Jump to content

Sveramais sašliks Rīgā


Zin...
 Share

Recommended Posts

Sveiki, 

tā kā mums ļoti daudz izsmalcināti gardēži šeit apgrozas, tad jautāšu šeit... Kur Rīgā var nopirkt garšīgu un labu sveramo sašliku? 

Jā jā, zinu zinu ka pašā gatavots vislabākais, bet šoreiz nebūs tas varinats, jo nevajag lielu daudzumu un nav arī gluži laika, jau iepriekš paldies!

Link to comment
Share on other sites

Aizmirsu piebilst, ka pats neesmu no Rīgas tā kā adrese būtu labākais variants.. paldies :)

Link to comment
Share on other sites

Reti pērku, bet ja savādāk nevar, tad Elvi kulinārija - ir ok, ne tikai šašliks, bet visādi tīteņi un kupāti ar!

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Atkarīgs kādu vēlies!

Ir cilvēki, kam patīk etiķos mērcēta švamme ar savu 'skābumiņu'.

Ir kam patīk gaļu nevis čakarēt, bet uzlabot ar dabisku mantu. Sīpols, vīns, zaļumi (mana labākā marināde).

 

To pirmo var tīri lēti tirgū dabūt. Ir manīts pat 1.40ls/kg cūkai.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Man RIMI kulinārijas patīk. Viena no augstāk parādītajām vietām uz kartes ir Grāvendāle pretī Elkor Plaza. Tā ir ļoti cienījama iestāde taču nu atklāti padārga, tad jau var tikpat labi Stockman pirmā stāva pārtikas veikalā skatīties vai Sky&More. A vispār ja jau maz vajaga tad var aiziet uz kādu kafejnīcu kas uz sašlikiem specializējas, vēlams ar kādu azairbaidžāņu vai tamlīdzīgu personālu un pavāru. Pa 5 Ls dabūsi milzīgu porciju ar reālu jēra gaļiņas sašliku un kaudzi ar pareizajām piedevām. Tādu ne pats uztaisīsi ne kaut kur uz svara nopirksi.

Link to comment
Share on other sites

nu man vajag iemarinetu nevis izceptu, ja nu gadiijuma, kaads to padomaaja   :)

Un cenai šajā adījumā īsti nav nozīmes, max 1kg tiks paņemts

Labots - Zin...
Link to comment
Share on other sites

 

 

max 1kg tiks paņemts

Jap, tas ir par daudz, paņem 743 gramus :D

Tad nu gan bija jēga topiku cept.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu tad ej uz tuvāko RIMI un ņem spainītī kādu no tiem uz kuriem ir rakstīts ka tas izgatavots RIMI kulinārijā - nekļūdīsies. Ļoti feini ir tie kas majonēzē ar tādām vai savādākām piedevām ira un kakla karbonādi, vienīgais to mīnuss ir ka vēlāk ir grūtāk šampurus u.c. tīrīt jo majonēze piedeg. Labs sašliks no svaigas gaļas sākas kaut kur no apmēram 4 Ls/kg, ja ir lētak nu tad pats saproti ka tur būs nekondīcijas gaļa  - tāda kuru nevarēja savādāk pārdot, smakas, krāsas, konsistences dēļ. Tāpēc augstāk ieteikto pa 1.4 Ls/kg var ņemt tikai priekš sievasmātes vai nu ja ir dikti dārga dzīvības apdrošināšana par labu ģimenes locekļiem un milzīgs parāds bankai

Link to comment
Share on other sites

cūkgaļas šašliku zem 2,50 kg pirkt nevajag - cīpslains un nesaēdam vai pusē speķa klucis. (2,50-3,50 var ņemt, ja zini ko pērc, citādi arī var iegrābties. Labs bija maksimas gaļa bodē uz mūkusalas apļa, bet tā bodīte

šogad pazudusi :(

Labots - e = d
Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Rimi/Maxima/Elvi šašliks nekad nebūs gatavots pēc labākās sirdsapziņas.

Tur būs tāda pati gaļa, kāda ir tirgū par 1.40ls/kg.

Link to comment
Share on other sites

Gestapo, tas ar skatu uz nākotni :) ne jau vienreiz mūžāt tiks njemta tā gaļa, ar kaut ko ir jāsāk  :) Personīgi Kuldīgā vislabākais ir Elvi veikalos un vienā mazā gaļas bodē...

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

To

JuutpaudisMaigcilveeks   Nejauc Rimi ar Maximu!!!! Par sirdsapziņu nestrīdēšos tas ir filozofiskas dabas jautājums, bet nu ar tirgus gaļu pa 1.4 Ls/kg salīdzināt  - nu common!!!!! Cik esmu ēdis Rimi sašlikus - nu ja akurāt nenoperc uz kādu megaatlaidi, tad vienmēr gaļa ir bijusi lieliska, garša nevainojama, gatavojums svaigs. Es esmu pārliecināts ka attiecībā uz Rimi kulinārijas sašliku TU esi nekompetents. Var jau strīdeties par garšu gaumi un vēl ko, bet nu ir acīmredzamas vērtības kuras nevar noliegt - tajos sašlikos liek tiešām labu gaļu, nekad nav bijušas šajā sakarā pretenzijas. 



Lai nu kā, labāk ir iemācīties pašam gatavot sašliku un saprast kāda veida sašliks pašam iet pie sirds. Nu kakla karbonādes vai šķiņķa (nu varbūt ne šķiņķa tieši, karoče tirgū ir jāpras gaļa priekš sašlika un jāizvēlas tā kurai ir liels bezcīpslu gaļas gabals ar vienā malā ap 1 -3 cm speķa+āda, tirgoņi zin, ja kas pateiks kā pareizi arī saucas), tad vai ir velme taisīt ar etiķi, vīnu kefīru, vai iet tomatu pastas un majonēzes ceļu. Nu un tad katram veidam izvēlēties sev piemērētāko recepti, saprast tieši savai cepšanas ierīcej piemērotāko gabalu izmeru un daudzas citas nianses. Lielākajai daļai recepšu pietiek jau sākot ar 30min. marinēšanu kad var sākt jau ņemties ar cepšanu, īstenībā ja piešaujas tad tā ir patīkama mākslinieciskas dabas izpaušanās un visnotaļ jautrs process

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Protams, ka pašam iemarinēt ir vislabāk un arī to daru pie iespējas, gan ar vīnu, gan kefīru gan to pašu etiķi vai citronu.... Šis jautājums ir vairāk aktuāls tādēļ, lai varētu nopirkt gaļu uz kādu eksprespasākumu vai kad vakarā "vienkāŗši tagad un tulīt sagribas"

Precīzi šajā reizē vajag meitenei uz eksprespasākumu ko nopirkt līdzi, bet radās doma prasīt šeit, lai arī nākotnē pats zinu kur un kā labāk Rīgā skatīties, jo pieļuju, ka šeit nav cilvēku, kas Talsu gaļas sašliku sauks par "ahujennais sašliks"...

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Te par 'ahujennais šašliks' sauc Elvja un Rimi izstrādājumus. Tad nu proties. :) 

Link to comment
Share on other sites

Nu ja paskatās kā vismaz šur tur krievijā taisa šašliku, tad nu pirkt gatavu nu ne pavisam negribās. 

Kā var būt normāls šašliks pa 1.4 ls/kg, ja normāla gaļa maksā vismaz 2.30 ls/kg? Skaidrs ka tiek marinētā ne pirmā svaiguma gaļa un viņa tiek maksimāli piesūcināta ar ūdeni - lai smagāks beigu izstrādājums.

Diemžēl arī lielāka cena ne vienmēr garantēs labāku kvalitāti...

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pagājušajā vasarā no visiem kulināriju spainīšu saturiem vislabākais šķita tieši lielajās Maximās viņu pašu izgatavotais. Protams, pa kādai cīpslai gadījās, bet kopumā bija labāk, nekā "pats uz ātru roku 20 min laikā no tā kas mājās" var iegūt. Un gabali sagriezti labos izmēros, nevis kā dažreiz gadās, ka pilns spainis ar ķeskām, it kā rokas granāta cūku aplokā būtu iemesta.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

vislabāko šašliku var dabūt, aizbraucot pie zemnieka, pavērojot, kā viņš nobendē jēru un nogriež tev cisku priekš šašlika

Link to comment
Share on other sites

 

 

tas jau būs kanibālisms.
ahahah.. nosmējos līks :rofl:  

cik nav mēģināti visādi šašliki un marinādes, vislabākā ir pašpirkta kakla karbonāde un galda etiķis ar piedevām.. visādi tur vīni, ābolu etiķis un kefīri ir tufta... Jēru atstāsim kalnu arhariem... Par maximas šašliekiem cik pirkts, - neko tur jēdzīgu nevar nopirkt...

Link to comment
Share on other sites

aigarello2

Pa to laiku kamēr tu brauksi uz to vietu kur labākais šašļiks nopērkams, tikmēr pa to laiku var mierīgi pats pagatavot , ietaupīsi vēl uz braukšanas izmaksām . Kā jau te minēja, gabals kakla karbonādes no tuvākās bodes, pāris sīpoli, paciņa šašlika garšvielas, vai kas cits ja patīk labāk, un olīveļļa . sagriez , samaisi, ķopsī iekšā , pēc stundas jau cepams . Majonēzes piekritējiem atgādināšu ka laba majonēze sastāv galvenokārt no eļļas, bet slikta majonēze no visādiem iebiezinātājiem, un vilks viņu zin kā vēl, tapēc labāk izvēlēties tīru mantu - eļļu . Ja nu ļoti gribas var piešaut nedaudz etiķi smakai .

Link to comment
Share on other sites

Paldies par recpeti, bet  iztikšu bez paciņas sašliku garšvielas, priekšroku dodu koriandram, pētersīlim, rupji maltiem pipariem un citronam :)

 

Bet atļaušos nepiekrist par to- pēc stundas jau cepjams, IMHO 4 stundām vismaz jāpaiet...

 

Jebkurā gadījumā paldies par adresēm, nosūtīju meitenei, lai pati izvēlas kas tuvāks :)

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Es par 'ieleja' ieteikto desu fabrīķi. Vienu reiz tikai nācies bišķi pieri raukt, statistiski labākais rezultāts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...