un iedotu uz kādu dienu paspēlēties, tad varētu būt interese abus salīdzināt vienādos apstākļos. Kā ar mezgla spēju nostabilizēties pēc vajadzīgās amplitūdas sasniegšanas? Patiesībā tieši labākas kontroles dēļ es izvēlējos uzbūvēt austiņu stiprekli, kas šūpina 1,2kV/uS. Spēja precīzi atsekot ieejas signālu ar visiem tur esošajiem RF traucējumiem varētu būt svarīga. Pēc būtības tā pati problemātika, kas vinilkorektoram ar sprakšķiem. Taču stāvākam signālam būs lielāka tendence "zvanīt", tas lielā mērā atkarīgs no slodzes. 1,2kV/us tiešām ir baigi daudz, tas jau ir kaut kādā HD video signāla lauciņā. Vai esi mēģinājis pamērīt, gan jau ka darbā vajadzētu būt iespējai Citādi izklausās pēc kārtējā no konteksta izrauta mārketinga cipara. Salīdzinājumam, man ģenerators(50MHz)/osciloskops(100MHz) spēj uzģenerēt/parādīt kaut kur līdz 600V/us impulsa fronti, kas ir redzama kā ieejas signāls manās bildēs. Jep, savādāk reāli augšas griež nost Aha, tikai vajadzētu to stāvumu paskatīties vada otrā galā tieši uz pašām austiņām. Bet tur vajag diferenciālo zondi lai korekti paskatītos, kas notiek. Es kā reiz štukoju ka varētu pamēģināt tādu salipināt. Par nostabilizēšanos, te es LME pastiprinātājam to skatījos ar dažādas kapacitātes C paralēli slodzes rezistoriem. Baltā līkne - bez C Zaļā - 10nF Gaišzilā - 100nF Dzeltenā - 330nF. Dzeltenā līkne norimst pēc 3 periodiem. Principā būtu pamācoši salīdzināt šādas bildes vienas un tās pašas shēmas dažādām konstrukcijām. Ar induktīvākiem rezistoriem, tālāk novietotu izejas Zobeli, citi un/vai tālāk novietoti barošanas bypass kondensatori un tamlīdzīgi. Bet nevienam jau nav laika tā čakarēties... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Ja kāds iegādātos labāku D klases verķi un iedotu uz kādu dienu paspēlēties, tad varētu būt interese abus salīdzināt vienādos apstākļos. Tas gan nez vai būs labāks basa galā, bet L25D vienkārši saliktu uz vecā virtuves skapīša durvīm ar lielāko prieku varu aizdot. Pat nedaudz interesēja Tavas domas. Pievest klāt arī vispār varu, ja kas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
normundss Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Pēc maniem rēķiniem no slew rate sanāk šādi joslas limiti: LME pastiprinātāja teorētiskais cipars atbilst mērījumu rezultātiem. Ar 50W izejas jaudu (18,7 Vrms) 100kHz bija smuka sinusoīda un 200kHz gāja trijstūrī. Pēc šīs formulas teorētiskais limits ar 50W jaudu būtu 138kHz. Hypexam savukārt izskatās, ka teorētiskais joslas limits ir ap 20kHz pie jaudas ~30W@8 omi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 jā, tas galīgi "ņepočotno" ne tam lētākajam modulim..baidos , ka Lukes D25 vispār būs tādi brīnumi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
normundss Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 L25D vienkārši saliktu uz vecā virtuves skapīša durvīm ar lielāko prieku varu aizdot Jā, varētu paskatīties. Tuvākajās dienās gan nebūs laika, es padošu ziņu. baidos , ka Lukes D25 vispār būs tādi brīnumi... Es savukārt baidos, ka L25D izrādīsies labāks par manējiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Es savukārt baidos, ka L25D izrādīsies labāks par manējiem Es, savukārt, uz to ceru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 jā , būs interesanti to redzēt Bet kopumā normunds interesantu tēmu pacēla( Un trāpīgi piemetināja, ka neviens negrib čakarēties), par tām augstajām R F un vinila sprakšķiem un slew rate . Principā teorētiski ampa ieejā nekad nebūs tik "stāvs signāls" kā testa taisnstūris , kā arī augstu F signāls (teiksim virs 15Khz) ar nebūs ar tik lielu amplitūdu kā bass un vidi...vismaz pie normālas mūzikas. ..i-radio, FM un mp3 ar garantiju cita lieta kaitīgais RF vai ierosme ieejā (Kaspiča norādījums, ka neveiksmīgs opamps kādam verķim izejā sāk zvanīt ar kādu augstas kapacitātes kabeli piemēram), vai audofīli kuri klausās dakus bez filtriem Vai vinila sprakšķi , kuri rada lielas amplitūdas AF drazu, bet reti kuram phono preampam ir ultarsonic fitrs. Tad nu paliek jautājums, kā tas viss ietekmē skaņu >? es domāju, ka ietekmē...no vienas puses liela FR josla ir labi, bet pārāk liela atkal var radīt problēmas. Un Slew rate , ja tas ir mazs , viennozīmīgi sabojā augstā gala THD bez variantiem. bet ar to drazu tā ir, ja nav prātīgs oscilis - ar netrennētu ausi ir nepateiksi, ka kaut kas nav ok. Vienreiz eksperimentējot ar fetu ampu salodēju maketu - viss iet meandrs smuks, thd spektrs bez augstām H. sinuss smuks līdz pat 100Khz. tad salodēju uz plates ( vienu gate stopper rezistoru biju ielicis ar mazu nominlu) , palaižu - taisnstūris smuks , biku nepatika ka THD spektram kaut kādas augstās harmonikas biku lien augstajā galā ap 15khz ārā - zemas (-110db) bet pirms tam tādu netiku manījis (1Khz testa signāls) domāju moš mērīumu kļūda vai izstarojumi no LCD moņa...bet miera nebija , piemetu oscili + ģenģeri - sinusoīdai vienā vietā paresninājums, kā čūskai, kura trusi norijusi, pazūmojot un pamainot taimingu - redzu, ka ir "piezvanīšana'. vai vēl gadījums, ka ieslēdzot plazmas TV arī ampa izejā parādās biku kaut kāds "zāģis". tā ar ir manīts, tā draza tagad ir visur,,,ej nu atrodi kompromisu. sanāca gari nedaudz laikam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRTG Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 Lielam slew rate (uzrāviena koeficientam?) vajadzētu nodrošināt zemus intermodulāros kropļojumus un selektivitāti pie kompleksa signāla. Aizvien labas atmiņas par vienu solidstate pastūzi, kuram bija virs 80V/us (ieejā 574YD2B). Tolaik nemācēju piemeklēt izejas zobeli, un gala kaskāde izlidoja apmēram reizi mēnesī, parasti brīdī, kad ieslēdzās ledusskapis. No D klases šobrīd ņemis ar ac2.100d ar dsp, uz basiem nekāda vaina, īpaši dēļ dsp, bet vidi un augšas tiešām pagalam neizteiksmīgi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts