Jump to content

Windows 8 vienāda Start Menu visiem lietotājiem


kellerman
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

Problēma:

-Jaunam lietotājam ieejot sistēmā Start screens ir aizkrauts ar metro programmām un nav nevienas desktopa programmas shortcuta, lai gan defaultais profils ir izveidots un viss itkā pirms tam ticis salikts start'ā kā gribētos

 

Internetā savulaik meklēju, kas jādara, lai visiem lietotājiem Windows 8 sistēmā Start screenu uztaisītu daudz maz vienādu (vismaz lai būtu visi vajadzīgie desktopa programmu shortcuti un vēlams arī automātiski nesalikt visas tās metro programmas pa jaunu start'ā, kā tas notiek), bet kaut kā neveicās ar atbildi vai arī biju pārāk slinks.  :)

Kopēju profilus izmantojot Windows Enabler un "ieslēdzot" iebūvēto Copy Profile iespēju, kas pa defaultu atslēgta. Viss būtu labi un strādā, tikai to Start'u gribētos daudz maz sakārtot jaunam lietotājam, citādi tur redzamas visas defaultās metro programmas, kuras vēlētos izvākt visas ārā, un neviens pats shortcuts desktopa programmām (ofiss, kalkulators utml :D ). Droši vien to "pareizo" veidu kā kopēt profilus nedaru...

Datori pielikti domēnam. Cerams pietiekoši īsi un skaidri izteicos par problēmu.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

kellerman

Nu teiksim tā, uzinstalēju sistēmu, sataisu vienu lokālo lietotāja kontu un to arī kopēju uz Default profila virsū. Mēģināju laikam sataisīt arī vienu domēna lietotāju un tad kopēt, bet vairs īsti neatceros kas sanāca. Laikam arī nekas labāks nesanāca :D

Link to comment
Share on other sites

Volters

Nu jā. Doma pareiza. Uz XP fiška strādāja ģeniāli viegli un vienkārši. Ja nemaldos, jau koš vistas šamo apcirpa, jo nefunkcionēja kā iepriekš. Uz w8 neesmu mēģinājis, bet uz w7, kamēr dapēru, ka nestrādā, Enablers man pāris mašīnas tikai izkāvis un nācās pārinstalēt. Tā fiška, iespējams, vairs arī nestrādās.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Nē nu man līdz šim ar enableru saveidotie profili visi strādā bez problēmām, tikai tas starts būtu jāpačakarē.

Link to comment
Share on other sites

Volters

Man toreiz problemas sākās, vedidojot jaunus jūzerus, kad izveides process atdūrās pret kaut kādiem specifiskajiem failiem un tiesībām, kuras bijušas etalona jūzerim, un pārceļojušas uz defaulto :( Tad arī atradu tekstus, ka tieši šī iemesla dēļ tā fīča tikusi nogriezta :(

Iespējams, ir kaut kāds līmenis, līdz kuram viss darbojas, bet, kad sākas softi, ar kuriem tā nevar, tā aiziet sviestā.

 

Pamēģini uztaisīto etalonu pārkopēt nevis uz defaultlo jūzeri, bet uz kādu citu. Interesanti, kas notiks?

Link to comment
Share on other sites

dutchguy
(labots)

Nu ja ir domenaa, tad jau caur Group Policy vajadzetu vareet shito visu nokonfiguret. Ja vien, protams, pashaa Active Directory nav baigais bardaks ar OU.

Labots - dutchguy
Link to comment
Share on other sites

kellerman
(labots)

Ar Group Policy man jau liekas tur praktiski visu iespējamo var jūzeriem saregulēt. :D Man gan to visu tā kā nevajag (pietiek ar parastu jūzeri un jūzeri ar administratora tiesībām) un domēna kontrolieris atrodas uz linux servera, tā kā ar to GPO nekas nesanāks.

 

Volters:

Tad kad kopē profilu pieliki pie permitted tu use grupu Everyone? Softs jau viskautkāds ir uz tiem datoriem, problēmas nav bijušas un šitā esmu darījis.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

uuh veči kā es ar šo esmu nojājies pēdējās divas dienas. Manā gadījumā ir windows 2008 R2 un mandatory profiles. Sataisiju profilu (gan domēna userim, dan lokālajam), ar enableru sakopēju, atkonfigurēju GPO. Viss vroģi nostrādā, BETielādējoties mandatory profilam netiek piemapoti tīkla diski (mapojas ar GP), kā arī nenostrādā folder redirection dekstopam un dokumentiem (arī GPO).

Prikola pēc uztaisīju mandatory profilu no sava domēna lietotāja, logojoties ar šo useri mandatory profils atstrādāja čikiniekā. Logojoties ar citu domēna useri viņš centās piemapot mana domēna usera tīkla diskus un redirectēt desktopu. Attiecīgi šķiet ka ieks ntuser.man (dat) kautkur slēpjās šī informācija. Varbūt ir idejas kā korekti atkonfigurēt mandatory profilu, lai folder redirection arī strādātu korekti?

Link to comment
Share on other sites

kellerman
(labots)
Noteikti nepieliku Vajadzēja?

Viens zināms admins tā darīja arī XP laikos, itkā esot problēmas bijušas, tāpēc pats arī pieliku tās everyone tiesības klāt. Ja nebūtu to pielicis, tad nezinu kā viss strādātu, iesaku pamēģināt, sliktāk nebūs! Un man aizdomas, ka tas arī varētu tev līdzēt.

 

meeris: man linuxā ir tikai viens bat fails, kuru izpilda uz visiem windows'iem ielogojoties, tur arī uzmapoju diskus, ar Windows serveriem gan neesmu daudz strādājis un diezgan maz sapratu no tevis rakstītā par to  :D

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Volters

Uz XP nekad neko vēl jo vairāk netiku licis. Griezās gan lokālie konti, gan domēns. Nekad nekādu problēmu nebija.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Njā, kas to lai zina.. :D Rīt darbā pētīšu atkal no ar to startu lai izdara.

Link to comment
Share on other sites

Kopējot profilu ar enableru noteikti jāpieliek permišens everyone, bez šīs fiškas nekas nestrādās, neskatoties uz to kādas ntfs tiesības būs iedotas un profilu.

 

Savu problēmu atrisināju ieslēdzot politiku: "Always wait for the network at computer startup and logon".

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Jā, uz XP tādu enableru nevajag, droši vien var kopēt tāpatās.

Link to comment
Share on other sites

psihopac

Var pamēģināt ar DefProf, lai gan komentāros sūdzas, ka nopinotās flīzes neizdodas pārkopēt.

Link to comment
Share on other sites

kellerman
(labots)

Interesanti, pamēģināšu.

Njā, flīzes nepārkopējās. Varētu jau uzlikt kaut kādu start-pogu, bet tas noteikti cilvēkiem pamatīgi jauktu galvu. Ja tas ir W8, tad W8.

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

psihopac

Laikam MS standartā nav paredzējis tādu iespēju: http://keyliner.blogspot.com/2012/11/all-users-pinned-start-page-tiles-in.html

Varbūt, ka palīdz šī informācija: http://www.eightforums.com/tutorials/18607-start-screen-backup-restore-pinned-items-windows-8-a.html

By default, your pinned Start items are saved in the files at both hidden folder locations below. These files is what this tutorial will be backing up and restoring for you automatically using a BAT file.

C:\Users\(user-name)\AppData\Local\Microsoft\Windows\appsFolder.itemdata-ms

C:\Users\(user-name)\AppData\Local\Microsoft\Windows\appsFolder.itemdata-ms.bak

 

Varbūt tās slēptās mapes var vienkārši pārkopēt uz attiecīgo profilu?

Link to comment
Share on other sites

kellerman
(labots)

Atceros ka mēģināju tikai vienu no tiem failiem vienkārši ar copy-paste pārkopēt. Pamēģināšu abus...

 

...

 

Jā, nostrādāja, sākums start'am ir okey, tāds kā vajag, ja tā var teikt. Bet pa labi pašā galā saliekās visas tās programmas (metro), kuras tika noinstalētas nost no kopējamā profila. Tas gan šoreiz tāds sīkums būtu, lai viņas ir, tik specifiski man nevajag dabūt.

 

Značit DefProf's nepārkopēja to, ka tās pāris metro programmas tika noinstalētas, droši vien ar Windows Enableri būs tas pats, laikam nemaz nemēģināšu.

Vārdsakot, ja neinstalējam metro programmas nost, tad viss strādā pareizi, var mainīt flīzēm izmērus, bīdīt utml... Viss tas pārkopējās!

Paldies!

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

kellerman
(labots)

Grūti pateikt, šoreiz pārkopēju profilu nevis ar enableri, bet ar defprof. Šķita arī, ka viss pārkopējās. Un tad pārkopēju appsFolder.itemdata-ms un appsFolder.itemdata-ms.bak uz attiecīgo direktoriju ar copy-paste. Tiesības Everyone neliku, nevajadzēja.

Bet vispār laikam jau gan ir tā, ka arī enableris "nepārkopē" atinstalētās metro aplikācijas no profila. Vienkārši izveidojot jaunu profilu Windows visu to bardaku saliek startā pa jaunu :D Līdz ar to paliek uzinstalētas arī tās programmas, kuras "pa defaultu" nav iekš Starta, kā, piemēram, Lasītājs. Bet laikam, ja pie default programs uzlika Adobes Readeri par noklusēto un tad kopēja profilu, tad pdf faili tomēr nevērās vaļā ar to metro lasītāju (arī jaunizveidotiem profiliem). Vismaz to viņš pārkopē :D

 

Vienīgā vizuāli pamanāmā atšķirība, ka kopējot ar defprof, katram lietotājam pie pirmā logina parāda to W8 introduction filmiņu.

 

Starp citu jaunizveidots profils, ja skatās pie User Profiles ir nejauki liels, ~110MB. Nevar galīgi salīdzināt ar linuxisko skel'u, kurš aizņem labi ja pāris MB. Ja ir pietiekami liels disks, tad jau nav problēmu, problēmas var sākt parādīties tad, ja pie viena datora salogojās ~40-50 lietotāji atkarībā kāds disks. Un līdz ar to arī pirmā ielogošanās kā jaunam jūzerim ir pailga. Bet tas tā, vēl paciešami  :)

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

šodien iemēģināju windows 2012 serveri  (aka windows 8) un pamēģināju uzsetapot mandatory profile priekš 2012 servera. No sākuma mēģināju ar veco labo enableru, bet diemžēl enablers nebij spējīgs man ieslēgt Copy pogu :(. Nospļāvos un izdomāju pamēģināt defprof. Kopēšana notika bez problēmām. Noliku profilu uz servera šāres, pārsaucu ntuser.dat uz ntuser.man, piekonfigurēju politiku terminālserverim uz attiecīgo šāri un pārkrāvu serveri. Pēc rebūta politika nostrādāja un attiecīgi es vairs nebiju spējīgs ielogoties serverī (ar mandatory profilu) dabūdams paziņujumu - access denied (profila lādēšanās procesā).

Tieši šādu gļuku es novēroju kad kopēju profilu ar Enableru un nenorādīju everyone permišenus, kautgan ar šāres un ntfs tiesībām viss ir kedā.

Nospļāvos vēlreiz un izdomāju piekonfigurēt politiku uz mandatory profilu ko biju piekonfigurējis priekš 2008 R2 terminālservera (kopēts ar Enabler). Šoreiz profils ielādējās bez problēmām.

Attiecīgi, šķiet ka ir kāds locks iekš ntuser.dat faila kas vienkārši pārkopējot failu neatlockojās. Būs jāpamēģina nokopēt profils uz cita servera ar enableri (jo biju novērojis ka šad tad man arī uz 2008 copy poga neatlockojās).

Pamanīju ka profils smuki ielādējās, piepinotās programmas iekš taskbar piekabinājās, bet par metro flīzēm grūti teikt, jo iekš win7 mandatory profila man viņas kā tādas nebija. To varēšu pateikt, kad man izdosies normāli nokopēt 2012 servera profilu.

Tākā izmantoju mandatory profilus, tad man tagad ir aktuāla tēma ielādēt visas piepinotās lietas, ikonu atrašanās vietas utt. tikai pēc tam, kad tiek ielādēts defaultais profils.

To daru ar Immido Flex Profiles V6.0 palīdzību.

Un te nu man uzpeldēja jautājumi par Metro flīzēm..

Kuri ir tie faili un reģistri, kas man jāielādē, lai dabūtu usera iepriekšējā reizē piepinotās flīzes un layoutu kā viņas bija izkārtotas?

Pamēģināju ielādēt tikai:

<UserProfile>\AppData\Local\Microsoft\Windows\appsFolder.itemdata-ms

bet bez rezultātiem..  varbūt esi izkodis ko vairāk?



update:
ar profilu viss kārtībā, pats nolohojos pie kopēšanas un nepieliku everyone tiesības. Attiecīgi, atkonfigurēju profilu, defprofs, un nokopopēju kur vajag.
Metro flīzes pa vietām (tieši kā nokonfigurēju priekš defaultā profila), visas pārējās lietas arī.

Tagad viss kas man vajadzīgs ir atrast failus un reģistrus kur glabājās info par flīzēm, lai jau pēc logina var ielādēt katra usera pēdējos uzstādījumus. Laikam būs jāņem sysinternals un jācenšās nokačerot kas notiek pievienojot jaunu flīzi.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Es ne īpaši daudz esmu ņēmies ar Windows serveriem, kur nu vēl ar jaunajiem. :D Nesapratu nedaudz par to enableri, tev viņš jālaiž uz 2012tā servera? Vai uz klientu datoriem? Un tas mandatory profils vārdsakot ir ceļojošais profils, kuru pa tīklu klienti no servera atkopē? Manam linux serverim ir ceļojošo profilu fīča (roaming profiles), ko gan neizmantoju. Tas synco visur profilu. Šķiet sapratu kāda ir atšķirība starp roaming un mandatory. :)

Flīzes jā, abus tos failus, kurus psihopaac #18 uzrakstīja vajag pārkopēt.

Reāli tas defprof's izskatās labāka lieta nekā Windows iebūvētās funkcijas eneiblošana un tad - lietošana.

Kādi tev klienta datori pielikti pie 2012'tā servera domēna? Visi W8?

Es pagaidām sīkāk neroku, vienkārši nav vajadzības, viss strādā izņemot metro programmu atinstalēšanu pa profiliem. Ja tās neaiztiek, tad viss okey un smuki (tāds sīkums jau ar vien ir...). Tikai tās visas metro flīzes samazinu pirms defprof taisīšanas, lai neaizņem tik daudz vietas starta ekrānā. BET ja metro progu noinstalē defaultajam profilam, tad viņš viņu piesviež pa labi galā pilnā izmērā :D Tā citādi jāatstāj lai jūzeri pāši unpino kas traucē...

Link to comment
Share on other sites

Enableri izmantoju tikai lai iespējotu Copy pogu, kas ir neaktīva useriem (izņemot defaulto). Defprofs māk pārkopēt no konkrēta usera uz defaulto, ko pēctam vari jau varu nokopēt nospiežot pogu Copy iekš profilu menidžmenta.

Pašlaik ne 2008 ne 2012 serveriem klientu nav (tik cik pats testēju). Testēju tāpēc, ka visu klienti sēž uz 2003 servakiem ar xeapp 4.5, kas attiecīgi būs out of support drīz un jāmigrē uz ko jaunāku. Klientu datoti visdažādākiem ar XP pro, win 7, un visādi embedētie xp priekš thin klientiem. Tāpēc skatos uz 2008 un 2012 serveriem un arī Remote Desktop Services kā alternatīvu pašreizējam Citrixam.

Fermā ir vairāki desmiti terminālserveru, tāpēc defaultais profils man nav alternatīva, izmantoju vienu mandatory profilu, kas piekonfigurēts ar GP visai citrix serveru fermai. Roaming profili neizmantojās, bet ar GP ir piekonfigurēts folder redirection, dekstopam, dokumentiem, etc.. Tākā lokālie profili neizmantojās, tad visi desktopa appearances, windows settingus, ofisa settingus ielādējās ar flex profiles (third party toolis no immido) palīdzību.

Attiecīgi, useris ielogojās uz terminālservera no mandatory profila un pēctam flex ielādē jau viņa personīgos setiingus no tīkla šāres (registry priekš ofisa, citām programmām un windows, keyboardi). Tajā brīdī jau useris dabūn savus iestatījumus. Pie log off flex saglabā šos setingus tajā pašā šārē un nākamajā reizē jau ielādē tos - neatkarīgi uz kura no terminālserveriem viņš trāpa. Lokālais profils no servera izdzēšās brīdī kad useris uztaisa log off.Kautkā tā..

Tagad mana problēma ir atrast failus un reģistrus priekš metro, lai norādītu flexam ko viņam jāsaglabā pie izlogošanās un jāiebaro pie logona.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...