Jump to content

Paslēpusies portatīvā datora videokarte


lietotajs___
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

Ir problēma, ka netiek atpazīta videokarte un nevar uzinstalēt draiverus. Tika pieslēgts jauns monitors caur VGA pieslēgvietu, taču monitors, kolīdz tika pieslēgts, automātiski aizgāja "power save" režīmā. Domādams par videokartes draiveru apdeitu, atinstalēju tos, taču uzinstalēt jaunāko versiju vairs neizdevās, jo videokarte netiek atpazīta (uzrādās vien "standard vga display adapter" pie Device manager). Pieļauju domu, ka varbūt kaut kas videnei uz īso aizgāja, jo vga vads nebija pieskrūvēts un vienā mirklī tika aizķerts, izraujot no kontakta. Tomēr, naivi cerot, krustām šķērsām izmēģinājos dažādas draiveru versijas un nestandarta risinājumus draiveru uzinstalēšanā, bet bez rezultātiem. Forumos rodamā informācija rāda, ka šim monitoram ir problēmas ar konkrētām videokartēm un savienojumu veidiem un, patiesi, ar vadu HDMI -> DVI viss aizgāja. Tomēr sāpe tagad tāda, ka esmu bez pašas videokartes, lai to monitoru izmantotu pilnvērtīgi. :D

Vai jums ir kādi varianti vai karte ir aizgājusi pie dieviem? BIOSā videnes modelis nekur neuzpeld, bet pie video memory joprojām rādās 1024 Gb. Savukārt, windows vidē tiek uzrādīta ATI Atombios VGA 16Mb, lai gan HD 1080 video, tiesa, ar nelielu raustīšanos, bet var mierīgi skatīties. Starp citu, uz papildus diska nodalījuma testa nolūkos tika uzlikta svaiga windows instalācija, kura arī neko neatrod.

 

Specifikācija:

Windows 7 64-bit.

Dators: emachines E732G, Intel H55 čipsets, Radeon HD5650 videokarte

Monitors: Dell Ultrasharp u2412m

 

Jau iepriekš interesējoties - cik izmaksātu saderīga (tāda pati?) videokarte un tās nomaiņa?

Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Ok, īpaši dzīves nomāktajam ķirzakam.

 

1) Tiek pieslēgts problēmatisks monitors, kura dēļ tiek mēģināts pārinstalēt draiverus

2) Pēc draiveru atinstalēšanas netiek atpazīta videokarte

3) Nekas nepalīdz.

 

Jautājums - kādam ir ideja par to, kas noticis vai karte ir beigta?

 

Ja gribas references par sīkāku notikumu gaitu, laikam jāskatās šņaga augstāk. Tagad, ķirzak, nāc atpakaļ un priecīgs lasi.

Link to comment
Share on other sites

es arī daudz nesapratu, bet ej uz emachines supportu konkrētam modelim, norādi OS, un novelc savam radeonam draiveri.

Link to comment
Share on other sites

intervall

Ja Tev nav dual graphics(viss liecina,ka nav),tad tava videokarte strādā,meklē vajadzīgo draiveri.Ja nespēj atrast ražotāja mājaslapā,tad meklē caur windows update.

Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Labi, paldies par konstruktīvajām norādēm uz vāji saprotamo tekstu, jo īpaši mūžīgi draudzīgajam ķirzakam. Mēģināšu hronoloģiski savu sāpi vēlreiz un lakoniski pārstāstīt.

 

1) ir portatīvais dators emachines e732g, tiek nopirkts monitors dell ultrasharp u2412m.

2) tiek pieslēgts monitors caur vga-vga savienojumu, bet monitors pie savienojuma izveides katru reizi "aizmieg".

3) tiek meklēts problēmas risinājums, ieskaitot videokartes draiveru pārinstalēšanu.

4) draiveri tiek atinstalēti.

5) draiverus nevar uzinstalēt atpakaļ, jo netiek atpazīta videokarte

6) ārzemju forumos atrodami līdzīgi varianti, risinājuma parasti nav. Reizēm videokarte vienkārši uzrodas, reizēm palīdzējusi svaiga instalācija. Manā gadījumā pagaidām ne viens, ne otrs nav palīdzējis.

7) ir informācija par to, ka monitors "nedraudzējas" ar atsevišķām videokartēm caur konkrētiem savienojumiem. Tādēļ tiek iegādāts hdmi-dvi kabelis, caur kuru monitors aiziet.

8) videokarte gan joprojām izliekas beigta. Tik vien kā biosā uzrādās 1024 Mb video memory un ATI Atombios karte windows vidē.

 

*ķirzak - betona recepte nepalīdz, kā jau minēju.

 

Paldies arī par ieteikumiem meklēt draiverus ražotāja mājas lapā, bet ne jau no pakaļas es rauju pārinstalējamo draiveru versijas. :)

 

Jā, un ir aizdoma, ka pie nobeigšanas varbūt varētu būt palīdzējusi vga savienojuma noraustīšana. Specs neesmu, te man jau daži to apstiprināja ar ķīseļa diagnozi, tāpēc jau taujāju pēc padoma.

 

Papildināts: par draiveru instalēšanu. Esmu mēģinājis dažādas draiveru versijas - instalējot gan automātiski, gan caur komandrindu ar dažādām opcijām, gan manuāli ar inf failiem. Nepalīdz. Tieši tāpēc visvairāk gribu noskaidrot, vai karte ir mirusi un pašlaik manu sistēmu uztur kaut kāds integrētais sūds (ja tāds vispār ir) vai arī te notiek kāda mistika un joprojām ir cerība laimīgi atdabūt karti un normālās darbspējas + pilnai laimei lietot papildus monitoru .

Labots - lietotajs___
Link to comment
Share on other sites

intervall

Tu vispār saproti,kāda nozīme ir videokartei?Kā tev tā izliekas/ir beigta,ja bildi redzi???

Vispirms tiec galā ar videokartes draiveri,tad činī visus monitorus.

Uz hotkey/tastatūras pamēģini pārslēgt monitorus,kad tev "iemieg".

Pamēģini vga-vga kabeli.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Nu, tas, ka taisa bildi, tas tā kā skaidrs. Es tikai iedomājos, ka tas, kas pašlaik dod man bildi, ir kāds no integrētajiem risinājumiem, nevis Radeons.

Un, jā... problēma jau ir tā, ka es ar draiveri netieku galā, nevis monitoru.

Kad bija vga-vga un monis "devās miegā", es spaidīju ekrāna pārslēgšanas taustiņus, taču pārslēgšana katru reizi rezultējās ar skaistu uzrakstu uz monitora "no input at vga port", lai gan ar pa rokai esošo kompi vga-vga bez problēmām aiziet. Par monitora - videokartes saziņu man nav vairs jautājumu, kā jau minēju, noskaidroju arī paša Dell forumā, ka tā ir ierīču komunikācijas problēma. Jautājums ir - kā man noskaidrot kartes dzīvību un uzstellēt draiverus, ja softwāre vispār neatpazīst to.

Labots - lietotajs___
Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

Nu, tas, ka taisa bildi, tas tā kā skaidrs. Es tikai iedomājos, ka tas, kas pašlaik dod man bildi, ir kāds no integrētajiem risinājumiem, nevis Radeons. Un, jā... problēma jau ir tā, ka es ar draiveri netieku galā, nevis monitoru. Kad bija vga-vga un monis "devās miegā", es spaidīju ekrāna pārslēgšanas taustiņus, taču pārslēgšana katru reizi rezultējās ar skaistu uzrakstu uz monitora "no input at vga port", lai gan ar pa rokai esošo kompi vga-vga bez problēmām aiziet. Par monitora - videokartes saziņu man nav vairs jautājumu, kā jau minēju, noskaidroju arī paša Dell forumā, ka tā ir ierīču komunikācijas problēma. Jautājums ir - kā man noskaidrot kartes dzīvību un uzstellēt draiverus, ja softwāre vispār neatpazīst to.

Procis intel?Ja darbotos integrētā,tad nerādītu Devaisu menedžerī-ATI!

Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Procis intel i3 M370. Device Managerī uzrāda "Standard VGA Graphics Adapter", ATI Atombios rādās pie "Chip Type", ja šāda veida informācija ko līdz. Novilkšu to pašu Bubuntu, pamēģināšu...

Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Ok, paliksim pie tā, ka Dell oficiālo pārstāvju teksti, kas atzīst sava produkta kļūdas un iesaka preci apmainīt, ir apšaubāmas ticamības informācija. Par sevi neoponēšu. Bet māku vadīties pēc instrukcijām un tāda ir foruma būtība - dalīties informācijā un padomos. Ja kāds man parādīs virzienu un nelielas instrukcijas, kur rakties, iespējams, tikšu galā. Ja nē - sveicieni meistaram. Miers. Tev iesaku atgriezties pie puslitra.

Labots - lietotajs___
Link to comment
Share on other sites

intervall
Procis intel i3 M370. Device Managerī uzrāda "Standard VGA Graphics Adapter", ATI Atombios rādās pie "Chip Type", ja šāda veida informācija ko līdz. Novilkšu to pašu Bubuntu, pamēģināšu...

tas parāda,ka tev nav procesorā integrētā grafiskā karte aktīva un ATI darbojas.

Meklē no Device Manager pēc šī:

http://www.bildites.lv/viewer.php?file=f9vkb37hkyc0fiyhz77y.png

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Paldies!

 

 

PCI\VEN_1002&DEV_68C1&SUBSYS_04981025&REV_00
 

Tas atbilst HD5650 kartei, kas nozīmē, ka dzīva jau ir, ne? Bet neviens automātiskais draiveru instalētājs karti nav atpazinis. Arī manuāli mēģinot iebarot draiveri no inf failiem tam adapteriem, nelīdz. Pat svaigas instalācijas variants nelīdzēja. :D Kā varētu iebarot to draiveri?

Link to comment
Share on other sites

All-marss

Vai tad šis nav tas pats jauneklis,kurš vienā līdzīgā postā tik pat veiksmīgi saputroja kaut kādu "savu sāpi"? Gauži līdzīgs stils.Man jau šķiet,ka censonis atkal mēģina ar savu terminu un nosaukumu jucekli izprovocēt Būta veču diskusiju.

Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

Tas atbilst HD5650 kartei, kas nozīmē, ka dzīva jau ir, ne?

Tev 10x apstiprinās,ka viss kārtībā,ka karte iet,bet tu tik un tā vēl "bursies".

Nebūtu vienkāršāk aiznest uz servisu,lai šo ķēpu,izdara tavā vietā,sākot ar tīru instalāciju?

Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Jā, tieši tāds, kādu piedāvā gan Intel, gan AMD, gan jebkurš cits lielais ražotājs. :) Laikam te visiem iespaids, ka man kaut kāda zvēru ferma uz datora ar visādiem speed up un registry boosteriem, lai gan dators ir vienkārši minimāli nokonfigurēta studenta modelēšanas/renderēšanas darbstacija. Atvainojos par nepareizi radīto iespaidu. Paldies intervallam par pacietību, gan jau līdz meistaram arī nonāks. :)

Link to comment
Share on other sites

lietotajs___

Jap, visupirms no turienes, bet mēģināju arī jaunākus no AMD lapas. Tiešām paldies par padomiem, šovakar gan vairs neņemšos, laikam būs vien serviss jāmeklē.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...