Jump to content

Muitas nodokļa nomaksa


ivo
 Share

Recommended Posts

Sveiciens,

 

Ātrais jautājums - kur Rīgā (neskaitot lidostas pasta ēku) vēl atrodas kāds muitas iestādījums, kur iespējams nokārtot muitas formalitātes par pa pastu saņemtu muitojamu sūtījumu. Vēlams centra-Juglas pusē.

Tika pasūtīta prece no ķīnas, nāca ar parasto pastu, bet savā pasta nodaļā saņēmu cedeli, ka man jāierodas tuvākajā muitas iestādē ar izmaksas apliecinošu dokumentu un jānokārto muitas formalitātes.

Vienu reizi esmu kārtojis tās lietas lidostā - tur valdīja TOTĀLS un PILNĪGS bardaks, izskatījās, ka es viņiem esmu pirmais klients gada laikā, kuram šādas lietas kārtojamas. Tur vairs negribu atgriezties. Pie kam mani vēl sūtīja pie kaut kādiem deklarantiem, kuriem bija jāsamaksā papildus Ls10 par pakalpojumu. Šajā gadījumā prece nav dārga un muitas nodoklis + PVN man visticamāk sastādīs summu zem tiem 10 Ls, atiecīgi nav vēlmes maksāt dubultīgi.

 

Vai kādam ir pieredze, kā izvairīties no nevajadzīgiem deklarantu "pakalpojumiem"?

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Hmm, dīvaini. 

Pats pirms trim/četrām nedēļām viesojos pasta muitā, biju jau laicīgi izdrukājis Paypal pavadzīmi, preces aprakstu, veikala pavadzīmi, visu nokārtoju burtiski 5 minūšu laikā.

Pirku planšeti, vērtība 165$, PVN samaksāju ar karti, pie tā paša lodziņa. Muitas nodokli nebija jāmaksā.

 

Par citām vietām, kas, kur un kā, lai citi labāk komentē - nav bijusi pieredze.

Link to comment
Share on other sites

Jā, pirms pāris gadiem sūtīja pie deklarantiem. Tagad, cik zinu, tas ir sakārtots - ierodies pie lodziņa, uzrādi maksājuma dokumentu un šie ātri aprēķina maksājamos nodokļus. Var samaksāt tur pat ar karti. Tad tajā pašā telpā otrā pusē ir Latvijas Pasta lete - tur saņemsi paciņu.

Link to comment
Share on other sites

hmm, mani pie deklarantiem sūtīja vēl pavisam nesen, varbūt tādēļ, ka tajā reizē sūtījums bija "stratēģiskas nozīmes prece" (īstenībā parasts optiskais tēmēklis) un bija papildus nepieciešama ĀM izsniegta importa licence. Manu paciņu tajā reizē kādu pus stundu meklēja un pirms tam vēl pasta darbiniece ar muitas pārstāvi ilgi diskutēja par tēmu - pie kā tad īsti tā paciņa atrodas :D. Šoreiz vienkāršāk, paciņa ir atceļojusi līdz Jelgavas pasta nodaļai, saņemšu tur.

Vēl jautājums - vai pietiek ar izdruku no paypal + ebay vai nepieciešams arī tas preces apraksts?

Link to comment
Share on other sites

ebay izdruka jau būs tas preces apraksts. esmu sūtījis viņiem šo informāciju pa e-pastu, tad šie sarēķina un atsūta uz manu pasta nodaļu kopā ar rēķinu kā parasti. paiet 3-4 dienas vairāk.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai kādam ir pieredze, kā izvairīties no nevajadzīgiem deklarantu "pakalpojumiem"?

Ja Tev tur nāk standarta pakas, tad nekādas papildus deklarācijas nav nepieciešamas (tb, der tā, kas pievienota pakai to izsūtot). Vari viņiem uzzvanīt un sarunāt aizsūtīt pa e-pastu pavadzīmes un tad jau PVN nomaksāsi pēcāk pastā. Ja negribas gaidīt, tad tik izdrukā PZ un dieb prom uz Lidostu.

Link to comment
Share on other sites

Man bija sadi-atnaca pa pastu lapa kur teikts,ka ir jadodas uz lidostas pastu ar izdrukam, bes es del darba nevaru pagut lidz turienei aizbraukt. Sazinajos ar viniem pa nr- 67608221 un sarunaju ka pa epastu aizsutisu izdrukas. Nosutiju paypal un swedbank izdrukas uz vinu epasdtu- mkp.0240@vid.gov.lv . Tagad tik jagaida kad uz manu pastu atnaks pacina, tad tur uz vietas nomaksasu pvn. Ta luk.

Link to comment
Share on other sites

Manā gadījumā ir atrauta vaļā.



 

 

nekādas papildus deklarācijas nav nepieciešamas (tb, der tā, kas pievienota pakai to izsūtot)

 

Tur jau nav nekādas deklarācijas ir tikai šāda cedele:

post-57831-0-74180600-1366971662_thumb.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Nu parastām pakām nav jāpilda muitas deklarācija (zaļā, dzeltenā krāsā). Izdrukā/ieskanē paypal/ebay maksājumu un dodies/sūti uz muitu. Dažreiz var paprasīt ielogoties paypal un parādīt maksājumu, tāpēc ir vērts paķert portatīvo, lai nav jālogojas caur viņu potenciālo keylogeri :grin:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...